Header

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar, men här går dagarna ändå sin gilla gång. Igår klädde jag äntligen julgranen. Det blev så ljust och trevligt i vardagsrummet. Jag har inte haft julgran de senaste 7-8 åren, så det var en härlig känsla att sätta upp en igen.

Sen gick jag och hälsade på en god vän på eftermiddagen. Har liksom inte varit någonstans på ett par veckor, då jag haft ögoninflammation (som gått över nu.) Tog med mig lite hembakat bröd som jag bakade häromdagen. Fick en trevlig pratstund över en kaffekopp.

Idag har jag inte gjort något särskilt. Känner mig så trött och orkeslös, men det kommer bättre dagar. Nu har vi kanske bara några ljusa timmar/dag. Det gör mig så trött. Snön yr utanför fönstret och de lovas snöstorm imorgon...huuu. Glad att man bor i lägenhet och slipper skotta som förr.

Jag har inte någon lust att vara med i fotoutmaningarna längre. Har varit så flitig genom åren, men nu ska jag ha en ny inriktning på bloggen. Lite mer dagsfärska inlägg om min vardag och ögonblicksbilder. Det passar mig bäst just nu. Jag håller på med många olika saker under dagarna som man kan dokumentera om.

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Idag är det ny vecka igen. En måndag som också är min mammas födelsedag. Hon skulle ha fyllt 85 år idag...men är borta sen några år. Mina tankar har vandrat till henne under dagen. Det är med stor saknad hon är borta.

Jag har varit uppe med tuppen, kom ut på min dagliga promenad till morgonsol och ca tio minusgrader. Det var verkligen jätteskönt idag. Det är ett måste att komma ut varje dag för att må bra.

Nu under eftermiddagen har jag tagit fram några juldukar. Den lilla duken i korsstygn tas fram varje jul. Och idag började jag att lista ut hur gammal den är. Kom fram till 50 år. Jag var nog 13 och sydde korsstygnsdukar och var tidigt intresserad av att handarbeta. Virkade och stickade tidigt, och sydde alla mina egna kläder under högstadiet. Så intresset har varit med mig länge.

Den lilla garntomten är nog bara tolv år sådär. Det finns en säskild historia om den. Jag behöll gumman och en annan person fick gubben. Så kan det vara i livet. Att skiljas till jul är nog det värsta jag varit med om.

Mörkret faller tidigt såhär i december. Jag tycker det är mysigt att tända alla smålampor och ljus. Men man blir extra trött och behöver sömnen mer är någonsin. Man kanske skulle gå i ide...

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Jag har inte haft så mycket julpynt kvar, efter några flyttar hit och dit. Så i veckan köpte jag ett luciatåg i väldigt liten skala. Tyckte de var så söta att jag inte kunde motstå dem. De pryder sin plats med glans...

Fler bidrag ser du här.

v.49 - LITEN -

Mitt foto


​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Igår fick jag äntligen lust att julbaka. Det blev några sorters kakor och saffranslängder. Gott att ta fram när man får kaffebesök. Och redan igår kom äldsta sonen med flickvän hem och fikade. Jag hade önskat mig en julgran i år, och han hade köpt en åt mig...så gulligt. Nu återstår en ny julgransbelysning och några nya pumlor. Jag sålde allt når jag flyttade en gång. Nu vill jag gärna ha en julgran till jul igen. Det är en otroligt fin tradition och ger så mycket julstämning.

Dagens sköna förmiddagspromenad var makalöst fin. Jättebra plogat och sandat, så man kunde gå utan att vara rädd att halka omkull. Solen visar sig sparsamt såhär års, och idag hann jag ut och se den försvinna bakom träd och hustak. Det är så vackert efter den sista snön som kom i veckan. Idag är det skyltsöndag/första advent, så det blev ett toppenväder för det. Många aktiviteter är igång på stan under denna helg. Jag ska ta mig ut någon kväll och fotografera vår vackra stad i kvällsljus. Nu har jag tvättstugan ett tag, och så blir det lite kaffe mellan varven.

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Oj, så gott jag har sovit i natt. Var så genomtrött av allt fixande och städande här hemma. Och nu är det mörkt när man vaknar, och dagarna mörknar fort. Det är den mest tröttsamma perioden varje år. Jag går lite på sparlåga. Mörkret och kylan tröttar, och man håller sig inomhus mer. Då är det bra att boa in sig med bra böcker och annat.

Idag ska jag på dop mitt på dagen, och sen blir det lite shopping efter det. Jag har blivit ganska sparsam med att springa i affärer. Tycker jag har det mesta numera. Men det behövs lite nytt inför första advent. Idag är det så vackert ute med den nya fluffiga snön. Som ett riktigt sagolandskap...

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Den sista dagen i november kom med snöväder och bara 10 minusgrader. Förr sa man "Anders braskar och julen den slaskar". Får se om det stämmer. Rätt skönt att kylan avbröts och att vi fick ett vitt snötäcke inför första advent och julskyltningen på söndag. Jag minns när barnen var små, då det var en dag som var extra spännande på stan, med tomtar och annat kul. Julen är ju barnens högtid framför allt. Fast jag älskar julen med alla ljus, pepparkakor och julmusik.

Jag har hållt på hela dagen med städning och adventspyntning. Det är så skönt att ha en städad lägenhet inför helgen. Stjärnan och ljusstakarna är framtagna. Jag plockar oftast fram det mesta redan nu, men granen får vänta. Jag kan däremot städa undan julen redan efter trettonhelgen. I år längtar jag efter en riktigt skön och mysig jul här hemma, första gången på några år. Julen firas lite i förväg, då min ena son med flickvän kommer hem under luciaveckan. Så blir det ibland då deras arbeten får styra litegrann. Längtar...

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Idag har vi 12 grader kallt, och det var sannerligen en vacker promenad (på nästan bara blankis.) Jag tycker inte om det, för jag får ännu mer ont i lederna när underlaget är så hårt. Så det blev en lagom lång sväng, mest för att lufta mina lungor och komma ut ett tag. Kameran var med så jag fick i alla fall några färska bilder.

Solen ligger lågt såhär års, och det blir mjuka toner över landskapet. Lite snö har vi fått, men jag önskar mer innan jul. Det blir så vackert. Kyrkan lyser så fin i solen efter renoveringen under hösten. Snart är det dags för den årliga julkonserten.

​Idag blev det nästan ett rosa skimmer över snön, innan solen försvann bakom hustaken​. Bilderna talar sitt eget språk. Det var skönt att komma hem sen och dricka varmt kaffe efter den här promenaden.

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Efter flera dagar inomhus på grund av extrem halka, längtade jag verkligen ut och ta en fotopromenad idag. (Idag har jag äntligen sett en sandbil, så jag hoppas.) Men så vaknar jag med ögoninflammation i det andra ögat på morgonen. Alldeles som grus och helt rödögd. Nu har jag haft detta i två veckor... jag är så less. Kommer att ringa sjukvården imorgon om det inte lägger sig. Det begränsar mina dagliga sysslor. Blir så trött av att inte se klart. Igår trodde jag att det var över och läste ut en bok bl.a. Men idag kan jag knappt fokusera på något en längre stund. Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag har i alla fall städat mitt skrivbord, sorterat papper, bytt patroner i skrivaren, gjort inlagd gurka och satt om några blommor. Känner mig rätt nöjd med det. Nu är det ju tiden med julpyssel och bakning. Har inte kommit igång ännu, men mot helgen och första advent ska jag baka något gott i alla fall och pynta så man kommer i rätt julstämning. Jag älskar den här tiden.

Bilden är från dagens solnedgång. Markisen är full av vackra istappar, och jag är livrädd att någon går under på gatan, och får en på sig. Varje sen kväll tar jag bort dem, men dagen efter kommer de tillbaka. Misstänker en oskottad balkong ovanför mig.

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments

Veckans fina vita snö håller tyvärr på att smälta bort här hos mig. Det regnar och slaskar. Idag har vi inställda bussar och varning för ishalka. Jag ska använda dagen till att städa och pyssla här hemma. Det får bli bättre väder innan jag tar mig ut. Ska hämta upp julkartongen från förrådet och se vad som finns av stjärnor och sånt inför advent. Idag är det exakt en månad till julafton. Tiden går så himla fort.

Igår bokade vi om vår utlandsresa från mars till maj. Det pga sjukdom, så det är sånt som händer. Vi la till några extra dagar också med halvpension, så jag längtar verkligen. Nästa år kommer att bli ett bra år känner jag. Det här året blev lite annorlunda på många sätt. Jag har varit otroligt mycket hemma, och på sätt och vis tagit hand om mig själv och det är ju positivt. Resan till Dubai kommer att bli så häftig och lyxig att uppleva. Något man bara gör en gång i livet.

​HA EN FIN DAG!

Likes

Comments