Header


HENNES DAG IDAG, MIN SYRRAS DAG IDAG!!! WOHO!!! Vilken kvinna. 24 år men ser ut som 18. Något som förr var jobbigt att höra "Men Matilda du är storasyrran va, du ser äldre ut??" Och oj vad jag njöt. Och oj vad det tog emot för hennes del att höra. Men antar att karman kommer ikapp, för äldre vill man inte se ut att vara om några år. Men det tar vi då. Med hjälp av liten finnessss... Skämt åt sido. Ingen press eller stress här Hannis, MEN jag vill ha en liten Hannis bebis jag kan leka med. Jag vill bli moster, jag vill se din mage växa, få ta del av din hormon-bergodalbana för att sen trösta dig med godis. Sen ta med dig ut på en springrunda eller PW för att du hata att jag mata dig med godis. Eller få samtal från din kille som inte klarar av dig, hahah.. Det är så extremt kul att leka med tanken. Sen efter 9 månader få hålla om henne/honom. OKEJ, vad gör jag? Skriver som om du vore gravid? Du fyller år, det är det, håll dig till de Matilda. Men en sak ska du va säker på. Jag längtar tills den tiden kommer, DU ANAR INTE! Men än sålänge njuta av dina 24 år, snygg tight vacker klok rolig jobbig. Lyssna till ditt hjärta och gör det du vill göra. För du är kapabel till ALLT med din look och din personlighet. 

Likes

Comments


Slänger upp en bild från gårdagen. Var ledig igår och har i oförsig vart sen i onsdags... MEN har använt tiden väl, framförallt för att få träffa vänner som man sällan får ihop det med. Men igår var det min och Jennies dag. Slutade upp med ett crave - frukost! Det fick bli vår lunch, en ordentlig frukost med rumporna parkerade i soffan med ögonen fastklistrad på datorn. Har fått någon dille för Jocke och Jonna (youtubers) och deras spökjakter som jag då visade Jennie. Barnmördarkorset kollade vi på, HA, hon blev paff. Kolla om du är rastlös eller är nyfiken och öppen för den "andra världen". Jag vet inte vad jag är, tycker bara att det är extremt kul! 

Likes

Comments


Det är fredag eftermiddag och jag tar helg. Ja, ungefär så. Fast det är tisdag morgon, eller nej skoja, det är onsdag va? och jag är ledig hela veckan lång. Ska göra det man i vanliga fall inte riktigt har orken till. Så vi börjar med en springrunda som KANSKE förvandlas till en pw. Annars hoppas vi på att pianot blir lagat idag så jag får sätta mig med det. Då blir timmar plötsligt minuter.

Likes

Comments


Lördagskvällen spenderades i min och syrrans lägenhet tillsammans med 11 andra jenter. Måste ge alla en otrolig applåd som för en gång skull fick ihop en kväll vi alla kunde på! Så... sådär satt vi ju x-antal timmar, sen eskalera det. Vilket hör till, kacklet satte igång, spring upp och ner, inte sitta ner i soffan längre utan stå i. Sätta på nostalgimusiken som får oss att minnas sin childhood. Eller så gör man som Hanna och Kajsa och sätter på Lordi för att få en finare blandning.. Vilka tjejer, damer, jenter - GRL PWR till oss alla.. som senare drog oss vidare till ett stadt. 

Likes

Comments

1. Lite inspiration från en insta-tjej som naild it från topp till tå... 
​2. Från kväll nummer 2 hemma i lägenheten, syrran lagade någon slags dröm-mat till mig. Givetvis pepsi max på det.

Första "riktiga" veckan sätter igång och jag kunde inte vart mer taggad! Jag är dock fortfarande förkyld men febern är borta så inget kan hindra mig. Nu får jag rappa på, börjar om en kvart! 

Likes

Comments

Scuba Diving 

Dykarcertifikatet är taget!! Vi fick uppleva en dröm som vi nu kan checka av, woho!

​​Vi befann hos i skolbänken i 2 dagar för att gå igenom teorin. En hel bok, filmer, test som skulle checkas av, sen ner i en pool för att där känna på dykning. (Har testat dykning i Turkiet som liten) men här tog man allt till en ny nivå! En grundlig förklaring till ALLT runt ett dyk och din utrusning. Vad som sker, vad som kan ske, hur vi ska agera i olika situationer, agera om något går fel.. Tryck, syre, kompass, djup, tid, OSV... Sen kom testet, examen-provet.. Trumvirvel.. ALLA klarade det! Vi befann oss på båten i 3 dagar.  Gjorde sammanlagt 9 dyk på 2 olika områden i barriärrevet. HELT MAGISKT! Bilden högst upp visar mig Marco och Mack, vi lyckades ta oss till 3 hajar som cirkulerade i ett korallområde. Tappade nästan hakan, så häftigt! Sen vänder jag mig om och får syn på ytligare en haj 1 meter ifrån mig som jag får ögonkontakt med, hjärtat gick i tusen kan jag lova! 

Vi gjorde dessutom ett nattdyk! Otroligt häftigt! Hoppade ner från båten och vände ficklampan och lös under båten och där var den, en haj som tittade nyfiket fram. Var en aning nojig innan dyket med tanke på att det är bäcksvart där nere. Den ändå ljuskälla man har är sin egna ficklampa. Vi var en grupp på 8 personer tillsammans med vår dykarinstruktör. Han skulle ta oss till sköldpaddan Bryan som låg och sov i hans grotta, han var 140 år gammal och var 1,5-2 meter i diameter!!!! Han var så otroligt stor, trodde inte att sköldpaddor kunde bli SÅ stora, men tydligen! Man fick aldrig nog av dyken. Det var en annan värld, en bättre värld. Tiden gick dock otroligt snabbt! När man trodde dyket hade pågått i 10 minuter hade vi vart nere i 30 minter... 

Till en början simmade vi med vår dykarinstruktör och tränade på alla skills vi lärt oss i poolen. Vårt sista skill skulle göras och det gjorde man en och en tillsammans med instruktören, dock gick det inte som väntat.. Så medan instruktören åkte ner till botten med oss en och en, stannade vi andra kvar på ytan. Höll oss i ett snöre från båten för att inte dra med i strömmarna för att invänta vår egna tur. Under tiden jag väntade kände jag plötsligt ett tryck i ansiktet, trodde först det var min mask som satt för hårt i ansiktet men under de få korta sekunderna som gick blev trycket allt hårdare och gick över i smärta. Det brände, sved STACK så otroligt hårt! Fick panik för förstod inte var det var. Sedan fortsatte smärtan ner i fingrarna/händerna, och det är där jag får syn på de blåa tentaklerna!!! En blue bottle var på mig. jag började slita i tentaklerna som hade virats runt mina händer och fingrarna, brännan var outhärdlig. Lyfte sedan min hand mot kinden där det brände som mest, jag kände hur jag tog slet bort hela blue bottle:n som hade sugit sig fast på kinden. Jag började skrika för att få Macks (en kompis) uppmärksamhet som stod med ryggen åt mig. Han vände sig om och fick syn på mig, ögonen blev till klot och han simmade fram och försökte ta bort resterande "bitar" av tentaklerna som jag missat. I samma veva kommer Fanny och instruktören upp från botten och simmar fram. Fanny drog bort tentakler som försökte ta sig igenom min mask mot ögat, på munnen och ner vid halsen in under dräkten. Jesper (insturktörens namn) fick ta tag i mig och simma mig mot båten där jag fick sätta mig på en bänk. Jag skakade av smärtan och grät. Nu förtiden gråter man sällan över något som gör ont, men där och då gick det inte att hejda tårarna. Har ALDRIG upplevt en sådan smärta! Jesper sprang och hämtade vinäger som tydligen är bra när man bränt sig och sprutade på det. Tydligen är urin den bästa "medicinen" så han fick, ja ni vet, på min kind. Nä skämt åt sido, haha! Vinäger fick räcka. Men tydligen är urin det bästa! Fler instruktörer kom fram och ville ge en tröstande klapp men tydligen var det lite jobbigt att gå fram, dom var obekväma med att försöka trösta en 21-åring haha. Så där fick jag härda i 2 timmar men tillslut släppte smärtan och vi gick påt igen. Ner i havet för att uppleva uppleva uppleva, men jag kan lova, efter det kollade jag efter domdär små rackarna. Dom skulle inte få ta mig igen! MEN ANNARS, det bästa jag gjort i hela mitt liv!!! På första plats tillsammans med fallskärmshoppet jag också gjorde i Australien.  

Likes

Comments


Klockan närmar sig 04:50. Det är tisdag, jag är ledig, fattig, det är redan ljust ute ( det är ju dock positivt) och jag är SKIT sjuk.. Det skriker dessutom jetlag om mig… För yes, Im back home! 4 månader i Aussie har gjort sitt. Kul att man sin första lediga vecka blir dränkt någon himla pissförkylning som bjuder på både halsont och feber. Så ja, det har vart väldigt synd om mig.. speciellt igår. Febern smyger sig fram under eftermiddagen, tycker dessutom att det är okej att höja graden för halsont och sin ”bombtäta” näsa ännu några snäpp. La mig över Jennie och bad henne trösta mig, för jag var döende. Jag hade nästan upplevt en nära döden upplevelse.

Men nog pratat om det. Vilket väder vi har?! Underbart.. Suttit på päronens altan två dagar i rad nu och matat sol, för har ju verkligen inte tröttnat på den!? Faktiskt inte. Sol för kung och fosterland, amen! Sen är det något med vårsol och Sverige, den kombon är ju oslagbar! Kan tänka mig att varenda kotte redan haft denna dialog med varandra men jag som inte varit hemma avslutar den kommentaren/ dialogen med mig själv just precis här och nu.


För att vara mer exakt landa jag i Göteborg för 3 dagar sen, lördagen - 23:00 ish. Mötte upp päronen och syrran på Landvetter som slutade upp i gruppkram och tårar. Söndagen, 31 maj invigde hela familjen förutom Albin uppe i råda för en springrunda. HA, jag är kass. Konditionen och fitness Matilda som jag en gång var is gone. Men får ändå skylla på förkylningen som redan där hade börjat eskalera. Efter den nära döden upplevelsen nr 2 åkte vi hem en aning stressade för att fixa oss. Valborgsmiddag hemma hos farmor, 45 minuter kvar. Men vi hann! Och OJ vad gott det var! Roligt att få krama om och träffa halva sidan av släkten igen. Vi är så wierd och knasiga, givetvis det jag älskar! Resten av kvällen spenderade jag med kusinerna, syrran och lojs. Slutade upp på bakgårn för en drink, stötte på bekanta ansikten där standard repliken bollade runt ”Hur har du haft det?!”. Måste ändå säga att det är otroligt kul att vara hemma igen, stöta på alla dessa människor. Befinna sig i en allt för bekväm vardag som jag snart kommer tröttna på, men just nu faktiskt vifta bort dom kommande tankarna och känslorna. Ta in det som faktiskt är just nu, uppskattat uppskatta uppskatta! Låta denna nästan för bekväma känsla fylla mig. Hat-kärlek till Lidköping. Sen dendär kommande natten, 3h sömn. SKIT sjuk. Igår, 1 maj vaknade jag upp 06:00, mer död än levande. Tryckte i mig varmt vatten med honung, men drog senare hem till mamma som hade fixat ihop en ingefära shot/ drink. Sen in till stan för att träffa Jennie, min Jennie. Kramkalas på Espresso house, sedan vidare hem till mig, liggandes i min säng, armarna runt varandra, pratades, skrattades, sen blev det ju eftermiddag - sjukdomen slog till. Zoombie-Matilda vaknade till liv och det var dags för Jennie att dra sig hemåt.


Ska senare idag möta upp Rebecka för lite gått snack, hitta tillbaka till gammalt och nytt. Sen ska jag göra ALLT för att få denna förkylning att släppa, inte ens förkylning, jag kallar den sjukdomen för den är så mycket mer än en förkylning.

Likes

Comments

En ny dag. Här hade vi besökt three sisters och flera vattenfall. Extremare, djupare, högre, grönare, friskare! Så otroligt mäktigt att gå där, få andas in och se allt detta med sina egna ögon. Så närvarande och levande man känner sig här - sluter sina ögon, blundar, lyssnar, hör, känner, luktar. Vi avslutade vandringen med en dusch i vattenfallet (det var välbehövligt haha) sedan drog vi oss tillbaka till vår tidigare campingplats. Kokade upp nudlar, kröp sedan ner i vår säng och lyssnade på regnet som då hade börjat falla.

Likes

Comments

Sådär, då är vi äntligen ute på vägarna med vår köpta van! Här hade vi besökt fyra vattenfall. Det blev vår första check i blue mountains. Fantastiskt natur! Djupa stigar, små vackra vattenfall, höga berg och dalar. Vi möttes även av flera eastern water dragons som fick oss att stanna till i 15 minuter för att en blockerade vår stig. Yes, vi va fega och rädda haha! Men sen sprang vi i panik förbi den! Den var säkert räddare än vad vi var. Men man vet aldrig, farliga djur kryllar det av här!

Likes

Comments