Hejhej!

Nu har jag praoat på UNT i 3 dagar ensam eftersom att Anna är sjuk. Jag lyssnar på Niklas, snackar med Carina (tror hon heter så hehe är inte säker, hänger med Staffan ut på uppdrag att fota och lyssnar på vad alla säger och presenterar mig med "hej, Hedda, prao. Helt ok ändå.

I måndags fick jag åka med Christin till en språkkyrka och skriva anteckningar som jag sen gjorde en tet av på tisdagen. Bra text men man ska tydligen inte ha några åsikter, tyvärr hahah.

Sen åkte jag med Staffan igår och fotade en Coop-skylt och julpyssel till en bilaga för UNT. Är med i tidningen idag framför en coopskylt då!

Och idag åkte jag med Staffan igen först för att fota med några gubbar och en annan reporter-Staffan för några hus som byggs vid gamla Slotts senapfabrik. Sen skulle Staffan till tandläkaren och jag fick vänta utanför. Efter det åkte vi till ett dagis i Sävja och fick fota en städmaskin och jag fick köra som modell haha!

Var lite trött och..äcklad?? på Staffan sen. Dels röker han och hans bil luktar rök usch usch usch jag spyr nästan, tror han gillar mig mycket dock. Och sen blir allt så stelt liksom vi hade typ 35 minuter att slå ihjäl innan tandläkaren och jag ville typ säga "eh jo du nu när jag ändå är på stan måste jag bara svänga förbi Gunterska för där jobbar min kompis Thea" och sen sticka in dit tills tandläkaren var över. Men det gjorde jag inte. Tänkte även gå in till Läslusen men såg Vidar och Kimchi och tyckte det var lite pinsamt att jag gick där med en rökande gammal man, även om Staffan är väldigt snäll så är han lite läskig och ibland får jag typ panik i bilen med honom och vill bara ut. Längtar tills Anna blir frisk och att hon kommer imorgon så får hon dels uppleva hur det är att vara på tidning och sånt vilket är SÅ KUL!! och att hon kan prata med mig o så när vi antingen bara sitter o väntar vid skrivbordet eller när vi är på uppdrag eller på lunchen herregud det är stelt då för då sitter Staffan med mig trots att jag bara vill sitta med min telefon hhaha.

Ok det var allt för mig idag, skiver kanske något sen om hur det var torsdag + fredag o sånt, baii tills dess! <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår åkte vi till Stockholm för att gå på Hedda Gabler på Dramaten, tyvärr var Hedda sjuk så den blev inställd men ska visas i januari istället.

Jag och mamma gick runt i stan och tänkte gå in på Hallwylska men där var det lång kö och vi orkade inte vänta så vi gick vidare. Kikade in på &other stories och köpte en tröja innan vi gick över till Söder.

Där satte vi oss på Under Kastanjen som är ett supermysigt cafe på Brända Tomten. Mammas kompis kom förbi och vi satt där och fikade morotskaka och varm choklad samtidigt som vi diskuterade skolan och hetsen kring betyg.

När vi fikat färdigt strosade vi in mot stan igen, jag köpte en enkel bit t-shirt på Brandy Melville med en virkad ros på armen och sen sa vi hejdå till Viktoria (mammas kompis).

Mycket fina hus, åh jag vill bo i Stockholm!!

Jag och mamma småsprang till Jarlaplan där vi blev upphämtade av min pappa och brorsa + kompisar. I bilen lyssnade jag Magnus Carlsons tolkning av Little Jinders "Keep on dreaming" som är en av hennes tidiga låtar på engelska. Älskar ju Little Jinder och hennes låtar, men Magnus Carlson gjorde den nästan bättre än originalet!! Tips tips!

Likes

Comments

Ögonen vidöppna i mörkret, snön yrande utanför fönstret och tusen tankar genom huvudet. Hon måste väl ha vunnit va, ingenting annat är väl möjligt? Handen sträcker efter mobilen och går direkt in på DN.

Där möts jag av artikel efter artikel som går längre in på natten om de förfärliga nyheterna, Donald Trump blir USAs nästa president.

Jag rusar ner för trappan, sätter i linserna i superfart och kastar mig i soffan och slår på TVn. Strax därefter sitter både mamma och min lillebror bredvid mig och äter frukost framför det äckliga svinets ansikte.

Vad händer med världen. Hur kan en sexistisk, rasisitisk maktgalen man som inte tror på klimatförändringarna vinna? Han har våldtagit kvinnor och sen kallat de svin, hundar och kränkt dem. Han är främlingsfientlig och vill bygga en mur mot mexiko. Han är emot HBTQ. Han vill ändra abort-lagarna, som egentligen inte en man borde ha någonting att säga till om.

Listan kan bli lång.

Tack och lov är majoriteten som röstat på honom äldre vita män som gör sin röst hörd för sista gången.

Denna debatt och val-rörelse har enbart spridit hat och smutskastat folk. Det är inte hat vi behöver nu i denna svåra tid. Vi människor måste hjälpa varandra, prata och sprida vårt budskap.

Idag skrevs historia, men på helt fel sätt.

Likes

Comments

Aloha

Denna och nästa vecka praoar jag. Jag praoar på ett dagis nu, och det är så tröttsamt. Väldigt gulliga barn och vill bara krama sönder alla, men de vill ju leka hela hela tiden. Hade varit helt okej om det var att läsa böcker eller rita, men eftersom det är ett "utedagis" jag är på så är vi ute största delen av dagen. Och som grädde på moset har den första snön kommit och det ligger ett tjockt täcke på marken av fluffig vit snö. Så dagen består av att barnen som är 4 år sitter på blåa madrasser och vi drar dem runt på gården, och alla vill åka hela tiden.

idag har dock varit en väldigt mysig dag, vi har en typ "brand-vecka" då vi pratar med barnen om bränder och sånt och idag såg vi 2 korta filmer om bränder. En gullig liten unge vid namn Molly satt i mitt knä och Matilda (som är gullig men lite väl klängig) satt redvid mig. Sen har vi även en SÅ gullig och fin liten kille som heter Oskar och han satt i Annas knä bredvid mig, min kompis Josefine som också praoar där fast på en annan avdelning var också med.

Det var allt från mig idag, känner att detta blev mer som en liten dagboksanteckning än ett blogginlägg, menmen det är ju det som är meningen med min blogg. mvh väldigt trött tjej som måste ladda på krafterna och äta massa frukt



Såg förresten denna man på bussen och skrattade väldigt mycket med Anna pga han ser ut som en lök :)))

Likes

Comments

Aloha

Detta är då mitt presentationsinlägg, där jag ska berätta vem jag är.

Jag heter då Hedda, är 14 år och bor i ett gult hus. Och det var allt om mig! Nä. Jag är lite roligare än så. Jag är blond, blåögd och har en liten lugg som sticker ner i ögonen ibland. Mina intressen är att rita/måla/skapa, skriva, läsa och äta glass. Samt pinna snygga killar och hundar på Pinterest :). ja ellr jag har ju fler intressen men de lär ni väl få veta i bloggen.

Om ni har läst min "beskrivning" vet ni att jag skriver för att skriva av mig, kanske få hjälp och reflektioner på vad jag tycker. Lite som ett kompisgäng som pratar med varandra, vill ni kan ni köra all in och sitta vid era datorer eller var ni nu läser och dricka milkshakes, tror jag kommer göra det iaf ;).

Kram till alla er som kanske läser detta, ni är fina ni <3 puss på er

Likes

Comments