Det är lördag förmiddag, kanske den bästa stunden på veckan. Jag vaknar lugnt och stilla, med kaffe och korsord som vanligt. Det är liksom lugnt och tyst i huset. Utanför är det nästan ingen trafik heller.

Veckans snöväder har dragit förbi. Vi har fått mer än nog av det vita fluffiga. Idag lyser en sol så vackert, och det är några grader kallt. Jag har sopat av balkongen, och längtar till sköna stunder därute så småningom. Våren är alltid efterlängtad, när solen värmer mot väggen.

I veckan har alla krukväxter fått ny jord och en dusch, och en del har jag delat till två. Jag känner mig nöjd. Ett projekt som tar tid och skräpar oerhört. När jag bodde i villa blev det alltid ute på gräsmattan om våren. Nu ska jag försöka hitta lite fröer att så inför sommaren till balkongen. Det är så kul att odla egna blommor.

Nästa projekt är städning av garderober. Det börjar jag med på måndag. Mycket ska slängas och sorteras undan. Man köper nytt och behåller alldeles för mycket gammalt. En årlig rensning är bra, tycker jag.

Nu ska jag baka något gott, och njuta av min lördag. Kanhända går jag ut en sväng när det blivit lite varmare.

Likes

Comments

Dagens snöväder håller mig inomhus.. Jag har jobbat här hemma istället. Har startat det stora projektet att plantera om mina krukväxter. Jag tar ett fönster i taget, och det blir så fint. Det är lite bökigt och smutsigt. Och det blev endast fem blomkrukor kvar, när blomjorden tog slut. Bara att köpa en påse till, så jag får slutföra detta. Men det blir inte idag, det orkar jag inte.

Jag får hushålla med mina krafter pga min sjukdom. Försöker vara klok och dela upp saker på flera dagar, men det är inte lätt att byta gamla vanor. De sitter djupt inrotade tyvärr. Jag är van att bara köra på, och sen bli jätteslut.

Nu ska jag sätta mig ner och måla en stund. Det är så vilsamt att skapa något i färger. Jag har testat lite nytt och det känns bra. Akrylfärgerna och jag kom inte överens, så nu blir det i akvarell.

Likes

Comments


Jag är tacksam över:

* Några dagars besök av min yngsta son.

* Mina vänner som finns för mig.

* Färger och penslar.

* Härliga vårvinterdagar.

* Ny musik på Spotify.

* En hem som jag trivs och mår gott i.

* Grönskande pelargoner.

* Skön hudkräm.

* Biff Rydberg.

* Varierande sallader.

* Franskrostat kaffe,


Mer bidrag ser du här.

Tacksamhet

Tacksamhet - samlat

Likes

Comments

Naturens alldeles egen konst av smältande snö som blir till is...

Isgubbar eller vad man nu tycker det liknar...

En ängel i is eller något annat...

Kanske en fågel med lång näbb.

Jag har alltid haft en stor förmåga att fantisera, och här kan man låta fantasin flöda fritt.

Fler helgbilder finns här.

​Helgbilden

Likes

Comments

Dagens väder var väl inte det allra vackraste. Snö och grått, men så skönt att promenera i. Och en sol fanns ju där bakom det grå. Som jag anade så var det väldigt halt, så man fick se sig för. Snö på isiga gångvägar är inte att leka med. Och jag har ont i knän och rygg så jag får ta det lugnt.

Känslan efteråt när man duschat och satt igång kaffet är oslagbar. Just nu lyssnar jag dessutom på Spotify och Lisa Ekdahls senaste platta. Ganska bra texter...som vanligt. Nu ska jag bara njuta resten av söndagen.

Likes

Comments

Dagens isiga långpromenad gick bra. Jag kom hem helskinnad tack och lov. Lite snö på det här så blir det livsfarligt.

Men det är ljuvliga dagar att vistas utomhus. Jag njuter av ljuset och den milda vintern. Och som jag längtat efter mina dagliga promenader. Det är liksom ett måste för mig.

Solen fanns där bakom molnen idag. Men det blev helmulet innan jag kom hem.

Imorgon tar jag en annan väg. Man måste variera sig lite. Vi har många fina promenadvägar runt stan.

Likes

Comments