Header

Blue mountains är nu gjort och wow.. Vilken upplevelse! Nu befinner vi oss dock en aning högre upp på östkusten, närmre bestämt vid Palm beach. Vi får stanna här över natten lite spontant. Vi besökte nämligen IKEA på vägen som vi fick syn på. "MEN JA, Ikea, vi måste!!! MAT och billiga prylar!" Vi käkade veggie bullarna, potatis, brunsås och lingon - MUMS! Köpte även på oss lite nödvändigheter till bilen. Så ett stopp här va skönt, för att varva ner, och dessutom hålla oss ifrån bilvägarna under kvälls/natt-tid. Men detta var perfekt?! Vi står alltså med bilen 5 meter ifrån strandkanten som leder ner till ett svalkade dopp. Vi har dessutom stött på så otroligt fina människor! Ett par efter några minuter in i samtalen erbjuder oss en dusch hemma hos dom i morgon om vi vill, en annan äldre man som gärna bjuder oss på en kaffe och frukost i morgon på ett mysigt fik här i närheten. Dom tipsar, hjälper och erbjuder, hur fina?

Vi ska snart nana. Vi tänkte nämligen gå upp tidigt för att gå längst stranden här, kanske tillräckligt tidigt för att se soluppgången?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En ny dag. Här hade vi besökt three sisters och flera vattenfall. Extremare, djupare, högre, grönare, friskare! Så otroligt mäktigt att gå där, få andas in och se allt detta med sina egna ögon. Så närvarande och levande man känner sig här - sluter sina ögon, blundar, lyssnar, hör, känner, luktar. Vi avslutade vandringen med en dusch i vattenfallet (det var välbehövligt haha) sedan drog vi oss tillbaka till vår tidigare campingplats. Kokade upp nudlar, kröp sedan ner i vår säng och lyssnade på regnet som då hade börjat falla.

Likes

Comments

Sådär, då är vi äntligen ute på vägarna med vår köpta van! Här hade vi besökt fyra vattenfall. Det blev vår första check i blue mountains. Fantastiskt natur! Djupa stigar, små vackra vattenfall, höga berg och dalar. Vi möttes även av flera eastern water dragons som fick oss att stanna till i 15 minuter för att en blockerade vår stig. Yes, vi va fega och rädda haha! Men sen sprang vi i panik förbi den! Den var säkert räddare än vad vi var. Men man vet aldrig, farliga djur kryllar det av här!

Likes

Comments

Vår sista heldag spenderade vi det sista med gänget på opera bar, åt god mat med en fantastisk utsikt medan solen sakta försvann bakom horisonten. Sedan tog vi oss vidare mot en skybar för en drink, en mörk men upplyst utsikt.

Likes

Comments

När vi spontant köpte summerfest-biljetten som hillsong höll i. En bra start innan vårt stora äventyr med bilen började. Det bjöds på lovsång, grymma möten och aktiviteter ute på cockatoo Island. Samt en historisk visit, det har tydligen vart en ö man använt sig av under andra världskriget, coolt coolt coolt! Vi träffade även Amanda och Vanessa som börjat collage här i Sydney på hillsong, så ballt!?

Likes

Comments

Från en kväll när jag, Fanny, Therese och Oscar drog in till darling harbour och käkade/drack på hard rock café, vilken view! Men den tog inte slut där. Vi drog oss senare till en skybar där vi fick utsikt över harbour bridge och opera huset.

Likes

Comments


Det var ett tag sen jag skrev här men det har vart full rulle de senaste dagarna! Dock ger jag Fanny lite extra creed som ändå lyckats skriva kilometerlånga texter om vår resa mellan allt här-emellan, haha.

Kan informera er om att vi blivit ägare till en campervan, woho! Den första och ändå vi kollade in, enkelt och snabbt fixat! Vi hade väl dessutom tur i letandet av en van. Vem trodde att min/vår första bil skulle bli en campervan haha! Vi hämtade den igår och körde genom Sydney i 50 minuter för att komma till vårt hostel. Vi skrek i bilen. Jag var så rädd. En relativt rostig gammal pärla som sammarbetar när den känner för det. Men det ska nog gå! Det måste gå! Under vissa stunder undrar jag vad vi utsatt oss för, om detta verkligen är rätt val? Köra bil genom hela östkusten varav jag är den ända som kan köra (fanny har inget körkort) Haha... Jaja, slutpratat om det. Vi stannar här i sydney cirkus 1 vecka till. Sen bär det av mot nya äventyr. Vi drar oss till Blue Mountains för att besöka häftiga skogar, bergstoppar och vattenfall.

Vad har vi gjort det senaste? Vi har hållit oss för de mesta runt Bondi där vi numera känner oss som hemma. Vi har vänner och bekanta här omkring därav hängt med dom en del (på stranden, någon utgång tillsammans, vart på darling harbour och käkat, besökt en skybar, gått costal walken osv). Vi har besökt hillsong för bra möten och musik, träffat svenskar, norskar och britter, en härlig spot för bra umgänge och gemenskap! För mera info besök Fannys blogg som jag länkat i förra inlägget.

Just nu sitter vi på ett fik där vi sakta men säkert börjar planera vår resa längst östkusten som börjar i Blue Mountains. Är dessutom dåligt väder idag, så perfekt att sätta sig med detta då! Måste knalla vidare nu och hitta en gratisparkering för vår van. Hadeeeeee!

Är som sagt dålig på att uppdatera så för er som vill se mer av allt och inget följ min snap - matildajanzon

HADEEEEEELikes

Comments

Igår befann vi oss för det mesta inomhus då både jag och Fanny (framförallt jag) bränt upp våra kroppar något brutalt! Blev istället ett besök till westfield mall för shopping av silverschampoo, sax och en slapp stor skjorta för min del (dom går alltid hem!). Yes mitt hår har redan blivit gul/grönt i vissa ljus. Behövde dessutom klippa av en bit på håret, det stod Fanny för. Hon maxar och kapar 5 (men hon säger 4:a, men nej det är 5 ish!!! Buhuuu). Men det behövdes.. vi drog senare till thess och hennes pojkvän (Oskars) lägenhet för att göra vår första utekväll här i Sydney bondi beach med deras gäng, så kul!!! Med fyra timmars sömn ska vi snart dra och kolla på en campervan. Dags att hålla tummarna för att den blir vår pingla några månader framöver. Dock vill jag inte lämna Sydney ännu, vill inte lämna nu när man börjar känna sig bekväm. 

Likes

Comments

Idag har vi turistat och svettats som aldrig förr. Men vilken upplevelse, så fantastiskt! Vi drog oss senare på eftermiddagen till bondibeach för några svalkande dopp, påbörjar brännan sakta men säkert men solskyddsfaktor 50 är ett måste såhär i början. Solen är sjukt stark. Vi besökte även ett fik, hur ballt som helst, speedos café men dom sjukaste smoothies, bowls och luncher - kolla deras insta!!! Man dör. Och ja de gjorde vi efter de matintaget men det var vad kroppen behövde efter allt turistande.

Nu ligger vi nerbäddade i sängen efter en svalkande dusch. Tagit oss var sin kopp te för att lugna magarna och kroppen. Ska snart nana, är trött och illamående. Har vart det större delar av dagarna vi vart här (som bara är 2 heldagar, känns dock längre haha). Omställningen av dygnet är en pina för mig men snart så, snaaart. Det var allt för mig. Puss godnatt

Likes

Comments