Såna här vanliga veckodagar kan det bli ganska tråkigt att bara vara hemma själv i huset hela dagarna. Jag är ledig hela förmiddagarna och kan göra vad jag vill, men när man inte kommit in i allt här än så är det ganska svårt att veta vad som finns att göra dagtid. Så då blir det att jag sitter inne hemma tills klockan blir 15 och jag ska åkt till skolan för att hämta killarna, men efter att jag hämtat dem så åker vi oftast hem direkt igen så den enda tiden jag är ur huset en sån dag är de 30 minuterna det tar att köra fram å tillbaka till skolan för att hämta dem. Så det blir tyvärr ganska långtråkigt direkt... Därför är det tur att denna familjen har en vovve som jag kan sysselsätta mig med under dagarna! I några dagar nu har jag gjort så att vi gått på promenad och bara valt ett håll å börjat gått för att upptäcka lite och lära mig lite olika vägar! Det är ganska svårt att tappa bort sig här då nästan alla gator är i ett rutmönster så det är bara att gå lite som man vill och se vart man hamnar! Idag tog vi oss en promenad ner mot universitetet och gick runt där och kollade, va superhärlig väder med sol och lite vid och va väldigt uppfriskande att få se lite andra människor i sin egen ålder!😅
Hunden som familjen har heter Winston och är 5 år! Han är en blandning mellan labrador och pudel, alltså en labradoodle! Han är hur lättvindig som hellst och jättemysig att gå på promenad med, skäller inte på andra hundar å drar inget i kopplet! Bra egenskaper! Men när man inte är ute och går så väljer han själv att sova mest.
Tur jag har honom som mysigt sällskap!

//Emmy

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var mitt första LCC möte. LCC kallas de  personen som har hand om au pairerna i sitt område, LCC i vårt område heter Billie och hon är ca30 år! Så varje månad fixar LCC ett möte för alla au pairer i samma område så att au pairerna kan lära känna varandra och hitta nya kompisar! Men just nu är vi bara 3st här, jag, Jasmin och Tai(Tailane) och vi känner ju redan varandra så blir inte så mycket utav det där att träffa nytt folk! Men alltid roligt att hitta på något ändå, så på detta LCC-mötet åkte vi ut till en stor gård och valde pumpor! Billie tar även emot utbytesstudenter så just nu hade hon två tjejer hemma som också var med så vi fick träffa dem, den ena var från Italien och va 17år och den andra var från Schweiz och vara 15år, så lite yngre än oss!
Men det var jättetrevligt att träffa dem och Billie så om ca 3 veckor ska vi ses igen för ett nytt möte, får se vad vi hittar på då!
//Emmy

Likes

Comments

I lördags träffade jag och Jasmin en ny au pair! Tailane heter hon och hon är ifrån Brasilien! Hon hade fått mitt nummer från en tidigare au pair så efter att vi hade smsat lite så bestämde vi träff! Vi valde att åka till en Sushi restaurang och ojoj va god mat de hade där! Lär nog åka dit ganska många gånger till! Efter det åkte vi till ett café som vi visste bjöd på gratis glass den kvällen, man får ju passa på! Efter glassen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så vi körde runt lite i Eugene och sedan hamnade vi på Universitetet. Där pratade vi med några studenter men blev inte mer än så så vi åkte hem.
Va väldigt trevligt att träffa en till au pair som förhoppningsvis ska vi ses denna helgen också!
//Emmy

Likes

Comments

Idag träffades jag och Jasmin igen! Jag åkte hem till henne i morse och vi åt frukost ihop, jag lagade svenska pannkakor! Efter frukosten åkte vi iväg för att jag ville se Target, och ojojoj vilken affär! Där skulle jag gladeligen kunna spendera många timmar! Efter det åkte vi tillbaka hem till Jasmin och åt lunch och såg på film. Just nu är vädret här väldigt fram och tillbaka så det växlar mellan att dugga, va sol och spöregna, så det där med kläder efter väder funkar inte riktigt!..

Just nu är klockan strax efter tre på eftermiddagen och jag sitter utanför pojkarna skola och väntar på att de ska sluta! Sen blir det hem och göra läxor, laga mat och sen den dagligt efterlängtade "screen-time". Så screen-time är när killarna har gjort klart alla sina läxor, gjort de sysslor de ska och ätit, då får de börja med screen-time. Alltså när de får sitta å spela dataspel, tv-spel, kolla på tv, ja allt som har med skärmar att göra!

Just nu hoppas jag på bättre väder bara!

//Emmy

Likes

Comments

Igår träffade jag en Au Pair, Jasmin, som bor i staden precis bredvid Eugene! Vi tog en roadtrip till kusten vilket ligger ca 1h i bil från Eugene! Det var verkligen jättefint och vägen gick längst med vattnet nästan hela tiden! Vi stannade på en lite ort och åt lunch, sån mysig by och mysig restaurang!! De skulle ha någon stor höstmarknad där om 2 veckor så då kanske vi åker dit igen! Längst med kusten stannade vi på lite olika ställen och bland annat vid en gammal fyr som man fick vandra upp till för att nå, och där var utsikten otrolig!! När vi hade ätit vände vi hemåt för att göra ett sista stopp i en annan ort som heter Florence. Det är en lite större ort och där fanns det en del som kallades "Old Town", jättemysig men små lokala butiker längs hela gatan i gamla trähus. Precis sådär Amerikanskt som man tror det ska va. Efter att ha köpt varsin kaffe på ett café precis vid vattnet så vände vi och körde hemåt!

Idag var första riktiga jobbdagen och änsålänge har det gått jättebra!

//Emmy

Likes

Comments

Igår hade vi lektioner hela dagen och idag också! Lektionerna handlar om allt från au pair-rollen, hur man hjälper barns självförtroende, regler om barn, olika säkerhets frågor och hur barnuppfostran är i USA! Vår lärare är bara 26år gammal men väldigt bra pedagogisk, hon får ut informationen väldigt bra och alla förstår, och hon gör lektionerna trevliga och roliga! Så på eftermiddagen var det så kallt i klassrummet så vi gick ut och satt oss på gräset utanför istället! Väldigt härligt!

Det är ca:150 au pairer på traning school just nu från alla olika länder! Australien, Colombia, Österriket, Tyskland, Italien, Frankrike, Mexico, you name it! Men utav alla dessa 150 är vi endas 3 svenskar! Många pratar spanska och tyska även fast det kommer från olika länder så engelskan glöms bort lite i vissa lägen vilket är lite tråkigt, men men!

Igår kväll var även Candy-picnic! Det innebar att alla hade tagit med sig lite godis från sina olika länder och så la vi ut allt på olika brickor beroende på land och så fick alla gå runt och smaka! Mycket gott godis men även tyvärr mycket som va äckligt!😅

Ikväll kanske vi ska åka in till New York igen!

//Emmy

Likes

Comments

Igår var vi på en guidad tur i New York och sedan hade vi ungefär 2h fritid att gå runt själva i staden innan det va dags att åka hem till Campus igen! Jag parade ihop med en annan svensk tjej och vi började gå runt för att ta oss till Empire State Building, vilket va lättare sagt än gjort... Promenaden skulle ta ca:15 att gå, om man gick i rätt riktning dvs, vilket vi inte gjorde... Vi snurrade runt flera gånger och gick många vändor upp och ned för Broadway innan vi hittade någorlunda rätt, och då var promenad tiden nu över 20 min att gå. Vi hittade till Time square, vilket var otroligt mäktigt och otroligt overkligt!! Allt här i USA är verkligen precis som på film, husen, folken och platserna, så därför det känns så overkligt att stå på en plats som man redan ”sett” så tydligt fast aldrig i verkligheten! Efter ungefär 1h med att ha gått fel och stannat och kollat på lite olika ställen så var vi tillslut framme vid Empire State där bussarna skulle hämta upp oss för att köra tillbaka till traningschool. Bussturen tog ungefär 1h och vi slocknade direkt bussen började rulla. Så överväldigade med intryck och nya saker men det var helt fantastiskt verkligen!

Idag väntar lektioner hela dagen från 8-18, de kommer handla om au pair-rollen, barn uppfostran och mycket mer.

//Emmy

Likes

Comments

Nu är första dagen avklarad! Vi landade i New York vid 13:20 tiden amerikans tid. Väl av planet så fick vi gå igenom olika koller där de frågade vad jag skulle göra i USA, hur länge jag skulle stanna och vart i USA jag skulle bo. Denna processen tog ganska lång tid och det var en lång stund att köa innan man kom fram till fönstret. När vi hade tagit vårt bagage så gick vi till utgången och där mötte en personal från Cultural Care upp oss, sedan väntade vi in alla de andra au pairerna som skulle åka med våra buss så klockan va bort mot 16:00 när vi åkte från flygplatsen! Bussturen tog ca:1h och det stället vi kom till var ett stort campus område, ungefär som man ser i filmerna! Nu på kvällen var det mest praktisk information och sedan vankades det pizza-party för alla oss här på training school!

Vi bor på campus i ”dorm rooms” och allt är verkligen sådär typiskt amerikans som man bara kan tro det ska va. Imorgon ska vi lära oss hjärt och lung räddning och sedan ska vi åka på rundtur i New York!

Är helt slut efter dagen och trotts att klockan bara är 20:35 här så är den i min kropp 02:35 just nu och har vart vaken sen 04:00 imorse så verkligen dags att sova nu!

Hoppas innerligt att jetlaget inte blir så jobbigt!

(Sista bilden är på en tjej som heter My och vi flög tillsammans ända från Stockholm, va skönt att slippa va själv under mellanlandningen och all väntetid!)

//Emmy

Likes

Comments

Nu sitter vi på hotellet i Stockholm, jag, mamma och pappa. Jag har kramat hejdå till mina kompiar tusen gånger om, kramat hejdå till min släkt till min farmor till min farfar och till mormor, även min bror som kom hem från skåne för helgen. 07.10 lyfter planet imorgon mot en mellanlandning i Bryssel för att sedan fortsätta mot New York.
Resefebern har inte riktigt slagit till än men det är nog för att jag inte riktigt har fattat det än, att det faktiskt är dags nu och hur länge ett år faktiskt är. Skräckblandad förtjusning är nog den känslan jag känner nu. Men det ska bli kul, otroligt kul, att komma till New York, att flyga och äntligen träffa familjen och att starta Mitt år. Hellst hade ju hela familjen, alla kompisar och farmor, farfar och mormor också fått följt med men det är tydligen inte så det går till.
Men det kommer allt gå bra ändå, tur att Facetime finns!

Ynka 10 timmar kvar!

//Emmy

Likes

Comments

Nu är det bara ett fåtal dagar kvar till avresa! På måndag lyfter planet mot New York för 5 dagar på Au pair traning school. Sedan på fredagen så flyger jag ut till min värdfamilj som bor i Eugene, Oregon.
Min värdfmailj består utav Mamma Cynthia, Pappa Craig, äldsta sonen Mark 13 år och yngsta sonen David 12 år. Mitt ansvar kommer vara att ha hand om barnen, skjutsa och hämta, köra till träningar och aktiviteter, hjälpa med läxor och laga middag till dem.

Jag kommer bo hemma hos familjen i ett rum i deras källare med egen toalett och egen ingång. Jag åker med ett företag som heter Cultural Care och är otroligt nöjd med mitt val av företag änsålönge!

Fortsätt att följa min resa då jag uppdaterar om min vardag i USA!

//Emmy!


Likes

Comments