Jag gick ju en keramik kurs detta året. Hade en fantalastisk lärare som lärde mig en hel massa tips, tricks och grundläggande kunskaper. Han skrev i mig yearbook, "you better continue with ceremics" å det tänker jag allt göra. Sablar va kul det varit.

Gjorde den vänstra lilla "skålen" som ett internskämt mellan mig och Shana från min senior portrait.

Mjölkkannan och en sun dial. Alla andra hade sin vinkel i tallriken uträknad för the elevation här i West Sac, men Mr. Liston kollade upp vad det skulle va i Lidköping och fixade en egen vinkel för sin bästa svenska polare.

Min allra stoltaste kreation, trädgårdstomten

Första projektet vi hade i ceremics 2, hade nada koll på hur en skulle göra saker och ting men snappade upp det ganska snabbt efteråt ändå.

Åså min babushka doll.

Nu ska jag bara ta och fiffa ut ett sätt att ta hem allt detta. Ett gäng tänkte jag ge bort men allt annat kommer göra sitt på vikten i mina resväskor :))))

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Shana tjatar hål i huvudet på mig, så nu äntligen tar jag bloggy vid hornen och skriver ikapp lite för att uppdatera er någorlunda med hur the glorious life of Johanna ser ut. Först ut på grillning blir Hawaii. Denna fantastiska resa jag gjorde med mina värdpäron och syrra i slutet på april. Gjorde en massa skoj.

Vi började veckan på Kona Brewing Company, milda matilda, va gott det var. Åt vrålgod Margarita pizza med balsamvinäger. Kan vi ba ta ett litet hurra för balsamvinäger? Fifan va gott det är, gör allt allt så mycket bättre. Min värdpappa gillar inte balsamvinäger. Förstår mig inte på honom. Jordgubb och spenat salladen levererade mycket fint också.

Utsikten från Hotellet var också vrålvackert. inga väggar, så en hörde vågar mot klippor och fågellkvitter. Smällade av lite.

Åt kvällsmat mitt på eftermiddagen och kämpade med att hålla oss uppe till 20 innan vi gav vika till jetlaggen och somnade som stockar.

Under veckan drack vi minst 1 smoothie per dag. En kunde liksom skräddarsy sina smoothies med kokos, pineapple, jordgubbar, passion fruit, papaya osv osv. MEGET GOTT.

En dag åkte vi till Hawai'i Volcanoes National Park för att se på vad som såg ut att vara the surface of the moon och aktiva källor och röd livs levande (?) lava och sånt kul.

Har fler bilder på detta speklakel på min lille kamera men det tar vi i ett annat inlägg.

Vattenfall såg vi med, mycket fint det.

Här vart vi påväg till en luao. Dansade hula dance med en vrålläcker halvnaken Hawaii hunk på en scen i solnedgången. Jorå vars, livet va lajbans.

Facetime:ade med familjen och skröt bara måttligt om väldigt behagligt väder och väldigt roande planer.

Solnedgångar såg vi varje kväll, blev lite bortskämd med det.

Och hade saltvattenhår hela veckan. Orubbligt och lockigt.

Vi hittade av en slump ett frulleställe när alla började inta stadiet av arg-hunger. Det var den mest minnesvärda och speciella frukke jag haft i hela mitt liv. Detta skrev jag på instagram:

"I have no idea how to explain what just happened during this breakfast: we ended up being in the middle of a going-away-party for an old couple who was moving from the island. There was hawaiian songs, hula dance and tons and tons of love. Everything happens for a reason, that's all I can say."

När vi gick ut på gatan med fulla magar kollade vi förvirrat på varandra och undrade om detta nyss hände? För det var så speciellt. Servitörerna och kockarna samlades runt oss, sjung med i deras barndomssånger och dansade. En dam med surgasslangar i näsan, drog ut med, och krånglade sig upp från bordet och dansade som om det inte fanns någon morgondag. I slutet stod vi alla, hand i hand, och sjung. Eller de sjung och en snäll kvinna bredvid mig, översatte allt de sjung om. Det var den bästa frukosten jag haft.

När vi inte flängde runt överallt runt ön, låg vi på stranden eller vid poolen och läste eller lyssnade på podcast. Snorklade också och såg ett gäng sköldpaddor. Och utöver det, hade vi det megamysigt med Daves anställdas fruar. Han var ju där på en konferens och hade bjudit med hans tre kompanjoner och deras fruar hängde på.

Innan vi åkte hem, åt vi lurre på Kona Brewing igen. Åt samma sallad. Sablar va god den var.

Likes

Comments

Hängde med två av mina favoritmänniskor när jag hade springbreak. Vi åt lurre på Lenise´s café och åkte sen hem till Judy för att hämta upp en bok och sen till bibblan för att kolla läget och när vi egentligen skulle tänka på refrängen och åka hem tyckte Judy att glass vore väldigt rimligt. Så vi knallade till Baskins Robbins för banana slit. MMMmmm

Käkade glass med dessa dummies. Fast denna gång at Devil's May Care. Bästa glassstället i West Sac, åk dit om ni är i krokarna ;Pppp Innan denna bild togs hade vi ätit på Burgers and Brew, jädra gott det med, åt någon portobello-burgare med avocado och sånt gott.

Å innan lurren delade vi ut brev till restauranger för Garden Club, en har ju responsibilities som president va.

Tjötade med Tilda igenom mobilkameran ett par timmar. Vi var måttligt roade som ni kan se. Vi sa 3,2,1 och tryckte på start samtidigt.

Åt crackpie från Happy Apple Kitchen några dagar i rad under påsk, strawberry rhubarb, boisonberry, chocholate osv osv. Det är inte crack i pajen för att förtydliga lite, men det finns inget bättre sätt att beskriva denna paj från heaven.

En svintidig morgon hängde jag med Tom och hans söner, kompisar, kompisar pappor? och fiskade. Kände mig aningen malplacerad bland dessa otroligt grabbiga (sry för att jag använder detta ed negativ betoning men ni fattar) grabbar. Halva tiden va jag ganska irri på dem pga de tänkte inte längre än näsan och drack ba öl hele tin. Men det va görvackert ute på sjön lugnt, tyst och vackert. Såg soluppgång också och sen fångade jag denna. Ganska coolt. Dock tyckte jag det va lite onajs att se hur processen från att en fångar fisken tills att den filéas osv. Har inte vart så sugen på fisk på sistone. Men kul grej att hänga med på ändå.

Hittade denna gamla i några dammig mapp på datorn. Fatta att vi typ inte kände varandra här.

Likes

Comments

En onsdag för några veckor sen hade Hailey och jag ett mission att hitta balklänning. Så sagt å gjort, åkte vi till the mall med våra ömma mödrar och gick bananas i klänningsavdelningen. Lossade på klänning efter klänning tills jag fick ont i vänsterarmen.

Drog på mig dessa festblåsor och svassade ut ur provrummet för rådgivning.

Utvärderade mina utstyrslar efter himla viktiga kriterier jag hade, som att kunna böja sig ner utan att flasha rumpan eller brösten, kunna dansa, sitta bekvämt, inte vara för varm, hålla sig inom vår idiotiska klädkod osv osv. Hade en väldigt given favis som uppfyllde alla mina kriterier, pangskön och behöver inte ha någon bh under och kan dansa bäst jag vill. Success.

Efter att vi high-five:at över att vi lyckats hitta varsin promdress in less than 35 minuter så tyckte vi att lunch var en bra idé. Och så tog vi en selfie på det bara för att fira liksom att vi klarade vårt mission.

Likes

Comments

Ångande källor all over Hawai'i Volcano National Park

Låt oss presentera the Surface of the moon med en aktiv vulkan i mitten,volia

Göllefjun

Lovar att Dave utbildade Lauren om stenar eller nåt, det handlar alltid om stenar.

Cool farsa

Cool syrra

Cool jag

Efter att vi skådat ploppande, rykande, röd lava, åkte vi vidare till the lava tubes.

Micket micket cooligt

Åså som ni vet, trallade vi vidare till vattenfallet.

Å päronen va ju lite gölliga

yo, chilling, whaddupp

Vi drog vidare på vägar i ingenmansland och stannade här, för att Dave skulle på gå runt bland hans älskade stenar

De var ganska coola, det måste jag erkänna

När farsgubben vart nöjd, åkte vi vidare längs kusten och såg vattenfall och landskap som fick en att tappa hakan och sen åkte vi för att hänga med Chuck och Kellie och äta kvällsmat

Kellie är förövrigt världens coolaste aunt. Vi drog och surfade lite bara sådär

Hade en vrålläcker surflärare, det enades både jag och Kellie om. Och han verkade ju få lite vett i oss också för vi slirade runt där ute på brädan. Så bockade av att surfa från min bucketlist. Det var megastarka underströmmar där vi surfade så tumlades runt under vattnet ett par gågner, my leach gick sönder, drogs iväg av brädan och svalde massvis med saltvatten så är nog inte så överdrivet sugen på att surfa inom närmsta tiden men får bara ta och komma över den panikkänslan som upptog när jag var där under vattnet. Det löser sig. Är himla glad över att jag fick chansen dock. Fett kul.

Sista kvällen hade vi brakmiddag med Daves anställda och pangbrudarna, Chuck och Kellie. Vi åt tills kläderna stramade.

Megabra.

Likes

Comments

5 februari 2017 20:35

Elli: so does anyone have a story

Flavie: I wanna fart

Allie: yeah me too

*Rich rolls down the windows*: okey go for it

Allie: no I can't do it with people

Allie: okey guys, I didn't poop for a week when I got here

*silence*


8 februari 2017 08:53

Livet är lajbans


15 februari 2017 13:04

Ya galodnaya - jag är hungrig


3 mars 2017 21:27

Musicals and plays:

Thriller

Avenue Q

Mamma Mia

Wicked

The lion king

Noises off

Les Miserables

Beaty and the beast

The curswd Child

The curious incident of the dog in the night time

Legally blonde

!!!DO NOT SEE "CATS", IT SUCKS ACCORDING TO SHANA!!!


5 mars 2017 21:02

Bästa komplimangen att ge någon: du ger ett rum jävligt härlig feng shui

5 mars 2017 2017 22:36

Dejtidé: ät suchi på första dejten. Om personen ifråga inte gillar sushi är han inget å ha och om dejten går dåligt, ja då fick man iallafall äta sushi.

5 mars 2017 22:37

Laurens kompis va på dejt. Hon bad henne att rädda henne om hon smsade kodord. Laurens va snillepingla; ringde och vrålade i mobilen och skrev att hon vattnet gått, hon hade värkar och skulle in på förlossning. Tror att de var typ 19.


7 mars 2017 21:10

Lagade split pea soup till mig och Dave så nu sitter vi här och fiser ikapp som låtsas som ingenting. Jag hade lätt vunnit fis-SM, jag har ett jävla fis-disco i magen.

7 mars 2017 21:38

Jag har precis lagt ifrån mig "Stanna" av Flora Wiström och vikt ihop glasögonen. Började läsa den igår under tiden som min tvätt tumlade runt i tvättmaskinen. Skulle bara läsa en kvart, men jag vände vald efter blad och läste bara bara ett till kapitel, en efter en.

Fyfan va bra denna boken är och hur skickligt Flora har använt orden. Sånt jävla fint systerskap och starka karaktärer. Hanin va, vilken kvinna. Vilken jävla bra kvinna och sånt himla fint vänskapsband mellan henne och Ester.


19 mars 2017 12:19

Jag har klarat mig ganska bra med hemlängtan. Jag har inte längtan hem alls mycket. Lite smått över jul kanske men annars nada. Men det är när något går snett, när något inte stämmer som jag längtar hem. Hem till Sverige, tryggheten, mamma, pappa, mina systrar, min familj, mina bästa kompisar. När jag svarar fel på en fråga, när engelskan sviker mig, när något bara går inte helt rätt. Då gnager sig liksom en klump i magen. Det är egentligen skitsaker utan som helt betydelse och problemet/situationen löser sig inte precis av sig själv om jag har arslet hemma i Sverige. Men så är det.


21 mars 2017 18:45

Dave starter pack :Ppp:dDD: Spam, beer, easy cheese, the comics in the newspaper, his drone, poster that states that he hates: mushrooms, kale, Judy Foster and Celine Dion


26 mars 2017 20:52

En önskelista:

Prellekort på att framkalla bilder

Tidningsprenumeration

Prenumeration på Storybeat eller annan ljudboks-app


2 april 2017 11:53

Graduation party:

Hummus

Watermelon

Sallad: Avocado, tomatoe, mozzarella

Grillspett

Kale salad

Pie from Happy Apple Kitchen

Cheesepie


11 april 2017 14:45

The tower Cafe

Tres hermanas

Noodles and company - penne rosa (small), buttered noodles (big)

Yoghurtland - fair oaks blv.

Devil May Care ice cream

Jacks Urban eat

Pizza Rock

Vientiane - Nr. 83: vegetable phalam and Thai tea

BR Baskien Robbins - in the pocket - banana royal with pinapple/coconut

Burgers and brew, station 1: portobello burger, add avocado

The foodtruck outside Yolo Brew, sundays? - portobello bbq, horseraddishLikes

Comments

3 Maj 2015 06:45

Sagt och hört från estets studielandskap mellan två lärare påväg till ett möte:

Går du runt med två paprikor? Det var lite udda


17 juni 2015 21:45

Fan va smart sagt ändå:

⇾ "Hemma är där man precis satt sig"

⇾ "Ska de va så ska de va, annars får de va"

⇾ "Livet går upp och ner, huvudsaken är att det går åt rätt håll"

⇾ "Hela samhället borde ta en tupplur på eftermiddagen"

⇾ "Lämna det bakomflutna framför dig"

⇾ "Ta alltid ut lycka i förskott, den värsta som kan hända är att du är glad i onödan"

⇾ "Om man ens kan hitta sig själv, så vill jag ändå inte göra det. Fan va tråkigt, för va händer sen då?"


25 Maj 2016 01:38

"Kommunikation är som ett internskämt"


16 Augusti 2016 04:15

Fint porslin:

Olympia

Tiare

Äppelblom

Mon Ami

Ulrika - blå


11 november 2016 15:54

Idag tappade hela min lunchlåda med pasta och tomatsås på mina nytvättade byxor och på golvet.....och på mina vita strumpor. Liksom tomatsås, kunde det inte varit något som luktar lite mindre eller går bort lite lättare i tvätten???

11 november 2016 23:27

Ibland saknar jag mina kompisar och min familj så mycket att jag får ont i hjärtat.


13 november 2016 17:05

Dadlar

Knäckebröd

Oatly

Klings polkaglass

Müsli


17 november 2016 20:23

Status: kollar på Wahlgrens värld och dricker te. Sen jag kom hem från träningen har jag ätit sex (!!!) vita mackor med jordnötssmör, kakao och honung. Sex stycken.


21 november 2016 12:01

Jag drömde på engelska för första gången. 3 månader nästan exakt.


18 december 2016 13:32

Halva mig älskar USA och halva mig hatar USA.


18 december 2016 20:51

Inköpslista:

Clementin

Avokado

Mandlar

Old fashion oat

Zucchini

Broccoli

Spenat

Quinoa

Linser

Citron


19 december 2016 20:40

Camal är ett jävla rötägg...Jag är inte min vän om jag spelar. Jag förtjänar bättre.


8 januari 2017 08:47

Saker jag stör mig på:

Människor som smaskar

Människor som bara ser problem istället för lösningar och möjligheter

Människor som har en dåligt morgonhumör


4 fabruari 2017 18:41

William

Equal parts Dandelion greens, kale, and Swiss chard. Mix in homemade sauerkraut, mushrooms and pumpkin seeds(pepitas). Dress with copious amounts of olive oil and balsamic vinaigrette. Add shake of salt and pepper if desired

Likes

Comments

Om drygt en vecka har jag varit i California i 8 månader. Nästan 250 dagar.

Min mobilminne fyllts över på bredden var och varannan månad och min kamerarulle gapar aldrig tom. Jag samlar på mig så många kort, videos och ögonblicks-roligheter för att lyckas pränta in alla uttryck jag ser och allt otroligt jag upplever. Jag älskar Californias väder. Att våren tar tag i allas hjärtan och bara exploderar i ett ända stort glädjetjut. Att min location tillåter mig att åka åt ett håll för att nå solen och stranden och åt ett annat för att pulsa runt i snön och i skidorterna. Färsk frukt är tillgänglig nästintill året runt, utan att behöva importeras. Och kulturer och människor för alla delar av världen mixas i en göttig röra.

Jag har blivit bekväm här. Jag har mina promenadstråk där jag strosar gata upp, gata ner, oftast med min bästa kompis Elli i ena hörluren eller en ljudbok. Jag vet snabbaste vägen till mitt favoritcafé och vet nästan vem som jobbar vilken dag. Jag vet vilka resturanger som kommer få mina smaklökar att slå kullerbyttor och vart man kan köpa billigaste och godaste frozen yoghurten med det bästa topping-utbudet.

Jag har vant mig vid att amerikanerna använder skor inomhus och att varje hus har åtminstone en heltäckningsmatta. Jag har blivit van vid amerikanernas vänlighet och deras naturlighet till att småprata med vem som helst, hur man diskuterar med kassörskorna på nugget om vad en gjort idag, planerna från helgen, vem som ska på konsert, huruvida tacos är den bästa maten eller inte. Jag har blivit småbekant med tjejerna på banken där jag vandrar in en gång i månaden för att lösa ut en check, där vi pratar ikapp om vad vi gjort sen sist, hur helgplanerna ser ut och sen med hälsningen : vi ses nästa månad. Det är vardag att traska in på gymmet ett par gånger i veckan och svettas i symbios med samma människor på cardiolift-, och yogapassen. Att höra Candices peppiga utrop med y’all i varje mening om måndagarna och Jakes vanliga ”c’mon folks” om onsdagar. Hur min temperatur sakta med säkert vrids upp och min ansikte skiftar från ljusrosa till en svag nyans av skrikrosa. Dave välkomnar mig hem med : zup pinkie.

Min engelska är jag så van vid att jag inte behöver ägna den en tanke. Jag har anammat Cali uttryck och kan använda ord som low-key, high-key, hella, dude, man, girlfriend i en och samma mening. Det faller sig så naturligt att jag kan svänga med engelskan och vara rolig med den, med uttryck, dialekter, ironi, sarkasm. Jag måste översätta från engelska till svenska och inte tvärtom. När jag pratar med familj och vänner över FaceTime tar det ett gäng minuter innan svenskan flyter enkelt och jag måste ständigt leta efter ord och brukar oftast ge upp och få sagt vad jag vill på engelska istället. Smaka på den.

Tacksamheten över vilka möjligheter Rotary öppnar bubblar ofta över. Jag är så förbannat glad att jag är här genom just den organisationer. Tryggheten och kontaktnätet är ovärdeligt. Driftiga människor som ger upp tid och energi till att ta mig med och mina kompisar på aktiviteter och resor och som delar med sig av sig själva. Fan va fina dem är. Varje tisdagsmorgon sätter jag mig sömndrucket i bilen med Dave för att åka till min klubbs Rotary-möte. Vi välkomnas alltid av dofterna från Walt’s frukost och av hans eviga pigga morgonhumör. Gliringarna mellan medlemmarna flyger över bordet snabbare än ett turboplan, även fast klockan inte passerat 6.30. De är en del av min vardag och jag en del av deras.

Tänk alla människor jag träffat, som jag till en början med bara kunde namnet på men som jag nu anser vara en del av min familj, en del av mig. Allt från osammanhängande konversationer med Judy över ett utav borden på Lenise’s cafe till hastiga meningsutbrytningar med personalen på gymmet eller i mataffären. Mina bästa kompisar som kommer från sammanlagt nio olika länder. Vi är varandras familj, trygghet och glädje. Utan dem hade mitt liv inte vart densamma. John, Blake, Vicki, Rich som leder aktiviteter och resor tillsammans med andra fantastiska personer. De tillhör kategorin med mina favoritmänniskor. Mina amerikanska familjer. Fasiken va tacksam jag är för dem. Att de har tagit i mig i deras familj och behandlat mig som deras egen dotter. Blivit så van vid Don’s flin och hur han förklarar så att jag förstår och som alltid ser till att ta hand om mig, även fast jag inte behöver det. Jordans oförutsägbara rapp-skills och våra eviga försök till att lära oss without me och intension att ha Harry Potter maraton som alltid slutat med att jag somnat. Penny och hennes skrattframkallande humor och varma kramar. Emilys peppighet, som nu befinner sig i soliga Brasilien. Hur Lauren alltid gestikulerar med sina händer. Att Shana har minst femton par glasögon strategiskt utplacerade i huset, i bilen, i handväskan (där hon har allt, som en korsning mellan Mary Poppins och Hermiones handväska). Ofta har hon ett par på huvudet och ett par vilades på nästippen. Att hon delar med sig av sina livserfarenheter och hennes klokhet. Hur Dave nynnar på en ordlös visa under tiden som han diskar, eller viker tvätt. Att han går in till the talking room och lockar till gapskratt när man hör surret från hans drönare och hur har hejar på sig själv när han gör tricks eller skrattar när drönaren kör in i väggen och faller ner med en duns. Och hans eviga kärlek till spam, easy cheese, öl och comics spalter och hans hat till kål, svamp, Judy Fosters och Celine Dion.

Men det bästa med hela detta kalaset, detta helgalna, ofattbara äventyret jag befinner mig mitt i, är kärleken och stoltheten till mig själv och den person jag började som när jag satte mig på planet över Atlanten och den person jag utvecklas till. Jag älskar att jag jobbar för mig själv, med mig själv. Att jag kommer med insikter och självförverkligande tankar som jag aldrig varit able till att göra om jag varit hemma. Jag älskar att jag ibland bubblar över av lycka, stolthet och tacksamhet för att jag snubblar över insikten att jag har skapat ett liv här. För relationerna jag bygger, för kompisen, eleven, dottern, utbytesstudenten, personen jag är. Tack mig själv för att jag satt mig i denna bergochdalbana av känslor, för alla nya saker jag upplever och för varje steg jag tar mot att göra det jag älskar och tror på och för att jag upplever en del utav världen och en del utav mig själv som jag alltid kommer kunna dra nytta av och minnas som en sjujävla lyckad erfarenhet. Med allt detta bakom mig, så finns det inget jag inte kan göra.

Livet är lajbans ✮

Likes

Comments