Guuud va veckan gått fort, lite hat kärlek för mig.  På ett sätt längtar jag till helg då hela familjen är hemma och andra sidan innebär det att lillan blir en vecka,  äldre 6 veckor idag 😯!! 
Men nu är det helg och det ska bli så skönt, lillan har haft en halv jobbig natt inatt.
Jag kan säga att det är stor skillnad på första och andra barnet just med tålamod och ork.  Jag har ett betydligt större tålamod den här gången,  det gör mig inget att hon vaknar 3-4 gånger per natt,  eller hennes skrik bekommer mig inte på samma sätt som det gjorde när Alfred var ledsen. Orken är det sämre med men då man har en vild liten 3 åring så finns inga alternativ,  man måste ut och hitta på något.  Idag tex åkte vi till Ikea och strosade runt och Alfred fick leka lite på Småland,  vilket betyder att jag fick dricka mitt kaffe i lugn och ro 😌
Min fina älskade knasiga familj ä. Bra underbar 👨‍👩‍👧‍👦💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tobias har smittat ner mig med världens förkylning,  har legat sen i måndags och bara försökt hålla mig vid liv.  Tur lillan har haft bra nätter med bara ett uppvak. Vi har lämnat Alfred på förskolan och nu ligger vi bara i sängen och myser.  Ska dock ta mig upp en liten sväng och skura golven då vi får främmande i helgen men annars så fortsätter vi på "ligga helt still i soffan" stilen en dag till 😘

Likes

Comments

Idag är det full rulle,  tur Alfred gav mig sovmorgon till 08.30 iallafall. 
Igår var jag och tvättade hos pappa och Lena efter tobbe åkt.  Sara och Alexander kom så Alfred var ute och lekte halva dagen, och jag och Lina satt och kikade lite på deras blivande kök och åt bullar 😏 sen blev det bite line till middag innan jag och Alfred styrde skutan hemåt. Alfred gick och la sig direkt och jag målade badrumstaket.

Nu ska vi ut på cykeltur och sen kommer Tomas hit så ska vi åka på tippen,  känns så skönt att få börja kasta och köra iväg grejer i allt kaos,  sen ska jag måla igen och innan rasmus kommer.

Likes

Comments

Nu börjar det dra ihop sig för att skicka in papperna till skatteverket på lillan. Men va tusan ska hon få för namn tro?!  Vi har:
Alma
Wilma
Lovisa
Alicia
Men vi kan verkligen inte bestämma oss, PANIK 😧.
Har hela tiden tänkt att hon växer in i ett namn men icke då!  Hjälp!

Likes

Comments

Lillan har nu i 3 nätter haft det väldigt jobbigt,  vet inte om dom har någon period nu eller om hon också känner sig lite hängig men hon vaknar säkert 7-8 gånger på en natt och verkligen är super ledsen 😢!  Även på dagarna är hon mer ledsen.  Så den här mamman känner sig mer död än levande just nu.
Iförrgår var tanken att jag skulle åka och handla klart allt tätskikt och fix till renoveringen men mådde verkligen inge bra så vi åkte ut till Kajsa och satt där och surrade så fick Alfred leka med Walter och Gordon några timmar.
Tobias kom hem i fredags kväll och fortsatte kämpa på med badrummet med hjälp av Rasmus. Så nu är allt tätskikt klart och det är bara jag som ska måla klart taket så börjar Rasmus kakla imorgon går sakta men säkert framåt och i slutet av veckan hoppas vi att det mesta är klart 😬. Då är det bara det roliga kvar att beställa ett nytt badkar och ny inredning 😁 

Nu har tobbe åkt så nu är jag gräsänka en vecka till 😰
Så nu åker vill till bergsåker och lånar en dusch och en tvättmaskin 😂

Likes

Comments

Idag är dagen som vi väntade på, idag är dagen du beräknades komma men vi har redan fått 4 fantastiska veckor tillsammans med dig 💞!
Alla säger att tiden går så mycket fortare med andra barnet och jag kan inte annat än att hålla med. Får ångest när jag tänker på att du kommer växa och bli stor, vill ha mitt lilla knyte litet. Dock är hon inte såå liten längre då 44 cm och vägde när vi skrevs ut 2438 gram, nu 3705gram 49cm lång 💕

Likes

Comments

Igår hade vi egentligen inte så stora planer. Tobias åkte tidigt iväg på borta jobb och kommer hem på fredag, första gången jag är ensam med båda barnen 😬.
Skulle träffa Tobias mamma på banken på morgonen och skriva lite papper,  sen for på birsta och åt och vidare hem till dom.
Påväg en hem for vi en snabbis på Candy World så Alfred fick leka av sig lite, väl där satt jag med lillan och hon sov i mitt knä när jag ser att hon blir blå mellan näsan och munnen (hon har väldigt lätt för att bli blå om benen och armarna och så, men då hon är prematur har det inte varit något att oroa sig över) men nu vart jag fundersam,  när hon sedan slog upp ögonen så rullade dom bakåt och jag fick panik la en hand över ögonen för att sluta dom igen och när hon öppnade dom igen var allt som vanligt.  Jag ringde 1177 som bad mig åka in och kolla hennes suturation, så vi åkte direkt till akuten.  Dom kollade noga igenom henne och det enda dom kunde se va att hon var röd i halsen och att hon bajsar grönt vilket tyder på ett virus i kroppen.  Så vi fick åka hem igen och ingen var gladare än jag 🙋
La lillan, Alfred och jag gjorde sen middag och myste i soffan. La honom och då var det dags för tvättstugan som jag totalt glömt bort i all rabalder,  då kikar Emma och Ida förbi 😊
Från inga planer till allt på en gång! Nu ska jag och lillan mysa hemma till det är dags att hämta storebror på dagis.

Likes

Comments

Som många gånger förr så är våran planering och tajming inte alltid den bästa.  När vi fick veta att vi väntade lillan så är det så mycket saker vi tänkt hinna med innan ankomsten.  Vi skulle lägga nytt golv i hallen och vardagsrummet, måla hallen och taken, göra klart väggen med garderober i sovrummet och som pricken över i;et renovera stora badrummet 😂. 
Men då lillan bestämde sig för att komma lite tidigare så hann vi inte ett skit,  tobbe slet ut gamla golvet i hallen och vardagsrummet kvällen innan jag blev inlagd och målade taket i hallen samma dag som jag blev inlagd på måndagen.  Golvet i hall och vardagsrummet la han under mina permissioner från BB den veckan och badrummet rev han dagen vi kom hem med henne,  så nu lever vi i ett kaos 😂!
Fick ju iallafall nya golv men är utan dusch.

Likes

Comments

Då det var ett tag sedan jag skrev så har det hunnit hända en del.
Men det största är ju så klart att Alfred blivit storebror till en liten tjej som hade bråttom ut och kom i v 35 :)

Graviditeten i sig var fantastisk, inga större krämpor. Och när det var dags för rul var vi så säkra på att det var en liten pojke till, så bm bara skrattade och sa att det fanns tre streck som då tyder på en flicka. Jag blev chockad men så fruktansvärt glad. Vi valde att inte berätta för någon och så blev det, förutom min farmor när hon kämpade på med sin cancer som tyvärr hann avlida ca 2 veckor innan hon kom.

Fredag den 29/7 var begravningen för farmor, det var självklart oerhört jobbigt vilket visade sig sedan då jag direkt efter åkte upp på förlossningen med regelbundna sammandragningar blev stoppad med bricanyl sprutor och citodon och fick under kvällen åka hem. Helgen gick och natten till måndag vaknade jag som vanligt många gånger men varje gång var det blött i sängen, Inte mycket men nog för att börja fundera. Dagen efter ringde jag fl som sa att jag skulle ta på en binda och vänta. Inget kom i bindan förens jag la mig och vila med Alfred. Ringde upp igen och dom bad mig komma in. Gjorde ctg och Gyn undersökning meningen tydde på fostervatten. Ett sista test sa bm men det verkar bara vara rikliga flytningar, fick sitta och vänta på provsvar sen kommer läkare i joggandes och sa bara - lägg dig ner, testet är positivt! Du läcker fostervatten. Blir inlagd med sängläge enbart tillstånd att gå på toa. Då navelsträngen kunde komma ikläm. Den natten gick vattnet och tack gode gud att det gjorde det där sista testet så jag var på sjukhuset och inte hemma. Dom gjorde ctg och infektionskontroller hela tiden men under onsdagen fixerade sig bäbis och jag fick röra mig som jag ville igen. Vi fick sova hemma med Alfred men åka in för kontroller under torsdagen. På fredagen bestämde dom sig för att nu måste jag sättas igång hade då gått 4 dagar med vattenavgång fick första dosen 11 men inget händer med tappen. Regelbundna värkar med 2 min mellan varje, klockan 17.25 hade jag öppnat mig 1,5 cm och trodde nu att jag skulle dö. Och 19.25 orkar jag inte mer och ber om eda och att få gå över till fl får börja med lustgasen direkt och gud vilken lättnad från att ha gråtit av brist på ork till att ligga och tokskratta mig igenom varje värk. Avböjer då edan när den kommer och vill vänta. Ny undersökning 20.40 då öppen 8 så på en timme öppnades jag 7 cm 21.32 får jag krystvärkar och 21.36 kom en fantastisk filur ut 2638g 44cm lång. Blir kvar 3dygn då hon inte kunde hålla temperaturen och blev matad var 3 timme av personalen🌸 iidag är hon 19 dagar gammal och är helt underbar.

Likes

Comments

"Kod för att importera min blogg till Nouw:3988999982"

Likes

Comments