View tracker

Nu har en sten lättat ifrån bröstet då vi i torsdags skrev kontrakt på en lägenhet. Jag har vet om ett tag att vi har haft möjlighet att få den, men man ska inte ropa hej innan allt är klart. Så i slutet av november går flyttlasset för oss in till Linköping igen. Det är med väldigt blandade känslor som vi lämnar det här fina huset och den här fina naturen här ute. Men jag försöker att intala mig det som är orsaken att vi faktiskt inte har råd att bo kvar här. Men det kommer vara en lång process att inse och finna sig i det som komma skall.

Det som är väldigt positivt är att lägenhet vi har fått tag på blir inte ett jättestort nedlyft ifrån huset. Lägenheten har nämligen en öppen spis i vardagsrummet och det är dubbeldörrar av glas ifrån vardagsrummet till hallen och ena sovrummet. Lägenheten är även ljust målad/tapetserad och sovrummen är stora och rymliga. Jag har tyvärr inga bilder än, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Så nu kommer det bli en hel del pyssel med att packa och fixa en massa andra saker man måste göra inför en flytt. För oss blir det här den 3:e flytten på tre år så nu tänker jag inte röra mig ur fläcken på flera år. Nu ska vi bygga upp vårat liv där och känna att man äntligen kan komma lite till ro.

​Bjuder på några höstiga bilder på Elisa

Likes

Comments

Elisas 1-års kalas firades en del i efterskott för vi kunde inte riktig få ihop det runt 1-årsdagen. Dagen var verkligen en kanondag ifrån början till slut. Dagen började med pannkakslunch och Elisa var helt tokig och ni ser ju hur fin hon blev. Men lite hamnade i munnen 😂

Dagen fortsatte sen med bus och Elisa slocknade i vagnen en stund på eftermiddagen. Under tiden hann resten av gästerna droppa in och det blev paketöppning och fika. Nu i efterhand har jag insätt att jag helt glömde ta kort på Elisa med tårtorna och ljusen vi hade köpt kom inte ens fram. Men innehållet i paketen har varit så uppskattade. Vi niger och bockar för alla presenter vi fick den dagen.

En nöjd tjej som fick sitta i morfars knä och läsa bok

Likes

Comments

Livet har rullat på i en hiskelig fart och jag kan faktiskt inte än förstå att Elisa har fyllt 1-år. Var tog tiden vägen och vart tog min lilla tjej vägen? För hon känns verkligen inte alls liten längre då hon lärde sig gå strax efter 1-års dagen och kan säga några ord nu med. Det gick verkligen med rasande fart när hon lärde sig att gå. Hon hade tagit några steg innan 1 år men bara dagen efter hon fyllt blev det fler och det tog väl ungefär 2 veckor innan hon hade lärt sig ordentligt. Så nu kryper hon någon gång ibland när hin blir alldeles för uppspelt när någon jagar henne.

Sommaren för oss innebar inte att åka bort på semester eller så utan jag hade bestämt mig för att ta körkort så under tiden Mathias hade semester så gick jag en intensivkurs som har hållit på ett tag nu in på hösten. Jag klarade teorin på första försöket men jag kuggade på uppkörningen så nu väntar snart en ny. Wish me luck.

Men sommaren innehöll ändå en massa bad och lek på baksidan i trådgården. Tyvärr blir det våran sista sommar här ute på landet då vi tyvärr inte har råd att bo kvar här. Våran hyresvärd ska höja hyran så vi har tyvärr ingen möjlighet alls att bo kvar. Så vi letar lägenhet just nu i Linköping. Ni kan allt få hålla en tumme åt oss där med så hoppas jag på bra besked i veckan.

Hösten kommer se ut som så att jag fortsätter att vara hemma med Elisa tills december då Mathias är hemma med henne en månad och sen skolas hon in på dagis i Januari och det riktiga livet börjar. Ska njuta av varje minut hemma med pluttan.

Likes

Comments

I går hade vi i en lugn förmiddag som bestod av lite bokläsningen och en hel del bus. Elisa är väldigt fascinerad av böcker och tycker väldigt mycket om att man läser och kolla på bilder i böcker. Så vi brukar göra de en gång om dagen minst. Ibland accepterar hon att krypa upp i soffan med mig och läsa där och ibland tar vi det på golvet. Gillar era barn att läsa?

Vid lunch åkte vi med in till stan med Jonas och Aili och där sa vi hejdå till varandra och jag och Elisa kollade runt lite snabbt i butiker innan vi tog en promenad så att tjejen fick sova en stund. Passade då på att gå in och storhandla på maxi och Elisa måste ha varit riktigt trött för trots skrikande barn. folk som tappade saker i backen så sov hon som en stock och jag hann nästa handla helt klart innan hon vaknade. Pappa Mathias mötte upp oss på maxi och sen blev det att åka och plocka jordgubbar.

Elisa var helt lyrisk där när hon fick smaka på jordgubbarna medan vi plockade. Elisa är verkligen en tacksam tjej att åka bort med och det är sällan hon är gnällig. Hon gör sina föräldrar mycket stolta.

Likes

Comments

Måndag-onsdag hade vi besök av Elisas farmor, farfar, farbror och faster. Dem anlände här på måndagskvällen och jag hade då varit ute och plockat lite smultron. Det finns en hel del smultron här och några fick självklart åka på ett strå medan de andra låg fint i en burk.

Åter igen så vägrade Elisa att sova på kvällen men hennes farfar var snäll och gick ut med henne på en promenad så hon somnade. Jag själv somnade väldigt tidigt då jag åkt på en redig förkylning med lite feber. Det kunde ha varit en farlig promenad för Elisa och farfar då det hade kommit 2 rådjur och 7 vildsvin hack i häl med dem men farfar upptäckte dem i tid och vände snabbt på vagnen och gick hem.

Tisdagen bestod av mig helt utslagen i soffan och orkade inte röra en fena för mycket. Elisa fick leka själv helt på golvet då de andra var iväg på begravning. Jag har nog aldrig känt mig så dum och ointresserad av mitt eget barn, men jag mådde så dåligt och det visade sig att jag hade en del feber. Blev biten av en broms kvällen innan. någon som vet om man kan reagera på dem?

På kvällen satt vi ute på altanen och åt och hade det mysigt.

Likes

Comments

När Elisa låg i magen så hade jag mycket förvärkar redan ifrån v35 så jag låg ofta i badet för att lindra. Varje gång jag hoppade ner i badet blev hon lugn i magen och vi kunde ligga där i flera timmar.

När Elisa kom ut ifrån magen började vi bada henne tidigt och i början var det lite små obehagligt men det gick snabbt till att hon tyckte att det bästa som fanns är att bada. Elisa är bokstavligt talat sjövild i vattnet. Vi har alltid varit lika våta som henne även fast det bara varit hon som badat.

Badningen för oss blev snabbt en nattningsrutin så här badas det varje kväll innan läggdags. Elisa har aldrig blivit torr av det, men vi använder mycket olja i vattnet. Vi har även skaffat oss en pool till henne som vi har utomhus som hon badar i ofta. Kanske kommer vi en dag att få en simmerska?!

Likes

Comments

Det har hänt en del sen jag tittade in här senast. Elisa har fått 2 nya tänder i överkäken. dem tänderna som är precis bredvid framtänderna. Så nu är hon supersöt utan framtänder i överkäken. Framtänderna är nu påväg tror vi, men vi får se vad tiden säger.

Vi har haft en rad jobbiga kvällar nu med en dam som vägrar att gå och lägga sig. Elisa har varit upp till framåt 23 flera dagar i rad och det träter på hela familjens humör. Vi har fått gå ut och gå med henne för att hon ens ska somna. Och inte har det blivit bättre av att jag och Elisa har blivit förkylda på köpet.

Vi har även hunnit med att bada i sjön här. Hela 21 grader ä'r det i vattnet och jag har njutit av att simma omkring. Elisa är helt tokig i vattnet och kryper omkring och skriker av lycka. Vi har verkligen fått en liten vatten tjej.

​En badande Elisa, en bild ifrån där vi bor, Elisa sov vägrar somna 

Likes

Comments

Fredagen bestod av utelek på en filt på gräsmattan. Vädret var perfekt för min smak, inte för varmt och lite vind. Elisa hade högläsning för mig och vi studerade gräset noga. Nu vågar hon krypa i gräset med.

På eftermiddagen fick vi besök av Jonas och Aili och sedan kom Mathias hem med pizza som vi avnjöt på baksidan.

​På kvällen var vi ensamma Elisa och jag. Mathias sköter alltid nattningen så nu när jag var helt själv kan ni ju gissa hur det gick. Elisa vägrade somna vi skulle bara leka. Jag var riktigt slut när Mathias kom hem på kvällen och självklart tog det honom 15 min att söva henne. Man märker verkligen vem hon är van vid.

Likes

Comments

Här hemma hos oss bor det 5 katter med olika personlighet och behov.

Jane den lite blyga tillbaka dragna som älskar att dricka vatten ur kranen och är en riktigt gosig tjej när hon får bestämma själv.

Leffe katten som ska vara med där allt händer. Han älskar allt och alla och ger man honom kel en gång så vet man att man är hans bästa vän. En av Elisas favoriter.

Doris katten som aldrig lämnar en. Vare sig man sitter på toa eller ligger i sängen så bor hon på än. för det mesta mysigt men ibland behöver man lite privatliv! Hon snarkar även värre än en karl Elisas andra favorit och Doris är väldigt förtjust i Elisa.

Milly är katten som har gått från att bara vara *Mathias katt* till att bara vara *min katt* som idag älskar hela familjen lika mycket, men jag är den hon ska sova med om hon inte vill sova med en annan katt.

Roffe katten som är på äventyr men som är stans största mysare. Efter en dag ute vill han alltid ha kel i soffan med mig och Mathias.


I söndags hände en lite små komisk sak. Jag och Elisa skulle gå bort till våra vänner som bor 1,3 km ifrån oss och Leffe och Jane följde med oss och utforskade naturen borta hos våra vänner. Sen var det lite svårt för dem att fatta att vi skulle gå hem igen, men efter mycket lockande så sprang dem med oss hemåt. Båda var väldigt glad över att komma hem och har sovit som stockar i flera timmar.

Likes

Comments

När jag vaknade upp i morse så möttes jag av en grå himmel med tunga moln. Regnet låg och lurade länge innan det bestämde sig för att titta fram efter lunch. Elisa brukar sova lite längre och mer när det är dåligt väder och det gjorde hon så vi var inte uppe förrän 8.30 i morse, väldigt skönt om ni frågar mig.

När vädret är så här trist har man inte lust med så mycket och vi stannade inne hela dagen och lekte.

​Inte ens katterna var särskilt intresserade av att gå ut så då passar Elisa och Doris på att mysa lite i babygymmet(som på senaste tiden har blivit katternas lek/sovplats) Vi har busat en massa inne och Elisa släppte mig några gånger när hon stod upp, men än är benen lite vingliga så tog inte många sekunder innan hon satt på rumpan. Men övning ger färdighet..

Det är inte ofta men i eftermiddags hade jag maten klar när Mathias kom hem ifrån jobbet och vi åt mat hela familjen tillsammans och efter det så tog jag en intervall löparrunda på 40 min och nu mår mina ben som dem förtjänar. Vi hoppas att morgondagen kanske kan bjuda på lite sol!

Likes

Comments