View tracker

Nu är det verkligen höst. Jag både älskar och ogillar hösten, faktiskt. Med hösten kommer fina färger, mysiga kläder, lov, underbara vackra höstdagar och, i vanliga fall, dåligt mående för min del. Så har det varit flera höstar i rad under en del år. Jag mår alltid sämst på hösten och vintern och ofta en hel del bättre på sommaren. I år mådde jag dock skit under hela året, även på våren och sommaren då det var då jag var som sjukast, så jag har bestämt mig för att satsa att på riktigt börja bli mycket friskare den här hösten och vintern istället (även fast jag inte mått särskilt bra nu heller, haha). Jag är faktiskt otroligt motiverad!! Det är så himla skönt.


I lördags kom min kompis från Östersund ner hit till Stockholm! Jag har kunnat träffat hen några dagar, jättemysigt. På lördag ska vi båda på en övernattning/återträff med personer från ett konvent jag var på i somras som, tack vare ätstörningen, inte alls var tre-fyra lika fina och roliga dagar som året innan. 2014 blev jag verkligen lycklig av att vara där, i år åt jag inte bra alls och det förstörde så mycket. Men människorna jag var med och de vi lärde känna är så himla mysiga, så den här gången ska jag inte låta ätstörningen bestämma och förstöra. Jag längtar verkligen supermycket haha. Det har nog varit den största motivationen för mig, att kunna få åka dit och ha de bästa två dagarna under hela hösten utan att ätstörningen förstör.

Det syns inte på bilden, men det var faktiskt soligt. Älskar soliga höstdagar, haha<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Long time no see, hehe. Har väl inte riktigt någon ursäkt egentligen, det har bara inte blivit av att jag skrivit något. Ska görsöka komma igång igen..!

Det har hänt en hel del på en månad, jag har fått börja dansa lite grann, börjat skolan lite också, ska snart bli utstkiven (nästa vecka!!). Har gråtit mindre, skrikit mer dock. Jag har på senaste tiden allt för ofta blivit så himla arg, jättejobbigt. Sådär arg så att en knappt kan kontrollera sin ilska. Ofta i samband med ångest också, så då är det bara ännu värre.
Jag har dock också fått mycket mer motivation att bli frisk också!! Mest på grund av en grej som jag ska få göra med mina kompisar om två veckor, och på grund av annat. Har haft så svårt att ens vilja bli frisk, men nu vill jag allt annat än att vara sjuk i flera år än att kämpa för att bli frisk nu!

Från häromdagen när jag var ute och sprang (pappa skulle cykla bredvid, haha). Så himla skönt <3

När jag och min bästa vän var i urban outfitters och tog bilder i fotoautomat, haha. Älskar henne och älskade dagen.


Det är verkligen så himla värt att bli frisk när man får och kan göra saker som gör en sådär lycklig!! Det är så mycket bättre än ett liv som bara kretsar runt mat och ätstörning.

Likes

Comments

View tracker

Jag får springa igen!! Det är bara 20 minuter i veckan, så jag har delat upp det på två dagar då jag är så himla otränad just nu hehe, men ändå. Och det är mest bara inför dansen (för jag får dansa snart också!!), så att jag inte börjar fullt ut med det haha.
Sån lycka att få röra på sig mer alltså, så skönt.

I torsdags sprang jag på kvällen och idag på morgonen. Så härligt.

Likes

Comments

Ber om ursäkt för hur dåligt med uppdatering det har varit här på bloggen på sistone!! Har varken riktigt haft tid (konstigt nog) eller ork... Ska försöka bättra mig!

Imorgon har jag varit här på avdelningen i fyra (!) veckor. Halva tiden av på ett ungefär hur länge en är här, åtta veckor. Det varierar ju lite från person till person, men genomsnittet är i alla fall åtta veckor. Det har inte varit lätt och jag vill inget hellre än att bli utskriven nu med detsamma, men egentligen har avdelningen blivit lite som en trygg plats. Det trodde jag aldrig skulle hända, haha.


Älskar min målarbok, den är så bra att ha som distraktion och tidsbedriv här💜

Såhär på söndagar har jag alltid en del ångest, dagen innan vägningen för mig. Alltid jobbigt, ugh. Jag hoppas att jag kan sova, haha... Godnatt!!

Likes

Comments

Nu har jag min andra typ "riktiga" permission (har varit hemma några få gånger utan att äta också), med kvällsmålet här hemma. Det är på något sätt svårare med maten hemma och jag är redan trött efter den sista av tre ganska utmattande dagar med multi family-terapi, så jag ska snart sova. Om någon minns berättade jag ju om att jag egentligen skulle gått på mft för typ tre veckor sedan men att det då blev inläggning istället. I alla fall, nu hade vi det här på avdelningen också och det har som sagt varit tre typ lite krävande (men ändå ganska givande!) dagar. Bland annat fick vi utmaningar på luncherna, så som att sitta bara vi tjejer vid ett eget bord eller/och att få lägga upp maten själva(!).


Vi fick måla på ett stort papper en dag, en färg var och så fick vi byta plats med varandra då och då så att alla fick måla på allas "platser".

Imorgon ska vi in till scä igen innan frukost, men sen på kvällen ska vi hem igen! Då ska vi även äta frukost hemma på söndag morgon, en riktig utmaning. Godnatt!!

Likes

Comments

Idag på morgonen när jag klädde på mig satte jag på mig, istället för mina vanliga mjukisbyxor som jag alltid brukar ha här på avdelningen, kjol. jag aktade mig för att ta just en av mina svarta kjolar, som jag testade igår och bröt ihop storaktieägare av då den inte längre var för stor, men jag tog en annan som kändes okej. sen efter lunch åkte jag in till stan för typ möta mina kompisar, själv till och med. Det var så otroligt skönt, jag kände mig nästan helt vanlig, i mina vanliga kläder, påväg ensam till tunnelbanan för att möta mina kompisar. (Jag kunde inte låta bli att gå sådär lite extra snabbt också hehe, det var dels såklart äs men även mycket på grund av bara hur skönt det var att få röra på sig lite mer ärligt talat.) Det var så mysigt att träffa mina vänner också.

På kvällen sedan var maten enklare också, åh. Önskar att jag fick fler sånna här dagar, de påminner mig om varför jag måste bli frisk, för att kunna göra sånt jag gillar och mår bra av. Som att dansa, vilket jag faktiskt kanske får göra snart enligt mina behandlare!! Är gladare än på väldigt länge nu.

Likes

Comments

Min mobil är trasig... Har fått en dålig "vana" att kasta saker när ångesten väller över för mycket, so that happened. Har därför heller typ inga bättre bilder som jag kan använda här hehe. Aja. Vi ska laga den snart i alla fall, hoppas jag.

Idag har varit en så himla jobbig dag, massa ångest typ varvat med tårar under största delen av dagen. Inte så kul så att säga. Är otroligt trött nu, skriver snabbt detta inlägg innan min syster kommer snart för att snabbt hälsa på så det blir väl mysigt.

Hoppas att ni har en bra kväll fina!

Likes

Comments

Imorgon har jag varit här en hel vecka nu. Det har varit otroligt jobbigt ärligt talat, vill bort härifrån så snart som möjligt.
Efter en stor ångestattack här om dagen har jag i alla fall fått en ny medicin som ändå hjälper en del så det är väl bra, ångesten har faktiskt minskat lite. Jag ogillar dock att äta med de andra i matsalen hehe, och jag har fortfarande inte direkt pratat så mycket med någon annan här. Mina behandlare är i alla fall bra, det känns skönt.

I och med att jag har varit här en vecka imorgon är det också vägning, är så himla rädd. Jag kan känna att jag har gått upp och det är verkligen typ den värsta känslan någonsin just nu. Har ångest över både att inte veta och att få veta vikten. Vi får väl se hur det går, uh. Godnatt✨

Likes

Comments

Jag är nu inne på slutet av min andra dag här på familjevårdsavdelningen. Det har varit riktigt skitjobbigt ärligt talat, mycket tårar och ångest och bråk. Vill bara komma härifrån.

Idag på eftermiddagsmellanmålet klarade jag dock tillslut, efter två försök tidigare under dagen, att äta en hel ostmacka, med smör och allt!! Vet inte hur länge sen det var jag åt det sist. Det var så otroligt jobbigt och det tog mer en halvtimme trots att gränsen för mellanmål är 15 min, men jag gjorde det i alla fall. Jag känner mig nästan lite stolt, även fast äs inte vill låta mig känna mig det.
(Pga den mackan fick vi också lov att gå ut på en kort promenad i 15 minuter!! Det var verkligen jätteskönt trots att det var så kort.)


Nu är jag otroligt trött, vill gå och sova med detsamma, men måste vänta på att några av personalen här ska komma och ta min puls. (Vet inte riktigt varför, de tog allt sånt igår?) Men sen ska jag sova! Gonatt fina ni, hoppas att ni haft en bättre start på veckan än jag har haft.♡

Likes

Comments

Jag har nu packat färdigt, om någon kvart åker vi in till scä för att i x antal veckor vara inlagda på deras familjevårdsavdelning. (Skrev mer om det här.) Jag är rädd. Jag vill inte. Men förhoppningsvis så blir tiden där välförtjänt och jag hoppas att jag kommer komma ut därifrån en hel del friskare.

Likes

Comments