Header

Nu är det fullt upp med fokus på SM tävlingar och att njuta av sista sommarmånaden.
I helgen var det iallafall junior SM i Gävle för de mellan 17 och 22 år. Från hela gruppen var vi 7 st och vi i bloggligan ställde upp med Sara (1500m & 5000m), Lisa (5000m), Angelica (5000m) och Madelene  (800m). Vi vann tillsammans fyra stycken medaljer, två silver (Sara & Madelene) och två brons  (Sara & Lisa)
Helgens första gren för våran del var 1500m där det blev lite av ett taktiklopp med ett långsamt förstavarv och en riktig långspurt. Sara och två andra tjejer fick lucka men även om Sara gav de två JEM löparna en bra fight fick hon ge sig på upploppet.
Nästa lopp var 5000m med hela 16 st anmälda. Kul med ett stort startfält! Loppet startade i en ganska jämn fart och eftet första km tog Lisa ledningen och ökade farten något. Vi var tre stycken från Sävedalen i loppet och vi hade pratat innan om att hjälpas åt att hålla fart, så efter att Lisa sprungit först i 2 varv tog Linn Söderholm över i 2 varv följt av Sara. Planen om att gå ifrån de andra lyckades och vi var nu en trio, kul med en trippel för SAIK!  Angelica sprang i den större klungan och sprang in på nytt personbästa.
Avslutningsvis har vi Madelene som sprang 800m på ett taktiskt och bra sätt. Inga onödiga felsteg och knuffar som det annars lätt kan bli i ett 800m lopp. Hon låg top 3 hela vägen och såg stark ut på upploppet vilket belönades med en silvermedalj.
Madeleine är tillbaka på tävlingsbanan redan till helgen så vi passar på att önska lycka till!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej, Angelica här!

Nu har jag haft några grymma träningsveckor bakom mig, både på hemmaplan i Umeå och nere i södra Sverige/västkusten och givetvis skulle formen testas av på tävling och inte bara på träning. Skulle springa 5000m på en liten tävling uppe i Skellefteå som ligger en bit norr om Umeå.

Kroppen kändes superbra och jag var riktigt peppad, men då hände det som inte fick hända. Varvräknarna hade ingen koll på vilket varv varje person var på vilket gjorde det svårt för mig och många andra. Samt att vi fick olika rapporter om hur många varv det var kvar, detta ska inte hända under ett lopp. Nu hade inte jag heller min tränare på plats som skulle kunna skrika mellantider och varv så jag fick helt enkelt bara springa.

Väl i mål fick jag reda på att jag hade sprungit ett varv för mycket och att de skulle ändra min sluttid, vilket jag var glad över för den första tiden är väldigt dålig. Men dagen efter fick jag genom en massa telefonsamtal reda på att någon hade klagat på min och den andra kvinnans tid och att det nu har ändrat tillbaka till den dåliga tiden, var helt förvirrad och knäckt. Alltså detta lopp var verkligen kaos så jag och min tränare kom överens om att glömma den och köra ett liknande intervallpass några dagar efteråt. Så inga mer negativa tankar från detta lopp utan fokusera på det som var bra, vilket jag har gjort.

Under intervallpasset fick jag det svar jag ville ha till JSM, kroppen kändes stark och jag hittade enkelt den farten jag skulle ha. En betydligt bättre tid och mellantider än på kaostävlingen. Tar därför med mig denna träning istället för kaostävlingen till resten av träningspassen och såklart det stora målet den här säsongen, JSM. Jag är väldigt taggad, peppad och nervös för JSM för jag har aldrig känt mig i bättre form!! Och sen ska det bli kul att få träffa alla goa människor igen, Åååhh vad jag längtar.

Oj, ser nu att inlägget blev längre än vad jag hade tänkt men ligger ute i solen som den soldyrkare jag är och fick ett flow av skrivandet, ha det bäst.

Likes

Comments

Tja tja bloggen!

Nu var det ju ett tag sedan jag, Malin, skrev något här. Dags att uppdatera lite om läget med andra ord! Min sommar har hittills spenderats till största delen på hemmaplan (det vill säga i Skara-trakten) där jag har sommarjobbat ett par veckor. Detta har kombinerats med en ganska rejäl träningsmängd, mitt fokus har varit på träning snarare än tävling hittills denna sommaren och det har nästan varit lite grundträningstänk med en veckodos runt 9-10 mil. Till skillnad från mina träningskompisar är jag ju så pass gammal och grå nu att jag inte längre platsar bland de pigga ungdomarna på JSM utan får vänta ytterligare ett par veckor tills det är dags för Senior SM (sista helgen i augusti). Nu är det ju dock bara ett par veckor kvar dit och med andra ord snart dags att börja trappa ner träningen för att förhoppningsvis leverera en formtopp! Jag längtar efter att slåss om mästerskapstecknen!

För att bryta av lite i träningsveckorna har jag i alla fall varit ute på en liten "mini-tour" de senaste helgerna där jag har betat av tre stadslopp: Varbergsloppet, Kraftprovet i Trollhättan och så Falkenbergs stadslopp. Det blev tre bra lopp där jag fick de besked jag ville ha, trots lite slitna ben och varierande väderlek. I Varberg fick jag med mig en seger och ett nytt landsvägs PB på 10 km med 36.00. Den tiden var ju lite retlig men som tur var lyckades jag pressa ner den ett par sekunder till 35.47 när jag kom trea i Falkenberg. Kraftprovet var en riktigt kämpig upplevelse med en banprofil som inte riktigt passar mig (tänk er traillöpning fast på asfalt) men jag krigade mig runt de 11,6 km och kom i mål som femma vilket jag är nöjd med! Det som inte dödar det härdar! Eftersom jag oftast undviker backar när jag kör distans får jag väl passa på att tävla i dem istället.

Nu ska jag luncha i solen innan det är dags för dagens andra pass som blir en längre tröskel kombinerat med lite kordinationslopp i backe. Mitt favoritpass, tips från coachen!


Likes

Comments

Hejsan!

Får börja med att tacka så mycket för alla fina gratulationer på min födelsedag! Jag hade en superbra födelsedag dag, då jag inledde dagen med att springa Slussprovet 6km i Trollhättan. Eftersom jag inte har kunnat träna på optimalt de senaste veckorna, så var jag lite nervös inför hur formen skulle vara. Men jag hade en bra känsla igenom hela loppet och lyckades springa 1min och 20 sek snabbare än förra året. Ett bra kvitto på att formen är på uppåt gående inför JSM och SM. Även vår klubbkamrat Malin gjorde ett bra lopp på Kraftprovet (11,6km), där hon kom på en stark femte plats samt slog personbästa på banan med 4minuter.

Efter loppet fick jag skynda mig hem, eftersom jag skulle få gäster ca 2 timmar efter loppet. Vi hade hyrt en lokal utanför Grästorp, eftersom väder prognosen visade regn. Jag hade en jättebra kväll med både släkt och vänner. En bra födelsedag helt enkelt.

Idag avslutades helgen med en skön långdistans i stekande sol på Grästorps landsbygd, ibland har det sina fördelar att bo i en liten ort på landet. Imorgon är det dags för ännu en ny träningsvecka, ser extra mycket fram emot att åka in till Göteborg igen och träna med tjejerna, då det var längesedan sist.

Hoppas att ni också haft en bra helg!

/Sara

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag, utan idag är det Saras födelsedag, hurra hurra hurraaa!! Vi önskar ett stort grattis och hoppas att hon får en fantastik dag!!

Likes

Comments

Uppladdningen och förberedelserna för detta mästerskap har tyvärr inte varit helt optimala. Vissa veckor och dagar har inte kroppen och träningen samarbetet och fungerat optimalt. Tankar om att ta en paus från tävlande och försöka hitta tillbaka till en bättre känsla diskuterades men eftet det började träningen och annat kännas bättre. 5000m loppet i Sollentuna gjorde att hoppet om att göra ett bra 10000m här i Polen ändå fanns och ställde in mig på att tävla. Blev sedan på tisdagen officiellt uttagen och positiva känslor på det. Baksidan fanns dock fortfarande, sjukdom och en överansträngd muskel fanns i bagaget ner till JEM och påverkade mig mer än jag hoppades.
Jag har lärt mig mycket av detta mästerskap och tiden inför, som jag kommer ha nytta av i framtiden. Några höjdpunkter och häftiga upplevelser från mitt tävlande är iaf att värma upp på uppvärmningsarenan tillsammans med alla andra som gör allt för sin idrott, se alla lite små nervösa och laddade blickar i call room och sen tillsammans springa ut på arenan genom ljus och rökeffekter!
När det inte går som man vill med sin egen prestation får man hjälpa de andras i sina och njuta av att faktiskt vara på ett junior EM. Den sista dagen kommer därför bestå av en liten runda i stan, heja på Team Sweden och sen ikväll är det avslutnings bankett!

// Lisa

Foto: Per Skoog

Likes

Comments

Hej!
Ikväll är det dags för säsongens stora mål, 10000m på junior-EM! Motståndet är tufft med de allra bästa i Europa så planen är att gå in och bara göra mitt bästa för dagen! Det känns kul, spännande och lite nervöst men springa gör jag i princip varje dag så det kan jag ju och banan är som alltid 400m lång, inga konstigheter helt enkelt!
På förmiddagen var vi till arenan och hejade på tjejernas 1500m försök och killarnas 800m försök. Alla tre (Linn Söderholm, Isabella Andersson och Andreas Kramer) tog sig vidare och springer final på söndag. Inspirerande att se dem springa så bra, vilket ger extra energi till mitt lopp!
Nu är det dags för lunch och sen ladda under eftermiddagen! Vill även passa på att tacka för alla lycko önskningar! :)

//Lisa

Foto: Per Skoog

Likes

Comments

Hello!

Det var längesedan jag (Sara) uppdaterade här på bloggen, men man blir lite inspirerad när man ser de senaste inläggen. Jag ska förs och främst gratulera samt önska lycka till vår alldeles egna Lisa, som ska få springa i Sveriges färger på fredag.

Jag själv har haft förhoppningar om att också få befinna mig på JEM i Polen. Men jag har det senaste veckorna tyvärr haft lite problem med sjukdomar osv. Vilket har gjort att jag inte har kunnat fullfölja varken min träning-eller tävlingsplanering.

Men idag ska för första gången på väldigt länge åka i till Göteborg för att springa samt lyfta lite skrot med Madde. Det är verkligen dags att få igång kroppen på riktigt igen. Då det är en hel del tävlingar kvar av säsongen, bl.a. JSM och SM.

Sveriges visar även sin bästa sida vädermässigt idag. Då det är strålande sol och näst in till vindstilla.Foto: Richard Andersson

Likes

Comments

Hej, det är Lisa här!
Tänkte bara säga att jag nu är på plats i Bydgoszcz för att på fredag springa 10000m på junior EM.
Vi flög från Landvetter igår och resan gick bra! Den första dagen har bestått av att kolla in arenan som för övrigt var väldigt fin. Sen har vi även promenerat lite i stan, varit på invigning för mästerskapet och tränat. Träningspasset gick bra och ser fram emot att göra mitt bästa i Sverige kläderna!
Ska bjuda på lite bättre och roligare bilder i nästa inlägg men dessa får duga så länge!

Likes

Comments

Hej på er, nu var det länge sedan jag, Angelica skrev någonting här på bloggen. Mycket har hänt sedan sist så ska berätta det lite kort. Min säsong hittills har varit en berg och dalbana men mycket mer åt det positiva hållet, och tur är det.

Vädret har ställt till med mycket problem då vi har haft snö till i slutet av maj!!!! Men fick iallafall till två stycken terränglopp där den bästa prestationen kom på blodomloppets 5km sträcka. Kom 2:a på den rejält backiga banan och kroppen svarade precis som jag ville, dock blev tiden inte så bra med tanke på att det bara var upp och ner hela tiden.

Sen hade jag oturen att bli rejält sjuk i dryga 2 veckor vilket gjorde att jag missade tävlingar... men hann precis få in ett lopp på 1500m här uppe i ett kallt och blåsigt Umeå. Tiden blev inte bra men känslan var desto bättre, sen slog sjukdomen till...

Som tidigare skrivit i bloggen var jag nere i Göteborg och sprang 3000m på ett rejält blåsigt Ullevi. Jag var där nere för att göra en bra tid men det gick tyvärr inte. Eftersom ingen ville dra tog jag tag i dragjobbet redan från starten, inte alls enligt den taktik jag och min tränare hade kommit fram till innan loppet men jag ville inte springa ett långsamt och försiktigt lopp bara för vinden. Jag höll perfekta mellantider vilket även de andras tränare tyckte (alltid kul att höra) men när jag hade dragit i ca 2000m var jag lite trött (vinden tog mer än vad jag trodde) och jag hade inget att sätta emot när några sprang om mig. Jag försökte hänga på men benen var för trötta, kom iallafall i mål på pers vilket alltid är någonting men nja är inte nöjd. Vet ju att jag kan betydligt mycket bättre, men när jag inte fick hjälp att dra och det blåste så pass mycket får jag ändå vara nöjd.

Hade iallafall en grymt kul helg nere i Göteborg, det var kul att få träffa en massa kompisar där nere eftersom det inte är jätteofta vi träffas.

Nu laddar jag om inför nästa tävling som blir här uppe i norr sista helgen i juli men innan dess ska jag jobba 2 veckor till innan semester nere på älskade bästkusten, ha det bäst!
Puss och kram
/Angelica

Likes

Comments