Jag fick en sagolikt vacker stund ute i naturen idag. Allt var inbäddat i frost som liknade små kristaller.

Dagsljuset gav mig en hoppfull känsla om att våren finns där framme om några månader.

Det glittrade i varje träd och buske av frostiga iskristaller.

Likes

Comments

Nu börjar det våras i mina pelargoner. Idag har jag klippt ner flera stycken och satt skotten i vatten. Jag hoppas det blir rötter på dem så jag får en blommande balkong även i sommar. Jag gillar blommor och att se när det växer och knoppas. Ute har vi minus 14 grader idag. Ska ut efter lunch och ta en promenad med kameran. Det var några dagar sen sist.

Likes

Comments

Vi fick en frostig och kall start på veckan. Det är så vackert ute en sån dag...men jag har jobb i tvättstugan idag, och sen en del som legat efter här hemma. Har tittat genom lite papper och haft datajobb. En lugn dag med andra ord. Börjat planera in en del i min kalender. Ska eventuellt ta mig ner till Stockholm i mars. Många år sen sist jag var dit. Man passerar oftast när man ska iväg till annat.

Nu känner jag att vår och sommar lockar där framme någonstans. Dagarna blir längre för varje dag som går, och den mörkaste vintertiden är över. Kyla och snö får vi nog vänta oss mer av denna vinter. Det gör inte så mycket, men det är mörkret som tröttar. Nästan något omänskligt med vintern här uppe i norr. Men jag tycker om alla årstider, men på lite olika sätt.

Likes

Comments

I helgen har jag haft besök av en god vän. Vi har ätit gott, shoppat och framförallt letat efter en lämplig resa tillsammans. Sent igår kväll bokade vi äntligen en​ semesterresa till Rhodos. Det blir i maj, så det blir en lång längtan framöver. Det är alltid kul att få längta efter något trevligt. Här kommer några bilder från Tui-katalogen.

.

.

Ja som ni ser är det säkert en helt underbar plats att vistas på.

Helgbilden

Likes

Comments

Så blev det äntligen fredag. En hel lång och trevlig helg har vi framför oss. Jag får besök av en god vän, så det kommer att bli extra trevligt, har jag på känn. Håller på att baka en äppelkaka så vi får lite gott till kaffet. Har varit så lat i köket den senaste tiden. Julen tog nog all ork ur mig när det gäller mat och annat. Sen är det ju aldrig kul att laga mat i ett ensamhushåll. Jag gör mest storkok och gör det enkelt för mig.

Nåja...vädret är lugnt och stilla med fyra minusgrader idag. Det är en blå himmel men jag saknar bara solen bakom en del molnstrimmor. Vi får se vad dagen har att erbjuda. Jag köpte årets första tulpanbukett igår. Jag älskar dessa glädjespridare. Det känns att vi går mot rätt årstid, vår och sommar. Nu vill jag önska er alla en riktigt trevlig helg.

Likes

Comments

Just idag är det precis ett år sen jag startade upp min blogg här. Jag stängde ner min gamla blogg på Bloggplatsen och började här på Nouw. Ett beslut jag aldrig har ångrat, när jag ser hur bra det blev att lägga ut texter och bilder. och framför allt designmöjligheterna på sidan. 

För det mesta är det bilderna och fotograferandet jag brinner för, även om texterna kan utvecklas mer och mer. Man vill ju alltid vidare med sitt bildberättande och sin personliga stil i det hela. Jag har börjat utveckla bloggen till en mer berättande vardaglig dagbok. Det känns rätt för mig nu efter så lång tids bloggande. jag försöker avväga vad som är personligt och rent privat. En svår men nödvändig balansgång ibland.

Fortfarande håller jag på med fotoutmaningar då och då, men känner ingen stor och brinnande iver för det längre. Det kan bli lite tjatigt att lägga ut bilder utan något mer innehåll. Förra året delade jag upp mitt bloggande med måleriet på Birgittas Konst. En del av min kreativitet finns i mina färger och penslar också. Det fick då en alldeles egen plats.

Eftermiddagens magnifika bild på solnedgången tog jag med kameran från balkongen. Ett kortvarigt ljusspel över taken som hette duga. Idag har jag storstädat här hemma, sorterat skräp och varit riktigt aktiv. Det varnas för oväder, och det känns i lederna, så idag blir det en inomhusdag.

Likes

Comments