För att följa med på mina nya äventyr HTTP://nouw.com/emmahanssonn


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att jag om 21 dagar sätter mig på planet hem efter 2 år får mig verkligen att känna alla sorters känslor. Jag är glad att au pair jobbet kommer till sitt slut och allt sånt men det livet jag har byggt upp här kommer vara svårt att lämna, alla kompisar och ja alla äventyr. Även fast jag kommer hem till mina vänner i Sverige och äventyr där så kommer det inte vara detsamma, det vet jag. Det blir som en liten bubbla liksom speciellt efter all tid här.

Något jag dock tycker är snäppet jobbigare är att lämna Zee och min fina värdfamilj. Helt ärligt så vet jag inte hur jag kunnat haft sån tur i all min otur. Även fast mina tidigare värdfamiljer inte var allt för dåliga men min värdfamilj nu är verkligen något man kan sätta i granen och något jag skulle behövt redan från början.

Att känna sig uppskattad för sitt jobb och på riktigt omtyckt som människa än bara en "anställd" är verkligen det bästa. Uppskattar verkligen deras gästfrihet och deras vilja att lära känna mina vänner, bjuda med mig på deras familje äventyr som nu när min värdmamma suprisa mig med att köpa (rätt så dyra) biljetter till musikalen Wicked då min värdmamma vet att jag älskar Broadway eller som den gången i Connecticut då hon och hennes vänner suprisa mig att åka till en restaurang där dom lagar maten framför än för att de visste att det var på min bucketlist.

Sedan att bara känna sig så pass bekväm att bara chilla runt är ju guld och något jag aldrig känt förr. Älskar att kunna gå ner till köket och min värdmamma är där och vi har en lättsam konversation om allt eller inget eller efter en lång dag stå i hallen och prata om allt jobbigt som hänt under dagen eller smsen man får då och då om hur bra jag är, kommer sakna det verkligen. Zee är ju också drömmen att ta hand om även fast det är svårt, men man märker att hon verkligen ser upp till en.

Som sagt au pair jobbet har varit svårt och inget jag skulle göra igen men är SÅÅÅÅ TACKSAM över min värdfamilj som alltid (förhoppningsvis) kommer vara en stor del av mitt liv

  • 271 Readers

Likes

Comments

Nu hade jag faktiskt tänkt att dela med mig av hela sanningen om min rematch i Boulder som jag gick igenom i januari. Många vart förvånade då det såg ut som jag hade det bra med värdfamiljen men det är långt ifrån sanningen.

Jag vill börja med att säga att värdfamiljen där var inte hemska utan vi var bara väldigt väldigt olika i våra personligheter och ja, det funka inte.

Så historien börjar faktiskt redan i september, efter 2 månader där, jag minns att jag hade en väldig jobbig månad där då värdbarnen hade varit hemska, (okej jag saknar dom som sjutton men de var väldigt bortskämda och ibland inte så väluppfostrade.) Jag hade jobbat väldigt mycket övertid och hjälpt, för att jag faktiskt ville hjälpa. Även fast jag jobbade mer än lagligt så fick jag alltid skit för något, kunde vara att jag "glömt" puffa upp kuddarna i värdföräldrarnas (?) soffa efter att dom suttit där, satt på diskmaskinen för sent, inte lagt undan nallarna i loftet eller att jag bara diskade min disk och inte deras (?) efter middagen. Mycket som jag såg som småskit men som dom tyckte var stort.

Min kompis Anna nämnde innan jag lämna Boulder att hon minns ett samtal hon och jag hade i september där jag sa att jag nog trodde att dom skulle be om rematch men säkert inte förrens januari då dom hade mycket för sig, vilket faktiskt var skrämmande rätt. Sen hade jag i samma veva även hört min värdmamma prata med sin mamma i telefonen om hur hon tyckte jag var konstig osvosv....

Men hur som, var många gånger min värdmamma missat berätta om ändringar i schemat. (jag har bevis på detta) hon kunde ha sagt på morgonen att jag bara skulle hämta t.ex bara pojkarna och köra dom till ett ställe, jag gjorde som sagt detta, får sedan ett argt samtal om att jag skulle hämta tjejen och inte pojkarna och ja detta hände mig minst 3 gånger. De kunde bli riktigt sura och säga att jag är virrig och oansvarig, visst det kan jag vara men nu var det så att infon jag hade fått följde jag...

Detta pågår som sagt till december och jag tyckte att allt börjar bli bättre då de gett mig julklappar och var allmänt glada. De åker på semester och min familj kom som sagt till mig och bodde hos mig under en veckas tid och vi hade massa roligt och var på massa upptäcktsresor, sedan åker jag till San Fransisco över nyår, min värdfamilj var hemma vid detta lag och de svarade inte på några av mina sms som jag skickade vilket jag kände då var skumt. Jag kom sen hem en måndag kväll och mina värdföräldrar sa inte så mycket.

Här börjar det mest konstiga. Jag jobbade som vanligt på tisdagen dock hade alla barnen blivit skickade iväg på massa aktiviteter hela dagen så jag såg dom inget, mina uppgifter var bara att städa huset. Värt att nämna är att jag var alltid (om inget annat nämns) välkommen på deras familjemiddagar oavsett om de åt ute eller inne. Vid 6 denna dag var de ej hemma och jag satt förvirrat i mitt rum och väntade när min värdpappa kommer hem och säger "we will eat without you tonight, hope you have plans". Jag var förvirrad men gick vidare. Onsdagen vaknade jag till ett sms "lets have a meeting at 10am and talk about todays schedule" fortfarande verkade allt vanligt. Klockan 10 så sätter jag mig ner med dom och dom säger "we don't want you here anymore, Julie is picking you up in 3 hours please pack yours bags we have planned this for 5 weeks now" jag fick inget förklarat förrens Julie kom och då sa dom som sagt att jag är virrig, inte alls i nivå med dom och vad för hjälp de behöver + att någon i min familj förstört deras badrum, handtaget till deras sovrum och att jag stökat ner huset. Vilket jag verkligen inte kan bekräfta eller förneka. Jag vet min historia men orkar verkligen inte gå in på det.

Men ja nu vart denna historia lång men detta var min historia, dock fick jag höra i efterhand av många att de var bra att jag lämna, speciellt av grannarna där min kompis Anne var au pair sa att min värdfamilj var bra speciella! Är dock så glad där jag är nu så kunde inte blivit bättre. Känner att detta kan va intressant för andra au pairer, känns det inte bra så gör något åt det, stanna inte kvar som jag gjorde.

Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sen jag uppdatera men helt ärligt så har jag nu börjat inse att jag åker hem om nästan en månad och jag har försökt njuta av min tid här. De flesta helger har spenderats med Emma eller Relo. Varit på massa bios, shoppat, ätit och ja bara den vanliga skiten.

Denna helg som var så stod baseball match på schemat som au pair möte, baseball är ju som sagt inte min grej men vääääldigt amerikanskt så är ju roligt, vi firade även Emmas födelsedag med hennes värdfamilj på en italiensk restaurang i Ridge Hill, åt bläckfisk (!!!!!) gott som sjutton. Sen på söndagen så åt vi frukost buffe på Manhattans största rooftop, vi alla hade sagt att en gång här i Manhattan skulle vi dra på något sådant, sjukt gott och verkligen värt det dyra priset (35 dollar) kan nog varit den bästa frukosten jag haft här i USA. Sedan efter drog jag och Emma till Harlem då jag fixat biljetter till Showtime at the Apollo with Steve Harvey. Är som talang bara att publiken bestämmer vilka som går vidare, jag och Emma kände oss lite vääääl vita och oskyldiga där inne då vi nästan kissa på oss när folk börja bua och skrika åt de dåliga hahah!! Men var en rolig upplevelse och att även få se favoriten Steve Harvey.

Nu de kommande veckorna så ska jag bara njuta av de resterande 5 veckorna och bara umgås med vänner och värdfamiljen som jag kommer sakna såååå!!

  • 296 Readers

Likes

Comments

Sommaren börjar äntligen dra igång här i New York och äntligen börjar allt bli grönt, det går inte att förklara lyckan när den gråa himlen går över till blå och de dystra träden blir gröna och fina. Mitt humör blir skapligt mycket gladare även fast livet som pollen allergiker gör det jobbigt.

Den senaste helgen var skön. Lördagen drog jag in tidigt till Manhattan och mötte upp Lina för frukost och lite sista minuten shopping av kläder då på kvällen det var ett au pair möte på en party båt. Helt ok möte dock inte vårt cup of Tea kom jag och Lina fram till, båten var inte så stor och att trängas med 500 au pairer var ej lätt, dock fick vi se Manhattan från alla olika vinklar i mörkret och det var mysigt, var även en lottdragning där jag vann sprillans nya Beats by Dre hörlurar som kostar några hundra dollar, nöjd!

Söndagen så försökte vi sova ut då de vart en sen kväll men de lyckades vi icke med så vi drog till IHOP för frukost innan vi drog in till Central Park för att kolla på en brännbollsmatch mellan norskar och svenskar som aldrig vart av pga regn. Dock vart vi medbjudna av 3 svenskar till ett café där Svenska kyrkan bjöd på fika, inte dåligt. Efter detta vandrade jag och Lina runt innan det vart hemfärd. Lina sov hos mig även till på måndagen då hon är i rematch och inte hade någonstarns att bo, så glad att jag har en sån snäll värdfamilj som öppnade upp sina armar för henne.

Tiden går som vanligt snabbt och maj månad är här och vi närmar oss juli och hemfärd. Fick reda på att jag är ledig första veckan i juli så bokade faktiskt flygbiljetter till Toronto, Kanada igår kväll. Var riktigt billigt så kände why not. Så 1-5 juli tar jag lite semester och utforskar ett ställe jag länge drömt om. Kommer bli riktigt roligt.

  • 351 Readers

Likes

Comments

Har så svårt att komma på bra rubriker så får nu bli om hur många dagar jag sätter mig på flyget hem. Tiden går snabbt, snabbare än vad jag vill.

Har de senaste tiden sökt jobb hemma då jag gärna vill ha något så fort jag kommer hem. Har mest sökt till olika flygbolag, resebolag och annat roligt så får se va det blir.

I helgen som var så va ju jag, Lina och Emma på inspelning av $100,000 pyramid. Får dock inte skriva om vilka kändisar som deltog eller vem som vann. Var dock en kändis där som jag diggat i flera år så var jäkla taggad, får berätta i juni vad som hände när programmet sänds. Det jag kan säga var att inspelningen var jäkla lång, dom spela in 2 program och det tog ca 3 timmar och man lärde klappa nå in i bängens mycket, vi alla var skapligt trötta i armarna efter detta. Efter detta tog vi en efterlängtad lunch då vi var hungriga och sedan gick vi på bio och såg Unforgettable, skapligt bra film med rätt så dåligt slut och konstig cliffhanger.

Drog sedan hem och sedan vart jag as dålig, sov nästan på toaletten hela kvällen, kom fram till att kycklingen jag åt tidigare den dagen kanske inte var så bra. Hade planer att möta upp Emma och Relo men då jag knappt sovit så sov jag lite men sedan kände jag mig lite bättre och då jag verkligen inte ville vara inne hela dagen pga toppen väder så drog jag mig och möte upp tjejerna after all. Vi vandra runt lite i Harlem och sedan i Riverdale där vi bor, jag drog sedan hel igen då jag inte var helt 100% så hade en lugn eftermiddag.

I måndags var jag även ledig så jag vilade lite mer, mötte upp Emma för lunch på Moss och sen Frozen Yoghurt och drog sedan hem och vilade bara då de kommande dagarna skulle bli långa. Mina värdföräldrar vela ha lite semester då de både drog till San Francisco i tisdags och kommer hem imorgon. Har faktiskt inte varit jobbigt alls då Zee är så lätt, det enda är att jag har haft svårt att slappna av på kvällarna då jag har lite trauma från Boulder familjen när jag jobbade extra där, då värdbarnen alltid grinade och väckte mig osv haha!

Denna helg får vi se vad som händer, blir väl Manhattan som vanligt sen på söndag så är det Valborg och har sätt att Svenska Kyrkan här kommer anordna firande inne i Central Park så kanske drar man sig dit och ser va exakt dom gör, har svårt att tänka mig att de kommer göra en brasa liksom.

  • 403 Readers

Likes

Comments

Denna lovvecka vart bättre en förväntat. Det började med helgen då jag, Lina och Emma drog oss ut för invigningen för Luna Park på Coney Island, vi tog oss en tur på två olika karuseller. Dock kosta en tur 7 dollar så mer än 2 var lite för mycket. Vi vandra runt sedan och njöt av solen och käka glass innan vi drog hem till Lina och hade sleepover. På söndagen så chilla vi och innan jag och Emma drog hem så körde vi förbi Bill och Hillary Clintons hem då dom bor nära Lina. Dock så såg man inte mycket då det var 4 FBI bilar som blockade framsidan haha!

Månaden jobbade jag hela dagen, jag och Zee drog till ett museum och tog det sedan lugnt i solen då vädret var strålande, efter jobb så drog jag mig in till Manhattan för middag med Alice, innan jag mötte henne gick jag förbi en skådespelare jag gillar från bland annat The Fault in Our Stars, dock våga jag inte gå fram och hejja vilket jag fortfarande ångrar, menmen. Tisdagen fick jag ledig så jag och Lina hängde i Manhattan hela dan då det var ca 30 grader varmt så häng i Central Park stod på schemat. Onsdag och torsdagens jobb var lugn då Zee hade sleepover. På onsdag kväll fick jag tid på kvällen att möta upp en tjej som bor bara 5 minuter ifrån mig för middag med Emma, väldigt mys.

Torsdag kväll drog vi även till Mystic, CT där jag fortfarande är fram till senare idag då vi beger oss hem. Mystic är alltså en stad vid havet nära Rhode Island gränsen. Vi är dock lite längre upp i Mystic så inte supernära downtown och havet. Varit nere där 2 gånger, inte mycket att se men en mysig liten idyll dock som påminner väldigt mycket om Granön hemma i Sverige, så lite hemma feeling får man. Vi har för det mesta bara hängt runt huset här med värdfamiljens kompisar och här om kvällen kom några andra över med två personer i min ålder vilket var trevligt. Igår så var det själva påskfirandet som firades i Norwitch, var riktigt mysigt med massa mat och stort umgänge.

Imorgon är sista dagen på värdbarnets sportlov och jag ska försöka dra med henne till Empire State då min värdmamma har fixat biljetter, dock så är det lätt att planer ändras men hoppas!! Vill verkligen upp dit.

Taggar för helgen som vanligt då jag lyckats få tag på eftertraktade biljetter till en TV show som var jätte populär förr men lades på is efter några år, $100.000 Pyramid till mig, Lina och Emma. Så vi är skapligt taggade att få vara del av nystarten.

  • 439 Readers

Likes

Comments

Ja då var ännu en månad passerad och jag är inne på fjärde månaden nästan med min värdfamilj och 21 månader i helhet i mitt kära land USA. Om 3 månader (100 dagar) sitter jag på flyget hem, det enda lätta med att lämna landet är väl att man slipper att vara så nära Donald Trump, men annars kommer det blir svårt.

Dagarna rullar på som vanligt och jag har det underbart. Denna helg var en bra sådan som vanligt. I fredags börja det med en girls night ut med värdbarnet och min värdmamma. Vi gick på museum, drog sedan och såg Baby Bossen på bio som var sjukt rolig och bra och sedan avslutade med en mysig middag på en restaurang.

Lördagen så åkte jag in till Manhattan då en klipptid var inbokad och som slutade som ett helvete, jag har i överlag svårt med frisörer då jag gillar att ha mitt hår klippt på ett visst sätt som nästan bara svenskar med utbildning förstår och sen en frisör jag hade i Boulder. Kvinnan jag fick var inte helt kunnig med saxen tyckte jag, först och främst börja hon klippa någon annan medans någon tvättade mitt hår, så satt i en timme och väntade på att få börja, sedan så hade tydligen min frisör ont i armen och gjorde allt extra segt, slutade med att jag var på salongen i 2 timmar. Var helt okej, dock så kunde och inte tunna ut mitt hår och håret är inte jämt, sidorna är liksom olika långa med några mm. Men det får va som det är nu och jag får köra en bra klippning när jag är hemma igen.

Efter detta mötte jag upp med Lina och vi kollade på ett kuddkrig som pågick, vi begav oss sedan mot Emma för lite shopping, mat på Vapiano och sedan se filmen Logan på bio, helt ok för att inte vara min typ av film. Lina följde sedan med mig hem och vi hade sleepover för på söndag var det en tiding morgon då frukost på OatMeal inne i Manhattan var på schemat, det är alltså ett grötställe med hundra olika val på toppings, så sjukt gott. Efter detta tog vi gratis båten ut till Staten Island för att dra till ett köpcentrum som precis fått den europeiska affären Primark, hittade på riktigt billiga och fräscha skor och mysbyxor. Riktig nöjd. Efter en lång dag så kom vi hem sent och sov riktigt bra, grym helg som vanligt.

Om en vecka har mitt värdbarn springbreak som jag inte är så tagg för vilket betyder mer jobb, men jaja nästa torsdag börjar påsken och då har jag blivit medbjuden till Mystic, Connecticut för en långhelg med värdfamiljen och deras kompisar. Ska bli riktigt mysigt och jag kommer kunna bocka av ännu en stat!

  • USA
  • 472 Readers

Likes

Comments

I brist på annat så tänkte jag nu göra mitt inlägg om resan till San Francisco den 26 December-2 Januari som jag gjorde med Gabriella, Anna och Saga.

Veckan i San Francisco var verkligen en dröm, den staden har varit nummer 1 på min reselista i många många år, så lyckan att vara där var oslagbar. och vädret var ju oslagbart också med 16-25 grader varje dag!!

Resan börja iallafall att jag kom sent första dagen då min familj som vart och hälsat på mig i Colorado skulle hem så vela ju säga hejdå till dom. Kom till San Francisco runt 6 på kvällen och delade Uber med 2 trevliga killar, föraren var härlig han med och friade till och med till mig när han hörde att jag måste åka hem i sommar. Kom till hotellet först och ja, hotellet var något extra. Svårt att förklara men har aldrig varit med om en skummare personal eller smutsigare hotell (vårt rum vart inte städat något under vår vecka där), men det funka!

Dom första 3 dagarna var det bara jag och Gabriella då Anna var med sina släktingar som var i stan och Saga joinade oss spontant sent på torsdagen. Jag och Gabriella utforskade i stort sätt hela San Fran tillsammans, allt från Painted Ladies, Mrs Doubtfire hus, Fisherman's Wharf, Pier 39, Union Square, Lombard St och ja alla ställen som är ett måste och lite till. Vi hyrde även cyklar och cyklade över Golden gate bridge en av dagarna och cyklade till staden Sausalito som är på andra sidan då, mysig liten stad. Tog oss en och en halvtimme från Downtown San Fran över bron till Sausalito. Gabriella var dock trött här och vela åka hem så hann inte se staden så mycket innan vi hoppa på en båt hem. Gabriella valde sedan att åka tillbaka till hotellet medans jag stannade kvar i hamnen och mötte upp med Anna för middag.

På fredag var vi full trupp och vi alla tog oss ner till favoritområdet Fisherman's Wharf, hängde runt där mesta delen av dagen. På lördagen tog vi vår första sovmorgon på hela veckan, sedan hade vi av någon anledning fått för oss att vid tolvslaget på nyår så är det fyrverkerier vid Golden Gate (googlar man kommer det dock upp bilder) vi drog oss ner dit till stranden 1 timme innan och vart förvånad att ingen var där men tänkte inte mer på det, vi satt där och frös häcken av oss sen när klockan slog midnatt så hände INGET, en liten mesig fyrverkeri slog av men inget mer. hörde dock av vår uber förare senare att fyrverkerierna var på andra sidan stan vid en annan bro, segt! andra nyåret nu utan fyrverkeri haha. Vi alla var dock slut efter detta och då ingen förutom Anna är över 21 och området vi bodde i var osäkert så drog vi hem. Bevittnade dock från vårt hotellrum en man på gatan som överdoserat på droger, var en stor uppståndelse så vi glodde på det istället, läskigt dock!!

Söndagen så bestämde sig Gabriella och Anna för att bara stanna på hotellrummet, men jag och Saga drog oss ut för att ta vara på vår sista dag i staden. Då hon kom sent och inte sätt allt vi sett så drog jag henne till alla ställen igen och sen chillade vi bara runt och njöt av solen. somnade skönt den kvällen. Vaknade tidigt sista dagen och satte oss ledsna i våran Uber till flygplatsen, vi ville verkligen inte hem. och att vårat flyg var 6 timmar sent gjorde det bara värre, kom hem väldigt sent den kvällen.

Var riktig fattig efter denna vecka men vad gör det när man har roligt? hoppas verkligen att jag åker tillbaka dit någon gång till i framtiden.

Likes

Comments

Igår var första dagen av vår vilket då verkligen inte känns. Vädret här i New York har varit ovanligt dystert den senaste tiden så har känts som december igen.

Senaste tiden har det varit massa jobb då min värdmamma insjuknade i malaria då hon blev biten av en mygga med det i Kenya, men nu är hon på benen igen. På min fritid har jag som vanligt hängt med Emma och Lina inne i Manhattan. Förra helgen hade en svensk hyrt en våning på en restaurang och streama mellofinalen live så vi gick och såg sen med alla andra ca 50 svenskar som var där. Denna helg så var vi på Ikea för att få i oss lite svenskt och sedan såg nya skönheten och odjuret filmen, ååååå så bra!!!

Tiden rullar på och jag fortsätter förvånas varje dag om hur bra jag har det med min värdfamilj och kompisar här!

  • 520 Readers

Likes

Comments