Jäklar vilken gangsta jag är gift med😍

Idag, tre dagar efter operation så åker vi hem❤️. Vårt härliga hus, soffan, sängen/kudden...... få koka sitt eget kaffe, få torka smuliga köksbänkar och göra läxor med barna sånt en vardag hör till. Tack å lov för vardagen! Men guldkanten måste få ha ett litet hörn💕. Kirurgen fick bort det mesta av " den jäkla inkräktaren". Den hade växt på ett spretigt sätt den här gången, så lite finns kvar. Till mina alldeles egna högre makter ber jag att den nya starkare cellgiften ska ta den jäveln.

Säger som min far: Carpe Diem❤️


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag vet inte vad jag ska skriva egentligen.
Livet, livet......
Det är konstigt hur man på nåt sätt kan funka, fortsätta framåt. Hur olika man tar till sig och reagerar.
Vi har haft väldigt härliga dagar efter beskedet i Lund förra gången. När jag kommit hem så lyser hela nedervåningen med massa ljus, maten är klar. Känns som vanligt, ja vårt liv före cancern helt enkelt.
Jag tog det mer chockartat, beskedet i Lund. Fanns inte i min fantasi att "den jäkla inkräktaren" kunnat växa fast M fått både strålning och cellgifter.
Men M tog det med ro på nåt sätt.
Det är väl det som är styrka i ett äktenskap, att man lyfter varann när den andre är svag.

I torsdags åkte vi till Lund för inskrivning. En dag med undersökningar, samtal med narkosläkare och kirurg. Inte annat än man är lite imponerad av kirurgen Henrietta. 32 år och hjärnkirurg. Hade haft fördomar om jag inte redan visste att hon och Gregor va operatörerna förra gången med.

Dagen!! Tack och lov för en tidig operation. Väntan å ångest inför är tillräcklig som den är. Att vandra ur sjukhuset och ha sin älskling på näthinnan, bilden av min oerhört vackra man ligga i en säng rullad av två sköterskor ner till op. Inte veta hur allt ska bli sen, är en fasansfull känsla. För mig säkert ingenting mot vad M känner. Som tur är fick han en liten goe shot strax innan💕

Likes

Comments

Strupen snörps åt ju mer hon pratar.
Hennes skånska dialekt tränger fram i rummet.
Hon snackar en massa, bara en massa.
Säg nu då; säg provsvaren på MR!!
Såå.........ja, vart ska man ta vägen i denna värld eller i det lilla rummet vi befinner oss i, jag och M och den kvinnliga läkaren. 
Hon säger att tumören har vuxit. Den är 1,5 cm stor, den är på samma ställe den satt innan operationen.
Känslorna inombords svärmar över, kan inte kontrollera tårarna som börjar rulla nerför kinderna. Blir så trött på mig själv!
Det är ju jag som ska va den starke, jag som ska klappa å ge styrka i detta.
M sitter lugnt men ser ut som andan är uppe vid axlarna.
Läkaren berättar sakligt. Hon är väldigt tydlig och empatisk. Berättar att neorologkirurgen ser att det går bra att operera igen. Den sitter tydligen inte så nära talcentrum, mer åt känselcentrum. Vi ska få samma kirurg som förra gången. Gregor, en mycket förtroende ingivande man. Skönt det! Inom två veckor blir det operation.

Ingen cytostatika 3:e dos idag som planerat. Ingen hemfärd med tanken att M ska fasta en timme före cytostatikan ikväll, och fasta en timme efter. Blir en hemfärd ifrån Lund med tankar som bara irrar i huvet och en hård klump i magen.

Livet är inte rättvist har jag alltid påmint barnen. Men finns det inga gränser!?!? Är det inte nog med vad min kärlek har gått igenom innan i livet. Han är en riktig Super Man för mig❤️ Fast jag vet att han är liten inombords ibland och ibland bara vill flippa. Så har han en enorm styrka, så stark inom sig som jag är otrolig imponerad av. Ååå vad jag älskar honom, älskar honom så det gör ont i mig💕💕💕

Likes

Comments

Likes

Comments

Darrar i kroppen, av nervositet och rädsla. Känns som jag vill vråla ut min ilska, frustration och ledsamhet.
Doktorn ringde nyss, från Lund.
Provsvaren från M röntgen förra veckan har kommit. Dom vill ha en kompletterande MR sa hon. Ibland i detta skedet efter strålbehandling kan det va svårt och se om det är svullnad eller tillväxt. WTF!!!
Ursäkta att jag ringer såhär på en fredag sa läkaren. I vårt läge spelar det som helst ingen roll om det är fredag eller tisdag. Helst vill jag inte att hon ringer alls. Jag vill ha min vanliga, helt underbart roliga man helt för mig själv. Kan drömma mig bort i vardagen att allt bara är en dröm fortfarande.
Men nu kom verkligheten igen. Ska försöka koppla bort det i huvudet tills vi får de nya provsvaren veckan efter det men inte så lätt.
Fast jag vill kasta och vråla ut allt inom mig så sitter jag bara och stirrar.
M är trötter. Tror han är inne på sin femte ljudbok på två veckor. Inte så konstigt förra veckan då febern va aktiv men denna med, fuck cancer!
Matlusten är som bortblåst efter andra behandlingstillfället med cytostatika. Minus 10 kg på två veckor.
Ska ta mig ut till grillen å försöka blåsa in lite lukt å lust till maken. För nånstans måste man fortsätta leva och njuta av det lilla, hur svårt det än är vissa dagar.

Likes

Comments

23 april 2016
Den dagen........
Då ringer en vän framåt eftermiddagen. Han berättar att min älskade man har fallit ihop på golfbanan.
Panik, vad är det som händer?
En annan kompis till min M, som är med honom på golfbanan ringer och berättar att han krampat i ca 10 min. Ambulans är påväg.
Åker med svägerskan till akuten i Helsingborg.
Där i en säng ligger han, han som får mitt hjärta att slå volter så fort jag ser honom❤️. Medtagen, lite svårt att få fram vissa ord och en sårig tunga. M ska göra en CT för se vad som hänt, varför krampen uppstod. Det kan ju inte va nåt annat än stressrelaterat tänker jag, M har jobbat både dag å natt sen vi kom hem ifrån vår Baliresa för tre veckor sen. Han har haft lite svårt att komma på vissa ord under dom veckorna men också det trott varit stress.

M åker upp till röntgen och efter nån timme kommer en läkare med svaret. Dom ser nånting på bilderna som inte ska va där. Hon säger det på sånt sätt, man blir inte det minsta orolig. Kommer inte exakt ihåg men hon nämner några orsaker vad det kan vara.

M vill bara åka hem. Läkaren vill han ska göra en MR för att se tydligare i hjärnan. Dom kommer överens om att det blir åt hemåt hållet i alla fall. M får åka ambulanstransport till hemsjukhuset framåt natten. MR blir dagen efter av lillasystern min. Provsvaren kommer med ronden efter ytterligare en dag. Jag förstår nog inte vad dom säger! Läkarna som står vid M sängkant, stirrar på oss med sina sex ögon, den enes mun rör sig hela tiden men jag hör inget. Eller vill jag inte höra, kan han inte bara hålla käften!! 

Några timmar senare får M och jag komma in på läkarnas lilla kontor. Läkaren A vill visa oss MR provsvaren. Och där på hans monitor så ser vi M hjärna. Han pekar på det stora runda vita området på vänstra kanten. Där, där är den; Hjärntumören! Så stor som en liten clementin säger doktor A.               Men det är ju så, det här ska ju bara hända alla andra,  inte oss!

Doktor A berättar att Lund kommer ta över nu. Det blir operation med väntetid från en till tre veckor.  Allt snurrar i huvudet vad han har sagt. Operation, vadå? Ska dom gå in i M hjärna? Jag drömmer, vill nypa mig i armen och vakna upp till den vanliga vardagen. När kaffebryggaren står på när jag kommer upp på morgonen, M pussat mig " hej då" för att åka till jobbet o redan börja längta efter honom.

Vi får åka hem. Hinner inte mer än innanför dörren så ringer en ssk från Lund. Operation på tisdag, om fem dagar. Hjälp vad allt blev verkligt. De här dagarna är som en dimma. Så mycket dödsångest, rädsla och panikkänslor. Tårarna flödar. Vet inte vad vi hade gjort utan familjen å vännerna just då. Så lite var värt så mycket då. 


Likes

Comments

​september och det är 28 grader mot kvällningen, helt fantastiskt!!

Tanka energi vid havet nu ikväll. Håkan i lurarna på högsta volym. Så skönt att bara ösa så svetten lackar till go musik.

Stanna till vid hotellet och tog lite solnedgångsbilder å kika ut över stranden. Det var så mycket folk, familjer o vängäng. Å helt plötsligt kommer det över mig igen, min älskade man är sjuk. Det gör så ont i mig såna stunder och se andra så till synes bekymmersfria. Vill också ha det så igen

Likes

Comments

Mina livsenergier

Likes

Comments