View tracker

My second year as an au pair - 2017, Everyday life

Dagen är kommen, idag flyger jag hem till Sverige. Hejdå USA för denna gången!

Många undrar säkert, what?! Skulle du inte stanna ett år till. Jo det skulle jag, men jag hamnade hos ännu en totalt sinnesrubbad familj som jag fick fly ifrån mitt i natten. Jag tänker inte gå in på mer detaljer i detta inlägg. Då var mitt mått rågat, jag ger upp. Den psykiska misshandel som pågått här ska inte vinna över mig, jag är starkare än så. Det är inte värt ett fruktansvärt psykiskt lidande och bli behandlad som en kackerlacka bara för att få bo i min absoluta drömstad, min värdighet är högre än så. New York finns kvar, och jag är alldeles säker på att jag kommer återvända dit, dock aldrig mer som en au pair. Jag åker hem med flaggan i topp och huvudet högt. Jag är otroligt stolt över mig själv och allt jag gjort!

Jag har haft ett fantastiskt år, bott i fyra olika delstater, upplevt så otroligt mycket. Jag har mött vänner för livet, som jag alltid kommer att hålla kontakten med. Men framförallt har jag lärt mig otroligt mycket om mig själv, och insett hur mycket min familj och mina vänner betyder. Jag vet nu att jag tagit många av dem för givet, och det är det slut på nu. Jag är så glad att jag tog beslutet och åkte hit, ångrar mig inte en sekund för det har varit värt varenda skratt och tår.

När jag kommer hem ska jag spendera tid med mina nära och kära, äta svensk mat och svenskt godis! Och bara vara.. det kommer ett inlägg om någon vecka, när jag känner mig redo.

Likes

Comments

View tracker

My second year as an au pair - 2017, Vacations and travel

Idag åkte jag och min nyfunna fina vän Palm in till city! Vi strosade omkring på Manhattan, Upper east side, Times Square - och sist men inte minst promenerade vi över Brooklyn Bridge. En helt fantastisk dag, men många skratt! Vi åkte Subway i NYC och det mina vänner var lättare sagt än gjort.. vi åkte fel mer än en gång 😁 men vi kom fram tillslut.

Imorgon kommer en stor hemlis/nyhet ut på bloggen! Stay tuned mina vänner

Likes

Comments

View tracker

Everyday life, My second year as an au pair - 2017

Äntligen är dagen kommen då jag påbörjar år 2 som au pair i USA. Sitter i skrivande stund (klockan 11 imorse) på flyget påväg mot New York! Efter en helvetesmorgon, vinkat av mina älskade fina vänner. Hade en lååång diskussion med en tant vid incheckningen som gnällde över att jag hade övervikt på väskorna. Fick packa om, mina handbagage väger nu 37kg... och min jacka är fullproppad med kläder 😇

Sista tiden i Colorado har jag tagit vara på, umgåtts med de människorna som verkligen betytt allt för mig här - utan dem hade jag aldrig klarat det. Vi hade Goodbye Coffee med au pair gruppen, då jag fick tillfälle att tacka min fantastiska LCC för hennes stöd! Igår var vi ett gäng tjejer på Cheesecake Factory, vi hade verkligen en toppenkväll! Imorse sa jag hejdå till mina fina små tjejer, och det var inte lätt. Kommer sakna mina små barn haha.

Om man ska summera min tid i Colorado med ett ord skulle det vara: Lärorikt! Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, och även kommit på att det inte är lönt att ge allt för personer som inte uppskattar dig för den du är. Jag har mött vänner för livet, Melina som jag träffat varje dag sedan vi träffades första gången. Vår vänskap är verkligen unik. Sara, min lilla svensk som även hon betytt extremt mycket.

Vi har haft många roliga kvällar i Denver och Boulder. Vi har skrattat och gråtit tillsammans, vi har verkligen upplevt så mycket. Det är helt galet hur nära relation man kan skapa på så "kort" tid.

Jag känner mig färdig med Colorado nu, och jag ser väldigt mycket fram emot ett nytt spännande år i New York, med ny familj, nya vänner ocy nya äventyr.

Så jag avslutar med att säga Bye bye Colorado, and Hello New York 🗽

Likes

Comments

Vacations and travel, My first year as an au pair - 2016

Vi besökte fantastiska Venice beach, helt sjukt vad coolt det var. Ett riktigt hippie-land, massor av försäljning av olika sorters konst, folk som spelade och uppträdde, the freakshow huset, en "manifestation" på stranden där alla världens flaggor fanns och folk hade "Drum, dance and pray" för att skapa mer kärlek osv.. verkligen en häftig upplevelse! Jag gillade Santa Monica och Venice Beach väldigt mycket, vi åt god mat, strosade runt och bara njöt av våra sista dagar tillsammans ❤️

Likes

Comments

Vacations and travel, My first year as an au pair - 2016

Efter San Diego styrde vi tillbaka till Los Angeles, närmre bestämt till Santa Monica. Vi bodde i Marina Del Rey men hann besöka både Venice Beach och Santa Monica! Fantastiska sista dagar med mina kära föräldrar, det var sååå tufft att vinka av dem. Jag bara grät och grät, bara jag tänker på det nu blir jag helt känslosam igen.

Här kommer iallafall lite bilder från våra sista dagar i San Diego, och lite bilder från Santa Monica 😇

Likes

Comments

Everyday life

● Gjorde du något under år 2016 som du aldrig gjort förut?
- Jag sa hejdå till vänner, familj och allt annat hemma i Sverige och flyttade till USA.

● Genomdrev du någon stor förändring?
- Jag flyttade till ett nytt land och påbörjade ett nytt liv.

● Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2016?
- Ja, en del bekanta och "äldre" vänner ☺️

● Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Alla mina nya vänner jag träffat här, helt galet vilka fina personer jag stött på "over here". Även när min syster hälsade på mig i New York, och nu när mamma och pappa kom till Kalifornen!

● Saknar du något från år 2016 som du vill ha år 2017?
- Nej inget jag direkt kan komma på

● Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
- Det får nog bli den 8e Februari, då vinkade jag av familjen och hoppade på flyget mot NYC.

● Vilka länder besökte du?
- Jag var i USA, såklart! Och Sverige och Danmark.

● Blev du kär 2016?
- Ja! I en helidiot tyvärr

● Bästa köpet?
- Oj! Köpt så otroligt mycket detta år 🙄 Kan inte välja, men min Tory Burch väska är en stor favorit.

● Dog någon som stod dig nära?
- Nej, och det är jag väldigt glad för.

● Vad önskar du att du hade gjort mer?
- Hört av mig till vännerna trots att jag bor i USA och har fullt upp. Stått upp mer för mig själv och inte låta folk utnyttja mig. Önskar att jag rest och upplevt USA mer.

● Vad önskar du att du gjort mindre?
- Ställt upp för folk som inte uppskattar det, köpt mindre "skit" på rea

● Favoritprogram på TV?
- Har inte kollat TV på sjukt länge, blir mest Netflix! Gossip Girl ❤️

● Din största framgång på det privata planet?
- Att jag tror mer på mig själv nu, jag är mer självsäker i mig själv.

● Bästa helgen?
-Oj! Vad svårt! Första Buckhead helgen i Atlanta med Frida ❤️ Min och syrrans långweekend i NYC. Halloween med Sara och Melina!


● Största misstaget?
- Att jag inte satte stopp för personer som inte ville mig väl.

● Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
-Jag skulle nog säga gladare. Men det har också varit ett av de åren jag gråtit mest! Ett riktigt upp och ner år!

● Vad spenderade du mest pengar på?
- Shopping 🙄 Victoria's Secret och Michael Kors

● Något du önskade dig och fick?
- Önskade och önskade, men jag hoppades att någon från min familj skulle kunna komma och hälsa på - det hände inte bara en gång utan två!

● Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
- På min födelsedag bodde jag i Atlanta, jobbade hela dagen sen mötte Frida upp mig och min värdfamilj på en restaurang! Fick supersöt present av Frida.


● Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Jag är så himla nöjd med detta året. Men kanske att jag hade tagit mindre skit, tänkt igenom vissa beslut mer än en gång.

● De bästa nya människorna du träffade?
- Frida, Melina och Sara! Utan tvekan, hade det inte varit för dem så hade jag aldrig tagit mig genom detta året

● Mest stolt över?
- Att jag växt och blivit en ny bättre person!

● Högsta önskan just nu?
- Att min nya värdfamilj är awesome, och att jag får ett oförglömligt år tillsammans med dem! Och att alla mina vänner och familj håller sig friska och krya tills jag kommer hem och kramar dem i Mars 2018.

Likes

Comments

My first year as an au pair - 2016, Vacations and travel

Efter en låååång biltur från Las Vegad på närmre 7h landade vi på hotellet i San Diego! Vädret här kan man inte klaga på, 20-25 och sol 🙌🏻 Jättemysig "liten" stad, vi har kollat på parad, strosat omkring, kollat på solnedgången, ätit fantastisk mat och såklart shoppat lite! Vi stannar här en natt till innan vi rör oss emot Santa Monica och därefter back to Los Angeles!

Likes

Comments

My first year as an au pair - 2016, Vacations and travel

Vädret sög i Los Angeles så vi körde vidare emot.... Las Vegas! Kom fram till hotellet som var superfint, som man kan se på bilden ☺️ Utforskade det meeega stora hotellet, gick en runda på The Strip och självklart lite spel i casinot på hotellet.

Men alltså WOW! Las Vegas är verkligen helt amazing, denna stad sover fan aldrig. Allt är öppet 24/7, spriten flödar och mottot är verkligen "What happens in Vegas stays in Vegas"

Likes

Comments

My first year as an au pair - 2016, Vacations and travel

Idag körde vi bort till Rodeo Drive i Beverly Hills, helt magiskt! Vi strosade där ett tag innan vi körde till Topanga Westfield Mall, ett mall som alla andra här i LA. Massvis med folk såklart, alla ska ju julhandla. Köpte en snygg byxdress från Michael Kors ☺️

Såg även den omtalade Kylie Jenners pop up shop, vilket skämt. Det var såå långa köer utanför, de släppte in kanske 5-10 personer åt gången i affären. Kötiden var väl ca 1 timme vilket jag inte tyckte der var värt. Kan klicka hem dem online 💋

Likes

Comments