Header

Igår svartnade min teve helt och hållet. Efter det stora elavbrottet i en timme över hela stan, gick det inte att få liv i den igen. Så idag blev det ett inköp som inte kändes kul. Den gamla gick inte att laga, så vad gör man? Jo....ersätter med en ny, för utan teve kan man ju inte vara. Det blev en onödig utgift såhär inför julen, men inget att lägga stor energi på. Och jag handlar oftast lokalt för det känns rätt, och man får alltid den bästa servicen om något krånglar.

Det blir kallare ikväll, så morgondagen blir nog en vacker dag med frost och klart väder. Det gillar jag, eftersom jag har saknat mina fotopromenader ett par dagar. Julen närmar sig och ännu är det lugnt och utan stress för min del. Jag njuter av den här tiden med allt vad det innebär. Om ett par veckor är jag på resande fot, och det känns så härligt spännande att byta miljö för ett tag. Det behövs ibland för att uppskatta vardagen här hemma.

Likes

Comments

Det är bitande vinterkyla här i norr. Runt 20 minus är ganska kallt. Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Har lite extra värk och är trött i kroppen. Det kommer säkert bättre dagar. Imorgon ska det dessutom bli varmare.

Julen närmar sig. Igår kväll var jag till kyrkan på julkonsert och fick en dos med julstämning. Så fint och vackert att besöka kyrkan med alla tända ljus. Att min yngsta son var kapellmästare för bandet gjorde saken ännu bättre.

I helgen har vi julmarknad i kyrkstugorna. Det ska jag försöka orka gå och se, för det finns så många hantverkare som säljer så fina saker. Jag kan ju också få nya ideer till egna alster.

För övrigt så börjar planeringen inför julen. Jag reser bort över helgerna, och släpper all stress och måsten. Det är ett val som känns helt i rätt riktning som jag vill följa. Att bara släppa det gamla inrutade mönstren, som gjorde mig helt slut när julen var över. Alla ärvda traditioner, förväntningar och skyldigheter är inte av godo. Nu vill jag ha en lugn och skön jul på mina villkor. Så man kan absolut skapa nya traditioner allt eftersom livet fortgår.

För mig är adventstiden kanske den allra mysigaste. Nu har jag bakat saffransbröd, pyntat hemma, tänder ljus om kvällarna, och lyssnar en del på julmusik som jag älskar. Det är en tid av värme och kärlek som återkommer varje år.

Likes

Comments

Ökad ork i vardagen.

Adventsfika.

Inköp av ny julklänning.

Vardagsreflektioner.

Stressfri december.

Konstruktiv kritik.

Storasyster.

Vänskap.

Julsnö.

Fler bidrag ser du här:Tacksamhet.

💗

Likes

Comments

Det blev en rejält kall lördag...men ljuset över Bränna Strand var så fint. Jag promenerade till en god vän och var där tills det mörknade på eftermiddagen. Det är inte ljust länge i Norrbotten under december.

På hemväg såg jag julgranen med blå belysning. Den är lite speciell i parken nere vid Kungsbron. Jag tycker det är fint med all utsmyckning av stan under vår mörkaste årstid.

Idag kom det snö i massor, så jag höll mig inomhus och bakade matbröd. Fick turligt nog kaffefrämmande som avsmakade det till kaffet. En tanke på min mamma har funnits idag, det var hennes födelsedag. Hade hon levt hade hon blivit 84år.

Helgbilden

Likes

Comments