Header

Idag ringde fertilitetscentrum och meddelade att tre av våra sju ägg blivit befruktade. Vilket innebär att tid för insättningen flyttas fram till nu på torsdag. Jag blev först väldigt ledsen då jag såklart önskat att alla eller majoriteten av äggen skulle bli befruktade. Att det bara blev tre innebär också att man sätter in ett tre dagars embryo istället för fem-sex dagars, och jag hade hellre satt in ett fem-sex dagars då det är större chans att det leder till en graviditet.
Men man ska vara glad att man ändå fått tre stycken, och det behövs ju bara ett litet mirakel ägg för att vår dröm ska besannas ❤
Men vi hoppas att embryona delar sig som de ska och att de två äggen som inte sätts in på torsdag går att frysa.
Men det återstår att se, det viktigaste är att vi åtminstone för ett ägg att sätta in!
Blir lite orolig över att vi hade sån låg befruktningsprocent, undra om det kan ha med endometriosen att göra?
Jag vill såååå gärna att vi får sätta in en liten knodd på torsdag som vill växa och gro till en bäbis och ett liv ❤ håller tummarna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Lite info om hur äggplocket gick,
Vi kom dit runt halv 8 och fick komma in i ett rum där jag fick lite smärtlindring och de förberedde och satte in en kanyl. Låg och väntade på våran tur med en värmedyna och jag och Tobias var så nervösa. De är dock så himla fantastiska på fertilitetscentrum och man känner verkligen att man är i trygga händer.
Sen var det dags för våran tur och Tobias fick ta på dig fina operationskläder och vi gick in i rummet där äggplocket skulle ske.
Där var det tre sköterskor, en embryolog och en läkare. Fick lägga mig i en gynstol och sen fick jag morfin och lokalbedövning. Själva ingreppet gick så himla bra och jag känner verkligen att jag hade tur då man läst så mycket skräckhistorier om hur ont det kan göra.
Vi fick hela tiden vara med på vad de gjorde och fick kolla på en skärm där de visade mina ägg.
Ingreppet tog ungefär 15 minuter var sedan lite är och tagen av morfinet så låg och vilade mig ett tag.
Vi fick sen reda på att vi fått 7 ägg och att Tobias spermier var bra så de skulle nu få träffas och förhoppningsvis sker befruktning.
Vi fick en preliminär tid för återinförande på lördag och det känns väldigt spännande allt. Har efter ingreppet haft lite ont så vilar mig och tar det lugnt i några dagar!

Likes

Comments

Idag är det dags för äggplock! Sitter i skrivande stund på hotellets frukost och dricker juice och lite yoghurt medan Tobias frossar i hotellets godheter. Får endast äta flytande inför äggplocket nämligen. Jag är orimligt nervös, varit vaken sen 03 på grund av mina nerver. Jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra idag och jag oroar mig väldigt mycket för att det ska göra ont att ta ut äggen. Förhoppningsvis får vi ut några stycken iallafall och som sedan blir befruktade! Efter frukost ska Tobias få sina bästa spermier in i ett provrör och sedan åker vi direkt till fertilitetscentrum där vi ska vara 07.45
Förhoppningsvis så har allt gått bra nästa gång jag skriver❤

Likes

Comments

ivf

Det känns helt galet, men imorgon åker vi upp för att göra äggplock på måndag!! Ska ta den sista sprutan ikväll, och sen kör vi!
Jag är så sjukt nervös redan, dels för alla skräckhistorier man läst om smärtsamma äggplock men också för att det är dags nu, vi ska äntligen få ge ivf ett försök, och tänk om det faktiskt lyckas! Tänk om ivf funkar för oss och jag blir gravid och vi får vår efterlängtade bäbis. Wow, det känns så nära nu, vår dröm som vi kämpat för i två år kanska kan bli sann! Båda jag och Tobias håller våra nerver i allt annat än schack och det börjar bli svårt att vara lugn, sansad och ta det som det kommer nu. Vi vill det här så himla mycket och det är svårt att försöka intala sig att det är en bagatell, att det såklart ändå inte kommer lyckas och att man inte ska ta ut något i förskott... det här lilla hoppet man har växer i takt med mina äggblåsor och jag är så hoppfull att det ska funka, vilket är jobbigt då man kommer falla ännu hårdare ifall det inte tar sig..
Det är något så djävulskt svårt att hitta balansen där mellan pessimism och optimism.
Men snart kan vi se mållinjen på vårt första ivf försök, och vi har fixat alla humörsvängningar, sprutor, smärtor och påfrestningar hittills så nu tar vi de sista krafterna och kämpar oss in i mål.

Likes

Comments

Det har varit en tuff period nu, jag har varit sjukskriven två veckor från jobbet, jag blev i samma veva uppsagd pga att det inte funkade att jag var sjuk så mycket. Så jag är i skrivande stund arbetslös, kroniskt sjuk och ofrivilligt barnlös.
Den gyllene trion! Känns som att man har goda förutsättningar och gå in i väggen eller förfalla helt. Men jag lyckas stå på båda benen iallafall om än ganska ostadigt. Jag är inte den jag brukade vara, mitt liv fungerar inte som förr och jag mår inte så bra som jag kan må. Vissa dagar vill jag bara ligga i sängen och vänta tills det blir kväll och att göra frukost kan kännas lika jobbigt som att bestiga mount Everest ungefär. Jag är inte en lika bra vän eller flickvän som förut, jag tränar knappt någonting och jag har ingen energi.
Men någonstans försöker jag att acceptera att det är såhär mitt liv ser ut nu. Jag gör så gott jag kan i förhållande till mina förutsättningar. Det är okej att ligga i sängen hela dagen och vara nere, livet just nu kommer vara en berg och dal bana och istället för att streta mot i kurvorna, Svängarna och nedgångarna följer jag bara med. Ibland är jag på topp och ibland i botten - det är livet och det är ofrivillig barnlöshet.

Likes

Comments

I tisdags gjorde jag mitt första av två ultraljud innan äggplock. 18 ägg hittades då och allt såg bra ut. Kändes så skönt att allt går bra än så länge, och imorgon görs andra ultraljudet och förhoppningsvis har ägget vuxit till sig och är redo att snart plockas ut!
Planerat äggplock är på tisdag och det börjar slå mig hur nära allt är.
Just nu försöker jag att inte har för höga förväntningar på resultatet och jag försöker intala mig själv att det inte kommer lyckas för att skydda mig själv om så blir fallet.
Jag känner mig osäker på om jag kommer orka gå igenom ett till ivf, det är så psykiskt och fysiskt påfrestande för mig och jag har haft väldigt mycket biverkningar i den här processen.
Självklart vill man fortsätta om det leder till en bäbis, men det finns ju tyvärr inga garantier... Tänk att lägga ner hela sig själv, tid och välmående. Jobbet, vänner och familj blir drabbade av hela karusellen, och sen misslyckas man med alla försök. Då har alla uppoffringar, sorg och smärta varit förgäves och man har på ett sett kastat bort massa tid och sitt liv.
Ovissheten gör en galen, tänk om det fanns en maskin som kunde räkna ut hur det skulle gå för en. "Ni lyckas på tredje försöket" eller "ivf kommer inte fungera för er" det hade varit så skönt!
Men jag antar att framtiden helt enkelt får avgöra!

Likes

Comments

ivf

Nu har jag använt sprutorna 2 dagar, och det är så härligt att äntligen vara igång! Det blir en mer aktiv väntan än förut och man vet att om ungefär 13 dagar från första sprutdagen så är det dags för ägguttag. 13 dagar är så himla lite, och det känns overkligt att vara så nära!
Det är ungefär 2 år sedan vi bestämde oss för att försöka bli med barn, och jag är tacksam över att det bara tagit 2 år för oss att komma hit. Har hunnit göra titthålsoperation, få diagnosen endometrios, göra fertilitetsutredning, försökt bli gravida via pergotime, och sen äntligen fått ställa oss i kö till ivf.
Mycket har hänt, och det har tveklöst varit de jobbigaste åren i mitt liv..
Inte för att det är över nu, man har ju ingen aning om ivf kommer funka för oss, och isåfall efter hur många försök.
Hur gick det att ta sprutorna då?
Gonal-f är väldigt lättanvändlig och det känns lite men det gör verkligen inte ont. Kommer nog dock aldrig vänja mig vid nålen och det är väldigt läskigt att trycka in en 2 cm nål i sig själv, det känns så fel! Men det är inte så farligt som det ser ut plus att jag i samband med sprutstart fick halvera min synarela dos vilket är väldigt skönt då jag mått relativt dåligt av den.

Likes

Comments

Tiden går såå långsamt men nu äntligen sätter vi igång! Imorgon börjar vi med sprutorna (gonal-f) och sen är det ca 2 veckor till äggplock.. helt galet!
Jag har mått så dåligt under denna perioden både psykiskt och fysiskt.
Haft väldigt mycket biverkningar från synarela och pravidel, har knappt kunnat sova, vaknar av svettattacker, mått illa, varit yr och endosmärtorna har kommit smygandes tillbaka.
Jag känner mig också helt utmattad, och jag mår inte alls bra just nu.
Jag tycker hela den här processen och ivf är fruktansvärt jobbigt att få igenom och jag blir så oerhört imponerad av folk som har försökt genom ivf i flera år, så starka människor <3
Jag känner knappt att jag klarar att genomgå mitt första ivf för det tär så mycket på mig. Jag är så stressad, orolig, rädd och ledsen över att genomgå detta. Men sen också spänd, taggad och förväntansfull.
Iallafall känns det skönt att få komma igång på riktigt imorgon och få göra allt på riktigt äntligen.
För jag har läst, googlat, lyssnat podcast osv på tok för mycket så det ska bli väldigt skönt att skapa sig en egen uppfattning.
Ska bli spännande och se hur allt kommer kännas.
Kommer jag känna att detta inte var något för mig, kommer det vara en hemsk upplevelse eller kommer det kännas bra och givet att vi gör fler försök.
Det återstår att se, ska iallafall bli väldigt spännande❤

Likes

Comments

ivf

Om mindre än 2 månader (om allt går som det ska) har vi genomgått vår första ivf. Jag är så taggad och nervös inför detta och tänker på det hela tiden.
På ett sätt är det skönt att det är flera veckor kvar så man verkligen kan ladda upp och förbereda sig men på ett annat sätt känns det som en sån lååång väntan och jag vill bara få sätta igång! Det känns som när man har ett plåster och man sakta, sakta drar av det. Jag vill bara rycka direkt.
Det jag är mest nervös över är den emotionella biten. Jag försöker förbereda mig genom att tänka på att vara ödmjuk, inte hoppas på för mycket och att peppa mig själv. Vill gå in i den här processen med vetskapen att det kommer bli en lång och kämpig resa som inte har några garantier på att man ens lyckas i slutet.
Det viktigaste tror jag är att inte se sig själv som gravid efter insättningen, det är så himla stor risk att man annars blir så sjukt besviken och ledsen om det inte tog sig. Dock är det mycket lättare sagt än gjort och jag dagdrömmer hela tiden om hur det hade varit om vi lyckades.
Jag hoppas verkligen att vi fixar att göra åtminstone tre försök och att vi är starka tillsammans och inte blir allt för nedslagen ifall vi inte plussar.
Vi får se det som ett äventyr och en resa där vi kommer växa som personer och tillsammans, förhoppningsvis slutar det i en liten bäbis annars får vi glädjas över att vi åtminstone fick chansen att försöka och påbörja en annan resa till att få ett barn.

Likes

Comments

ivf

Just nu inför kommande ivf så går jag som tidigare nämnt på synarela som gör att jag är nedreglerad dvs satt i ett kemiskt klimakterium. Detta gör att jag inte har någon mens vilket är så jäkla skönt! Min kropp är på semester! Jag har dock fortfarande ont, men aldrig så ont som jag tidigare hade. Synarelan är dock inte bara positivt utan med klimakteriet kom huvudvärk och värmevallningar på besök! Svettningarna är något extremt och flera gånger om dagen känns det som jag kokas inifrån och svetten bara rinner. Detta stör också sömnen då jag vaknar upp i en svettpöl flera gånger per natt. Men att gå på synarela är så mycket skönare än att vara utan, och det är lite småkul att gå igenom klimakteriet samtidigt som sin mamma, inte många barn som gör det!
Utöver synarela tar jag pravidel som jag tar pga högt prolaktinvärde, jag fick biverkningar av dom tabletterna första dagarna men sen nu känner jag inte av dom alls, förutom lite illamående i samband med att jag tar tabletten. Vi hittade att jag hade högt prolaktinvärde i samband med fertilitetsutredningen och om det värdet är högt kan det bidra till svårigheter att bli gravid så innan vi påbörjar vår första ivf ska detta värdet gått ner!
Sen äter jag också folsyra dagligen som man ska göra när man försöker/är gravid.
Vilket vi också hoppas att jag blir tillsist!

Likes

Comments