Hej!

Jag ser ut som vem som helst, ingen ser att min vardag är en kamp varje dag. Ingen ser hur mycket jag kämpar för att klara av att hinna med att gå upp ur sängen, klä på mig, borsta tänderna, och hinna till skolan, och så var det ju den där boken som skulle med också.. Men den glömde jag hemma..

En vanlig människa ställer klockan, går upp, och har sina vardagsrutiner, inget konstigt med det, kanske glömde boken hemma men du hann hämta den innan bussen gick.

En vanlig vardag ser så annorlunda ut för mig, men ingen ser det. Hade vart så mycket enklare om det bara var synligt! Att vakna på morgonen av klockan är somen gåta varje dag, kommer jag vakna? Att ha ca 40 larm ställda innan man går upp och kanske ändå inte ens vakna av dem, när man väl vaknat, stressa upp, släppa ut hunden, klä på sig och så var det ju den där tröjan som jag måste slänga i tvätten för att jag ska ju ha den ikväll, undra vilka som kommer sen ikväll? juste frukost! ta fram mjölk, bröd och smör, brer en macka, men så var ju diskmaskinen färdig så börja plock ur den och släppa in hunden, undra om.. NEJ nu är klockan mycket, börjar springa till bussen och hinner med i sista sekunden, få en utskällning av busschaffören för man stannade upp bussen 10 extra sekunder. Tänkter igenom om man hunnit med allt, men nej! Jag glömde ge hunden mat och boken som ligger på byrån skulle med till lektionen idag..

Väl framme så slänger någon en blick på mig, undrar om jag gjort något. Det fastnar på hornhinnan, kompisen undrar vad det är, men babblar bort det att nä det var nog ingenting. Dags för prov, kommer för sent till lektionen för kroppen inte fungerar, min knä hoppade ur led förut så har lite svårt att gå.

Folk säger -jo tjena, du skulle inte kunnat gått om ditt knä har vart ur led för 5minuter sen, det skulle göra för ont.

Tänker Ja om någon kunde tro på att jag faktiskt har så ont hela tiden att det inte gör så mycket ondare när en led hoppar ur led.. Biter ihop, säger ingenting, för orkar inte med tjafs, får en ond blick av läraren och sätter mig vid bänken. Får provet, kan inte koncentrera mig, hör vaje ljud från varje penna, någon suddar, och någon kan inte provet, han bläddrar bara genom provet för att memorera frågorna, några sitter och skakar på ena knät och någon fick sms. Bläddrar igenom provet, men väljer att bara svara på de frågor så jag klarar ett godkänt betyg på provet, för kylan har gjort att mina fingrar gör så ont, så ont att jag knappt kan hålla i pennan. Knät värker, alla leder i kroppen värker, men biter ihop och gör de frågor så jag iallfall får ett godkänt.. Känner besvikelsen över att varken kropp eller huvud orkar med att ens skriva ett prov, inte ett enda ynka prov..
"Det är ju bara koppla bort alla ljud".

Känner besvikelsen växa, klumpen i halsen växa.
"Varför kan jag inte bara vara som alla andra?"

Dags för nästa lektion, vi ska kolla film.. Rastlösheten växer efter 2minuter, börjar kladda i ett block också, så jag kan lyssna på vad dem säger i filmen, annars flyger tankarna iväg. Läraren kommer fram efter halva filmen, och säger åt mig att sluta kladda och kolla på filmen, försöker förklara men orkar inte med tjafs, lägger bort blocket..

Direkt börjar tankarna fladdra....
"åh hon hade en röd tröja, ungefär samma röda färg som den klänningen jag köpte förra veckan. Undra om det finns fler kvar eller om jag köpte den sista. så nöjd med köpet, 75% lägre pris vilket köp. Men undra om man färgar får ull med samma färg som man färgar andra kläder med? Det måste man ju göra, eller gör man de? hmm.. måste kolla upp det sen. VAD färgar man kläder med för någonting egentligen?"

*FILM SLUT*

Så kommer vi till det där att svara på frågorna till filmen, hälften av frågorna går att svara på, det är ju dem fösta.. när jag fick sitta och kladda i blocket. Resten av frågorna har jag ingen aning om, får en suck av läraren som skakar på huvudet och säger "skärp dig nu och fokusera på det vi ska göra på lektionerna hädan efter och ta med boken!"

Biter ihop ännu en gång..
Jag försöker, jag har förklarat att jag lyssnar och försöker, men det är inte alltid det går.. Hjärnan klarar inte av bara 1 sak i taget, den måste göra fler saker vissa dagar. jag har ju försökt att förklara...Du har sagt att du förstår..

Tankarna och besvikelsen på mig själv växer under dagens gång, en hjärna som tänker för mycket och en kropp som inte håller för något. Men ändå har jag inte rätt till hjälpmedel av vårat Sverige, det får vi bekosta själva!
-kedjetäcke 8000:- , handledsortoser 300:- /styck, sko inlägg 1000;-, osv..

Flera dygn utan sömn, varför? Jo, värk och oro i kroppen.

Friluftsdag, endel tycker de är roligt, endel mindre roligt. Jag hatälskar det, vet ni varför? Jag älskar att va ute i naturen.. men min kropp klarar inte av det. Paddling en hel dag, många gnällde på vädret, det var regnigt och kallt. Jag njöt av tiden vi var ute, men sista timmarna kom ångesten, och smärtan. Kände ilningar genom hela kroppen, kände hur febern kom smygandes. Jag visste att inatt kommer jag inte få sova, men jag fick iallafall njuta av naturen ett par timmar...

Kvällen kommer, känner kramperna komma, lederna svullnar, och nu kan jag inte bita ihop längre. Ligger och vrider och vänder, smärtan är olidlig, hunden brinner av smärta, och skelett och leder ilar som tandvärk. Feber stiger upp emot 39-40 grader.
Men jag tänker,
att jag klarade iallafall ett godkänt i idrott, för jag var tvungen att klara av detta för ett godkänt i idrott, och jag klarade det...

Jag är idag 18 år, med ständig värk, och en hyperaktiv hjärna! En hjärna som säger "gör det, gör det, gör det", och en kropp som säger stopp. Energin kan ta slut som genom att trycka på en knapp. ibland tar den aldrig slut förrns några dygn senare..

Jag är 18 år med diagnoserna EDS (Ehlers- Danlos Syndrom) och ADHD. Ibland känner jag att livet sviker mig, men är inte livet, det är all okunskap runt omkring! "NEJ du har inte ADHD, för du är inte hyperaktiv!" har jag fått höra många gånger, men min kropp klarar inte av att va hyperaktiv, men min hjärna är.
Jag lovar dig, att jag har hunnit tänka mer tankar från de jag går upp tills jag äter frukost, än vad du hunnit göra på en hel dag.

Min kropp strejkar vissa dagar redan nu, och jag vet att det är många unga som har ont i kroppen, men får höra uttrycket jag har fått höra många gånger

"men du som är så ung, du kan inte ha ont"

Jag tänker det, om vi nu är så unga och inte ska ha ont, är de inte då ni ska reagera?

Hur ont jag kommer ha om 10 år vet jag inte, i dagsläget är den utsliten lika mycket som en 50-70årings kropp är!
Men en sån här händelse som paddlingen gör att jag alltid kommer ha lite mer ont än jag skulle haft om det inte vore för jag var tvungen för att få ett godkänt i idrott..

Okunskapen om dessa diagnoser är enorm, jag tycker att både EDS och ADHD ska lyftas fram!

Så många drömmar som raserats för mig, först mitt yrkesval som var vindkraftstekniker, men kroppen håller inte för det, hittade en annan väg, automationsingenjör! Jag är på väg till mitt mål just nu. Hästarna, dem klara inte kroppen av att ha kvar, allt arbete slet på kroppen för mycket. Så många gånger jag blivit besviken på mig själv för att jag inte klarat av saker, så många gånger jag gråtit för vissa drömmar som helt och hållet har krossats!

Men om de inte vore för min adhd, hade jag inte haft detta driv som jag har, hade inte orkat tänka så positivt som jag gör! Har helt underbara vänner och fin familj som stöttar mig!

Men vet ni, jag står här idag, med ett leende på läpparna och känner att jag har klarat mig såhär långt, nu ska jag tamefan klara resten av resan också!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

...tänkvärda:
människan offrar hälsan för att tjäna pengar,
sedan offrar hon pengar för att få hälsan tillbaka.
Hon är så angelägen om sin framtid,
att hon inte njuter av nuet.
Följden blir att hon inte lever i nuet, 
inte heller i framtiden.
Hon lever som hon aldrig skulle dö,
så hon dör utan att ha levt.

Likes

Comments

....citat:
Alla skrattade åt mig för jag var annorlunda, jag skratta åt alla för de var likadana!

Likes

Comments

Det är torsdag morgon, och jag är trött!!
Nyvaken och försov mig, vet inte om jag egentligen är trött men tror det xD
Ont i ryggen, huvudet och händerna men det är ju torsdag, vilket betyder snart fredag! :D
Helgen kommer bli bäst! :)
Mammas hjärta får stå för bild!
Pusshej!


Likes

Comments

...citat:

Livet är som en labyrint, man måste gå vilse några gånger innan man hittar rätt!

Likes

Comments

Är du säker på det? 

Tycker du att det är framgång att barn på 8år har Iphone's, sitter och spelar tv spel för 18åringar? 
Tycker du att det kallas utveckling att USA försöker lära sig att styra vädret? 
Tycker du att det är rätt att djur lider för ditt välmående? 
Tycker du att det är okej att vi inte får bära svenska flaggan utan att klassas rasist? 
Tycker du att det är okej att blanda ner mögel i mat?
Tycker du detta är okej? 
Då tycker du att världen är på väg framåt! 

Pengarna på bordet nu!
Att barn på 7-8år sitter med smartphones, och spelar, smsar och ringer, anser inte jag som framgång i livet. Många säger "det är föräldrarnas fel som ger sina barn mobiler"MEN jag vet själv hur var att vara liten. Om alla andra hade en sak, så var man udda och utanför om man inte också en sån sak. Så om 2-3personer i klassen har mobiler blir de populära. De tjatar hemma, och fler och fler får bara för H*N har en sån. 
Vem vill att ens barn ska komma utanför, som sedan kan leda till mobbing bara för detta? 
I den åldern spelade jag kula på rasten. 


Att föräldrar låter sina barn spela GTA t.ex. tycker jag är så fel. Visst om barnet hade vart 15år, tycker jag att det skulle vara okej! 
Även att det finns åldersgräns på spelet av en anledning, men när 6-7åringar får spela GTA har det gått över gränsen för min del. 


USA försöker lära sig att styra vädret och du kallar det framgång? eller? 
Det är ju inte så att de sitter och spår "ja nu önskar vi att det blir sol, och imorgon regn" UTAN detta görs med teknik, kemikalier osv.
Varför inte låta moder jord vara våran moder jord? Det tycker jag är absurt, vädret är vädret och det är inget vi SKA kunna styra över!

Du tänker "åh, denna fläskfilé var billig" köper den och äter den med gott samvete! 
MEN tänker du på att det är en gris som stått helt stilla hela livet, fött alldeles för många kultingar, ätit genmodifierad mat och andats in antibiotika som sprutas ut i luften? Om du nu tänker "äh, jag vill ha kött" Tänker du så att det du äter är mer eller mindre kemikalier? Att du eller dina barn, eller barnbarn kan dö i en vanlig infektion för det inte finns någon antibiotika som fungerar för det äter du varje dag när du äter ditt kött? ÄR det verkligen värt att du kanske får se ditt barnbarn dö pga att det inte finns något som botar en vanlig infektion. Är köttet lika gott då?


Tycker du detta säger 
"JAG AVSKYR ICKE SVENSKFÖDDA VITA MÄNNISKOR?"


Det tycker inte jag, jag tycker detta symboliserar att vi är stolta över vårat svenska land, att vi är stolta över det våra förfäder byggt upp och att vi bor här i sverige! 
Jag är inte rasist, men jag tycker att svenska systemet är fuckat!!
VISSA kommuner gör så att invandrande svenskarna får gratis körkort, de får förtur till lägenheter pga att hyresvärden får dubbelt betalt för hyran om de tar in en utländsk familj istället för en svensson. 

Citronsyra! Men det måste ju vara naturligt! 
Det är det, men det är giftigt, det är mögel, det blandas i ekologiska produkter även där. 


Så om du tycker detta är okej så är världen på väg framåt !Källförteckning för bilder:

Källa
Källa
Källa
källa
Källa
Källa

Likes

Comments

Haft en helt underbar vecka hittills!
Träffat personen som betyder så otroligt mycket för mig just nu, varje dag denna vecka, på fredag syns vi igen.
Med kärlek mår kroppen toppen!


Likes

Comments

...Citat:
Varför vara instängd i en värld full av tid och måsten, när man kan göra det man vill och ändå lyckas åstadkomma det man ska?

Likes

Comments

Åkte till västervik igår, träffade min läkare som är så underbar! 
Väntar på mitt EKG och mitt EEG svar sen ska medicin för min ADHD prövas ut! :D 
Vill inte äta medicin men det kommer underlätta så otroligt mycket för min del! :) 
Tog bussen till Bea en sväng och sedan tillbaka till västervik och hade en supertrevlig kväll igår! 
Kom hem och ställde mig och laga massvis av mat, men nu är magen mätt och huvudet trött! 
Väntar på att se om bea kan komma eller ej :) 

Ont i hela kroppen :( *snyft*
men först blir de en liten powernap :)

Pusshej

Likes

Comments