Header
View tracker


Och det var första arbetspasset klart för denna veckan, blä, jobbar mån-sön denna veckan... Tack och lov att helgen bjöd på kontraster bort ifrån jobb. Vi firade mig lite sent i efterhand, tog sisådär 7 månader att få ihop en helg och tid tillsammans som vi båda kunde haha... Blev bjuden på fika, mat och jul på Liseberg. Sen hem till Borås där vi hade en sleepover. Hon är ju fantastisk min Johanna. 

Annars? Är faktiskt död. Så sjukt trött hela tiden. Beror väl på vinterperioden som jag är allergisk emot. Brist på d-vitaminer.. Ska sluka varenda en i aussie. Drar ju om 1 månad (!!!) Måste fixa det sista, bland annat ett internationellt körkort. Jag och fanny vill bli ägare till en van som vi tänkt bil-luffa i längst öst-kusten, hur härligt?!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker


Rödbeta, avocado, mozzarella, dom typiska "ha-i-salladen-grönsakerna", örtsalt, balsamico, samt en mix av kokt röd quinoa, hirs, bovete och armarant för bättre mättnadskänsla. Voilá, en god lunch efter jobbet. Blev inte särskilt många timmar där dock, kroppen va en aning seg-startad efter att ha även jobbat i helgen.

Trots en jobbhelg fick jag spendera tid med Johanna som var hemma, en fin surprise! Vi lyckades även idag skrapa ihop lite tid med varandra på mitt jobb, med vars sin kaffe. Som jag saknat henne.. Räknar ner dagarna för kommande helg, en fri helg som ska spenderas med henne.

Likes

Comments

View tracker

Fick äntligen catcha upp med mina ladies i Göteborg igår! Vi jobbar alltid om varandra, typiskt.. Så när väl tillfällen ploppar upp får mab ta vara på dom. I vanlig ordning lyckas vi alltid köra någon slags cafe-runda för att fylla magarna med mat och kaffe. Och för att inte låta timmarna bli för få fick det även bli en sleepover. Med avslut av en bio - Inferno. Sedan hem till Emelie för att dränka oss i te för att sedan sent in på natten somna in. Lyckades skrapa ihop 2 timmars sömn. Klockan ringde 5 i morse.. Men jag kriga mellan byten av bussar och tåg. Så här är jag, på mitt bageri och bakar mina kakor, as usual.

Likes

Comments

Nerbäddad i sängen med en Discover Weekly kompott av spotify i öronen. En salig mix mellan skit och magi. Mellan toner swipar jag (ni trodde jag skulle skriva tinder) och försvinner in i tumblrvärlden. En avkopplande metod när man behöver den.

En ledig måndag som slutade upp med en god sallad och ett kik på Rebeckas och Sabinas lägenhet. En smart och rolig ide att göra i 3 månader när man vill tänka bort dystert mörker - vinterperioden - man flyttar hemifrån. Har vart mer död än levande de senaste 2 dagarna, trots min 14 timmars nattsömn. Inte konstigt när jag tog min hårt inkörda tumme ur röven och besökte stadt både fredagen och lördagen. Varav lördagen slutade upp i en efterfest till halv sex. Min fysiska och mentala förmåga är bortom denna värld. Kroppen orkar inte med trycket.

Har legat i sängen ett bra tag nu. Varav 1,5 h ägnats åt dokumentärfilmen Before The flood. En dokumentär som väcker frågor och svar, att komma till insikt om vårt klimat och miljö. Ingen nyhet i sig men är fortfarande något som måste spridas mer och större. För tydligen tar folk detta på alldeles för litet allvar.. Kan även tipsa er om Cowspiracy, forks over knifes, samt en annan kategoriserad dokumentär vid namn requiem of The American dream. Intressanta, "tankeställande" - trovärdiga. En uppriktig bild av den fyrkantiga/ uppmålande/ hjärntvättade värld vi lever i.

Likes

Comments


Pizza på torsdag var inte fel, dessutom en vegansk! Den ser en aning mysko ut, speciellt men de gröna slame:t på toppen, som är ost. Vegansk ost. Och till detta pepsi max, ett jobbigt beroende. Jag och syrran intog kvällens sista timmar i soffan med en ny rulle, The good neighbour. Som för övrigt gav en tankeställare. Thriller-genre har tagit över mig fullkomligt det senaste trots att jag oftast sitter med huvudet gömt i en kudde eller filt. Ja, för denna var faktiskt en aning creepy. Nu mina vänner är det fredag, wow vilken surprise.. Innebär några timmar på jobbet för att sedan äntligen kunna få kalla denna helg en fri helg. Till kvällen ska släkten fira farmor som blir hela 80 år. Senare träffa Jennie för lite loco-häng.

Likes

Comments


Aj. Min. Rygg. En "fartfylld" helg. Sprungit hit och dit och haft tusen måsten på jobbet/jobben. Bockade av det ena jobbet för det andra. Alla måsten försvann inte där, kom dessutom hem till ett bombnedslag till lägenhet så bara börja röja. Nu en aning renare, en aning dödare ligger kroppen däckad i soffan. Ryggvärken är brutal, kroppen sover och hjärnan går på högvarv? Är i en "jobbar-halvt-ihjäl-mig-period" så har inget liv för tillfället. Har jag sagt dehär förut? Denna meningen låter bekant? Tragiskt haha.. Tack och lov för kommande helg, en helg fri från jobb. Amen! Då ska jag catcha upp med vänner och hitta tillbaka till något slags lyckorus. 

​Med dessa bilder vill jag säga - ta mig tillbaka till Grekland, till detta hus, med min underbara familj. Någon slags hakuna-matata-feeling. En plan som kanske blir verklighet tills sommaren. Om jag fortfarande inte befinner mig i Aussie. ​​Klockan ringer tidigt i morgon så tackar för mig och detta egentligen meningslösa inlägg. Fina bilder och döda texter, typiska kontraster från mig.

​​

Likes

Comments


GODMORGON

För någon dag sen fann jag nya recept på smoothies med innehåll av bönor. Bönan är viktig proteinkälla, så istället för ägget som många väljer att lägga i (som endast innehåller 12 % protein) - testa bönan! (Som innehåller upp emot 20-30 % protein!!!) Bönan drar ner på sockersuget, ger en bättre mättnadskänsla, ger även effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Rik på många mineraler som järn, kalium, fosfor, magnesium, zink m.fl.

Vita bönor och kikärtor ska tydligt vara bra till bär och vaniljsmoothies. Är man choklad/kakaoälskare passar kidneybönor perfekt till den typen av smoothies! Var till en början väldigt skeptiskt till dessa men måste ändå medge att smaken var förvånansvärt god! Fann ett recept på en kakaosmoothie och utgick ifrån dom simpla ingredienserna för att sedan fylla den med egen mängd bönor. Definitivt en smoothie jag ska ha till åtanke vid frukostar och mellis.

2 frysta bananer
6 dl - soyamjölk (innehåller mycket vitaminer, mineraler, bra fetter, kolhydrater, protein)/ mandelmjölk/ vanlig mjölk - välj själv..
2 msk kakao
circus 1 dl kidneybönor. Variera själv
Om man vill ha en lite sötma i smoothien kan man hacka i 2 dadlar

Voila, drick och enjöy! Man kan givetvis halvera satsen, blev en förbaskat stor smoothie.

Likes

Comments


Isiga och bleka fötter, ioförsig blek och isig från topp till tå. Lager av kläder, snorpapper relaterat av förkylningar som förhindrar energin från att bli av. Därför drar jag tillbaka tiden några månader. En varmare augusti månad i kära Göteborg - värme sol och ljus. Efter en förbaskat god sallad och en nyköpt skinnjacka. Där mår jag. Jag har redan tröttnat på mörkerperioden. Den ger mig zero. Blä

Likes

Comments


Gångerna då man har ett extremt sug och crave men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, jag fann cravet tillslut - Raw food-bollarna! Testade på citrus och choklad, och plötsligt befann jag mig i mathimlen, och därefter i en något jobbigare matkoma... Beroendeframkallande om något!

Idag får jag ändå ge mig själv en klapp på axeln. Vaknade innan alarmet och begav mig till gymmet där jag svettades något extremt. Måste bero på mensen, kroppen fylls med 2-3 liter extra vätska? Inte konstigt att det troppade hejvilt om mig. Har betat av mitt på jobbet och gjort en vegansk thai-liknande gryta. Magen nöjd, kroppen nöjd, Matilda relativt nöjd.

Likes

Comments


Sociala medier har otroligt många fördelar men gör en ack så beroende. Om ledig tid finns över slukas man omedveten ner i mobilen/datorn och tar in allt som var, är och kommer, och förlitar sig på det. Ett slags tidsfördriv och "nödvändigt" behov. Att finna inspiration, tips, bekräftelse, hjälp, stöd är en otrolig fördel här, men vart eller vem är du utanför den världsomfattande kulturformen som man numera kan kalla den? Finna, hitta och utveckla sig själv är en del av sin gång och är något som människan konstant söker efter. Vilket gör att allt fler ”lever” sina liv genom den sociala hjälpverksamheten. Med andra ord, börjar leva sina liv genom sociala medier, vilket jag förstår och själv gör. Men någonstans runt om och under denna tid utesluts det verkliga livet. Har ett flertal gånger velat göra något men inte veta vad, kreativiteten har på något sätt försvunnit och glömts ​bort. Jag tar upp mobilen och kollar "dedär", ännu ett slags tidsfördriv och det typiska "i brist på annat". En slags manipulation och påverkan, som håller oss inom den osynliga boxen av regler/ramar/normer som satts upp. För att inte nämna reklam som är en extremt tydlig prick för påverkan. Inte konstigt att allt fler människor mår sämre när ett samhälle är ett frånvarande närvaro-samhälle om ni förstår?  

Nu menar jag inte på att man inte lever för det gör man, men kanske på fel sätt? En grej kan t.ex. vara att personen istället för att testa på något själv överlämnar tillit på vad andra visar eller säger. Ett annat extremare exempel kan vara att man i tanken ständigt har något som ska relatera till sociala medier, jag menar på att under den tiden man är/gör, omedvetet har tanken om att inverka/påverka sitt liv inom sociala medier. Stämpla, markera, bevisa eller hävda för att på något sätt få tillbaka energier som till allra största grad handlar om bekräftelser. Man ”är” men ändå frånvarande, för någonstans inom en själv strävar man ständigt och panikartat efter att detta något ska ge en fyllande funktion - om jag bara markerar, (be)visar, stämplar, hävdar osv. Detta har alltid funnits i oss och kommer nog alltid att göra. Bekräftelse-boosten har nog aldrig tidigare varit såhär enkel att ”få tag i” som i dagens samhälle. Tack vare och med hjälp utav sociala medier där man snabbt, tryggt och enkelt fyller en viss del inom en själv, ett slags lugn och välbehag för stunden. Men någonstans blir och är allt ytligt. Något som jag tror det allra flesta känner av, vilket gör att man tillslut blir nedstämd. Det har blivit en (för)stor bekvämlighet. Tänk en värld bortom media-världen, den värld som en gång existera. Hur mänskligheten faktiskt hade det och mådde då. En djupare närvaro i det som sker just precis här och nu. Något så simpelt som att äta en frukt, man lägger sinnenas fokus på frukten - granskar, luktar, smakar, känner istället för att försvinna in i media under tiden man gör något i nuet. 

​​Ge och gör mer äkta och levande saker, något för din egen skull och inte för bekräftelsen. det kan fortfarande innebära att du vill visa, göra eller vara men du gör det inte för honom, henne eller dom, bara för dig. Eller helt enkelt stänger av, vänder dig ifrån sociala medier för ett tag. För att komma nuet närmre, skrämmande nog något som är otroligt svårt att göra. Har allt eftersom förstått varför meditation och mindfullness fyllt stora tomrum hos människor. 

godnatt fina niLikes

Comments