Vardagen i England börjar sitta på plats men det finns alltid nya ställen att upptäcka och det är det jag älskar med det här stället. Idag tog jag och Elsa en promenad runt Eton och Eton collage. Vackra parker, magiska byggnader och studenter i frack och hatt gjorde Eton till ett väldigt fint ställe och mycket finare än de andra områdena runt omkring. Vi avslutade våran promenad med en trerätters lunch på en resturang precis vid Themsen, så gott! Tror även vi kan fått någon att tjäna pengar idag då servitörerna på restaurangen tydligen hade slagit vad om vart ifrån vi kommer ifrån, kan lova att vi lämnade restaurangen av garv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Fick tipset om Europas mest kända shoppinggalleria och bestämde mig direkt för att dit ska jag. Lördag morgon gjorde jag mig redo och tog tåget ungefär en timme till Westfield som gallerian då heter. Inne i gallerian kunde du hitta allt från Chanel och Bobbi Brown till Boots och H&M. Det som jag älskade med den här gallerian var att även fast det var otroligt mycket folk var gallerian väldigt luftig och man kunde lätt gå och strosa utan att känna sig stressad av alla runt omkring. Fick en hel del fynd med mig hem... 

Likes

Comments

Denna kväll avslutades med en jätte trevlig middag med en ny svensk Au pair som jag haft lite kontakt med sedan innan jag flyttade hit. Vi träffades i Oxford Circus och promenerade sedan mot China town där vi tog någon drink och lite mat. Då vi båda haft en lång dag valde vi dock att avsluta kvällen tidigt och gå tillsammans till tågstationen, och herregud vad vackert det är vid Themsen på natten i London. Magiskt. Är så nöjd med kvällen, så så trevligt och roligt!

Likes

Comments

​Vår dröm är uppfylld, besöka Brighton, check! Jag mötte upp Alva i London fredag eftermiddag där vi tillsammans sprang till tåget för att precis hinna med det fullproppade tåget i rusningstrafik. Vi fick sitta på golvet och på våra väskor, men det gjorde inte oss något för vi var påväg till vårar drömställe och ingen kunde missa våran lycka. En timme senare var vi framme och vi skuttade runt av glädje hela kvällen. Hostler vi bodde på var en upplevelse bara det, och inget jag tror jag kommer göra igen, men det var perfekt placerad precis vid piren. Vi gjorde allt vi länge drömt om att göra, äta frukost på ett mysigt cafe, strosat genom The Lanes och tagit det lugnt efter den långa strandpromenaden och piren. Helgen i mina ögon kunde inte bli mycket bättre trots lite förkylningar och tunga väskor. 

Likes

Comments

Idag när jag lämnat barnen på dagis och skolan gick jag direkt till tåget för att åka in och möta Elsa i Windsor. Vi bestämde oss igår för att bocka av en grej på min to-do list och gå efter den långa promenaden bakom Windsor Castle. Promenaden startar i bakre delen av slottet vid ett par stora grindar och går därefter genom drottningens enorma trädgård ungefär 4km till en stor staty av en kopparhäst. Från starten ser inte promenaden så lång ut och trots det lite halvdåliga vädret skulle det nog gå bra... 30min senare, knappt halvvägs med regndugget i ansiktet kändes det inte riktigt lika kul längre, men vi klarade det! Vi peppade oss med den goda sushin vi sedan skulle unna oss...

Likes

Comments

​Igår var det dags för party för en av mina vänners värdmamma och temat var självklart 80-tal, älskar det! De hade dekorerat ett stort partytält med en massa fina dekorationer och alla hade gått all in i kostymen, mötte bland annat Pacman, en Ghostbuster samt Sandy och Danny från Grease. Så roligt att få dansa till Madonna natten lång i en kostym, hår och smink jag bara älskade. 

Likes

Comments


Fredagarnas schema innehåller endast en storstädning av huset på förmiddagen, jag byter lakan, plockar undan, dammar mm. Städningen blir som en terapi för mig då jag samtidigt hinner lyssna på mina favorit podcaster jag sparat under veckan eller en bok för att komma undan lite.

Jag slutar kring lunch på fredagarna och hittills har jag varje vecka åkt in till stan för att shoppa. Passade dock på idag och fick skjuts in till Slough, en bit bort, för att kolla in deras Primark. Tiotal pund senare fick jag äntligen småsakerna jag länge tänkt att unna mig, och ja unna och unna, det är Primark, men jag fick mycket istället.


Det tar ungefär 5-10min på tåget in till närmaste stad och kostar inte häller allt för mycket så det är väldigt enkelt att ta sig till kompisar etc. Det tråkiga är dock den 30min promenaden till tåget, men jag får min motion vilket är bra... Godiset på bilden har klart blivit en av mina nya favoriter här borta. Sura sega katter med smak av vattenmelon, tur för mig att de var på extrapris idag.


Likes

Comments

Välkommen till min blogg och mitt nu första inlägg! På den här bloggen vill jag dela med mig av min resa till England till mina vänner och familj, men även mycket för mig själv, för att jag ska ha något att kolla tillbaka till om några år. Jag vet än inte riktigt vad bloggen kommer innehålla men förhoppningsvis en hel del bilder och äventyr!

I helgen har jag nu varit här i en månad och jag kunde inte vara mer nöjd. Familjen är underbar, byn är supermysig och jag har redan flera vänner jag känner kommer stanna med mig länge. Nu är jag äntligen på plats och jag känner att livet verkligen har påbörjat ett av de bästa åren. Det här kommer bli ett otroligt roligt år med massa nya vänner, upplevelser och erfarenheter!

Likes

Comments