Header

Hej!

Då var det väl även dags för mig, Malin, att ge en liten lägesrapport! Efter SM så tog jag min säsongsvila och vilade helt i ca 2 veckor. Därefter har det varit en tålmodig upptrappning av träningsdosen för att nu äntligen vara igång på allvar med grundträningen! Det blir tidiga morgonar och sena kvällar men jag älskar det! Dessutom bokade jag häromdagen flygbiljetter inför ett nytt jul/nyårs-läger i Sydafrika så det ger ju lite extra motivation i höstrusket.

...Men det är ju inte bara grundträning och höstrusk som gäller för tillfället utan även en pågående terrängsäsong! Precis som för Angelica (och övriga medlemmar i bloggligan) så är mitt sikte just nu inställt på Terräng SM sista helgen i oktober. För att få lite tävlingskänsla igen sprang jag därför ett första lopp nu i helgen som var, då jag sprang Mössebergslunken. Jag kände mig lite ringrostig och fick tyvärr springa ett sololopp men fick med mig en rätt bra känsla och en bra uppstart på säsongen! Till helgen gör jag mitt 19:e (!) Billingehuslopp och sen är det bara den sista laddningen kvar innan det smäller i Huddinge.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er,

Nu har jag (Angelica) haft ett lite uppehåll i tävlandet men förra lördagen sprang jag min första terrängtävling för säsongen, 10 km på varvetmilen i Umeå. Banan var lite speciell då vi sprang 2 varv på en 5km sträcka, tyckte det var lite för mycket snäva svängar (tror några höll på att ramla och stuka fötterna där) och lite mer kuperat än vad jag hade velat men det gick ändå super. Sprang alla 10 km tillsammans med några andra så vi hjälptes åt att ligga först och dra i kylan, för ja det var riktigt höstväder med kyla och rusk.

Jag kände mig väldigt stark under hela loppet och det märktes eftersom jag blev 2:a på ett nytt pers som nu lyder 38.09. Detta var min enda och sista tävling innan terräng-SM som är väldigt snart så jag är riktigt taggad. Det var väldigt kul att tävla på hemmaplan, hade ett enormt stöd ute på banan, sprang och log en hel del. Tycker det höjer prestationen när stödet finns där när man minst anar det och även att vi löpare hejade lite på varandra de sista kilometerna var guld värt. Jag fick till och med spurta ner gruppen jag sprang med vilket gav ett bra besked och lite extra glädje när jag sprang över mållinjen.

Likes

Comments

Hej, lisa här igen!

Jag sitter i skrivande stund på tåget på väg hem till Göteborg efter en helg i Stockholm. Det var som vi nämnde i tidigare inlägg Lidingöloppet. Som faktiskt sedan 1982 är noterat i Guinness Rekordbok som världens största terränglopp med cirka 60 000 deltagare varje år. Jag sprang 10 km på lördag förmiddag, starten gick redan 09:05. Med mig på startlinjen hade jag även Linnea som är tillbaka efter en sommar på vift och massor av äventyr. Kul att ha henne tillbaka på träningarna och tävlingar. För mig var det första gången på Lidingös 10 km bana medan Linnea har sprungit tidigare. Lidingöloppet är känt för sin kuperade bana och med det i åtanken öppnade de båda i en stabil fart för att ha kraft kvar till både Abborebacken och Karinsbacke som kommer efter varandra på andra halvan av banan. Jag sprang tillsammans med 5 st andra tjejer första halvan men kände mig stark i backarna och efter 7 km var vi bara 2 st som sprang ihop. Med 2 - 1,5 km kvar försökte jag öka successivt att skaka av mig min medlöpare vilket jag lyckades ganska bra med, och fick en liten lucka med 500m kvar. Jag trodde då att det var en konkurrent i K22 klassen men när jag svänger in på upploppet hör jag från högtalarna "Nu välkomnar vi in segraren i K22 klassen, Lisa Bergdahl från Sävedalens AIK" och sen ser jag att kranskullan går ut lite i banan. Jag som var helt inställd på att behöva spurta hela vägen in över mållinjen för att hålla undan kunde då istället hålla lite till höger och ta emot segerkransen och njuta lite av att vinna Lidingöloppet i K22 klassen. Linnea sprang in på en fin 10e plats!

Eftermiddagen spenderades med att heja på de duktiga löparna som tog sig ann de tuffa 3 milen.

Efter att ha tävlat många av augusti och septembers helger tar jag nu lite paus från tävlingsbanan och fokuserar på träning fram till terräng SM i slutet av oktober.

// Lisa

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det nämligen Lisas födelsedag! Att bli 22 år skojar man inte bort. Vi blogg-kollegor och träningskompisar vill självklart önska henne en jättefin födelsedag och ett stort GRATTIS! Vi önskar henne också stort lycka till i uppladdningen mot helgens Lidingölopp där hon tillsammans med Linnea ska slåss om juniormedaljerna på lördagens mil-bana.

Men mer om det sistnämnda senare, idag fokuserar vi på firandet av födelsedagen! (Alltid ett smart drag att fylla år på en vilodag).

Likes

Comments

Hej, Lisa här!

Tänkte bara berätta att jag igår sprang Kretsloppet i Borås. Det var en riktigt rolig och bra arrangerad tävling med bra stämning. Tror även att det var någon typ av stadsfest för det kändes som att hela Borås var ute på stan och hejade, vissa hejade till och med från balkongerna. Man hade även sitt namn på nummerlappen så många ropade "heja Lisa", det ät lite extra roligt.

Till loppet så var det en tjej från Etiopien med som jag kände igen från förra helgen då jag sprang Jubileumsloppet här i Göteborg. Jag vann över henne då men tänkte att hon kan vara bättre på 6 km än 10. Men hon släppte lucka redan efter 1 km och jag var ca. 1 min före henne i mål. Hade inte direkt någon kille att springa med heller för de sprang jättesnabbt första kilometern. Ganska bra känsla i löpningen så blev förvånad över tiden i mål som var 22:38. Såg sedan på klockan som även visar hur långt jag sprungit och när jag pratade med de andra som sprungit att banan var ca. 300m för lång vilket motsvarar ca. 1 min. Då känns det lite bättre iaf., haha!

Eftersom jag fyller år på tisdag och böt lägenhet i slutet av sommaren hade jag även på kvällen bjudit hem några vänner på middag. Det blev med andra ord en väldigt lyckad lördag! Söndagen började inte så illa den heller med en härlig löprunda i Skatås tillsammans med Malin!

Nu ska jag ladda batterierna för en ny vecka imorgon! //Lisa

Likes

Comments

Vilken kväll vi hade igår! Regnet höll sig i princip borta, DJ:n var på plats, uppvärmning till glada ledare från SATS och taggade löpare. Vi mötes upp på Lindholmen, hämtade nummerlapparna och bestämde vilken ordning vi skulle springa. Efter vissa önskemål och lottdragning blev det till slut Lisa på 1a sträckan, följa av Madelene, Malin och avslutningsvis Sara. Eftersom varje sträcka var 2,5 km blev det full fart från start och Lisa hängde på täten som bestod av herrlag. Banan var något svår sprungen med hala kullerstenar, skarpa svängar, sträckor med motvind och genom en byggnad/galleria. Eftersom vi hade syftet att ha kul tillsammans gjorde det inte så mycket att banan var knixig utan gjorde den bara lite mer utmanande. Vi hade ledningen i Damklassen hela stafetten och slutade 4a totalt. Helt klart en godkänd insats av BannisterRunnings Järngäng! Som vinnande lag i damklassen fick laget en heldag på Radisson Blu Riverside spa. Det är viktigt med återhämtning och avslappnande aktiviteter när man tränar så mycket som vi gör så detta passar oss perfekt! Förutom det så hade vi turen att vinna ett av de utlottade priserna, och det var lunch på restaurangen Cuckoo’s Nest. Hur bra?!
Eftersom löpning annars är en individuell sport är det kul att ibland springa i lag. Det kan vi efter denna kväll varmt rekommendera!

Likes

Comments

Hejsan !

Ber om ursäkt för en kanske lite sen uppdatering, men bättre sent än aldrig.

För ca 1,5 veckan sedan fick jag den stor äran att springa 5000m på Finnkampen. Det var en otroligt rolig upplevelse och erfarenhet. Dock inte det roligaste loppet, eftersom det blev ett rent taktiklopp/spurtlopp. Men i Finnkampen är det inga individuella prestationer som räknas utan endast poäng. Därmed var det extra roligt att ta en fjärde plats, igenom att slå två finskor, och vinna lite extra poäng till Sverige. Även Gael bidrog till fina poäng i ungdomsfinnkampen, och Andreas samt Vidar gjorde riktigt bra prestationer ibland Seniorerna.

Finnkampen var min allra sista tävling för säsongen. Jag har lite blandade känslor över min säsong, den blev inte riktigt som jag hade förväntat mig. Jag kämpade med sjukdomar osv i ca en månad i mitten av säsongen, vilket resulterade till att jag missade mycket träning samt tävlingar. Därmed är jag väldigt glad över att jag ändå fick avsluta säsongen med bra prestationer på både JSM och SM, vilket resulterade till en plats i Finnkampen. Något jag absolut inte hade räknat med för ca 2 månader sedan.

Nu har jag som många andra haft en liten viloperiod. Men denna veckan har jag äntligen fått börja träna igen, konstigt att man kan längta efter att få köra igång med grundträningen, som innebär tuffa intervaller i Skatås. Men en veckas vila räcker gått och väl.

Vi ska faktiskt inleda grundträningen med att delta på Lindholmensstafetten imorgon, vilket ska bli väldigt roligt. Stafetten består utav att man ska springa en bana som 2,5km lång totalt fyra gånger. Och vårt lag består utan Mig (Sara), Lisa, Malin och Madeleine dvs Bannister Runnings järngäng. Tyvärr ser inte väderprognosen så rolig ut... men den hinner förhoppnigsvis att ändra sig inför morgondagen . Så håll tummarna för oss imorgon, så kommer det troligtvis ett inlägg efter stafetten.

/Sara

Foto: Madeleine Björlin-Delmar & Per Skoog

Likes

Comments

Hej!

som vanligt har vi fullt upp och denna vecka var inget undantag. Så en liten uppdatering från senast och Malins fina 10 000m lopp är på sin plats.

SM helgen avslutades iaf med att trion Malin, Sara och Lisa sprang 5000m. Det var ett stort startfält på startlinjen vilket är kul och det var en stor samlad klunga den första halvan av loppet. farten stegrades lite varv för varv men den största fartökningen kom när Maria Larsson(mästarinnan på 3000m H och VM deltagare) tog kommandot. Sara försökte gå med men farten var något för hög och hamnade lite mellan den nyskapta tät duon och klungan några meter längre bak. Sista kilometrarna sprang hon därav själv men kunde ändå skära mållinjen på 16:36.30 och ta sin allra första SM-medalj utomhus. Malin och Lisa slutade till slut 9a och 12a. Saras fina prestation gav även en finnkampsplats! Otroligt kul! Sara springer kl. 18:20 på ikväll, lördag. Heja heja!

Strax efter målgången av 5000m var det dags för 800m final med Madeleine. I finalen på Hedens IP som på dagen bjöd på en del vind så öppnade Madeleine starkt från sin sjunde bana. Tillsammans med Caroline Högardh var hon snabbast ut och det blev så att det var hon som hamnade i täten. Tempot dock måttligt och när hon väl fick avslutning i slutet på det första varvet så innebar detta en öppning på drygt 67 sekunder.


Madde kunde följa med bra på sin inre bana och när tempot stegrades med 200 m kvar lösgjorde hon sig också från de där bakom. Hon svängde in på upploppet som klar fyra med Isabella Andersson och höll henne ganska bra. Sammantaget, även om tiden 2:11.60 får anses som lite blygsam så är detta ett av de bästa loppen hon gjort och det klart bästa i år.

Det om SM, nu håller vi tummarna för Sara och hela den svenska truppen i Finnkampen!

Just det! Lisa och Madeleine passade även på att nu när säsongen är slut springa Göteborg Brantaste. 3,8 km och över 210 höjdmeter. De meddelar att det var en riktigt jobbig upplevelse och att det regnade lite tidigare under kvällen gjorde att slalombacken som bestod av gräs var svår att få fäste i. Lisa lyckades iaf komma 3a med orienterare framför sig.

Ha en trevlig helg och lycka till ni som springer något lopp i helgen!

Likes

Comments

Godmorgon!

Nu har jag nästan landat efter gårdagens lopp. Ska ge lyckobubblan ett par timmar till innan jag ska ladda om inför återstående lopp. Idag ska jag framförallt fokusera på att heja fram alla andra till stordåd!

Jag fick verkligen till ett helt perfekt lopp igår. Min taktik på förhand var mest att hänga på och bevaka medalj. Så jag låg tvåa-trea större delen av loppet, drog några varv då och då, försökte svara på alla ryck och ja... Det blev helt enkelt perfekt upplagt! Benen och kroppen svarade väldigt bra, även om sista 2-3 kilometrarna var lite tunga så kunde jag springa in över mållinjen som bronsmedaljör! Wiho! Så himla mycket känslor; glädje, trötthet och framförallt lättnad. När man har tränat hårt och fokuserat länge inför ett visst lopp är det så skönt när man får till det!

Fotona har min fantastiska coach, Per, tagit. Honom har jag mycket att tacka, utan honom hade inte bronset varit möjligt! Så tack till honom och till alla som höll tummarna och hejade igår.Likes

Comments

Hej!

Nu i helgen är det dags. För många det stora målet för säsongen - Friidrotts SM! Tävlingarna går av stapeln på Heden i Helsingborg, det kommer bli en magisk helg med tävlingar från klockan 14 idag fredag och fram till sista start går av stapeln klockan 15.25 på söndag. När anmälningslistorna stängde var det 522 namn anmälda, det kommer koras en hel del nya svenska mästare då de regerande mästarna saknas i 10 av 36 grenar.

För vår del blir det en hel del starter i helgen. Det börjar redan idag med att Malin går in i elden och springer final på 10000 m klockan 16.30. Ett på förhand ganska öppet lopp där allt kan hända! Mer information om övriga lopp och startande kommer!

Så köp er en biljett och ta er till Helsingborg och var med på sensommarens stora friidrottsfest! För er som inte kan vara på plats fysiskt sänder som tur är sänder SVT Play tävlingarna och SVT kommer att visa sammandrag med höjdpunkterna.

Stay tuned! Hoppas vi ses i helgen!

Likes

Comments