Header

Oj. En idé inom mig växte då jag insåg att jag fortfarande har en blogg- att börja skriva igen. As i know, it will make many of my fans will be happy. Men också roligt för mig då jag älskar att kunna titta tillbaka för att minnas dagar och stunder. Som en present och ursäkt till er (och sysselsättning för mig, wohooo) tänkte jag briefly göra en sammanfattning från de senaste 9 månaderna som passerat utan uppdatering. Låt mig börja där jag senast avslutade.

En och annan utgång som vanligt. Spelade en termin till med inomhusfotboll tillsammans med mitt norska lag som bara bestod av tjejer (nästan).

Jag besökte Melbourne en andra gång. Men denna gång en utflykt genom Great Ocean road tillsammans med Sandra och Amanda!

Stranddagar med Elin. Har däremot gett up surfingen och gav oss på snorkling Byron Bay istället.

En snabbis till Sverige över midsommar. Så gosigt att träffa alla igen hemifrån (och Sofia som jag bodde med i Australien för två år sedan! Och min fru Gaby hälsade också på Sverige! )

Underbart att komma tillbaka igen. Träffade min tvilling Emma, note att ingen av oss visste att vi skulle bära EXAKT SAMMA KLÄDER, vad är oddsen? Samt träffade världens bästa Kaisu denna kvällen (högra bilden) som kom till att bli en av mina favoritpersoner här! Love to you <3

Flyttade. Igen. Denna gång ihop med norska Thea!

Spenderat massa tid med mina brasilinans from Hoots på nattklubbar och stranden (samt lärt mig ett och annat på portugisiska)

Badat såklart.

Firat Halloween

Jobbat en jäkla massa! Men kul är det när man får jobba med sina bästa vänner <3

Liten semester till Sunshine coast med killen.

Träffat en man som lagar frukost åt mig och kommer hem med frukt till mig.

Jag ber om ursäkt för att det blev så oorganiserat. Kort och gott då.

Jag har gått på 4 månaders lov som var mer än välbehövligt. Att studera Accounting var mer utmanande än förväntat och ett långt lov är precis det jag behövde.

Jag har jobbat massa massa så att jag kan spara pengar inför nästa termin och resa som är på tur. Har spenderat mycket tid med tjejerna från jobbet samt träffat en kille i köket ;)

Jag har spelat fotboll i Unigames, vilket är en turnering mellan Australiens alla universitet. Jag har börjat spela i ett riktigt lag också (currently in Pre-season). Jag har börjat träna F45, vilket är superbra och tufft!!

Annars rullar livet på som vanligt. Idag var en vanlig söndag. Jobbade hela dagen men gick tidigare då jag känner mig lite sjuk. Mår jag lika dåligt imorgon blir det ett besök hos Doctor!

Godnatt till er som är lojala och kikar in här :*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen har skolan börjat. Det är utmanande men kul och än så länge har det gått superbra för mig i alla tester. Lite uppdatering på intressena har det blivit i alla fall. Financial Planning verkar inte riktigt vara min grej, majoriteten ska tydligen bestå av skatte-kurser och den lilla skatten vi räknat på hittills är dö-tradig. Däremot tycker jag att ekonomi och finans är väldigt spännande. Men mina uppfattningar ändras ju som vädret i New York, så inga slutsatser är dragna förens terminens slut. Nästa vecka ska tydligen alla "tunga" rubriker börja. Än så länge är jag vid liv och kan köra 20 timmars jobb samt upprätthålla ett någorlunda socialt liv. Det händer i alla fall grejer varje helg och det känns som sagt tryggt att min bekantskapskrets expanderat under de senaste månaderna.

För tre helger sedan var det födelsedagsfest för en norsk tjejkompis med hela norska gänget. Förra helgen var det St. Patricks day med några andra svenska/australienska vänner och imorgon blir det förfest hos mig med några av Hootersbrudarna. Men innan dess; surf, en muntlig presentation i finans, fotbollsmatch och en föreläsning. Allt som saknas nu är lite sol och mindre regn och moln..

Det går bra nu. Med vänliga hälsningar Evelina, 4 veckor in i terminen.

Ett skepp kommer lastat med diverse bilder från senaste veckorna

Älskar tröjan på denna bilden, Det är en Hooters-tröja från Thailand som en av våra stammisar köpte till mig. Hur gulligt????? Shoutout till stammisarna btw, så gulliga och snälla som bjuder oss på tröjor, beställer uber när man mår dåligt på jobbet, bjuder på alla drinkar på ens födelsedag etc etc.

Likes

Comments

Uppe med tuppen (innan till och med) för att kickstarta dagen med spinning. Har även hunnit handla mat och laga matlådor nu på morgonkvisten och klockan är bara halv nio. Idag är jag fri från skolan men har däremot jobb att genomföra. Skönt att kombinera studier med arbete, man slipper bli trött på varken de ena eller de andra. Känns också härligt att man börjat bekanta sig med fler människor i omgivningen, både i skolan, på jobbet och till och med på gymmet.

Ser fram emot detta året, har satt upp lite konkreta mål som är annorlunda mot vad de har varit förut. De handlar om ekonomi (jag har tagit en liten risk i att strunta i merkostnadslån, så det blir till att jobba hårt), karriärsmål och personlig utveckling. Det känns som att framtiden är ljus, det är i och för sig lätt att säga när man i Mars sitter i Australien istället för Sverige. Oj vad jag inte kan få nog av detta land. Det är ju fantastiskt att jag inte kan sluta vara tacksam och uppskatta allt här, trots att jag varit här i över 1. Men det är så viktigt för själen.

Likes

Comments

Hela veckan har bestått av Scavenger-hunt och fest med ANSA, dvs norskorna, och vila för min gamla själ. Skolan har också dragit igång och jag ser verkligen fram emot denna termin. Jag vet att denna termin kommer att bli 100% svårare, men det är det jag vill ha- något utmanande. Kurserna jag ska läsa nu (för er som är intresserade) är Accounting, Economics, Financial Planning och Money, Banking and Finance. Hittills tycker jag att Accounting och Economics verkar roligast. Men kvar återstår MBF som är ikväll. Wish me luck, har hört att den ska vara den svåraste....

Lite background story då..Vårt lag heter Hakuna MaTitties, därav vår utklädnad. Vi skulle skapa kostymer med begränsade resurser, dvs ballonger, tejp, sugrör och aluminium folie. Därav ballonger till bröst, Sugrör till öron och fler ballonger till svansar.

Likes

Comments

Har nog skådat mitt livs vackraste solnedgång. Vi skulle egentligen bara åka till skolan för att inviga den nya poolen. De visade nämligen en film på storskärm så att man kunde se den både från poolen i uppblåsbara ringar, eller på kullen bakom i sackosäckar. Men på vägen stannade vi till för att solnedgången var rosa och helt fantastisk, som ni kan se på bilderna.

Annars? Jag har varit på skolan i omgångar för att bli introducerad till mitt nya program, fått lite information om de olika inriktningarna man kan välja mellan och jag har preliminärt valt Financial Planning. Det kändes mest rätt i magen när jag lyssnade på vad de hade att erbjuda, dvs. Accounting, Finance och Economics. Vi var på någon Uni-fest igårkväll, det var helt okej.. Idag ska jag bara på möte för att reda ut mina ämnen jag ska läsa och sedan ska jag jobba ikväll. Har ju bara jobbat ett pass denna vecka, vilket har varit skönt men också tråkigt. Blir ju så himla uttråkad av att inte jobba. På söndag börjar Fadderuke vilket är en vecka fylld med aktiviteter för norskar (och skandinaver). Jag har ju tidigare berättat att vi är som en liten fritidsgård hemma hos oss. Vi håller kvar vid vår nisch för nu har Carl över två tjejkompisar hemifrån (och Amanda har dragit vidare). Älskar att man väldigt sällan är ensam i hemmet!

Så det var mitt liv under de senaste dagarna kortfattat, inget spektakulärt, men antagligen roligare än hemma i Sverige?

Likes

Comments

Svårt att inte bli inspirerad och låta bli att fotografera i dessa miljöer. Det är så vackert....
Och förresten, organiserade upp en liten fotovägg i mitt rum. Pricken över I:et så att säga 💙

Likes

Comments

Åkte till Ikea en sväng med Elin, direkt följt av en tur till Brisbane för att träffa Amanda. Det blev ett dygn i storstaden och till vår besvikelse var det mindre liv i Brissy än Surfers en tisdagskväll... Åkte hem samma dag och mötte Victoria hemma (äntligen), som varit i Sverige i 3 veckor. Jobbade hela dagen igår och kommer hem till att Carl bjudit över hela gänget och vem kan inte motstå vin när det bjuds på? Idag blir det lite poolhäng för det var hundra år sedan, en sväng om gymmet och jobb ikväll. Efteråt drar vi antagligen ut till favoritstället Elsewhere för att visa turisterna (aka. Amanda och hennes vän) vad GC har att erbjuda.

Kram kram

Likes

Comments

Nej jag har inte dött, jag har bara varit lat och upptagen, hence the lack of blog posts. Så en liten uppdatering, jag har spenderat dagarna på jobb, eller i surfen, eller på barerna i området. Har hunnit beta av nyår, personalfest, födelsedagsutgång, avskedets för Steph, spontanbarrundor, spinning och gymträning och lite annat smått och gott. För det mesta har jag jobbat, vilket tillåter mig att spara ihop pengar innan skolan börjar igen.

Annars har jag också ändrat min inrikting i skolan från Business till Commerce. Mostly because of the challenge and my lack in knowledge in that area, secondly cause I think it will increase my chances of getting a better and more well-paid job. Så vi får se hur det blir i slutändan. Är så taggad på att komma igång med skolan igen, lilla nörden är trött på att bara jobba heltid.

Ikväll väntas fortsatt jobb (är på rast för tillfället) följt av en liten födelsedags BBQ. Ha en trevlig lördag!

Surf på favoritstället- Snapper Rocks

Bye Stephi

Fördrinkar i vår lägenhet på nyår

Amanda var här!

Hemma på min (nya) gata i stan

Cosmopolitans och mojitos made by me på jobb

Häng på stranden med favoriten

Förlåt för ett oorganiserat inlägg men bättre det än inget, right?

Likes

Comments

Strandhäng. Vänner. Svenskt julbord. Skateboard. Ledighet (lite jobb). Och en jäkla massa julmusik. 🎅🏽
God jul!

Likes

Comments

Anledningen till att det det inte blivit någon uppdatering här på länge är väl till största del för att vi flyttat.

Flytten gick bra, men krävde mycket mer tid och energi än räknat. Föreställ er att vi flyttat en kyl, en stor soffa, min säng, bokhyllor, köksredskap etc. med en liten bil. Tror vi körde fram och tillbaka ca 20 gånger. Men äntligen är vi klara och väntar fortfarande på internet (därav låg närvaro på datorn). Så nu sitter jag och Victoria på Little Mermaid och dricker kaffe för att få lite internet. Victoria skaffar sitt RSA (tillstånd att få servera alkohol) och jag kollar på min nya obsession SKAM.

Så vad har jag gjort de senaste dagarna? Snarare vad har jag inte gjort? Jobbat lite bara. Bjudit över vänner i omgångar för härligt balkonghäng på kvällarna, varit på Gabys graduation ceremoni, tränat, hängt med Gabys familj (som för övrigt är huuuur underbara som helst).

Jag lovade bilder på lägenheten, så här har ni. Det är inte 100% städat men här är rent i alla fall. Lägenheten är mycket ljusare än vad det ser ut. Det var en molnig morgon och kameran min är inte den bästa heller. Valde att fotografera med GoPron för att få med den bredaste vyn som möjligt. För tillfället sover Åsa på soffan i ett par dagar, därav extra skit över allt. Vi är som ett litet hostel eller fritidsgård som sagt. Man är sällan ensam.

Sista bilderna är mitt rum och min utsikt. Tog aldrig bild på Victorias rum då hon fortfarande saknar säng, så där ligger bara en luftmadrass för tillfället. Men lägenheten har som sagt 3 sovrum.

Likes

Comments