God kväll 😘
Här sitter jag och röker min natt cigg innan det är dags att hoppa i säng. Idag har jag varit jädrigt kreativ jag har börjat måla om mitt vardagsrum. Eftersom att alla vet hur jag blir när jag mår dåligt, jag "flyr" från problemet. Men denna gången istället för att säga upp lägenheten och fly så valde jag att förnya det lite. Och det är så rogivande att måla och förändra. Jag har målat hälften ungefär och är redan jädrigt nöjd!
strax är det hopp i säng för det är dags för en dag med möten igen fast jag helst bara vill ligga och sova i morgon. Är helt slut.

Ja det här med att vara helt slut finns det olika alternativ utav och jag är utav den mentala tröttheten så det hjälper inte att sova dock.. Men jag önskar att det hjälpte.
Men jag måste säga att jag börjar känna lite positivitet igen och lite hopp om livet även om det pendlar upp och ned.

Ne nu säger jag god natt och sov gott alla gullehjärtan där ute 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God morgon världen!
Då var det ytterligare en tidig morgon och jag begriper inte varför barnen ska upp klockan 5 när dom kan sova länge.
Och jag får väcka dom på veckorna när dom ska upp. Ja lite full i skratt blir jag ju.
Hur är det med mig då?
Ja ni den frågan ställer jag mig allt som oftast, och tyvärr så är jag i en dipp just nu med oerhört mycket negativitet,ilska och frustration.
Det är väldigt mycket som rör sig i mitt lilla huvud så det är svårt att sortera.
Men nu har jag ju iaf varit på psykiatrin och har fått förnyad medicinering med Lamotrigin. Och den funkar faktiskt.
Hade dos ökning för ca en vecka sen och det verkar funka. Jag pendlar inte så i alla sinnesstämningar vilket är väldigt skönt nu när jag har en väldigt massa ilska inom mig.
Men än så länge är det hanterbart

Idag är det söndag och barnen ska åka tillbaka till pappa. Det kommer bli tomt men ändå ganska skönt för jag behöver sova för den här veckan som varit har varit hemsk.
Det är jobbigt för både mig och barnen, för barnen vet att jag alltid har varit den där svaga punkten men inte längre vilket gör att dom testar mig värre än någonsin alla 3 dessutom. Visst är jag svag men inte så svag som för ett årsen även om jag känner mig sån.

Ja det är väl dags för livet att vända riktning och jag kliver in på stigen igen istället för att gå vid sidan av den.
Jag skulle ju skriva om mina diagnoser fortsättning men det har jag glömt för det har varit lite fullt upp så hinner jag i kväll ska jag göra det.
Denna dagen ska bestå av enbart slapp och jag tänker inte göra så mycket för hemmet är redan städat. Så det enda som ska städas är det som blir under dagen.

Hoppas ni får en fin dag i solskenet 😍

Likes

Comments

God kväll världen..

Här sitter jag i mitt lilla kök med en rygg som tar knäcken på mig och 2 små katter som har bestämt sig för att det är deras tid nu när barnen sover. Stolen knarrar så jag blir galen så jag får nog byta ut den mot en annan innan jag får mig ett raseriutbrott på den HAHA!
Så genast mycket bättre.

Jag hade i det här inlägget tänkt att beskriva mina diagnoser men eftersom att jag är så rörig och aldrig kan hålla mig till ämnet så har jag faktiskt underlättat för mig själv och använt mig av bästa Google. Haha ja man får inte vara dum för att man är blond lixom.. Så jag har faktiskt kort och gott bara kopierat in det som jag tycker låter vettigast att ta med. För google kan inte heller alla gånger hålla sig till ämnet utan bara rör ihop det.

Jag kommer bara att ta 2 diagnoser åt gången för det blir en del.
Och jag börjar med mina 2 huvuddiagnoser som det så fint heter.

ADHD
(något folk kallar för dålig uppfostran)

Vad är adhd?


  • Hjärna i genomskärning Storhjärnan är indelad i olika lober. Mer information Hjärna i genomskärning
    Storhjärnans yttre skikt kallas bark. Den ansvarar för vårt medvetande, tankar, känslor och minnet. Härifrån styrs även våra medvetna rörelser.
    Hjärnstammen styr kroppens hormonella system, andning, hjärtverksamhet, kroppstemperatur, ämnesomsättning samt vakenhet.

    Lillhjärnan är framför allt viktig för balansen och finregleringen av våra rörelser.

    Storhjärnan innehåller fyra hålrum som kallas ventriklar. De har förbindelse med varandra och innehåller en klar vätska som kallas hjärn-ryggmärgsvätska. Den är stötdämpande och transporterar näringsämnen till hjärnan och avfallsprodukter från den. Hela hjärnan omges av tre hjärnhinnor.


Olika hos olika människor

Adhd är en förkortning av Attention Deficit Hyperactivity Disorder på engelska. Det brukar översättas med uppmärksamhets- och hyperaktivitetsstörning. Om man har adhd har man svårt att koncentrera sig och man kan har stort behov att röra på sig eller så kan man ha svårt att komma igång med uppgifter. Man är också ofta impulsiv och gör saker utan att tänka efter före.

Adhd ser olika ut hos olika personer. Hur mycket det påverkar ens vardag beror på vilket sammanhang man är i, vilka krav som ställs på en och omgivningens bemötande. De egenskaper som man kan uppleva som hinder i vissa sammanhang, kan vara tillgångar i andra.

Att man är impulsiv kan till exempel också innebära att man är idérik, fantasifull och kreativ. Man kan också vara egensinnig, orädd och vågar göra sådant som andra inte vågar, till exempel prova nya sätt att göra saker på. Många med adhd är energiska, drivande och har stor uthållighet när de själv får välja aktivitet.

Om man har svårt att koncentrera sig när det händer mycket runt omkring en kan man istället vara bra på att hyperfokusera, det vill säga ägna sig åt en enda sak med stor uppmärksamhet. Det är en fördel om man vill bli riktigt bra på någonting.

Vad beror adhd på?

Hjärnan fungerar annorlunda

Adhd beror på att vissa delar av hjärnan arbetar på ett annorlunda sätt än hos personer utan adhd, bland annat de hjärnfunktioner som styr uppmärksamhet, möjligheten att bestämma över impulser och reaktioner, och förmågan att hålla flera saker i huvudet samtidigt.

Signalämnen har betydelse

Mycket är fortfarande okänt om hur hjärnan fungerar. Det är bara delvis känt vad adhd beror på, men det har bland annat att göra med så kallade signalsubstanser, som behövs när signaler skickas mellan olika nervceller i hjärnan.

Signalsubstanser som är viktiga när man har adhd är dopamin och noradrenalin. Om man har adhd fungerar de här signalsubstanserna inte riktigt som de ska.

Både ärftlighet och miljö påverkar

Ärftlighet verkar vara den viktigaste faktorn till att man får adhd. Man ärver vissa gener som styr uppbyggnaden av hjärnans olika delar och påverkar hur signalsubstanserna fungerar. Därför är det vanligt att flera i en familj eller släkt har adhd.

Hjärnans utveckling påverkas också av de upplevelser och erfarenheter som man har under sin uppväxt. Det innebär att både arv och miljö spelar en roll för hur problemen vid adhd visar sig.


Recidiverande depression

Symtom, prognos,

Recidiverande depression innebär ett eller flera återinsjuknanden (recidiv) efter en första depression. Symtombilden omfattar både somatiska och psykiska symtom. Kognitiv störning (t.ex. koncentrationssvårigheter, minnesstörning eller ökad uttröttbarhet) är ofta framträdande. Episoderna blir ofta djupare, långvarigare och tätare ju fler recidiv som inträffar. Vid tidig debutålder är risken för recidiv högre. Återkommande depressioner kan vara del av bipolär sjukdom. Profylaktisk, psykologisk eller medicinsk behandling kan bli aktuell, samt patientutbildning och familjestöd. Målsättningen med behandlingen är fullständigt tillfrisknande.


Funktionsnedsättning

Funktionsnedsättningen innebär att patienten får problem med trötthet, ener-gibrist, nedsatt minne, bristande initiativförmåga, bristande motivation och uthållighet. Ofta ökar graden av funktionsnedsättningen med antalet depressioner. Vid kvarstående symtom mellan skoven är risken större för försämrad funktion på sikt.


Aktivitetsbegränsning

Begränsningen innebär svårigheter med att fatta beslut, att planera, nedsatt stresstolerans, att fokusera uppmärksamhet, nedsatt flexibilitet, att komma igång med aktiviteter. Vid svår depression kan den drabbade personen få svårigheter att hantera problem i arbets- och vardagslivet eller ta hand om sig själv.


Här har ni då mina 2 huvuddiagnoser som är än så länge. Jag ska på måndag in till psykiatrin för att få ytterligare utredningar för att få hjälp på bästa sätt. Ja ett långt inlägg men nyttigt för många att läsa. Nu ska jag ta den här förbannade ryggen och lägga mig och se om det blir lite sömn i natt.

Puss och kramLikes

Comments

Hej på er!
Det här var ju inte igår direkt, jösses det har gått snart 6 månader sedan jag var här inne och bloggade och under den här tiden har det hänt ganska mycket så att säga. Vet inte ens var jag ska börja..

Jag har iaf fått min lägenhet och den fick jag ca en månad efter sista inlägget och i november började barnen bo med mig varannan vecka vilket är helt underart.
Jag är ännu inte helt frisk och jag har väldigt mycket att jobba med.
Ja nu börjar ni nog fundera på "vadå frisk" ja jag har varit väldigt sjuk i en jätte depression och det kanske jag skrev i något tidigare inlägg. Och det har nu gått nästan 1 och 1/5 år sedan jag hamnade i den och den blev bara värre och värre.
Det har gått väldigt upp och ned den sista tiden men jag intalade mig att jag fixar det här, men nu har jag hamnat i en period igen där jag inte mår helt hundra och bestämde mig för att ta tag i det här på allvar. Jag begärde ut min journal från psykiatrin och nu börjar jag förstå vem jag är och varför jag har denna problematik jag har. Jag har helt enkelt inte velat inse tidigare att jag är "sjuk".
Jag lider inte bar av ADHD utan jag lider även av, recidivierande depression med hypomana symton, paniksyndrom med agorafobi och tvångssyndrom samt bipolära symtom med hypomana episoder.

Haha ja det är ju inte konstigt att man känner sig som ett psykfall. Men nu blir det lättare för mig att förstå och jag kommer att kunna jobba med mig själv på ett helt annat sätt. Jag kommer i ett senare inlägg beskriva alla dessa "sjukdomar" lite bättre så ni också får en förståelse. Ne jag tycker inte synd om mig själv men allt blir så himla mycket enklare med förklaringar.

Jag kan säga som så här, nu när man har "vaknat" upp att jag har insett att det här året som har gått så är det så mycket som är svart och jag har inte så mycket minnen. Hur jag har betett mig, vad jag har gjort, vad jag har sagt osv. Sveket jag gjorde mot mina barn osv. Det slår ganska hårt i ansiktet när man inser och kommer på. Jag önskar inte ens min värsta fiende detta mående och jag önskar att jag hade tagit hjälpen när jag behövde den och alla gjorde allt för att hjälpa mig.
Men tyvärr så tyckte jag bara att alla var elaka och dumma som tvingade mig till saker och tjatade på mig.

Jag önskar så att man hade sått fröet i mitt huvud istället för att så det och rycka hela plantan på en gång för då hade nog väldigt mycket sett så annorlunda ut. Men men man kan inte dra tillbaka tiden även om jag många gånger önskar att det gick.
Det ser ut som det gör och det är nu upp till mig att se till att jag kommer på fötter och ser till att livet blir värt att leva.

Hoppas ni alla andra där ute har det bra!

Vi ses i nästa inlägg.
Puss och KramLikes

Comments

Söndagen är här och här sitter jag med.. Haha ne ingen cigg men färg i håret. Just nu är det ganska lugnt, barnen pysslar med sin morfar och den lille han sover.
Och idag åker barnen tillbaka till sin pappa och det blir lika tomt varje gång utan dom men snart är det slut på varannan helg och dom kommer att få bo hos mig hela veckor. Den längtan är enorm!!

Och samtidigt som jag sitter med färg i håret går jag igenom min garderob.. Ja jag har ju visst ökat lite i vikt så det behöver rensas på både gott och ont.
Börjar faktiskt må jädrigt bra i kroppen och jag ser inte längre sjuk ut vilket är så underbart.
Jag slipper skämmas för hur jag ser ut.
Förövrigt på tal om något helt annat så har helgen varit väldigt bra. Fredagen fick jag spendera med både mina barn och deras kusinbarn. Ja det lät nog invecklat och jag tänker inte gå in på hur heller för det är ingen idé hahah.

Ne nu ska jag fortsätta med att göra lite nytta.
Puss på er!

Likes

Comments

God kväll på er..

Här sitter jag med den där förbannade ciggen och njuter utav lugnet. Barnen sover gott likaså min mor, min pappa han kollar på tv och jag hoppas att han håller sig vaken ett tag till.
Även om vi kanske inte umgås så, så är det ganska skönt att ha någon vaken. Och om en stund ska jag väl ut och fara med bilen för att hämta hem en bror som är ute och roar sig en kväll som denna.

Ja nu börjar det hända grejer i livet, nu börjar nog livet rätta sig till och jag är påväg tillbaka på banan igen. Spåret börjar rätta sig till. Jag ska äntligen få flytta till en egen bostad och hur underbart är inte det då?! Som jag har kämpat för detta och tackvare min älskade syster så har jag äntligen en bostad. Hon har kämpat lika mycket som jag och vad skulle jag göra utan henne?!
Nu kan det inte bli bättre, nu är livet snart fulländat igen och alla puzzel bitar faller på plats en efter en.

Visst ännu är det en hård väg men vägen kommer nu att bli så mycket lättare. Jag ser ljuset långt där borta, det mörka molnet spricker upp!
Jag blir överöst med kärlek, självförtroendet är på bättringsväg tackvare den otroligt fina människan jag har som går bredvid min sida och stöttar mig i allt.
Tack för att du finns älskling jag hade aldrig klarat allt detta utan dig!!
Du är mitt berg jag kan luta mig mot ❤

Likes

Comments

Just nu är det en grinig period vilket ni alla får leva med, jag slänger ur mig saker som jag kanske inte borde osv men jag kan inte riktigt styra hur jag känner och tänker.. Jag är inte speciellt trevlig heller för den delen och jag önskar att man kunde dra fram tiden lite.
Jag har fortfarande mycket aggressioner inom mig som ibland är hanterbart och ibland inte alls hanterbart.. Och jag har insett att vissa inte fixar det och gömmer sig eller börjar försvara sig.. Det är som så att jag är faktiskt inte farlig, eller ja det beror väl kanske på hur arg jag blir haha. 

Ne allt det här måste få ett slut för så här kan man inte leva, man kan inte leva så här pga något förflutet!! Det är dags att göra om och göra rätt.
Nu tänker jag ta mitt griniga humör och lägga mig en stund så jag slipper sprida denna negativa energi 😘

Likes

Comments

Här sitter jag en kväll som denna med ett fruktansvärt pissigt humör och hyser Agg åt mänskligheten!! Jag sitter här och funderar på vad som egentligen hände med alla mina sk vänner..
Ne det är då fan inte jag som har försvunnit, jag har varit i en depression och alla ni som själva har varit i en sådan vet exakt vad det handlar om..
Jag trodde faktiskt helt ärligt att det var fler som brydde sig, men ne varenda människa nästintill försvann när jag flyttade från det livet jag hade!! Ingen hör av sig och frågar hur det är, ingen kommer och hälsar på mig. Det gör mig så jävla ledsen men det är väl så att det är min jävla plikt att höra av mig till alla!!
Ja så är det jag känner och jag hoppas att jag har jävligt fel om hur jag känner och önskar att folk kunde bättra sig lite..
Inget elakt eller så mot någon bara kände hur jag var tvungen att få ur mig detta!!

Puss på er alla!

Likes

Comments

Kaffe är verkligen en av livets alla drycker, en dryck jag inte riktigt klarar mig utan. Så nu efter att barnen har åkt tills sin pappa har jag åkt till lugnet själv. Mitt ute på landet sitter jag på altanen i lugnet och dricker mitt kaffe. Här ute trivs jag som fisken i vattnet, ja då tänker ni "jaja men det är väl för att P bor där". Ja självklart är det också en anledning för jag skulle trivas vart som helst med han. Men här ute finns det ett sånt lugn, ett sånt där lugn som gör att hela själen blir lätt.

Så nu ska jag njuta av lite tid med en av dom bästa människor i mitt liv.
Puss på er alla underbara människor där ute!

Likes

Comments

God kväll världen!

Nu är jag och barnen samt mina föräldrar äntligen hemma efter en dag på resande fot. Sista resan denna sommaren för i veckan är det dags för mina älskade barn att börja skola och dagis så nu måste dom få vara hemma och landa. Det gör dock jävligt ont att det inte är hos mig dom ska få landa hos..
Dagen har varit helt underbar faktiskt för den har tillbringats med mina fantastiskt underbara barn, mina föräldrar, en av mina bröder med familj och min syster och halva hennes familj.
Det blev en tripp till Lysekil för att besöka Havetshus.
Barnen är nöjda men jag är ganska besviken, tycker det kunde varit lite mer. Men huvudsaken är att barnen hade kul.

I morgon är det dags för mina diamanter att åka hem till sin pappa och det svider, det svider så hårt i mitt hjärta!! Men snart är dom hos mig igen och vi kan börja leva som en familj!!
Jag tror inte att det finns någon där ute som kan förstå hur hårt det är att gå från att ta hand om sina barn 24/7 till att inte få ta hand om dom. Nu får jag äntligen ha dom men det är inte rättvist mot dom att låta dom hålla på och flytta fram och tillbaka hur som helst dom behöver en fast punkt nu när läget är som det är.

Men snart mina älsklingar är ni hos eran mamma igen och då är det inget som någonsin mer kommer att få skilja oss åt INGET!! Jag är eran mamma och kommer så att förbli. Det är jag som har burit er i min mage, haft er vid mitt bröst, fostrat er, sett till att ni haft mat i magen, rena kläder osv. Och jag kommer att fortsätta se till att det är så!

Den här pausen som har varit har varit bra för både mig och barnen även om det har inneburit mycket smärta och sorg. Men nu är det nog med denna smärtan för jag har lovat mig själv att aldrig mer ta skit från någon annan, lyssna på någon annan och definitivt inte lyssna på någon som tror sig veta allt.
Det är nu jag är påväg tillbaka på banan och jag lovar jag kommer att sopa banan med er alla som kommer att ställa er i vägen..

Nu är det dags att krypa ner och sova efter denna dagen.

God natt världen och hoppas att ni alla vaknar till en ljusare dag!
Och tro på er själva jag lovar det funkar!

Likes

Comments