Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

  • CALI

Likes

Comments

Halluuu!
Hur är det med er alla? Med mig är allt toppen!
Mamma, pappa, mormor & morfar har precis lämnat USA, var så roligt att ha dom här. Har saknat familj och vänner en del men nu känns allt bättre igen. Vardagen rullar alltså på igen som vanligt nu när de åkt hem. Sommaren är på gång också, just nu är det perfekt väder, oftast mellan 20-25 grader och sol. Vi har haft några regn dagar vilket är tråkigt men väldigt bra för Cali naturen haha..
Mina äldsta har precis fått reda på att de kommit in på samma skola som de börjar efter sommaren. K är sååå exalterad då det är hennes första skola och L ser väldigt mycket fram emot att byta skola.
Mycket som händer nu, snart kommer Amanda hit igen, wihoo som jag längtar! Vi ska på konsert 23 april så hon stannar bara någon dag, men ändå!

Nu har jag lagt ifrån mig plugg, tagit en dusch och gått och lagt mig. Tänkte sätta på en film och somna till de!


Until next time ♡XO

  • CALI

Likes

Comments

Likes

Comments

Hejsan hoppsan allihopa!

Hur är allt med er? Var ett tag sen IGEN som jag uppdaterade bloggen men som vanligt har jag oftast fullt upp och när jag inte har fullt upp prioriterar jag annat, haha jag försöker iallafall och visst blir det mycket bild inlägg men det kan jag känns själv när jag läser andra bloggar att det är det som är roligt! Ni får ju liksom en bild då av vad jag gör om dagarna osv.

Hörrni, om 9 dagar har jag varit i Amerika i ett halvår. VA?! Hur har tiden gått så otroligt fort? förstår verkligen inte.. Men tiden går fort när man har roligt!
Jag trivs fortfarande så bra här och jag tror att eftersom att jag både bor med underbara människor och har underbara vänner här i Kalifornien + bara den sak att jag bor i södra Kalifornien ja menar jag kan ju inte klaga! Men jag tror att allt det gör att tiden går fort, jag har liksom alltid något att göra om jag vill och jag har alltid folk omkring mig om jag behöver.

Om ni löst tidigare inlägg har ni hört Amandas story och vad hon har för sig, hon är för tillfället i New Jersey och har hittat en ny familj där. En familj som bryr sig om henne och där hon är en i familjen precis som jag är här. Det känns så skönt att hon hittat sin plats, nu kan både hon och jag vara lugna och glada.

Vet inte hur många av er som läser antingen har åkt som au pair eller tänker på att åka som au pair, men eftersom att jag fått vissa frågor om det och även tänkt på detta dom senaste veckorna så tänkte jag att jag skulle skriva lite om det här med skillnaden på hur aupair livet ÄR och hur man TROR att det ska va.
Jag har så många kompisar ifrån både min aupair grupp och från andra grupper här i närheten som jag pratar med och jag får hörs samma sak hela tiden. "Jag trodde att det skulle vara annorlunda" "HERREGUD, hur ska jag klara detta i 1 år?!" "Åh, vill bara ha helg nuuuu, orkar inte barnen längre" "Föräldrarna kan ju inte tro att jag ska uppfostra deras barn" osv osv osv.
Först och främst -
1. Åk INTE som aupair om du inte älskar barn. Du måste älska att leka med barn, hjälpa barn, ta hand om och trösta barn. Du är här för dom, dom är ditt jobb.
2. Du kommer inte att ha mycket fritid. Självklart ser det olika ut i alla familjer men generellt sett ser det ut som så att du jobbar ca 80-85% av tiden och har då tid för roliga utflykter och annat resterande 15-20%. Detta gör dig inget om du har åkt för rätt anledning. Tro mig. Jag jobbar förmodligen 90- 95% och den enda dagen jag är ledig helt är på söndagar. Nästan alla mina har iallafall hela helgen ledigt men så är det inte för alla. Jag ser det inte som något jobbigt eller tråkigt dock. Jag älskar att vara med mina småttingar och jag jobbar mer än gärna. Självklart är det skönt att ha ledigt, ta en dag på stranden, hänga med kompisar på köpcentrumet, gå på bio och träffa vänner för att äta. Allt sånt där är superkul också men jag har sagt det till mina aupair kompisar här och jag säger det till er. Om jag är ledig både lördag & söndag (som oftast händer 1 gång i månaden) så längtar jag så mycket till måndagen för att få vara med mina barn igen. Ännu en gång, tillbaka till punkt 1, åk för rätt anledning!
3. Det är inte alltid dig det är fel på! Många hittar en familj som dom är 100% säker på är en bra match för dom när de sitter hemma och får olika matchningar med familjer från hela USA. Men i många fall, fler än du kan tänka dig så blir det fel. Alla passar inte tillsammans så är det bara. Det kanske inte funkar mellan aupair och värdföräldrar eller så är det mellan barnen och aupairen det går fel. Som sagt det behöver inte vara du som aupair som gör ett dåligt jobb, för i nästa familj du hamnar i kanske du trivs jättebra och du passar in som handen i handsken. Viktigt är dock att du känner efter ganska tidigt in på ditt år. Låt det gå 4 - 5 veckor. Trivs du fortfarande inte och du känner att du har det verkligen inte bra. Du blir illa behandlad av värdföräldrar eller barn, du kanske inte håller med om vissa regler eller bestraffningar som värdföräldrar vill att du ska följa. Känn efter, kan du leva så här i ett år & se tillbaka på ditt år och se roliga fina minnen? Om inte, byt familj! Detta är viktigt dels för din egen skull för att ditt år ska bli en häftig upplevelse, en lärorik tid och en rolig tid att se tillbaka på men också för att ju längre du låter tiden gå desto svårare kommer det bli att kunna lämna. Jag har ju som ni förstått vid det här tillfället hittat väldigt rätt på en gång. Jag vet ej hur det gick till, jag hade tur! Jag kunde liksom efter bara någon månad bestämma att jag skulle förlänga min tid här och stanna 2 år istället för 1, + att jag letar för tillfället visum att söka för att kunna stanna efter dom 2 åren. Ja jag älskar att vara här, jag känner att jag hör hemma här. Så borde ni också känna i eran familj! Även om ni bestämt er redan för att bara stanna 1 år så ska det kännas bra och du ska älska din vardag och ditt liv. Det är ju ditt år som går, slösa det inte på något som du inte trivs med att göra!

Puhh, okej tror att det var allt! Kände att jag fick med era frågor och även det jag tänkt på själv. Om jag missat något så släng iväg en kommentar här eller på Facebook.


I skrivande stund sitter jag framför elden med en filt runt mig, dricker glögg och tittar på julkalendern. Har blivit en grym multitasker sen jag kom hit haha. Försöker även för fulla muggar att komma i julfeeling men har inte riktigt lyckats än, svårt när det är 20- 25 grader och sol varje dag, mer vissa dagar och jag ser palmer vart jag än tittar. Men så är det, vit jul för jag en annan gång!

Har barnen själv denna fredag+ lördag då mina värdföräldrar är i Denver på någon jobbfest. Fredagen har gått toppen, åkte och handlade med tjejerna imorse och sen skjutsade jag min 4åring på tutoring (hemskolning) som idag skulle vara på biblioteket. Sedan åkte vi hem, lunch och sovdags för både småttingarna. Väckte dom vid halv 2 och åkte för att hämta äldsta på förskolan. Hem och massa lek tills det var dags för middag - bad - tv och sen läggdags. Nu sover allihopa och jag bara chillar haha, ganska härligt efter en dag som denna. Att vara 3 barnsmamma är inte lätt alltid men det är ju inte omöjligt!

Ska lägga mig snart så jag orkar upp när minstingen vaknar kl 6 imorgon bitti och så jag orkar med hela dagen imorgon! Det behövs mycket energi när man har barn som aldrig tycks ha slut på det. Det är roligt dock, det ska hända saker helst hela tiden enligt mig!


Until next time ♡

XO

  • CALI

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Helloo allihopa!
Hoppas allt är bra med er, med mig är allt toppen! Eller ja, ska väl inte ljuga om att skolan stressar mig en aning just nu, men åker på fredag till San Diego och får det klart, känns skönt!

Har inte bloggat så mycket nu och det är mestadels för att jag har haft mycket för mig! Kom nyligen hem från NY där jag firade nyår med Amanda (bilder från det kan ni se i inlägget under) och nu är vardagen igång igen med barnen tillbaka i skolan. Vi håller fortfarande på att hitta en bra skola för min lilla 4 åring. Hon väntar fortfarande för att se om hon kan komma in på den skola vi hittat för henne som är "nutfree" vilket är vad vi behöver!
Har henne hemma med mig och bebis för tillfället och så har hon en tutor som kommer hit 3 dagar i veckan och hjälper henne lära sig det hon egentligen skulle lärt sig i skolan nu i hennes ålder. Så annorlunda här än i Sverige! Min äldsta (6 år) lär sig saker i skolan som jag typ lärde mig när jag var 10-11. Samt K som är 4 och ska kunna massa vid det här laget, då gick jag liksom på dagis fortfarande och brydde mig inte om mycket annat än mina dockor.

Aja annars då, jag spenderar mina dagar med tjejerna. Vi leker i parken, sjunger och dansar, kollar på film, spelar fia med knuff, leker med Barbie och myser på soffan. Så ser våra dagar ut tills alla vänner kommer hem från skolan och då är det fullt hus här, 6-10 ungar som klär ut sig, spelar hockey och använder mig som "playground" bland annat. När jag slutar är man inte jättepigg kan jag väl inte påstå men kan vara mysigt att ibland komma ut och äta middag med en vän eller gå på bio.

Kan inte förstå att tiden gått så fort, att jag redan varit här i 7 månader är helt galet, men tiden går fort när man har roligt! Måste säga att tiden gick väldigt mycket fortare i somras dock. Vädret och årstiderna just nu
gör mig väldigt confused bara, det är ju vinter just nu men löven har precis ramlat från träden så #det ser ju ut som höst samtidigt som det är sol, 15-20 grader och folk åker fortfarande till stranden, är det sommar, höst eller vinter liksom? I don't know, haha.

Nu har jag precis väckt K från hennes nap och vi ligger och myser på soffan, bebis sover fortfarande ♡
Bilder från barnens kusins födelsedag samt andra bilder ur vår vardag kommer hääääär!

Until next time ♡

XO

Likes

Comments