Idag var det en helgdag i Brisbane pga Ekka. Ekka är i stort sett en nöjespark som är öppen två veckor om året för att fira Brisbane typ. Det är en tradition sedan långt tillbaka och man har en helgdag för att familjer ska ha en chans att gå ditt. Önskar att vi hade en helgdag i Stockholm för att kunna gå till grönan. Men vi passade på att åka till kusten som är ca 40 min bilväg från huset.


Stränderna här är de absolut vackraste jag sett. Vanligtvis har man bara en vecka av sådant här väder men denna gång har jag ett helt år av detta att se fram emot. Kan inte fatta att jag faktiskt ska bo på ett sådant här ställe.


Detta är Filippa och Dave som är min första av tre värdfamiljer. De är bland de absolut vänligaste människor jag träffat. Det är konstigt att tänka att jag faktiskt inte känt dem i mer än tre veckor men jag känner mig redan som hemma. Hittills har jag haft väldigt tur med värdfamiljer.


Vi gick längst med stranden och det var upp till 30 grader även fast det är mitt i vintern här. Det är ju ett skämt. Vissa gick runt med långa jeans och tjockare tröja. Är dom galna? Jag svettades och såg fram emot ett dopp. Filippa och Dave skrattde åt mig och sa att det var alldeles för kallt. Men lite vet dom om hur "kallt "det är i svenska sjöar som jag har vuxit upp med att bada i. Vattnet kanske var 19 grader eller så. Herregud, det var jätteskönt i den värmen ju. Börjar bli lätt nervös hur jag ska klara av deras sommar när jag tycke deras vinter är såhär varm haha.

Vågorna är rätt starka dock och det finns gott om undervattensströmmar. Så man är inte så smart tror jag om man badar utanför där flaggorna och badvakter finns. Men undervattenströmmar är inte det enda man måste oroa sig för. Det går hela tiden en helikopter fram och tillbaks över kusten för att spänna efter hajar och det rekommenderas inte gå längre ut än vad man bottnar. Det finns ävennågonting som kallas "bluebottles" och det är typ som små magneter. Man ser dem inte så tydligt men de har flera trådar eller armar eller vad man nu ska kalla det som är långa och som kramar runt och bränner. Så de måste man också se upp för. Av allt man får höra låter det nästan som att man måste ha ett dödsönskan för att gå till stranden här hahah.


Längst kusten ligger många olika stränder men namn som allihopa låter som drömdestinationer. Stranden dessa bilder är tagna ifrån heter "Rainbow bay". Staden "Surfers Paradise som ligger på Goldcoast är en hippie och turiststad. Men den är också väldigt känd för "schoolies". Det är när alla ungdomar går ut year 12 (motsvarande studenten) då åker de dit i en vecka och stort sett bara festar och firar. I skolan pratas det om den mest älskade veckan någonsin och från de äldres perspektiv den värsta veckan någonsin. Men då åker ungdomarna iallafall hit och resten av människorna flyr om jag förstått det rätt. Jag tycker iallafall att det låter som en väldigt rolig vecka.

Dagen avslutades med Fish and chips som är bland det bästa man kan äta och i morgon blir det tillbaks till skolan.

Hoppas alla där hemma mår bra och tack för denna gång

See ya

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej igen

Igår blev jag medtagen till en tjurfarm ute på landet som en av mina värdpappors pappa äger. Tro det eller ej så var det jättemycket att se och det var en väldigt rolig dag (ännu roligare eftersom jag slapp skolan). Det tog ca 3 timmar med bil dit och av det har jag lärt mig att Australiensare kör ännu värre svenskar. Bromsen är inte min favoritdel på bilen heller men den kan ju vara användbar om man ska göra en tvärsväng av från motorvägen...

Farmen var superfin och de hade över 1800 tjurar. De bästa tjurarna ska säljas på auktion om två veckor. Så igår hade köparna chans att komma och titta på de tjurar de är intresserade av. Så det var jag och ett gäng riktiga cowboys där haha. Alla hade jeans, boots, hatt och en flannelskjorta. Kändes som att gå runt i en levande countryfilm.

Efter att ha gått runt och kolla på alla tjurar och lyssna på gubbarna diskutera priset på dem så blev alla bjudna på barbeque. Köttet var väl så färskt som det kan bli men det var aningens tyngre att svälja efter att se var min hamburgare stått för bara någon dag sen haha.


Men jag gillade landet väldigt mycket. Härliga människor också. Förutom när jag inte förstod vad de sa då deras accent var väldigt väldigt starkt. De pratar som om de håller för näsan och så slänger de in ett "mate" och ett "ey" några gånger i varje mening. Det var kul att se denna del av Australien men är ändå ganska nöjd med att inte ha blivit placerad mitt ute på vischan. 

Hoppas ni gillade inlägget 

See ya 

Likes

Comments

Tjo! Välkommen till första inlägget på min blogg och första berättelsen från mitt utbytesår i Australien. Har nu varit i Australien sen tisdags kväll och mycket har hänt sedan dess. Jag är dock sprilans ny på att blogga och ni som känner mig vet att jag är väldigt teknisk inkompetent, därav ett av mina smeknamn "otekniska fernis". Men förhoppningsvis blir bloggen intressant då:)

Jag är en person med ett humör liknande en berg och dalbana och har varit det så länge jag kan minnas. Men har nog aldrig haft lika mycket känslor som jag haft de senaste dagarna. Allt är nytt, nya människor, nytt land, nytt språk, ny tidszon m.m. Man kan lugnt säga att jag är lite trött haha. Jag har gått från att vara så lycklig man kan vara över små saker som att äta lunch ute i solen, till att vara ledsen över hemlängtan och gråta efter min sköna kingsize säng. Men hittils är jag ändå nöjd och taggad för vad som kommer härnäst.

Dessa bilder är tagna från south bank i Brisbane. Brisbane har en vattenslinga genom staden där många olika båtar går. Detta värmer mitt Stockholmshjärta och jag njöt mycket av att åka på en av båtarna idag. Min första värdpappa Dave tog med mig till City idag vilket bara är 15 min från huset. Hittils älskar jag staden och jag älskar Australiensare. Det tog inte lång tid att märka hur vänliga, öppna och lättpratiga alla var. Alla pratar med alla och hela deras livstil är väldigt chill. Det är lätt att känna sig välkommen här, alla jag träffat är så varmhjärtade.

Nu har jag precis avslutat middagen med Dave och Filippa (första värdfamijen) och är väldigt trött. Jetlagen jag har haft är inget att leka med. Filippa kallas även för Pippa. Fick bita mig hårt i tungan för att inte börja garva när Dave kallade henne för det. För mig förblir hon nog kallad Fillipa haha.

Nu ska jag gå och lägga mig och imorgon blir det andra dagen av skola.

Tack för att ni läste och hoppas alla där hemma mår bra

Likes

Comments