View tracker

Den här helgen är mamma på besök och dagarna har hittills haft ett fullproppat schema. Hon anlände onsdag kväll och efter lite strul med bussar kom hon äntligen hem till mig och min värdfamilj för några dagar. På torsdagen jobbade jag fortfarande och mamma följde med mig en dag och fik se hur det är att vara Au pair med morgonrutiner, school pick-up och drop-off, städning samt läxor och lekar, men vi hann även med en tur in till staden intill för en lunch på Wagamama. Då vi städat på torsdagen fick jag vara ledig i fredags så jag passade på att visa Windsor samt Eton intill där jag bor. En lång dag fylld med shopping, mat och kaffe åkte vi sedan hemåt för en jättemysig middag med värdfamiljen.

Igår var det dock dags att ta tåget in till London och vi åkte ganska tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. En promenad efter Themsen, en tunnelbaneresa till Portobello Market och en snabb (som självklart blir en evighet) visit till Primark hanns med innan det var dags att försöka hitta en resturang kring Covent Garden. Det var lättare sagt än gjort... men vi hittade till slut en ganska okej Italiensk resturang. Maten gjorde dock inte så jättemycket då vi båda var väldigt taggade på att få se Lejon kungen, och herregud så bra den var! Så mäktig, så fin och så otroligt skickliga skådisar/dansare/sångare. Wow. Ska ni välja att gå på en musikal, välj Lejon kungen, den är så värd pengarna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

I Lördags efter våra timmar i Camden tog vi tunnelbanan till Oxford Street för att göra lite små ärenden. Trots den otroliga stressen fightandes mellan köerna på Primark var jag och Alva väldigt glada att vi tagit oss dit. Uppe vid Marble Arch där Primark ligger såg vi på långt håll en massa julbelysning och karuseller och vi gick dit för att se vad det var. Vi hade kommit till Hyde Parks Winter Wonderland. En jätte mysig dag som i lördags kunde inte avslutats på ett bättre sätt än att gå mellan små jul marknadsstånd med varm choklad i ena handen och sin bästa vän i andra. Vi sjöng, mös och skuttade i timmar till den otroliga julstämningen.

Likes

Comments

View tracker

Tåget in till London gick runt 11 tiden och för en gångs skull var det helt utan strul eller förseningar. Väl inne i London tog jag bussen vidare till Camden där jag mötte upp med Alva för en heldag. Camdens gator och matmarknad är verkligen något som är värt att se, så mycket god mat och sån härlig stämning, men det tror jag redan många svenskar har förstått. Svenska hördes vart man än gick.

Vi valde att dela på det mesta så vi kunde få smaka så mycket som möjligt och vi beställde sötpotatispommes med guacamole, hot dog, churros, varm choklad och senare inne i Soho även en red valvet vulkan cupcake.

Likes

Comments

Livet i London flyter på, veckorna går fort förbi och som vanligt lyckas jag alltid bli förkyld. Sedan jag var hem till Sverige för några veckor sen har jag inte blivit hundra procent bra igen, förrän nu (vad jag intalar mig själv). Trots detta har jag lyckats hitta på lite saker på helgerna men inget som är riktigt värt att skryta om. Jag har spenderat rätt mycket tid med familjen, mina vänner och i min säng besatt av serier. Den här helgen är det dock dags att ta tag i utforskandet igen då jag redan känner mig väldigt stressad över hur jag ska hinna upptäcka alla Londons hörn under det här året (eller nu 8 månaderna som är kvar).

Idag städade jag igenom huset som vanligt och familjen började direkt plocka fram juldekorationerna, äntligen! Då jag även vaknade till bra väder tog jag vara på dagen och tog en resa in till Richmond. Staden ligger efter tågresan jag måste göra för att komma in till Centrala London och jag tänker varje gång hur vackert det är och lika vackert var det på nära håll. Trots en massa strul med tågen (och då menar jag en massa, en resa på tre stopp och 20 min tog istället 2h och tre byten) kom jagfarm lagom till att solen gick ned och jag hann med att känna stämningen. När solen sedan gått ner strosade jag runt på lite julärenden innan jag möttes av en barnkör som sjöng julsånger och bjöd på mintspie. Det var så gott! Trodde aldrig jag skulle säga det, men att gå runt själv i en stad fylld av människor är ändå väldigt väldigt mysigt. Dock finns känslan av att vara ensam i en stad där man aldrig får vara själv alltid där.

Likes

Comments

Förra veckan gick barnen på lov och familjen drog iväg till Irland och jag fick en vecka ledigt. Hade planerat en hel vecka fylld med dagsresor in till London och skulle checka av många av mina punkter på min bucketlist men självklart drog jag på mig en ordentlig förkylning och mycket fick ändras. Trots att jag många dagar fick ligga hemma och vila hann jag med tre dagar i London där jag bland annat strosade runt i Notting Hill, shoppade på gatorna kring Oxford street samt mötte Lovisa för lunch runt South Bank.

Det är något med att åka in till London som gör mig så fruktansvärd lycklig, att känna pulsen och smälta in som en i de flera miljoner människorna som konstant springer runt. Fast på andra sidan är jag oerhört tacksam över att få bo på utsidan där naturen fortfarande är nära till hands. Under helgen kom även Lovisa på besök och något som hon nämnde som jag inte tidigare har uppskattat är luften. Frisk luft är en självklarhet i Sverige, men inne i London vet jag inte vad jag andas in.

Denna vy kommer alltid vara en av mina favoriter, att få stå där igen efter flera år av drömmar är så mäktigt. När jag först började drömma om ett liv i England stod jag på den här platsen och tänkte att en weekend här är inte nog, jag måste tillbaka. Så i flera år har en liknande bild tagen i det ögonblicket hängt på min vägg som motivation till den framtida resa som idag inte längre är en dröm.

Likes

Comments

Vardagen i England börjar sitta på plats men det finns alltid nya ställen att upptäcka och det är det jag älskar med det här stället. Idag tog jag och Elsa en promenad runt Eton och Eton collage. Vackra parker, magiska byggnader och studenter i frack och hatt gjorde Eton till ett väldigt fint ställe och mycket finare än de andra områdena runt omkring. Vi avslutade våran promenad med en trerätters lunch på en resturang precis vid Themsen, så gott! Tror även vi kan fått någon att tjäna pengar idag då servitörerna på restaurangen tydligen hade slagit vad om vart ifrån vi kommer ifrån, kan lova att vi lämnade restaurangen av garv.

Likes

Comments

​Fick tipset om Europas mest kända shoppinggalleria och bestämde mig direkt för att dit ska jag. Lördag morgon gjorde jag mig redo och tog tåget ungefär en timme till Westfield som gallerian då heter. Inne i gallerian kunde du hitta allt från Chanel och Bobbi Brown till Boots och H&M. Det som jag älskade med den här gallerian var att även fast det var otroligt mycket folk var gallerian väldigt luftig och man kunde lätt gå och strosa utan att känna sig stressad av alla runt omkring. Fick en hel del fynd med mig hem... 

Likes

Comments

Denna kväll avslutades med en jätte trevlig middag med en ny svensk Au pair som jag haft lite kontakt med sedan innan jag flyttade hit. Vi träffades i Oxford Circus och promenerade sedan mot China town där vi tog någon drink och lite mat. Då vi båda haft en lång dag valde vi dock att avsluta kvällen tidigt och gå tillsammans till tågstationen, och herregud vad vackert det är vid Themsen på natten i London. Magiskt. Är så nöjd med kvällen, så så trevligt och roligt!

Likes

Comments