Den här bloggens första filmtips är V for Vendetta, James McTeigue's storslagna framtidsskildring från 2005.

Filmen handlar i korta drag om Evey Hammond som blir ofrivilligt indragen i störtningen av framtida Storbritanniens fascistiska ledning. Mannen som leder hela planen är en seriemördare/terroristiskt geni klädd i svart cape, hatt och en Guy Fawkes-mask som kallar sig för V. V kidnappar Evey efter att hon hjälpt honom ta över den statligt ägda tv-stationen där hon jobbar, för att få hennes hjälp i sin plan. Efter många om och men, lögner, sanningar, filmer och danser går Evey med på att hjälpa V. 

V for Vendetta utspelar sig i ett framtidens England, som styrs av det fascistiska partiet Norsefire som öppnat koncentrationsläger omkring i landet, där homosexuella, politiska rebeller och andra oönskade av partiet hålls fångade. En före-detta testperson i ett test där fyra dussin fångar blev injicerade med en formula som kallas Batch  5. Formulan dödade alla förutom honom, V, den gav honom utvecklad styrka, fantastiska reflexer, och en högre smärttolerans och efter att han lyckats bli fri, vill han hämnas och störta partiet och därmed Storbritanniens ledning. 

Allt detta sker under ett fantastiskt soundtrack skrivet (Med enstaka undantag) av Dario Marianelli. Filmen är skickligt skriven, snyggt filmad och proffsigt klippt, vilket är varför den handlöst hamnar på min tipslista!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå alla små eldflugor!

Det är alltså jag som är Klara Kilbo, den tokglada nörden från Trollhättan! Den här bloggen kommer främst bestå av filmtips, boktips och mina allmänna tankar kring allt och ingenting!

Jag bjuder på en fager bild av min vackra nuna!

Ha det bra tills vi ses igen!

Likes

Comments