Ensamhet kan vara helt underbart när man själv vill vara ensam. Men att vara ensam för att man blir tvingad till det är inte lika underbart. I dagens samhälle är många ensamma, speciellt i de unga åren då vi växer upp. Detta är precis vad jag ska prata om här.

Jag är 17 år och går 2:a året på gymnasiet. Jag är "tvingad" att vara ensam. Förra året skede en händelse som gjorde att mina vänner sakta lämnade mig. Detta berodde mestadels på felaktiga rykten och stor missuppfattning. Jag var sedan borta ett tag ifrån staden för att jag behövde en paus och för att träffa nya människor, men jag var tillslut tvungen att återvända på grund av att skolan började.

Jag var den personen som andra personer pratade illa om så fort jag vände min rygg. I början ville inte någon prata eller lära känna mig. Jag vågade inte heller ta kontakt eftersom jag var rädd för att jag gjorde fel eller att det jag sa till någon skulle spridas, eftersom jag vet hur fort saker sprids. Jag blev offer för en slags dold mobbning som många ungdomar utstår dagligen. Det handlar om exempelvis blickar, viskningar och utanförskap.

Även om jag kan vara glad i skolan vissa dagar så kan jag samma dag gå hem och gråta. Detta är inte onormalt eftersom jag är så pass ledsen på insidan. Vetskapen om att mina "kompisar" jag har i skolan inte vill ses med mig när skolan tar slut gör mig ledsen. Jag har flera gånger frågat om de vill ses men jag får mycket sällen ett ja. De brukar säga att de är upptagna, men lägger efter en stund upp en bild på instagram där man tydligt kan se glädjen i ögonen på det kompisgäng jag inte får vara delaktig i.

Jag känner mig ensammast i världen och har ingen att luta mig på när jag behöver. Därför vill jag uppmärksamma detta och försöka nå ut till andra människor som upplever samma saker och känner sig ensamma så att vi kan brottas med våra känslor tillsammans. För det är inte underbart att vara ensam när man inte vill vara ensam.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg! I denna blogg kommer jag ta upp allt som finns kring ensamhet. Exempel; Hur det känns att vara ensam, att vara ensam bland andra människor och hur ensamhet påverkar oss.

Likes

Comments