Ja här var det ett tag sedan jag skrev något, så länge som för lite längre en ett år sedan. Nu kanske ni undrar varför jag skriver här igen efter ett år. Jo det är såhär att sen förra gången jag skrev har det bara blivit bättre och har då inte känt något behov av att skriva något här. Men så förra veckan blev det sämre igen...

Jag tänkte börja med att berätta lite vad som har hänt sedan sist. Jag har börjat gymnasium i Falun, jag går på Kristinegymnasiet. Jag har åkt till Stockholm med klassen på studiebesök(vilket jag aldrig trodde jag skulle klara), jag har fått en kattunge. Ja det är typ det jag kommer ihåg som har hänt.

Men nu tänkte jag skriva om hur och varför jag tror att det börjar bli sämre igen. Jo det är nämligen så att vi har bytt skola, dom skulle fixa ventilationen i våran gamla skola så nu ska vi gå på en mindre skola från februari till juni. Klassrummen där är väldigt små eller i stort sett så är allt där väldigt litet och trångt. Och som vissa kanske vet så har vissa med ångest väldigt svårt att ändra miljöer ganska snabbt och så känns det som att det har blivit för mig. Mitt i all skolstress ska man liksom helt plötsligt byta skolmiljö/skola. Så sen förra måndagen när vi började på den nya skolan så har jag vaknat upp med ångest VARJE dag. Jag har ju innan vi bytte inte varit hemma så mycket från skolan och redan nu på två veckor har jag varit hemma tre dagar. Jag vill verkligen inte få ett återfall att hamna där jag var förut, så nu vill jag ta tag i det här så snabbt som möjligt. Så vi ska ringa till en KBT-terapeut och se om jag kan få komma dit.

En annan jobbig sak är ju också att eftersom jag har börjat gymnasiet där ingen riktigt vet hur jag har mått och hur jag mår är det väldigt svårt för mig att förklara och för dom att förstå. T ex som mina lärare fattar inte varför jag blir glad om vi har en inställd lektion sista timmen eftersom att vi förlorar lektionstid på det, men för mig är det bara skönt för att jag kommer hem tidigare och det är ju liksom i hemmet jag känner mig trygg. De fattar inte heller varför jag om vi har en inställd lektion så att det blir en lång rast fråga om vi/jag kan få en hemuppgift istället för att behöva sitta och vänta i kanske 1-2 timmar på nästa lektion. Anledningen till att jag liksom vill ha hemuppgift är inte för att slippa skolan och "viktig" lektionstid utan för att om jag sitter och tänker för länge eller mår lite dåligt och tänker på det då får jag ångest så då vill jag tyvärr hellre jobba hemma. Och de jag inte tror lärarna förstår är att jag egentligen hellre vill ha lektion, men det är inte alltid så lätt för en person med ångest, som kämpar varje dag för att ens komma iväg till skolan och klara av att gå en hel dag.

Nu tror jag att jag fått med det mesta hur det ligger till just nu. Jag ska försöka att inte göra så långa uppehåll härifrån framöver, men om ni vill veta lite mer hur min vardag ser ut så har jag ju faktiskt en till blogg där jag inte skriver så mycket personligt. Så nu får gärna kolla in den också här om ni vill.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Vill börja med att säga förlåt för att inte del 3 kom upp någon gång men jag orkade inte skriva det direkt, så nu 4 månader ska ni få reda på vad som hänt.

Om vi börjar hur det va i skolan så va det inte så bra alls faktiskt det va på slutet jag kom tillbaka lite mer, alltså innan jullovet. Men jag va ändå inte i skolan så mycket som jag va innan. Jag gick 4 hela veckor men vissa veckor kunde jag vara hemma 3 dagar och en annan vecka kanske bara 1 dag. Jag åt fortfarande inget i skolan och hade ingen ork och mådde dåligt i stort sätt hela tiden. Jag va även till BUP och slutade därför prata med kuratorn jag gick hos. Jag började även ta tabletter mot illamående varje dag som inte är bra.

Som ni nu märker så skrev jag inte så mycket om hur det va i skolan de senaste 4 månaderna för helt ärligt så kommer jag inte ihåg så mycket, det enda jag kommer ihåg är att jag inte mådde bra iallafall.

Jag känner för att skriva hur det är ni också i det här inlägget när jag ändå håller på. Jo nu ska jag va ärlig och säga att jag är jätteglad och stolt över mig själv. Jag har faktiskt gått i skolan varje dag sen vi började efter jullovet alltså 2 veckor och en dag. Jag har även börjat äta i matsalen igen. Jag har faktiskt ätit där fler gånger sen vi började jullovet än vad jag gjorde hela förra terminen. Det enda negativa nu är att jag fortfarande äter tabletter mot illamående som inte är bra, för att dom säger att det kan förstöra mina njurar och min lever, men se jag ätit dom mår jag ju mycket bättre. Jag va till och med social med min släkt när dom var här vid jul och jag va med några kompisar på jullovet.

Jag har säkert glömt skrivit nått nu men jag kanske gör ett till inlägg då isånnafall. Men ville bara skriva lite hur det ligger till nu så att ni vet. 

Likes

Comments

Jag kan tyvärr börja med att säga att mitt sommarlov iår va det sämsta sommarlovet jag haft​. En orsak va det fula vädret vilket egentligen inte spelade så stor roll för mig eftersom mina panikattacker och min fobi gjorde så att jag t ex inte ville va med kompisar, hitta på grejer med familjen osv. Även fast det oftast var jobbigt att göra grejer gjorde jag ändå något nästan varje helg. Men när vi skulle åka till öland kunde jag t ex inte äta på ikea för att det var för mycket folk där.

Om vi istället gå vidare hur det va med min kompisar. Asså jag ville jättegärna va med dom så ofta jag kunde men tyvärr så stoppade min fobi och mina panikattacker mig. För om jag inte behövde vara med en kompis så behövde jag inte få dom panikattackerna som jag fick. Jag vill ju undvika mina panikattacker bara för att dom är så jobbiga. Och jag vet själv att jag egentligen inte borde undvika dom utan istället övervinna dom, men det är inte alltid det lättaste.

Kvällen innan skolan skulle börja va jag jätteledsen och grät mig till sängs. Vilket jag egentligen inte hade behövt göra för det gick bra efter ett tag. För paniken försvann när jag fick tänka på lite annat.

Del 3 om hur det är nu när skolan har börjat kommer snart!

Likes

Comments

​Jag tänkte starta en blogg och berätta lite hur min vardag ser ut för tillfället. Min vardag just nu består mest av oro, panikattacker och såklart min fobi som gör så att det mesta bara blir värre.

Allt började när min innebandy slutade, jag började tänka mer på vad jag stoppade i mig, jag kände liksom att jag säkert inte skulle träna så mycket på sommaren så att jag ville t ex inte äta skräpmat. Jag trodde till en början att jag var nervös över att vårat lag skulle på en cup och vi skulle sova borta. Orsaken till att jag inte kan sova borta är för när jag var liten spydde jag när jag var uppe sent och det har gjort att jag sen dess oftast tänkt på när jag måste somna så att jag inte ska behöva spy. Men det gjorde inte saken bättre att när vi var på cupen så va det en som fick magsjuka också. Men helgen gick och det blev inte bättre, för varje dag som gick blev det bara sämre. Jag började få mer panikattacker. Så en helg kom, jag mådde bra hela torsdagen och halva fredagen, för när jag och min kompis gick till affären köpte vi godis. Vi satt vad affären och åt och det va bra och allt, men när jag kom hem mådde jag skitdåligt, mådde skitilla, hade jätteont i magen osv. Jag kunde inte äta kvällsmat. Helgen fortsatte gå och jag mådde inge bra alls och den helgen va det även morsdag så vi skulle ju fika mycket men jag mådde så dåligt så jag kunde typ inte fika heller. Måndagen kom, jag gick till skolan och det gick bra. På kvällen då lockade jag håret för att jag skulle se om jag skulle ha så på avslutningen. Sen kom tisdagen och jag mådde så dåligt som jag gjorde den helgen så jag va hemma på tisdagen, och faktiskt resten av veckan. Då började vi fundera om jag inte tålde laktos så vi åkte och tog tester och jag svimmade nästan. Det visade sig att det inte va laktos. Veckan efter gick jag igen på måndagen, men på tisdagen gick jag hem för att jag klarade inte av att vara kvar. Jag va hemma tills på torsdagen. På fredagen hade vi skolavslutning så jag gick på den med det va jättejobbigt, jag hade även bestämt att jag skulle fika med min farmor och det va också jättejobbigt eftersom ja som jag skrev tidigare så ville jag inte äta fika osv. På kvällen på avslutningsdagen skulle jag iväg på en avslutningsgrej med några kompisar och jag funderade en hel vecka om jag skulle hänga med eller inte för att jag var rädd för att börja må dåligt och eventuellt spy. Men det gick rätt så bra när jag va där men det va fortfarande jobbigt.

Del 2 om hur mitt sommarlov såg ut kommer snart!

Likes

Comments