Förberedelser

Jag märkte rätt snabbt att jag fick många tips när vi började planera resan så då skaffade jag en liten anteckningsbok. I den har jag samlat alla tankar, idéer och tips till resan. Riktigt bra att summera de på ett ställe. Ikväll när barnen somnade har jag googlat på olika utflyktsmål, druckit ett glas rött och gått igenom den lilla boken. Kul läsning och inspirerande, ska bli himla kul att åka iväg och se alla saker som man nu planerar kring

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förberedelser

SVT Play har ett öppet arkiv där man kan hitta många intressanta och roliga gamla program. Häromkvällen började vi kolla på ett program om den australiensiska kusten. Valde ett avsnitt med otroligt vackra vyer, härliga stränder och sköna vågor. Åh ja, dit ska vi! Avsnittet visade delar av kusten omkring området vid Byron Bay. Det är ett surfparadis som ligger söder om Brisbane. Kanske blir det att vi testar på surfing eller besöker Kap Byron, vilket är deras landmärke. Åh yes, det är en fyr! Verkligen passande för oss som har sett en del fyrar nu;)

Likes

Comments

Förberedelser

Vid min förra föräldraledighet väcktes idén om att vi skulle resa och umgås hela familjen. Modet att ta steget och förverkliga drömmen fick vi bland annat av en mina kollegor som har rest med sin familj. Hon har gjort några lägre resor, när barnen var små och även nu när barnen blivit något äldre. Eftersom både min man och jag hade en längtan efter att få besöka Nya Zeeland kom vi snabbt överens om att om vi åker så åker vi dit och när vi ändå är där kan vi ju ta Australien också. Ja, det är ju lika bra:) Åh när vi har fått en idé så har vi oftast väldigt svårt att släppa tanken. Så för två år sedan började vi realisera tanken, vi började med en plan om hur vi skulle lyckas. Vad behöver vi göra för att komma iväg? Vad kommer resan kosta? Är det säkert att åka med barnen? Vågar vi? När ska vi åka? Ja, det blev en massa frågor, men desto mer vi tänkte på resan desto mer ville vi åka. Vi öppnade ett resekonto och började spara.

Åh nu är vi här, vid min "nästa föräldraledighet". Vår lilla tjej, Stina, är nu 8 månader. Jag kommer avsluta min föräldraledighet med resan och min man börjar sin med resan. Hon kommer fylla 1 år när vi är iväg och vår stora tjej, Alicia, kommer nästan vara 4 år när vi är iväg.

Likes

Comments

Förberedelser

Solig lördag, perfekt att ta en kopp kaffe och göra lite pappersarbete. Vi behöver internationellt körkort till både Australien och Nya Zeeland. Det kommer bli intressant att köra husbilen på Nya Zeeland. Kanske ska jag utlysa en tävling om hur många repor bilen kommer få, haha;)  Vänstertrafik, smala vägar och ett monster till husbil , min man kommer få en rejäl utmaning. Jag tar den något säkrare rollen som kartläsare. 

Likes

Comments

Förberedelser

Flygbiljetter, bil, husbil och en del boenden är bokade. I skrivande stund är det nu 99 dagar kvar till avresan. Så galet men ja det stämmer. Snart så lyfter planet och drömmen blir verklighet. Fast just nu känns det långt borta. Jag fattar inte att vi ska göra detta. Flyga iväg med en ettåring, bo i husbil med denna nyfikna lilla unge som vill äta upp allt hon ser och som just nu inte sover så gott på nätterna. Hur tänkte vi när vi bokade bil och ska köra runt med en som hela tiden frågar "-Är vi framme snart?" Ja, tålamodet kommer verkligen sättas på prov;)


Likes

Comments