Hallå!

Lovet susade förbi så fort och jag hade så mycket att göra så de blev inte riktigt några inlägg.

I dethär inlägget kommer jag att berätta om min nya kamera Canon EOS 1300D . Kameran fick jag av min mamma och vi var o köpa den från Power. Till kameran hörde det ett 18-55mm objektiv, men jag fick också ett 55-250mm objektiv. Mest har jag användt 18-55mm objektivet, då jag har mest fotat inomhus.

Hittills har jag varit mycket nöjd med kameran och har inget att klaga om. Kameran är just rätt storlek och väger inte mycket.

En egenskap som jag Ä-L-S-K-A-R är Wifi funktionen.

Wifi funktionen innebär alltså det att jag kan överföra bilderna från kameran till t.ex min telefon m.h.a Wifi. Det går jätte snabbt att överföra bilderna och då kan jag lätt gå igenom bilderna och se hur dom har lyckats. Det enda jag behöver göra för att kunna överföra är att ladda ner Canon Camera Connect appen.bilderna är tagna från Canons sidor (på bilden syns 18-55mm objektivet)

Så nu kommer alla bilder (nästan iallafall) att vara tagna med denhär kameran.

Jag fick också två minneskort (ett 32GB och ett 8GB) och en kameraväska.

På Canons sidor finns det bra med info om kameran så det är bara att gå in o kolla om man blev intresserad. På svenska Suomeksi

Hoppas ni alla har ett trevligt veckoslut och vi hörs igen i nästa inlägg!

Aurora

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejjsan!

Hoppas ni alla har haft en lyckad jul, min var iallafall mycket bra! Inga inlägg har kommit upp på en stund så jag tänkte att det var dags för ett nu! Kommer under lovet att försöka få ihop lite fler inlägg.

Anyway, saken jag skall skriva om idag är min röst. Eller snarare min sångröst.

Som några kanske vet, håller jag på med sång och jag vet inte exakt när jag började sjunga. Att sjunga är ändå en viktig del av mitt liv för tillfället. Nu har det ändå blivit lite problem med rösten.

Jag har aldrig egentligen varit på några sångtimmar, och det är en sak jag ångrar nu. Problemen med rösten började för ett år sedan, vid jultiden. Jag hade många uppträdande på kommande och mittiallt försvann min röst helt och hållet. Och nu menar jag faktiskt _helt_. Den kom ändå lyckligtvis tillbaka och jag kunde uppträda (fast det lät ju inte alltid så bra).

Nu var jag då i samma situation. Många uppträdanden på kommande och rösten började strula. Jag kunde sjunga hur bra som helst några sånger men så fick jag hes röst och det började ta ont i halsen osv. Jag besökte en specialist (kommer inte ihåg hennes exakta titel) och hon gav mig sorliga nyheter; jag hade överansträngt min röst och fick verkligen inte uppträda mera på denhär års sidan. Jag blev verkligen ledsen över beskedet för jag hade så många uppträdanden som jag nu måste slopa. Jag måste t.ex backa ut ur skolans Lucia-tåg pga. dethär och det var väldigt många som frågade varför jag inte var med. Varje gång orkade jag inte svara på frågan så jag svarade kanske lite spydigt. Jag var helt enkelt så ledsen över att jag inte fick sjunga.

På julen tänkte jag ändå testa att sjunga och det gick bra. I början. Nu har jag sjuk hals och hes röst, alltså var det ingen bra idé att försöka. Men nu vet jag iallafall att rösten verkligen behöver få vila.

I Januari/Februari skall jag till specialisten igen och kolla om det blivit bättre. Jag fick några övningar som jag fick bekanta mig med, och prova på om jag ville. Har nog försökt ett par gånger men jag väntar ännu lite så att rösten får vila.

Varför tar jag då upp dethär i bloggen? Jo, för det första så vill jag att ni som håller på med sång verkligen skall ta sångtimmar och öva upp er röst så att ni inte hamnar i denhär situationen.

En annan orsak varför jag berättar om dethär är för att jag ville förklara varför jag måste backa ut ur varenda uppträdande som jag skulle haft.

 Vi hörs igen i nästa inlägg!

Aurora

Likes

Comments

hejj♥

Det har varit superstressigt med skolan så jag har inte haft tid att skriva inlägg, sorry for that.

Nu när det ändå snart blir lov så vågar jag lova att jag har mera tid att skriva inlägg.

Dagens inlägg kommer inte att bli långt, ville bara få något skrivet så att ni vet att jag ännu är vid liv!

Idag har jag inte egentligen gjort något alls, legat i sängen och läst på prov. Nu tyckte jag ändå att jag läst tillräckligt för idag och tänkte chilla och ta det lugnt en stund. Så jag tog fram datorn och började kolla på Netflix och fick mittiallt idén att jag skulle kunna skriva något hit. Jag kan ju informera er om att jag har hållit på med ett större inlägg (som är ganska personligt) och lägger upp det nästa vecka. Prao inlägget är också på kommande och troligtvis ett litet samarbetsinlägg med smink och sånt.

Anyway, trevligt veckoslut till er alla!

Aurora

Likes

Comments

Hej!

För att ni skall veta lite bättre vem det är som skriver inläggena, så tänkte jag berätta lite om mig själv.

Jag har tjuvat frågorna från nätet (me tag eller vad det nu hette) för att jag helt enkelt behövde ett botten för det här inlägget.

Ditt hela namn (inte efternamn)? Aurora Michelle Sofie

Horoskop? Tvilling

Födelsedag? 12.6

Längd? 163-165cm (ish)

Ögonfärg? Blå

Hårfärg? Ljusbrun, men nuförtiden är jag brunette

Hobbyn? Ridning, att sjunga och att skådespela

Har du syskon? Jo, storasyster och lillebror + 3 halvsyskon

Husdjur? Jo, 3 hundar, 3 katter och en dvärg igelkott (kan göra ett skillt inlägg om dem)

Favoritbok? Livet efter dig av Jojo Moyes hör till favoriterna, men det finns många många andra också

Favorit film? Guuuud vilken svår fråga. Har inte precis någon exakt favorit, gillar kärleksfilmer. Men en filmserie som alltid kommer att ha en speciell betydelse för mig är Uuno Turhapuro-filmerna. Sååå många bra minnen!

Té eller kaffe? Kaffe!

Favorit parfym? Har provat många, men hittills har jag gillat Escadas parfymer mest.

Här var nu då lite frågor och svar, hoppas ni gillade inlägget! Om ni vill veta något mera är det fritt fram att fråga!

Ha en så trevlig fortsättning på veckan!


♥Aurora


Likes

Comments

Hej!

Äntligen fick jag inspiration att börja med bloggandet (igen en gång).

Jag har alltså haft en blogg förut som jag startade för 3 år sedan, men har helt enkelt inte haft tid/motivation att göra inlägg. Nu tyckte jag ändå att det var dags att skärpa mig och börja igen. Har många ideér om olika inlägg men tar gärna emot tips/ideér av er också! Feedback skall man (läs: måste man) absolut ge, både negativt och positivt. Som jag skrivit i den lilla info boxen till vänster, så kommer inläggen att finnas på både finska och svenska. Mest ändå på svenska, då jag har bättre ordförråd.

Jag försöker få inlägg gjorda iallafall en gång i veckan. Vi får se om jag lyckas!

Men trevlig fortsättning på veckan och jag skriver igen en annan gång!

♥ Aurora

Likes

Comments