Header

Detta är ju i princip grundreceptet på risotto men det är ju så förbannat gott så tänker att ingen skadad av att jag lägger upp hur jag gör min risotto här 😏. Jag använde mig utan trattkantareller som mala hade varit och plockat i skogen åt mig, så snällt ju! Jag hade redan kokat bort vätskan i dessa, men annars är ju rensning och bortkokning av vätskan också ett steg.

Du behöver:
En gul lök
En vitlöksklyfta
2 dl risottoris (avorio/aborio etc)
2-3 dl torrt vitt vin
8-9 dl grönsaksbuljong
Massa persilja
Trattkantareller (eller svamp av tycke)
Jättemycket parmesan, mer än 2 dl iaf hehe

Börja med att steka lök och vitlök i massa matfett (använder alltid rapsolja i princip när jag lagar mat). När de fått en glansig yta - men inte färg häller du i riset. Riset skall också få en glansig yta!

Medan vinet kokar in kan du passa på att riva extremt mycket parmesan!

Sedan är det dags för vinet, låt det verkligen koka in i riset för att ge maximalt med smak.

Häll därefter i grönsaksbuljong i sänder och låt det koka in i riset innan du häller på nästa omgång.

När all grönsaksbuljong kokat in i riset tillsätter du svampen, parmesan, persilja och salt + peppar!

Och då får du något som ser så här ljuvligt ut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • recept.

Likes

Comments

Hej och godmorgon! Jag kan lugnt säga att denna bild absolut inte är från er slitna bloggista här idag. Jag gick upp 05.20 för att idag skall jag till Umeå och hämta patientmaterial till labbet på ki som jag gjorde mitt exjobb hos. Kan berätta mer om det någon annan gång men vet inte om alla är lika taggade på immunologi och tumörer som jag? Så hela idag kommer att gå åt till det. Jag skall nog inte vara med på operationen idag för jag måste verkligen läsa en bok till franskan. Så jag skall nog klunka kaffe (senast jag drack kaffe var i måndags och då var jag dunderstissig exakt hela dagen och kvällen, vi får se hur detta går)! Inte jätteglamourösa planer för dagen helt enkelt ✨

Likes

Comments

Det är så knäppt hur ens mående kan vara så totalt olika från dag till dag. Igår mådde jag jättebra och var high on Life, men inatt har Filips armar levt ett eget liv och han har råkat slå till mig i sömnen så många gånger. Så nu sitter jag här, trött som få, tom och skall förbereda mig inför ett seminarium. Jag kramar en kudde och tittar på min omplanterade monstera. Det känns ändå lite bättre nu ✨

Likes

Comments

Här är mitt halsband som jag har på mig prick varje dag, kan ni tänka er att det kommer från h&m? Mkt lycklig över det. Älskar allt med bokstaven A på. Det finns i alla bokstäver, vad jag kunde se i varje fall! ✨

Likes

Comments

Jag måste bara lägga upp detta pga är så himla taggad? Hur kunde detta ske? Tycker givetvis att detta är extremt häftigt och kan knappt vara i mitt eget sällskap pga så starstrucked av mig själv. Jag blev i varje fall jätteglad av detta, och de tycker jag att ni också kan få veta. Puss ✨

Likes

Comments

Jag har köpt en ny pälskappa som är helt underbar. Det jag tycker mest om med den är att den inte är sådär stor och plufsig som är trendigt nu utan mer diskret och elegant MEN ÄNDÅ PÄLS (faux)! Jag köpte den på zalando och är så så nöjd! Den går till och med att knäppa hela vägen upp vilket ju är drömmigt kalla vinternätter (låtsas att det inte blir så kallt pga 100 % polyester, men ändå)!

Försöker att se extremt cool ut.

Kanske är det bättre i solen?

Eller att sitta på ett taket och tro att jag kommer dö vilken sekund som helst pga klart jag kommer ramla? Aja, snygg som få är den iaf!

Likes

Comments

Jag har ju en helt fasansfull disciplin. Datorn är uppe, frukosten framme, peppmusik på. Och här sitter jag och tar selfies och bestämmer mig för att blogga om det istället för ATG plugga. Men mitt tankesätt lyder så här: ingen är perfekt, särskilt inte jag! Nu skall jag gosa ner mig i min tröja och äta. Och verkligen verkligen försöka plugga! Puss ✨

Likes

Comments

Ännu mer recept!! Älskar mat, så så gott! Detta är ett recept på en hummersoppa eftersom jag lyckligtvis hittade lite skal i skafferiet!

Du behöver detta:
Skal från 2 humrar (eller såklart hela humrar om en är så lyckligt lottad)
En bit rotselleri
En morot
En gul lök
1 liter fiskbuljong
2 dl grädde
Ett knippe persilja
Några timjankvistar
Två lagerblad
2-3 dl torrt vitt vin
4-5 cl konjak
2 msk tomatpuré

Börja med att skala och tärna rotfrukterna

stöt skalen till små bitar i en mortel (så satisfying!!)

Fräs sedan skalen på medellåg värme i mkt mkt mkt matfett, jag brukar blanda massa rapsolja med smör. Häll i rotsakerna som du skurit upp när skalen börjar lukta hummer. Under tiden kan du koka upp en liter buljong i en större kastrull.

Häll sedan över skal och rotfrukter till buljongen och tillsätt resten av ingredienserna förutom grädden.

Glöm inte att ta ett glas själv när du lagar maten, bra för både kropp och själ, typ... ;)

Efter att soppan fått småputtra i ca 20 min silar du den och häller i grädden. Och tadaaaaa, dinner is served! Jag o mala råkade dricka upp det vita vinet medan vi lagade mat hehe, så det fick bli rött till soppan! Men med tanke på att den är så mustig så funkar det med!

Likes

Comments

Sminket är på, lockarna är gjorda, kaffet är uppdrucket och nu är jag redo för vin. Och nej, jag skall inte ut ikväll, men systra mi kommer hit och så skall vi göra hummersoppa och dricka vin och titta på outlander och spela Harry Potter-TP. Dör lite av vilken nice kväll vi kommer att ha, mkt mkt bra. Vi skulle egentligen gå ut på södra teatern men med tanke på att båda är sådär megafattiga tvingade jag hit henne till Uppsala pga hittade hummerskal i skafferiet.

Nä sätter upp håret va? Hehe

Likes

Comments

Detta brödet var det lättaste någonsin att baka och det är så otroligt gott. Jag fick det i Lund när jag var på födelsedagsmiddag hos helga och åt i princip upp hela limpan. Maj god. Egentligen skall det bara vara vetemjöl i men mitt tog slut mitt i så jag hade i lite grahamsmjöl också och det blev nästan godare! ✨✨

Du behöver:
3 dl vatten (ca 42 grader)
2 tsk torrjäst
1,5 tsk salt
1 msk socker
6-7 dl vetemjöl/grahamsmjöl

Toppa med rosmarin och flingsalt.

Gör så här:

Blanda torrjästen med det uppvärmda vatten och tillsätt socker och salt. Låt stå i ca 10-15 min, eller tills jästen börjat skumma. Häll gradvis i mjölet och blanda ihop. Lägg på en form och forma det till en limpa. Låt jäsa (i plastpåse eller under bakduk) i 15-20 min. Strö över flingsalt och rosmarin och skjuts in i ugnen i 20 min på 220 grader (jag hade den i mitten av ugnen). TADA nu har ni gjort världens godaste och enklaste bröd!

All cred till helga för detta alltså. Det har revolutionerat mitt liv!

Likes

Comments