View tracker

Att man skulle uppleva dagen då Donald Trump vann valet för att bli USAs nästa president trodde man aldrig skulle ske... ett stort skämt, och helt chockande! Satt och kollade valvakan hela kvällen hos våra grannar, och trodde från början att vi skulle få se på då USA tog nästa steg fram och skulle för första gången välja en kvinna som president, men istället fick vi se på när hela landet tog ett mega kliv bakåt istället...

Efter valvakan var klar, hörde man en hel riot utanför, som alla skrek i grupp "Fuck Donald Trump!!", kan inget mer än att hålla med! Stämningen efter valet, och dagen efter i skolan, var allt annat än munter...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Att få fira Halloween i USA, har som sagt alltid varit en dröm. Att verkligen få en chans att gå in för det, och inte vara den personen som kör en "Bridget Jones" och kommer till festen den enda som är utklädd (vilket har hänt en eller flera gånger haha). Så vi körde all in, åkte till santa barbara, down town, till deras halloween butik, där det bara var att välja och vraka bland alla olika kostymval. Dock kanske vi skulle tänkt igenom det lite bättre, och inte åka in i sista sekund, då det var kaos i butiken. Alla var som sagt ute efter en utstyrsel, så allt låg huller om buller, utspritt på golvet, och det mesta var utplockat i våra storlekar.. Men det slutade upp med att vi kom hem med två poliskostymer, Anton köpte en SWAT kostym och jag en blå polisuniform, fick även nedprutat min kostym, då det fattades diverse accessoarer, så 15% rabatt, yeeey.

Det var som sagt även Antons födelsedag i samband med Halloween, så hade hela dagen planerad för skojigheter. Anton hade nämligen gått till skolan för hans fredagslektion, och även där blev han uppvaktad av sina klasskompisar. De hade bakat kakor och köpt helium ballonger till honom. Så medan han var i skolan, så sprang jag in till Isla Vista centrum för att köpa ballonger, ingredienser till en oreo cheesecake, och lite vin. Har nog aldrig varit så effektiv i hela mitt liv, stod och blåste upp alla dessa ballonger, samtidigt som jag bakade en kaka (hade svårt att hitta receptet jag skulle använda, så slutade upp med att jag började på fel kakrecept, och var tvungen att börja på ett nytt recept halvvägs in i bakandet) och lagade lunch till honom. Och som ni vet, är det faktiskt inte så himla enkelt allt blåsa upp ballonger, satt nog med dom i seriöst över en timme haha. Så när väl Anton slutat skolan, mötte jag upp en glad födelsedags kille med heliumballongerna i högsta tag vid bussen. Så lurade honom att jag precis vaknat, och legat i sängen hela dagen. Hade nämligen bett våra rumskompisar om hjälp att de skulle sätta på "happy Birthday" låten av kygo (vilket jag tyckte var passande då vi kollat på hans konsert helgen innan) när han skulle öppna ytterdörren. Så när han väl öppnade dörren blev han överraskad av både sång och en ballongfylld lägenhet.

Sedan var det bara att börja firandet på riktigt, gjorde oss i ordning och tog på oss kostymerna, mötte upp våra kompisar och började förfesten hos dom relativt tidigt. Som sedan ledde till utgång i Down Town. Älskar verkligen att alla hade gått in för det och klätt ut sig, vissa hade VERKLIGEN gått in för det om man säger så. Så himla kul, att se alla olika kostymer, dansande på klubben och ha the best time.

Likes

Comments

View tracker

PART THREE OF CATCHUP:

Första dagen i skolan, började med att vi skulle göra ett test för att se vad man hade för nivå i engelska och i matte. Fyller i ditt namn och ålder som vanligt på testet, men tydligen i detta land är du även tvungen att fylla i på ditt test, vad du har för etnicitet (vilket är helt bisarrt, varför ska man behöva veta det?!). Engelskan bestod av en uppsatts, läsförståelse, och grammatik, medan matten var kryss frågor.

I alla fall, detta var vår början på Wave Week, vilket är som en introduktionsvecka för alla Internationella studenter. Under denna vecka fick vi bokat våra klasser, se hur campus såg ut och försöka orientera oss vart alla byggnader låg, vilket var en process i sig, då campus är enormt! Men vilket fint läge det har, det ligger på ett berg, så du har utsikt över havet och stranden, som ligger precis nedanför. Mind blowing.

Sedan hade vi en Introduction to Collage, kurs på tre dagar under denna vecka. Där vi gick igenom allt och lite till, för att få oss förberedda inför vår tid här på Santa Barbara City Collage.

En utav dessa dagar på kursen, kom en polis förbi för att berätta för oss lite om reglerna här i Kalifornien. Han berättade mycket om "fest regler", att du exempelvis får en böter om du har öppna alkohol flaskor bärandes på gatan, och om du ska röka på, så gör det helst inomhus, eller på din egna tomt om du inte har medhavande "medical card" (ja, dessa ord kom från en polis, vilket är helt främmande för oss från Sverige, där denna drog inte alls är accepterad i samhället som här). Lite komiskt är det, då i denna stat, så anses rökning av tobak vara värre än värst, men de är helt öppna med marijuana. Som en utav våra lärare sa: "Röker du här, anses du vara lika illa som en mördare". Med andra ord, inte alls många som röker "vanliga" cigarretter här.

Sedan vart det en dag på stranden, som var anordnad av skolan, där vi blev bjudna på lunch och trevligt häng, med både fotbollsspelande och frisbee kastande. Efter detta var vi lite lediga innan den riktiga skolstarten började. De lediga dagarna innebor flera vändor med vanen för att fixa möbler. Så en soffa, matbord etc, blev införskaffat under dessa dagar. Man fick ju passa på, så länge vi fick låna vanen, då det var smidigt att bara trycka in alla möbler och sedan köra hem dom. Men en sak vi dock prioriterade först (innan soffa m.m.), var att införskaffa oss varsin Surfingbräda. Måste ju passa på nu när man väl har vågorna utanför dörren dagligen, och testa på "the real cali life".

Likes

Comments

​PART TWO OF CATCHUP:

Efter att vi fått sova på golvet första natten, var det bara att bege sig mot IKEA, vilket ligger i Los Angeles. Tanken var att vi skulle hämta upp våra nyblivna rumskompisar, Elina och Nikolai, på deras Motel. Men vi hade glömt av att ta varandras nummer eller Facebook, så blev svårt att få tag på dom. Så vi bad receptionisten att ringa upp dom på deras rum, eftersom att de hade en policy att inte ge ut deras rumsnummer. När de väl svarar så berättar receptionisten att en Amanda och Anton söker dom, men de missförstod helt och sa att de varken kände någon Amanda eller Anton, Så snopna fick vi gå därifrån, och bege oss med vanen till IKEA själva. 

Med bege sig till IKEA menar vi massor av mobildata på gps, stress och en längtan tillbaka till de svenska vägarna. Att åka bil och framförallt med en mega stor van, som låter som en lastbil när man backar, är inte en dröm på dem amerikanska vägarna. Vägarna må vara breda och körfält finns i mängder, men med en struktur som Gina Tricot på mellandags rean (KAAOS) gör detta ingen skillnad.

Sen till köerna, som vi fortfarande försöker förtränga in i det förflutna, för som inte nämnt tills nu så var AC:n sönder(Vi vet, Kalifornien, ingen AC + köer = ingen vind  och svett i mängder. Men efter många om och men kom vi äntligen fram till vårt kära svenska ikea. 

Vi fick köpt oss en hel del, saker till kök, toalett, och sovrum. Dock fanns det inga "vanliga" madrasser att köpa, som man bara kan sätta på fyra ben, utan vi vart tvungna att köpa madrass med tillhörande sängstomme. Med andra ord så fick vi köpt en finare säng, än vad vi hade hemma i Sverige. Efter många timmar spenderade på Ikea, begav vi oss hem. 

Väl hemma så började monteringen av sängen, kunde ju inte spendera en natt till på det golvet, var vad vi trodde i alla fall. För när vi väl monterade ihop sängstommen, märkte vi att vi missat att köpa en del, delen som skulle hålla upp hela madrassen. Så det innebar att vi återigen fick sova en natt på golvet, haha... Men dock denna gång, så hade vi en madras att sova på. 

Så dagen efter fick vi ta samma långa färd tillbaka, för att köpa den del vi glömt. Denna gång följde även rumskompisarna med, så inga missförstånd denna gång haha. Sen hem igen, vilket vi sedan inser att vi glömt ytterligare en del till sängen... Eftersom att turen dit tar mer än två timmar, och två timmar tillbaka, så hann vi inte åka dit en gång till denna dag, utan fick tagga till för att åka dit dagen efter IGEN! Så ytterligare en till natt på vårt underbara golv haha.. Så efter många om och men, fick vi till slut en komplett säng, och har sedan dess inte behövt spendera en enda natt mer på golvet. YEEY!  

Fick ändå till det rätt mysigt, eller vad säger ni? hahah, för första gången man någonsin älskat att man har heltäckningsmatta. (bild från första natten på golvet)

Likes

Comments

PART ONE OF CATCHUP:

Tänka sig att det redan gått mer än två månader sedan vi satte vår fot i Kalifornien för första gången. Vi kom hit den 1a Augusti, och det är redan slutspurten av Oktober! Det har varit fullspäckade månader, och de första dagarna här var minst sagt tuffa. Vi skulle hitta boende, bara det var en process i sig,

De första fyra dagarna så bodde vi i Beverly Hills, Los Angeles, hos en familjekompis. Därifrån fick vi söka boende, och vi ringde varenda en hyresvärd, och till slut så fick vi napp (för tydligen ville de flesta inte ta emot par, då de hade uppdelat tjejer och killar för sig). Så vi tog vanen, som vi fick låna utav familjekompisen, och tog oss till Santa Barbara, som är cirka en två timmars bilfärd från Los Angeles, med tanke på all trafik.

Väl på plats i Santa Barbara, så fick vi kolla igenom de olika alternativen för lägenheter, och de enda de hade tillgängligt för oss , eftersom att vi helst ville flytta in på en gång, var ett town house som är en tre rummare, med kök, som vi skulle få dela med två andra. Vi sa att vi var intresserade, men att vi helst var sugna på en tvåa, så de skulle kolla på deras alternativ och bad oss komma förbi dagen efter istället.

Vilket vi gjorde, och väl på plats var det ett Norskt par som även de var intresserade av att hyra lägenhet, vilket slutade upp med att vi alla flyttade in till samma lägenhet. Så skrev på kontrakt, vilket tog en hel dag, och sedan var vi med hus och nya rumskompisar på en och samma dag.

Sedan kom processen att fixa möbler, eftersom att det tog en hel dag för oss att skriva på kontraktet för lägenheten, så åkte vi till enda stället som hade öppet sent i närheten, vilket var Walmart i staden bredvid. Men tydligen så sålde dom inte några sängar eller madrasser i affären, utan bara på nätet (vilket vi fick reda på plats), så vi fick köpt oss täcke och kuddar och fick göra oss beredda för en natt på golvet.

Bilder lånade från abc and the sweeps

Likes

Comments

Ni som inte känner oss sedan innan, ska vi här nu berätta lite kortfattat om vilka vi är som ligger bakom denna blogg: A Times Two. Amanda och Anton heter vi, är 21 och 23 år gamla, och har varit ett par sedan 2014. Kärleken började på jobbet, och det är där vårt äventyr startade. Efter flera spännande resor i både Afrika, Asien och Europa, kände vi att vi även ville testa våra vingar i Staterna. Så flyttade från Göteborg, Sverige, till Santa Barbara i Kalifornien, USA.

Vi studerar nu på SBCC, som är ett community collage. Där vi studerar två olika inriktningar, Amanda studerar Interior Design, vilket innebär sena kvällar, (då de flesta inredningskurser är kvällskurser), medan Anton studerar Business Management.

Vi vill att ni även ska kunna ta del utav vårt äventyr tillsammans, då ni kommer kunna få en inblick i vårt vardagsliv som två studenter i USA.


Likes

Comments