Header

Nya inlägg

Det här blir det första inlägget på den här bloggen. Vilket sker månader efter jag skapat den... Som titeln sa, bättre sent än aldrig. Jag har fixat med några praktiska saker under tiden så det får väl kompensera för inaktiviteten i alla fall.

Först och främsta har jag fixat med vaccinationer, skulle inte vara så kul och få kolera eller hepatit direkt. Det var bara att gå till den närmaste vaccinationscentralen och rådfråga dem och voila, inget krångel (förutom att det första stället hade semester helt plötslig så jag fick vända mig till en annan för att fixa dom sista vaccinerna). För min resa behövde jag ta tre olika vacciner, Dukoral, Vivotif och så klart Twinrix, vilket innebär att jag har skydd mot kolera, tyfoidfeber och hepatit A och B.

En lite roligare sak jag fixat (snarare fått) är en GoPro, närmare bestämt en Hero5. Jag fick den när jag fyllde år nyligen men jag har köpt till flera tillbehör som kan vara bra att ha, bland annat en flyt grej ifall jag tappar den när jag dyker. Ni som känner mig vet att jag är lite klumpig ibland... Tänkte att jag skulle försöka använda den lite här i Sverige så jag vet hur den funkar innan jag åker iväg, kanske laddar upp bilder senare om det blir av.

Nu tänkte jag plugga lite inför resan, fick lite hemläxa av Volontära som jag måste läsa igenom. Det är mest om sköldpaddor, hajar och träd så inget allt för komplicerat.


PS. giv är organisationen som jag ska resa genom, den i samarbete med Volontära.

Likes

Comments