Hajje gullefisar! Hade maskerad partaj igår för mina fejna kompisar. P-party. Alla hade dagen i ära klätt ut sig till något på P.

Tankeverksamheten va jädrans långsam när dessa två steg ut ur bilen. Tog någ två minuter innan jag insåg att det va Anna och Malin som gick långsamt med krökta ryggar, arm i arm. Tycker de ska ha en rungade applåd för att de tog sin roll på största möjliga allvar, Gun och Gösta, vilka stjärnor <333

Tre pangcoola pirater :):))))

Sen kom dessa finingar. Pakistan-Alicia, Pampiga PR-kvinnan-Alice, Pricerunner-Natalie och Preventivmedelsinformerare-Fanny.

Utsåg Fanny till bästa utklädnad. Hon va redo med p-piller, kondomer, graviditetstest och annat behövligt. Fint hårspänne hade hon också.

Pangbrudar.

Karin va en prickig prick <333 Hon hade fina prickiga träskor och prickig tygkasse ska tilläggas.

Queen.

Systrarna Ingman kom farande på cykel, bara 10 minuter sena. Detta är REKORD. Piff och piff var de iallafall. De bästa jag sett.

Jag var en pool-party-pingla

Här har vi Pepsodent-Ingrid. Genialt. Och på tal om pepsodent, lyssna på Batras stå upp show. 100% skratt garanti.

Bella kom som pom-pom!

Göllefisar va <333

Alice hade visitkort i sin clutch-väska. Och 15 armband. Många stjärnor i kanten till henne.

Mat skulle vi ju ha också.

Kexiga brudar.

Å Tilda dök ju upp också. Finaste Paris-resenären jag sett.

En annan kexig donna.

Piffiga puffar <333

Bella fick sitt cheer-squad :PP:))

Efter detta lekte vi en massa lekar, körde 5-kamp flydde sen in igen från regnet.

Tycker om dem så väldans mycke.

Världens finaste kompis <333

Såhär gla´är jag över att ha så jädrans braiga polare. Ni äger <333

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag gick ju en keramik kurs detta året. Hade en fantalastisk lärare som lärde mig en hel massa tips, tricks och grundläggande kunskaper. Han skrev i mig yearbook, "you better continue with ceremics" å det tänker jag allt göra. Sablar va kul det varit.

Gjorde den vänstra lilla "skålen" som ett internskämt mellan mig och Shana från min senior portrait.

Mjölkkannan och en sun dial. Alla andra hade sin vinkel i tallriken uträknad för the elevation här i West Sac, men Mr. Liston kollade upp vad det skulle va i Lidköping och fixade en egen vinkel för sin bästa svenska polare.

Min allra stoltaste kreation, trädgårdstomten

Första projektet vi hade i ceremics 2, hade nada koll på hur en skulle göra saker och ting men snappade upp det ganska snabbt efteråt ändå.

Åså min babushka doll.

Nu ska jag bara ta och fiffa ut ett sätt att ta hem allt detta. Ett gäng tänkte jag ge bort men allt annat kommer göra sitt på vikten i mina resväskor :))))

Likes

Comments

Shana tjatar hål i huvudet på mig, så nu äntligen tar jag bloggy vid hornen och skriver ikapp lite för att uppdatera er någorlunda med hur the glorious life of Johanna ser ut. Först ut på grillning blir Hawaii. Denna fantastiska resa jag gjorde med mina värdpäron och syrra i slutet på april. Gjorde en massa skoj.

Vi började veckan på Kona Brewing Company, milda matilda, va gott det var. Åt vrålgod Margarita pizza med balsamvinäger. Kan vi ba ta ett litet hurra för balsamvinäger? Fifan va gott det är, gör allt allt så mycket bättre. Min värdpappa gillar inte balsamvinäger. Förstår mig inte på honom. Jordgubb och spenat salladen levererade mycket fint också.

Utsikten från Hotellet var också vrålvackert. inga väggar, så en hörde vågar mot klippor och fågellkvitter. Smällade av lite.

Åt kvällsmat mitt på eftermiddagen och kämpade med att hålla oss uppe till 20 innan vi gav vika till jetlaggen och somnade som stockar.

Under veckan drack vi minst 1 smoothie per dag. En kunde liksom skräddarsy sina smoothies med kokos, pineapple, jordgubbar, passion fruit, papaya osv osv. MEGET GOTT.

En dag åkte vi till Hawai'i Volcanoes National Park för att se på vad som såg ut att vara the surface of the moon och aktiva källor och röd livs levande (?) lava och sånt kul.

Har fler bilder på detta speklakel på min lille kamera men det tar vi i ett annat inlägg.

Vattenfall såg vi med, mycket fint det.

Här vart vi påväg till en luao. Dansade hula dance med en vrålläcker halvnaken Hawaii hunk på en scen i solnedgången. Jorå vars, livet va lajbans.

Facetime:ade med familjen och skröt bara måttligt om väldigt behagligt väder och väldigt roande planer.

Solnedgångar såg vi varje kväll, blev lite bortskämd med det.

Och hade saltvattenhår hela veckan. Orubbligt och lockigt.

Vi hittade av en slump ett frulleställe när alla började inta stadiet av arg-hunger. Det var den mest minnesvärda och speciella frukke jag haft i hela mitt liv. Detta skrev jag på instagram:

"I have no idea how to explain what just happened during this breakfast: we ended up being in the middle of a going-away-party for an old couple who was moving from the island. There was hawaiian songs, hula dance and tons and tons of love. Everything happens for a reason, that's all I can say."

När vi gick ut på gatan med fulla magar kollade vi förvirrat på varandra och undrade om detta nyss hände? För det var så speciellt. Servitörerna och kockarna samlades runt oss, sjung med i deras barndomssånger och dansade. En dam med surgasslangar i näsan, drog ut med, och krånglade sig upp från bordet och dansade som om det inte fanns någon morgondag. I slutet stod vi alla, hand i hand, och sjung. Eller de sjung och en snäll kvinna bredvid mig, översatte allt de sjung om. Det var den bästa frukosten jag haft.

När vi inte flängde runt överallt runt ön, låg vi på stranden eller vid poolen och läste eller lyssnade på podcast. Snorklade också och såg ett gäng sköldpaddor. Och utöver det, hade vi det megamysigt med Daves anställdas fruar. Han var ju där på en konferens och hade bjudit med hans tre kompanjoner och deras fruar hängde på.

Innan vi åkte hem, åt vi lurre på Kona Brewing igen. Åt samma sallad. Sablar va god den var.

Likes

Comments

Hängde med två av mina favoritmänniskor när jag hade springbreak. Vi åt lurre på Lenise´s café och åkte sen hem till Judy för att hämta upp en bok och sen till bibblan för att kolla läget och när vi egentligen skulle tänka på refrängen och åka hem tyckte Judy att glass vore väldigt rimligt. Så vi knallade till Baskins Robbins för banana slit. MMMmmm

Käkade glass med dessa dummies. Fast denna gång at Devil's May Care. Bästa glassstället i West Sac, åk dit om ni är i krokarna ;Pppp Innan denna bild togs hade vi ätit på Burgers and Brew, jädra gott det med, åt någon portobello-burgare med avocado och sånt gott.

Å innan lurren delade vi ut brev till restauranger för Garden Club, en har ju responsibilities som president va.

Tjötade med Tilda igenom mobilkameran ett par timmar. Vi var måttligt roade som ni kan se. Vi sa 3,2,1 och tryckte på start samtidigt.

Åt crackpie från Happy Apple Kitchen några dagar i rad under påsk, strawberry rhubarb, boisonberry, chocholate osv osv. Det är inte crack i pajen för att förtydliga lite, men det finns inget bättre sätt att beskriva denna paj från heaven.

En svintidig morgon hängde jag med Tom och hans söner, kompisar, kompisar pappor? och fiskade. Kände mig aningen malplacerad bland dessa otroligt grabbiga (sry för att jag använder detta ed negativ betoning men ni fattar) grabbar. Halva tiden va jag ganska irri på dem pga de tänkte inte längre än näsan och drack ba öl hele tin. Men det va görvackert ute på sjön lugnt, tyst och vackert. Såg soluppgång också och sen fångade jag denna. Ganska coolt. Dock tyckte jag det va lite onajs att se hur processen från att en fångar fisken tills att den filéas osv. Har inte vart så sugen på fisk på sistone. Men kul grej att hänga med på ändå.

Hittade denna gamla i några dammig mapp på datorn. Fatta att vi typ inte kände varandra här.

Likes

Comments

En onsdag för några veckor sen hade Hailey och jag ett mission att hitta balklänning. Så sagt å gjort, åkte vi till the mall med våra ömma mödrar och gick bananas i klänningsavdelningen. Lossade på klänning efter klänning tills jag fick ont i vänsterarmen.

Drog på mig dessa festblåsor och svassade ut ur provrummet för rådgivning.

Utvärderade mina utstyrslar efter himla viktiga kriterier jag hade, som att kunna böja sig ner utan att flasha rumpan eller brösten, kunna dansa, sitta bekvämt, inte vara för varm, hålla sig inom vår idiotiska klädkod osv osv. Hade en väldigt given favis som uppfyllde alla mina kriterier, pangskön och behöver inte ha någon bh under och kan dansa bäst jag vill. Success.

Efter att vi high-five:at över att vi lyckats hitta varsin promdress in less than 35 minuter så tyckte vi att lunch var en bra idé. Och så tog vi en selfie på det bara för att fira liksom att vi klarade vårt mission.

Likes

Comments

Ångande källor all over Hawai'i Volcano National Park

Låt oss presentera the Surface of the moon med en aktiv vulkan i mitten,volia

Göllefjun

Lovar att Dave utbildade Lauren om stenar eller nåt, det handlar alltid om stenar.

Cool farsa

Cool syrra

Cool jag

Efter att vi skådat ploppande, rykande, röd lava, åkte vi vidare till the lava tubes.

Micket micket cooligt

Åså som ni vet, trallade vi vidare till vattenfallet.

Å päronen va ju lite gölliga

yo, chilling, whaddupp

Vi drog vidare på vägar i ingenmansland och stannade här, för att Dave skulle på gå runt bland hans älskade stenar

De var ganska coola, det måste jag erkänna

När farsgubben vart nöjd, åkte vi vidare längs kusten och såg vattenfall och landskap som fick en att tappa hakan och sen åkte vi för att hänga med Chuck och Kellie och äta kvällsmat

Kellie är förövrigt världens coolaste aunt. Vi drog och surfade lite bara sådär

Hade en vrålläcker surflärare, det enades både jag och Kellie om. Och han verkade ju få lite vett i oss också för vi slirade runt där ute på brädan. Så bockade av att surfa från min bucketlist. Det var megastarka underströmmar där vi surfade så tumlades runt under vattnet ett par gågner, my leach gick sönder, drogs iväg av brädan och svalde massvis med saltvatten så är nog inte så överdrivet sugen på att surfa inom närmsta tiden men får bara ta och komma över den panikkänslan som upptog när jag var där under vattnet. Det löser sig. Är himla glad över att jag fick chansen dock. Fett kul.

Sista kvällen hade vi brakmiddag med Daves anställda och pangbrudarna, Chuck och Kellie. Vi åt tills kläderna stramade.

Megabra.

Likes

Comments

5 februari 2017 20:35

Elli: so does anyone have a story

Flavie: I wanna fart

Allie: yeah me too

*Rich rolls down the windows*: okey go for it

Allie: no I can't do it with people

Allie: okey guys, I didn't poop for a week when I got here

*silence*


8 februari 2017 08:53

Livet är lajbans


15 februari 2017 13:04

Ya galodnaya - jag är hungrig


3 mars 2017 21:27

Musicals and plays:

Thriller

Avenue Q

Mamma Mia

Wicked

The lion king

Noises off

Les Miserables

Beaty and the beast

The curswd Child

The curious incident of the dog in the night time

Legally blonde

!!!DO NOT SEE "CATS", IT SUCKS ACCORDING TO SHANA!!!


5 mars 2017 21:02

Bästa komplimangen att ge någon: du ger ett rum jävligt härlig feng shui

5 mars 2017 2017 22:36

Dejtidé: ät suchi på första dejten. Om personen ifråga inte gillar sushi är han inget å ha och om dejten går dåligt, ja då fick man iallafall äta sushi.

5 mars 2017 22:37

Laurens kompis va på dejt. Hon bad henne att rädda henne om hon smsade kodord. Laurens va snillepingla; ringde och vrålade i mobilen och skrev att hon vattnet gått, hon hade värkar och skulle in på förlossning. Tror att de var typ 19.


7 mars 2017 21:10

Lagade split pea soup till mig och Dave så nu sitter vi här och fiser ikapp som låtsas som ingenting. Jag hade lätt vunnit fis-SM, jag har ett jävla fis-disco i magen.

7 mars 2017 21:38

Jag har precis lagt ifrån mig "Stanna" av Flora Wiström och vikt ihop glasögonen. Började läsa den igår under tiden som min tvätt tumlade runt i tvättmaskinen. Skulle bara läsa en kvart, men jag vände vald efter blad och läste bara bara ett till kapitel, en efter en.

Fyfan va bra denna boken är och hur skickligt Flora har använt orden. Sånt jävla fint systerskap och starka karaktärer. Hanin va, vilken kvinna. Vilken jävla bra kvinna och sånt himla fint vänskapsband mellan henne och Ester.


19 mars 2017 12:19

Jag har klarat mig ganska bra med hemlängtan. Jag har inte längtan hem alls mycket. Lite smått över jul kanske men annars nada. Men det är när något går snett, när något inte stämmer som jag längtar hem. Hem till Sverige, tryggheten, mamma, pappa, mina systrar, min familj, mina bästa kompisar. När jag svarar fel på en fråga, när engelskan sviker mig, när något bara går inte helt rätt. Då gnager sig liksom en klump i magen. Det är egentligen skitsaker utan som helt betydelse och problemet/situationen löser sig inte precis av sig själv om jag har arslet hemma i Sverige. Men så är det.


21 mars 2017 18:45

Dave starter pack :Ppp:dDD: Spam, beer, easy cheese, the comics in the newspaper, his drone, poster that states that he hates: mushrooms, kale, Judy Foster and Celine Dion


26 mars 2017 20:52

En önskelista:

Prellekort på att framkalla bilder

Tidningsprenumeration

Prenumeration på Storybeat eller annan ljudboks-app


2 april 2017 11:53

Graduation party:

Hummus

Watermelon

Sallad: Avocado, tomatoe, mozzarella

Grillspett

Kale salad

Pie from Happy Apple Kitchen

Cheesepie


11 april 2017 14:45

The tower Cafe

Tres hermanas

Noodles and company - penne rosa (small), buttered noodles (big)

Yoghurtland - fair oaks blv.

Devil May Care ice cream

Jacks Urban eat

Pizza Rock

Vientiane - Nr. 83: vegetable phalam and Thai tea

BR Baskien Robbins - in the pocket - banana royal with pinapple/coconut

Burgers and brew, station 1: portobello burger, add avocado

The foodtruck outside Yolo Brew, sundays? - portobello bbq, horseraddishLikes

Comments

3 Maj 2015 06:45

Sagt och hört från estets studielandskap mellan två lärare påväg till ett möte:

Går du runt med två paprikor? Det var lite udda


17 juni 2015 21:45

Fan va smart sagt ändå:

⇾ "Hemma är där man precis satt sig"

⇾ "Ska de va så ska de va, annars får de va"

⇾ "Livet går upp och ner, huvudsaken är att det går åt rätt håll"

⇾ "Hela samhället borde ta en tupplur på eftermiddagen"

⇾ "Lämna det bakomflutna framför dig"

⇾ "Ta alltid ut lycka i förskott, den värsta som kan hända är att du är glad i onödan"

⇾ "Om man ens kan hitta sig själv, så vill jag ändå inte göra det. Fan va tråkigt, för va händer sen då?"


25 Maj 2016 01:38

"Kommunikation är som ett internskämt"


16 Augusti 2016 04:15

Fint porslin:

Olympia

Tiare

Äppelblom

Mon Ami

Ulrika - blå


11 november 2016 15:54

Idag tappade hela min lunchlåda med pasta och tomatsås på mina nytvättade byxor och på golvet.....och på mina vita strumpor. Liksom tomatsås, kunde det inte varit något som luktar lite mindre eller går bort lite lättare i tvätten???

11 november 2016 23:27

Ibland saknar jag mina kompisar och min familj så mycket att jag får ont i hjärtat.


13 november 2016 17:05

Dadlar

Knäckebröd

Oatly

Klings polkaglass

Müsli


17 november 2016 20:23

Status: kollar på Wahlgrens värld och dricker te. Sen jag kom hem från träningen har jag ätit sex (!!!) vita mackor med jordnötssmör, kakao och honung. Sex stycken.


21 november 2016 12:01

Jag drömde på engelska för första gången. 3 månader nästan exakt.


18 december 2016 13:32

Halva mig älskar USA och halva mig hatar USA.


18 december 2016 20:51

Inköpslista:

Clementin

Avokado

Mandlar

Old fashion oat

Zucchini

Broccoli

Spenat

Quinoa

Linser

Citron


19 december 2016 20:40

Camal är ett jävla rötägg...Jag är inte min vän om jag spelar. Jag förtjänar bättre.


8 januari 2017 08:47

Saker jag stör mig på:

Människor som smaskar

Människor som bara ser problem istället för lösningar och möjligheter

Människor som har en dåligt morgonhumör


4 fabruari 2017 18:41

William

Equal parts Dandelion greens, kale, and Swiss chard. Mix in homemade sauerkraut, mushrooms and pumpkin seeds(pepitas). Dress with copious amounts of olive oil and balsamic vinaigrette. Add shake of salt and pepper if desired

Likes

Comments