5 februari 2017 20:35

Elli: so does anyone have a story

Flavie: I wanna fart

Allie: yeah me too

*Rick rolls down the windows*: okey go for it

Allie: no I can't do it with people

Allie: okey guys, I didn't poop for a week when I got here

*silence*


8 februari 2017 08:53

Livet är lajbans


15 februari 2017 13:04

Ya galodnaya - jag är hungrig


3 mars 2017 21:27

Musicals and plays:

Thriller

Avenue Q

Mamma Mia

Wicked

The lion king

Noises off

Les Miserables

Beaty and the beast

The curswd Child

The curious incident of the dog in the night time

Legally blonde

!!!DO NOT SEE "CATS", IT SUCKS ACCORDING TO SHANA!!!


5 mars 2017 21:02

Bästa komplimangen att ge någon: du ger ett rum jävligt härlig feng shui

5 mars 2017 2017 22:36

Dejtidé: ät suchi på första dejten. Om personen ifråga inte gillar sushi är han inget å ha och om dejten går dåligt, ja då fick man iallafall äta sushi.

5 mars 2017 22:37

Laurens kompis va på dejt. Hon bad henne att rädda henne om hon smsade kodord. Laurens va snillepingla; ringde och vrålade i mobilen och skrev att hon vattnet gått, hon hade värkar och skulle in på förlossning. Tror att de var typ 19.


7 mars 2017 21:10

Lagade split pea soup till mig och Dave så nu sitter vi här och fiser ikapp som låtsas som ingenting. Jag hade lätt vunnit fis-SM, jag har ett jävla fis-disco i magen.

7 mars 2017 21:38

Jag har precis lagt ifrån mig "Stanna" av Flora Wiström och vikt ihop glasögonen. Började läsa den igår under tiden som min tvätt tumlade runt i tvättmaskinen. Skulle bara läsa en kvart, men jag vände vald efter blad och läste bara bara ett till kapitel, en efter en.

Fyfan va bra denna boken är och hur skickligt Flora har använt orden. Sånt jävla fint systerskap och starka karaktärer. Hanin va, vilken kvinna. Vilken jävla bra kvinna och sånt himla fint vänskapsband mellan henne och Ester.


19 mars 2017 12:19

Jag har klarat mig ganska bra med hemlängtan. Jag har inte längtan hem alls mycket. Lite smått över jul kanske men annars nada. Men det är när något går snett, när något inte stämmer som jag längtar hem. Hem till Sverige, tryggheten, mamma, pappa, mina systrar, min familj, mina bästa kompisar. När jag svarar fel på en fråga, när engelskan sviker mig, när något bara går inte helt rätt. Då gnager sig liksom en klump i magen. Det är egentligen skitsaker utan som helt betydelse och problemet/situationen löser sig inte precis av sig själv om jag har arslet hemma i Sverige. Men så är det.


21 mars 2017 18:45

Dave starter pack :Ppp:dDD: Spam, beer, easy cheese, the comics in the newspaper, his drone, poster that states that he hates: mushrooms, kale, Judy Foster and Celine Dion


26 mars 2017 20:52

En önskelista:

Prellekort på att framkalla bilder

Tidningsprenumeration

Prenumeration på Storybeat eller annan ljudboks-app


2 april 2017 11:53

Graduation party:

Hummus

Watermelon

Sallad: Avocado, tomatoe, mozzarella

Grillspett

Kale salad

Pie from Happy Apple Kitchen

Cheesepie


11 april 2017 14:45

The tower Cafe

Tres hermanas

Noodles and company - penne rosa (small), buttered noodles (big)

Yoghurtland - fair oaks blv.

Devil May Care ice cream

Jacks Urban eat

Pizza Rock

Vientiane - Nr. 83: vegetable phalam and Thai tea

BR Baskien Robbins - in the pocket - banana royal with pinapple/coconut

Burgers and brew, station 1: portobello burger, add avocado

The foodtruck outside Yolo Brew, sundays? - portobello bbq, horseraddishLikes

Comments

3 Maj 2015 06:45

Sagt och hört från estets studielandskap mellan två lärare påväg till ett möte:

Går du runt med två paprikor? Det var lite udda


17 juni 2015 21:45

Fan va smart sagt ändå:

⇾ "Hemma är där man precis satt sig"

⇾ "Ska de va så ska de va, annars får de va"

⇾ "Livet går upp och ner, huvudsaken är att det går åt rätt håll"

⇾ "Hela samhället borde ta en tupplur på eftermiddagen"

⇾ "Lämna det bakomflutna framför dig"

⇾ "Ta alltid ut lycka i förskott, den värsta som kan hända är att du är glad i onödan"

⇾ "Om man ens kan hitta sig själv, så vill jag ändå inte göra det. Fan va tråkigt, för va händer sen då?"


25 Maj 2016 01:38

"Kommunikation är som ett internskämt"


16 Augusti 2016 04:15

Fint porslin:

Olympia

Tiare

Äppelblom

Mon Ami

Ulrika - blå


11 november 2016 15:54

Idag tappade hela min lunchlåda med pasta och tomatsås på mina nytvättade byxor och på golvet.....och på mina vita strumpor. Liksom tomatsås, kunde det inte varit något som luktar lite mindre eller går bort lite lättare i tvätten???

11 november 2016 23:27

Ibland saknar jag mina kompisar och min familj så mycket att jag får ont i hjärtat.


13 november 2016 17:05

Dadlar

Knäckebröd

Oatly

Klings polkaglass

Müsli


17 november 2016 20:23

Status: kollar på Wahlgrens värld och dricker te. Sen jag kom hem från träningen har jag ätit sex (!!!) vita mackor med jordnötssmör, kakao och honung. Sex stycken.


21 november 2016 12:01

Jag drömde på engelska för första gången. 3 månader nästan exakt.


18 december 2016 13:32

Halva mig älskar USA och halva mig hatar USA.


18 december 2016 20:51

Inköpslista:

Clementin

Avokado

Mandlar

Old fashion oat

Zucchini

Broccoli

Spenat

Quinoa

Linser

Citron


19 december 2016 20:40

Camal är ett jävla rötägg...Jag är inte min vän om jag spelar. Jag förtjänar bättre.


8 januari 2017 08:47

Saker jag stör mig på:

Människor som smaskar

Människor som bara ser problem istället för lösningar och möjligheter

Människor som har en dåligt morgonhumör


4 fabruari 2017 18:41

William

Equal parts Dandelion greens, kale, and Swiss chard. Mix in homemade sauerkraut, mushrooms and pumpkin seeds(pepitas). Dress with copious amounts of olive oil and balsamic vinaigrette. Add shake of salt and pepper if desired

Likes

Comments

Om drygt en vecka har jag varit i California i 8 månader. Nästan 250 dagar.

Min mobilminne fyllts över på bredden var och varannan månad och min kamerarulle gapar aldrig tom. Jag samlar på mig så många kort, videos och ögonblicks-roligheter för att lyckas pränta in alla uttryck jag ser och allt otroligt jag upplever. Jag älskar Californias väder. Att våren tar tag i allas hjärtan och bara exploderar i ett ända stort glädjetjut. Att min location tillåter mig att åka åt ett håll för att nå solen och stranden och åt ett annat för att pulsa runt i snön och i skidorterna. Färsk frukt är tillgänglig nästintill året runt, utan att behöva importeras. Och kulturer och människor för alla delar av världen mixas i en göttig röra.

Jag har blivit bekväm här. Jag har mina promenadstråk där jag strosar gata upp, gata ner, oftast med min bästa kompis Elli i ena hörluren eller en ljudbok. Jag vet snabbaste vägen till mitt favoritcafé och vet nästan vem som jobbar vilken dag. Jag vet vilka resturanger som kommer få mina smaklökar att slå kullerbyttor och vart man kan köpa billigaste och godaste frozen yoghurten med det bästa topping-utbudet.

Jag har vant mig vid att amerikanerna använder skor inomhus och att varje hus har åtminstone en heltäckningsmatta. Jag har blivit van vid amerikanernas vänlighet och deras naturlighet till att småprata med vem som helst, hur man diskuterar med kassörskorna på nugget om vad en gjort idag, planerna från helgen, vem som ska på konsert, huruvida tacos är den bästa maten eller inte. Jag har blivit småbekant med tjejerna på banken där jag vandrar in en gång i månaden för att lösa ut en check, där vi pratar ikapp om vad vi gjort sen sist, hur helgplanerna ser ut och sen med hälsningen : vi ses nästa månad. Det är vardag att traska in på gymmet ett par gånger i veckan och svettas i symbios med samma människor på cardiolift-, och yogapassen. Att höra Candices peppiga utrop med y’all i varje mening om måndagarna och Jakes vanliga ”c’mon folks” om onsdagar. Hur min temperatur sakta med säkert vrids upp och min ansikte skiftar från ljusrosa till en svag nyans av skrikrosa. Dave välkomnar mig hem med : zup pinkie.

Min engelska är jag så van vid att jag inte behöver ägna den en tanke. Jag har anammat Cali uttryck och kan använda ord som low-key, high-key, hella, dude, man, girlfriend i en och samma mening. Det faller sig så naturligt att jag kan svänga med engelskan och vara rolig med den, med uttryck, dialekter, ironi, sarkasm. Jag måste översätta från engelska till svenska och inte tvärtom. När jag pratar med familj och vänner över FaceTime tar det ett gäng minuter innan svenskan flyter enkelt och jag måste ständigt leta efter ord och brukar oftast ge upp och få sagt vad jag vill på engelska istället. Smaka på den.

Tacksamheten över vilka möjligheter Rotary öppnar bubblar ofta över. Jag är så förbannat glad att jag är här genom just den organisationer. Tryggheten och kontaktnätet är ovärdeligt. Driftiga människor som ger upp tid och energi till att ta mig med och mina kompisar på aktiviteter och resor och som delar med sig av sig själva. Fan va fina dem är. Varje tisdagsmorgon sätter jag mig sömndrucket i bilen med Dave för att åka till min klubbs Rotary-möte. Vi välkomnas alltid av dofterna från Walt’s frukost och av hans eviga pigga morgonhumör. Gliringarna mellan medlemmarna flyger över bordet snabbare än ett turboplan, även fast klockan inte passerat 6.30. De är en del av min vardag och jag en del av deras.

Tänk alla människor jag träffat, som jag till en början med bara kunde namnet på men som jag nu anser vara en del av min familj, en del av mig. Allt från osammanhängande konversationer med Judy över ett utav borden på Lenise’s cafe till hastiga meningsutbrytningar med personalen på gymmet eller i mataffären. Mina bästa kompisar som kommer från sammanlagt nio olika länder. Vi är varandras familj, trygghet och glädje. Utan dem hade mitt liv inte vart densamma. John, Blake, Vicki, Rich som leder aktiviteter och resor tillsammans med andra fantastiska personer. De tillhör kategorin med mina favoritmänniskor. Mina amerikanska familjer. Fasiken va tacksam jag är för dem. Att de har tagit i mig i deras familj och behandlat mig som deras egen dotter. Blivit så van vid Don’s flin och hur han förklarar så att jag förstår och som alltid ser till att ta hand om mig, även fast jag inte behöver det. Jordans oförutsägbara rapp-skills och våra eviga försök till att lära oss without me och intension att ha Harry Potter maraton som alltid slutat med att jag somnat. Penny och hennes skrattframkallande humor och varma kramar. Emilys peppighet, som nu befinner sig i soliga Brasilien. Hur Lauren alltid gestikulerar med sina händer. Att Shana har minst femton par glasögon strategiskt utplacerade i huset, i bilen, i handväskan (där hon har allt, som en korsning mellan Mary Poppins och Hermiones handväska). Ofta har hon ett par på huvudet och ett par vilades på nästippen. Att hon delar med sig av sina livserfarenheter och hennes klokhet. Hur Dave nynnar på en ordlös visa under tiden som han diskar, eller viker tvätt. Att han går in till the talking room och lockar till gapskratt när man hör surret från hans drönare och hur har hejar på sig själv när han gör tricks eller skrattar när drönaren kör in i väggen och faller ner med en duns. Och hans eviga kärlek till spam, easy cheese, öl och comics spalter och hans hat till kål, svamp, Judy Fosters och Celine Dion.

Men det bästa med hela detta kalaset, detta helgalna, ofattbara äventyret jag befinner mig mitt i, är kärleken och stoltheten till mig själv och den person jag började som när jag satte mig på planet över Atlanten och den person jag utvecklas till. Jag älskar att jag jobbar för mig själv, med mig själv. Att jag kommer med insikter och självförverkligande tankar som jag aldrig varit able till att göra om jag varit hemma. Jag älskar att jag ibland bubblar över av lycka, stolthet och tacksamhet för att jag snubblar över insikten att jag har skapat ett liv här. För relationerna jag bygger, för kompisen, eleven, dottern, utbytesstudenten, personen jag är. Tack mig själv för att jag satt mig i denna bergochdalbana av känslor, för alla nya saker jag upplever och för varje steg jag tar mot att göra det jag älskar och tror på och för att jag upplever en del utav världen och en del utav mig själv som jag alltid kommer kunna dra nytta av och minnas som en sjujävla lyckad erfarenhet. Med allt detta bakom mig, så finns det inget jag inte kan göra.

Livet är lajbans ✮

Likes

Comments

I tisdags hängde jag med mina favoritmänniskor och kollade på basket. The Kings vann, tjoho! Dave hade sagt att de sög, så skickade ett triumferande sms med bild på score-tavlan med texten: guess there aren't that sucky huh?

Hade pangkul!

Har jobbat på min Hawaiian Tiki senaste dagarna, tragglar med huvud och armar just nu men kröppen är det inget fel på.

I torsdag skulle vi gått på baseball game men regnet öste ner i hårda skurar så Shana och jag smilade brett mot Dave och frågade om han ville bjuda oss på middag, det ville han. Vi är bästa dejterna. Vi åkte till Vientiane för att äta vietnamesiskt. Drack thai tea för första gången, mumma, pröva det om ni ramlar över det på någon meny.

Åt görgod phalam med spenat, tofu, jordnötssås i kokosmjölk, mmm <333

En annan dag fick jag denna gölliga pepp-diplom levererat till min 3rd period. Blev nominerad av min 3D-Design lärare till Greater Raider. Förra semestern fick jag en av min fotolärare, men nu var det gölliga Mr. Connell som förgyllde min dag. Han och jag brukar sitta och diskutera resedestinationer, jämföra Svergies skolsystem med USA:s och dessutom utbyta oändliga tips om låtar, artister och album. Klottrar ner dem på post-it-lappar och ger till varandra och får sen tillbaka dem någon dag senare med betyg av tipset och rekommendation baserat på det tipset.

Åt en god lurre i fredags.

Igår var jag på macrame workshop. Satt där med ett gäng själar, alla barnföräldrar som ville ha egentid och hitta en ny hobby. Mycket trevligt ändå. Vi gjorde varsin macrame pot hanger. Ska köpa en liten kaktus eller någon fin bladväxt och en terrakottakruka att ha i min. Nu är jag ultrataggad på att göra ett helt gäng med dem.

Audrey hämtade upp mig efteråt och styrde mot "Shine", ett hipstrigt café med bra musik och sköna stolar, för att äta sen lunch. Tycker om na, megakulig människa.

Jag har gått på Springbreak förresten. Jag ska försöka klämma in så mycket roligt jag bara kan förmå. Ska åka rollerskates, leta balklänning och fika. Och imorgon ska jag gå upp gräsligt tidigt för att åka och fiska någonstans runt San Fran. Sa spontant ja till en dagsutflykt när jag träffade Tom, en rotarian, i förmiddags. Fisken vi ska fiska (bra, varierande svenska) ser tydligen ut som en alligator. Mitt mål är att fånga en, ta kort och flina brett. (och om jag inte fångar en själv, tänker jag ta någon annans fångst och låtsas att det var jag.


Likes

Comments

Hej! Idag skiner solen i West Sacramento. Kom nyss hem från en baseball match där lokala teamet RiverCats spelade, och vann. Om några minuter ska jag gå runt hörnet till granngatan för att ha blockparty.

Ville bara passa på att klämma ur mig lite kärlek och säga tack, till er som läser, tack va fina ni är. Blir så glad när ni kommenterar eller skickar meddelanden och säger att ni läser. Tack till er som genom mamma, pappa eller syrran hälsar till mig och undrar hur jag har det. Till mammas kunder som alltid hälsar, speciellt till dig Lena som jag brukade sälja Aftonbladet tidningar till om helgerna, blev så glad när hon sa att du läste, ditt hus var en utav mina favorithus att ringa på, alltid så pratglad, morgonpigg och snäll. Och till mammas kompisar som undrar hur jag har det, GÖLLE ER! Och mina lärare som hälsar genom pappa på jobbet. Grannar. Släktingar. Christine och Sven-Olof, Ann och Jan och Farmor och Farfar som skickade vykort till mig. Blir så bubbligt glad att ni bryr er. Pangfina är ni.

Här kommer en kram till er: ♥♥♥

xoxo, Johanna

Denna är från San Fran, sex månader sen. Kan ni fatta? Då var jag bara en liten lort. Tänk vad mycket som hänt. Har skapat mig ett helt liv sen dess.

Likes

Comments

Jag har ju varit lite oflitig här, skyller på att livet kom emellan litegranna, hehe. Men ska vi ta en kik på vad jag har haft för mig på sistone, eller iallafall det som hamnat i min kamerarulle i tellifånen.

Har gått och blivit president of the garden club, vet inte om jag nämt det eller icke, men så är det. Skriver viktiga mejl, ringer telesamtal, vattnar trädgården, skördar grönsaker och säljer dem och kommer med lite ideér och sånadär president-grejer ni vet. Löv it.

Har haft megakuligt i ceremics, detta är mitt bords kreationer till vårt förr förra projekt. Jäla bra. Har hunnit med att fire gubben och en kub som vart ett annat projekt och så har jag glaze:at en minivas och örhänge-skål och min flamingo.

Är ganska så redigt gla' över denna <3 :))))

Var på Crocker Art Museum för några veckor sen och kollande in deras enorma samling med konst. Tre våningar med all konst du kan tänka dig. Gick också på krokikurs. Himla lärorik. Fick dock långvarig ögonkontakt med modellen. Blev lite pinkie och kunde inte riktigt konsentrera mig på att rita av hans nakna kröpp menne sen kollade han bort och då vart alla back to normal igen.

Har käkat lite färska jordgubbar, ä-älskar cali-livet. Jordgubbs-säsongen har börjat och sträcker sig till oktober. Mina grannar har ett granat-äpple träd. Avokado och citroner dinglar på träden. Vi har aprikoser, fikon, äpplen osv. Fan vad jag älskar färsk frukt och grönsaker.

Äter alltid alltid görgottiga frukkisar.

Och mellisar och middagar.

Och favoritchips

Hängt på cardiolift pass i vanlig ordning och levt upp till mitt nickname Pinkie.

Var med i en totebag contest också för vårt lokala bibliotek, de har ett sommarprogram som de ville ha design för. Vet inte hur det gått än

Sen har det ju vart första april, skrek av skratt när Shana visade mig denna. Så accurate till skandinavier.

Hade ett culinary event med mina polare också

Vi lagade alla mat från våra hemländer. Jag svängde ihop västerbottenpaj från heaven, mygadd, va god den va.

Min bästis hade gjort belgum waffles. Har a-aldrig ätit så goda belgum waffles. Äkta bra. Han är megabra med. Fan va jag älskar den långemannen.

Hade uppträdanden också, och lärde mig dansa hula dance. Småtjejerna aka lärarna fnissade åt oss pga rörde oss som kylskåp.

Hängde med min lillsyrra också. Vi var i Grass Valley och ba hade så mycke hygge. Pratade, tog en skogspromenad, lagade maten till eventet, dansade och sov tätt intill varandra.

Åt paj på Happy Apple Kitchen också. Det måste va crack i den pajdegen. Man kan liksom inte sluta tänka på den pajen, en blir addicted och kan bara uttrycka "mmmm" för det är så meget gott.

Jag och Allie är frukost-queens. Vi har hemliga och bra (läs: ultrabriljanta) planer om ett frukke-café. Satt i solen och åt dessa smoothiebowls och lyssnade på Shanas spellista som är knökad med Adele, Taylor Swift and Alicia Keys och andra donnor,

Jag och Shana åt middag på Tower Café som åkte opp på min lista av favoritresturanger. Jeez Louice vad gott det var och mysfaktorn var 11/10. En sitter liksom på en lummig uteservering bland palmer, träbänkar, färgglada mosaikplattor och ljusslingor.

För övrigt, för att wrappa ihop detta kalaset, har jag liksom försökt inse lite hur snabbt tiden flyger förbi. Kan liksom inte hålla samma takt. Hur i hela friden kan jag redan ha varit här i 8(!!!!) månader??? Jag har springbreak om en vecka?? Åker till Hawaii om två veckor?? Åker till Yosemite om en månad och har prom i samma veva?? och sen tar jag graduation om 58 dagar och mamma och Ida kommer till Cali och sen är det helt plötsligt sommarlov??? Kan.Tiden.Snälla.Gå.Långsammare????

Likes

Comments

Lillegosen

Lillegosen hackar lök och grinar

Från en frukost när hon käkade en hög av leverpastej-mackor

När vi bakade lussekatter och pepparkakor och hon ba käka deg och blev mjölig

Ida hade värsta serriberri-fejjan

Åså moster och syrran i klänningen hon fick i julklapp och sen hade på sig va-arje dag i två två veckor. Hon vägrade att byta om till pyjamas, varje kväll.

Edda på B-M, när nåra tog morgondopp och andra mysfrös bredvid.

Farfar på en julafton.

Och Alexander på en annan julafton.

Pappa från en fika.

Och lill-fisen från en frukke med göttebröd

Otto för hejans massa år sen. Ida skickade för övrigt bilder på Otto, Blenda och Edda i nutid, och tappa hakan pga de har blivit så stora??? När hände det???

Och min amerikanska syrra innan ett bröllop


D va d gott folk, ha d fint.

Likes

Comments

Let's ta en liten kik på min garden gnome.

Han fick en mustache. Och breve' är min nyglazade sköldpadda och mina brända boots och vas. Ska glaze:a dem snart hade jag tänkt.

Nån dag efter fick mannen skägg och kinder. When puberty hits you quick as hell

Jobbade på smoothing yta och ett par mediterande händer. Tror han fick lite hår på bakhuvudet också och en rumpa. Näck yogi-gnome. Najs va.

Åså fick gubben lilla sina händer och en mun till på köpet, nu återstår finslipning på bättre yta och lite smågrejer. Nästa vecka ska han bli KLAR:

Lyssande på Wahlgren och Wistam för någon dag sen och de spelade opp en liten snutt av en sjungande tandläkare, youtubade människan och lyssande sen på repeat resten av den dagen. Ä-älskar hans ögonbryn. Ä-älskar texten.

Annars då, vad har jag haft för mig denna veckan? Ehhh, jag har sovit ganska gördåligt så har liksom vart lite o-Johannig. Jag har haft midterms, med inte alls svårt eller något att svettats över. Snickesnackade med min kompis Anna, vi var ju roommates i England när vi var femton. Så kul att catcha upp med henne. Och igår läste jag ut "The women in cabin 10", HERREJÄVLAR. Satt och liksom handsvettades, vickade på stolen och bit sönder min vänstra tröjärm för pallaminfralla vad många oförutsägbara vändningar och grejer. Läs den! Andra böcker ni bör läsa, som jag plöjt igenom på sistone:

* A man called Ove - Fredrick Backman
* My grandmother asked me to tell you she's sorry - Fredrick Backman
* I've got your number - Sophie Kinsella
* The curious Incident of the dog in the night-time - Mark Haddon
* Tulip Fever - Deborah Moggach
* Stanna - Flora Wiström

Tips Tips Tips mina vänner. I veckan ska jag till bibblan och låna "The girl with the dragon tattoo", ska äntligen förstå vad mamma har snackat om sen hon läste triologin. Taggilitagg.

Men hare fint hörrenini, simma lugnt!

Likes

Comments