Typ kär i dom 😍 beställde från en affär i London som heter Sarenza. Leveransen tog bara ca 3 dagar plus att man fick dom hem körda utan extra kostnad! Tog dock en storlek för stor men dom passade ändå. Fanns tyvärr bara två st kvar i denna färg o strl, inte konstigt när dom är så snygga. Blev svartvita bilder då jag inte orkade redigera så att det vart rätt färg. Dom är iallafall rosa och svarta 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

 • 179 Readers

Likes

Comments

Hat nyss beställt ett par Freddy  😍 längtar ihjäl mig till jag hämtar ut dom. Kommer bli favvisar helt klart. Tyckte dom såg konstiga ut i början men dom är verkligen jätte snygga plus att man får en snygg röv därför är dom dyra också haha 😏 ibland får man faktiskt kosta på sig. Vill bara att dagarna ska gå fort nu. Kommer ta hand om dom som en bebis haha

 • 180 Readers

Likes

Comments

Vet att jag många gånger har sagt att jag ska träna till sex pac 😂 men nu ska det hände något! Har inget att skylla på. Beställde den här mag tränaren som ska göra så att man går ner i vikt. Tror inte så speciellt my ler på att det kan vibrera bort fettet utan beställde för att bara testa. Är det nån som har testat så får ni gärna skriva om det funkade 😊

 • 189 Readers

Likes

Comments

 • 181 Readers

Likes

Comments

Legat i sängen i två dagar nu, är så arg på mig själv. Varför kan jag inte vara normal? Varför just jag? Finns många frågor utan svar. Egentligen vet jag att det är MS fel men det är lätt att skylla på sig själv för jag har inte inset ännu att jag verkligen har en sjukdom. Visst har jag börjat inse då när jag har sån smärta så man bara vill skrika hur ont det gör. Smärtan är värst. Finns många sätt att beskriva den på. Brinnande,kramper,bortdomnad,stel,slut,påkörd.. Så känner jag mig nu. Försökte med alvedon igår då det har lindrat förut men den här gången hjälpte det inte alls. Måste ringa till min läkare imorgon så man inte behöver vänta länge för att få någon slags smärtlindring. Har ingen lust att käka alvedon så fort smärtan kommer, då skulle nog man dö rätt snabbt. Det vill man inte. Förlåt att jag låter negativ men MS är ingen rolig sjukdom. Man vill kunna leva ett normalt liv utan att bli trött och få smärta. Förut var jag väldigt aktiv, cyklade nästan varje dag 1 mil och var ute och sprang. Allt var så bra. Läkaren har sagt att jag kan cykla igen och allt annat. Visst allt går men när man har smärta och blir trött är det svårt att göra sånna saker. Idag tänkte jag cykla men fick sen smärta och vart trött. Dagarna är så olika. I fredags kunde jag hålla på hela dagen utan att känna mig trött men sen kom bakslaget tydligen. Ska kravla mig ur sängen och vara social ett tag. Natti💕

 • MS
 • 195 Readers

Likes

Comments


Är så trött på mitt hår och vill göra någon förändring. Har varit mörk hårig runt 5 år eller mer så nu är det dags att ändra lite. Tänkte börja med att färga blonda slingor men tror det är svårt på mörkt hår om man inte tar en väldigt ljus färg. Tycker blondt ser fräscht ut och passar så bra till alla kläder.. Om ni fattar vad jag menar. Vad tycker ni? Ska man färga ? 

 • 193 Readers

Likes

Comments

Hej babes, har inte orkat göra inlägg på sista tiden då det har varit mycket annat *host host*. Var på semester två veckor i Varberg (en timme utanför Göteborg) det var skönt att komma ifrån ett tag och se nya platser 😊. Var första gånger som jag var där och blev helt kär i havet,stranden och alla lyx hus! Skulle själv vilja bo nära havet eller ha sommar hus. Det känns konstigt att man blir äldre och äldre, man ska skaffa bostad,familj osv känns som tiden går fortare för varje år. På tisdag ska jag till ett behandlingshem utanför Hedemora. Andemeningen varför är att jag ska som småningom få egen lägenhet, tror jag? Vet inte så mycket om behandlingshem bara att man bor i en korridor med andra sen slussas man ut i lägenhet nära boendet så ska dom se hur man klarar sig. I början tvekade jag på det med tanke på att det är ganska långt härifrån och man vill kunna träffa sin kille och familj men nu tänker jag bara på lägenhet vilket jag har tänkt på i många år men äntligen händer nått!! 😼 att få eget är min högsta önskan, allt hänger på det. Mitt liv skulle bli mycket bättre. Man får ett hem att kalla sitt och kan göra vad man vill utan att behöva fråga. Allt skulle förändras. Ber för att jag kommer få eget boende så snart som möjligt. Det visar sig på tisdag vad dom säger. Ligger i sängen nu har väl gjort det hela dagen, bara varit uppe och ätit och druckit vatten haha. Har smärta i hela kroppen känns som man har en bil över sig.. Obeskrivligt. Om ni hade MS skulle ni förstå. Brukar ta alvedon men ska försöka att undvika då det inte är bra för levern/njurarna och sen att jag tog överdos i vintras så ja.. Har säkert förbrukat mina tabletter för det här livet. Ångrar det så mycket. Hur dum får man vara?!!!?. Så är livet, man gör dåliga saker ibland. Snart är det middag så ska försöka sätta mig i sängen och massera benen. Blir så arg att man ska ha så här ont, vill kunna vara aktiv som förut. Här kommer lite bilder från semestern 😙

Likes

Comments

Så typiskt att man ska bli pigg när man lägger sig i sängen fast man var trött innan 😒 måste upp vid 5 imorgon, snart då haha. Drar till Varberg som ligger nånstans i Halmstad.. 😁 blir där i några veckor. Känns bra att komma iväg på lite semester och från tråkiga Dalarna. Samtidigt känns det sjukt jobbigt att vara från älskling så länge då vi träffas varje dag nästan. Tur att man kan ringa varandra iallafall. Hur har eran midsommar varit? Jag har inte gjort något speciellt bara varit hemma och ätit god mat. Det regnade och var så kallt som höst så kändes bra att chilla hemma. Idag var det varmt och man får hoppas att det håller i sig. Som det ser ut just nu ska det regna varje dag, man ska aldrig tro på vädret ✊🏼 hoppas dom har fel. Sry ska tvinga mig att sova nu. Kroppen är helt slut ändå lyssnar jag inte. Har inte vilat idag så sömn är välbehövt. Viktigt att man vilar så inte inflammationen i hjärnan (MS) blir värre!
Natti 👋🏼

Likes

Comments

Mina tips är att inte noppa för mycket eller raka av hela, vilket jag har lärt mig, man bara noppa under om man vill noppa. Har provat och haft på ögonfrans serum (orkade inte köpa serum för ögonbryn haha) på dom ställena där det inte är hår och det funkar verkligen. Tycker ni ska prova! Det tar tid men man måste ha tålamod, tar några veckor innan man ser skillnad och man kan även massera dom varje kväll och morgon för att stimulera. Innan hade jag buskiga så jag noppade lite efter som dom nästan gick ihop, det blev bra men sen blev jag beroende och för några år sen rakade jag av dom vilket jag skäms otroligt mycket för efteråt! På den tiden tyckte jag det såg bra ut men sanningen var att det såg helt kaos ut 😱, det var som två streck hahahha. Kommer aldrig förlåta mig själv! Har inte fått tillbaks som dom såg ut innan utan har varit där och noppa då det kommer som små fjun utspridda. Hörde en gång på tv att dom kan sluta växt vilket är en myt. Har verkligen torterat mina och dom växer som ogräs. Det kan vara sant att dom slutar växa men inte för alla tydligen. Nu har jag bestämt att inte noppa mer. Har insett att dom var snygga dom dom var och att jag verkligen inte passar i smala. Naturligt är finast! 😊

Likes

Comments

Som jag skrev i tidigare inlägg lovade jag er att ni skulle få ett inlägg om vad Multiple Sclerosis är. Blev väldigt mycket text men här är allt ni behöver veta!


Multipel skleros, MS, är en sjukdom i det centrala nervsystemet, det vill säga hjärnan och ryggmärgen. Om man har MS uppstår inflammationer och ärr på nervtrådarna och det gör att impulser inte kommer fram som de ska. Inflammationerna kan finnas på olika ställen i centrala nervsystemet, och därför kan man få besvär i olika delar av kroppen.

Det finns olika former av MS. Oftast går sjukdomen i skov, det vill säga man har perioder med besvär. Med åren kan man bli sämre också mellan skoven. Vilka besvär man får och hur länge de varar varierar mycket från person till person.

Sjukdomen är vanligast hos kvinnor, och de flesta som får MS är i åldern 20 till 40 år. Det finns ingen känd orsak till varför man får sjukdomen.

Symtom
MS kan ge många olika besvär, men det är vanligast att sjukdomen börjar med:

- Känselrubbningar eller domningar

- Svårigheter med gång och balans

- Synbesvär

Inget av symtomen behöver betyda att man har MS, det kan finnas många andra anledningar till besvären.

Behandling
Det finns ingen behandling som botar MS, men det finns läkemedel som bromsar sjukdomsförloppet. Medicinen får man med sprutor, dropp eller tabletter.

Om man blir tillfälligt sämre kan man en kort period få behandling med till exempel kortison.

Rehabilitering, till exempel sjukgymnastik, är viktigt för rörligheten och livskvaliteten.

Nervtrådarna är isolerade

I hjärnan och ryggmärgen finns nervtrådar som överför nervimpulser mellan hjärnan och kroppens olika delar. Nervtrådarna kan liknas vid elektriska ledningar eftersom en nervsignal är en elektrisk impuls. Precis som runt andra elektriska ledningar behövs en isolering runt nervtråden för att impulsen ska gå fram. Nervtrådens isolering i centrala nervsystemet är ett fettämne som heter myelin.

Inflammation i nerverna

Om man har MS kommer immunförsvarets vita blodkroppar in i centrala nervsystemet och angriper myelinet. Det uppstår en inflammation, och ibland skadas själva nervtrådarna. Då kan nervimpulserna inte ledas på rätt sätt. Vilka symtom man får beror på vilka nervtrådar som blir inflammerade. Är det till exempel nervtrådar till muskler i ett ben som inflammeras blir man svag i benet, och är det nervtrådar från känselorgan i benet får man domningar.

Det är ännu okänt varför de vita blodkropparna angriper myelinet när man har MS.

Ärr bildas av inflammationen

Inflammationen på nervtråden kan läka ut efter några veckor och då försvinner symtomen ofta. En sådan besvärsperiod brukar kallas för ett skov. Om inflammationen inte läker riktigt kan det bildas ett ärr där inflammationen suttit. Det är dessa ärr som gett sjukdomen dess namn, multipel skleros, som betyder "många förhårdnader".

MS och ärftlighet


Orsaken till MS är inte känd men ungefär var femte person med MS har en nära släkting som också har sjukdomen.

Kombinationer av vissa arvsanlag ökar risken för MS, men det finns inget enskilt arvsanlag som gör att man får MS. Sjukdomen räknas därför inte som ärftlig.

MS smittar inte


MS smittar inte, och det finns ingen känd miljöfaktor eller annan yttre orsak till sjukdomen.

Vanligast i västvärlden och hos kvinnor

I Sverige har ungefär en person på 500-600 MS, vilket innebär att mellan 17 000 och 18 000 personer har sjukdomen. Varje år insjuknar omkring 500 personer. Förekomsten av MS varierar mycket världen över. Sjukdomen är vanligast hos befolkningen i Europa och Nordamerika, medan den är väldigt ovanlig i stora delar av Asien och Afrika.


Att leva med MS

MS är en sjukdom man lever med i många decennier. Medellivslängden för personer med MS är nästan lika lång som för övriga befolkningen.

Efter 15 års sjukdom behöver ungefär hälften av alla med MS någon form av hjälpmedel för att kunna gå.

Olika former av MS

Sjukdomsförloppet skiftar mycket mellan olika personer, och MS brukar delas in i fyra olika former, eller faser:

 • Skovformad MS
  De allra flesta, ungefär åtta av tio, får skovformad MS. Vid denna form av sjukdomen har man besvärsperioder, skov, som kan vara från några dagar till månader. De symtom man får under skoven kan gå tillbaka helt eller delvis. Mellan skoven är tillståndet stabilt.Under de första åren är det vanligt att man får ett eller två skov per år, men det kan skifta kraftigt mellan olika personer. Hos en del personer kan det gå flera år mellan skoven, medan andra har flera skov första året. I sällsynta fall kan det gå mer än tio år mellan besvärsperioderna.
 • Sekundär progressiv MS
  Med åren brukar man ha svårare att säkert avgränsa skoven. Många personer med MS upplever efter en viss tid, ofta efter omkring 10-15 år med sjukdomen, att de blir långsamt sämre även mellan skoven. Då har en sekundär progressiv fas av MS börjat. Denna form av MS kommer efter den skovformade perioden av MS och innebär en gradvis ökning av besvären, till exempel ökande svårigheter att gå. I denna fas av sjukdomen kan man fortfarande få skov.
 • Primär progressiv MS
  Den form som kallas primär progressiv MS är en ovanligare form av sjukdomen där man inte har några skov alls. Istället har man en långsam ökning av besvären redan från första början. Mellan 10 och 20 procent av alla med MS har den här formen.
 • Godartad MS
  En lika liten andel, 10 till 20 procent, har så kallad godartad MS. Hit räknas de som trots många års sjukdom inte får besvärande symtom av sin sjukdom. Det är först när det gått många år och man kan se tillbaka på sjukdomsförloppet, som diagnosen godartad MS kan ställas.


Bra med lång tid mellan besvärsperioderna

När man haft sitt första skov går det inte att säkert förutsäga när nästa period av besvär kommer. Det är bra för det fortsatta sjukdomsförloppet om det tar lång tid mellan första och andra skovet, och om man har få skov under de första åren av sjukdomen. Däremot är det inte bra om den smygande försämringen, den så kallade progressiva fasen, börjar tidigt.

Likes

Comments