Medan snöblandat regn öser ner utanför fönstret, så summerar jag mina hittills gjorda inköp inför den kommande våren och sommaren.

Återigen blickar vi mot utemöbler och lampor i bambu, tillsammans med dammiga blåa toner, som ger oss en känsla av riktig sommar.


Från Tellmemore, kommer dessa ljuvliga linnekuddar och servetter i blått, tillsammans med glaslyktor i gråblå ton.

I samma order kommer även fantastiska urnor i grått, i tre storlekar.

Och för arr komplettera Hero-serien så kommer det nu finnas en ellips-modell också.

Från Pb Home kommer det härliga bambulampor till ett kanonpris, som kommer passa perfekt på altanen eller ovanför köksbordet.

Några fina lampor i metall och denna underbara skålen i form av en hand.

Apropå hand, så kommer skålen i massiv marmor in igen.
Denna kommer från House Doctor.

Från Watt o Veke, kommer dessa nyheter.
Maffiga taklampor i svart eller natur.

Älskar att ha så mycket fint att se fram emot.

Må fint

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här hemma åker julen ut redan i juldagarna, och kort kort där efter så klarar jag inte av stjärnor och ljusstakar heller, så då river jag ner dessa med. Baksidan av detta är att det fortfarande är mörkt och grått många timmar av dygnet, och jag känner alltid att jag helt plötsligt har för lite lampor!

Som tur är så innehåller vårens kataloger alltid lite extra fina lampor.


I veckan packade jag upp dessa "Mushroom"-lamporna från Olsson O jensen. En stilren och nätt design, som snabbt blev en favorit.


Sedan har vi "Karl Johan" lampan, även den från Olsson o Jensen. En maffig lampa som ger ett fantastiskt mjukt sken i kvällsmörkret. I slutet av februari är den tillbaka i lager igen.

Watt o Veke kommer med en maffig och prisvärd taklampa i Bali-stil som jag tänkt ska få ta plats i butiken. (Finns ej någon fin bild än)

Må fint


Likes

Comments

När man alltid jobbar lördagar, så blir söndagar lite extra härliga. Inte mycket som slår en oplanerad och ledig dag, som ligger framför en.

Likes

Comments

I varsin ände på soffan, skavfötters. Han med ett av sina spel och jag med en kopp kaffe och en kelsjuk valp i knät. Brasan värmer gott och jag njuter av det berömda lugnet.
Både jag och min lille är morgonpigga, och mornar som denna, är en av våra bästa små stunder.
För om vi ska vara ärliga så spelar det ingen roll hur morgonpigg man är, när man ska stressa iväg till förskola och jobb på vardagar.

Sedan ett par år tillbaka så kämpar jag med stress och värk, och jag kan inte längre prioritera bort vila och återhämtning. Kroppen säger ifrån direkt och jag tappar bort mig själv i migrän och nervsmärtor.
Så dessa små stunder, tillsammans med lagom träning, sund kost, en fantastisk behandling (berättar mer om den i ett eget inlägg), så fungerar jag på en nivå som jag lärt mig att acceptera.

En klok människa sa till mig en gång: ”Ta reda på vad som får dig att må bra, vad som ger dig energi och gör det så mycket du bara kan”

Något som hjälper mig att behålla fokus, när livet svajar.

Så här ser det ofta ut. En ljudbok och valp i knät,,ett av mina ”plåster” i livet.

Likes

Comments

I måndags var jag uppe en sväng i Göteborg på ett härligt inköp, men också för att få min migrän-behandling som sker var nionde vecka.

Lycko mig som har min neurolog precis bakom Artilleriet, en av Göteborgs inredningspärlor. Att få gå runt där och suga in vårens nyheter, bland tända doftljus och vackra snittblommor, är för mig en lite drömpaus i livet. Trenden hos dom var definitivt som hos många andra i vår. Rostade toner, så som terrakotta, brunt, sand, rosa, orange och beiget. Jag gillar deras känsla för att matcha ihop lyxen med bohemen på ett sätt som gör det svalt och mysigt på samma gång.

När det gäller inredning så kan jag ha två sidor. En som gillar det vita, krispiga med en bohemisk känsla, nästan lite åt det romantiska. Tunna tyger i svala pasteller som ger en kvinnlig och mjuk känsla.


Sedan har vi den andra sidan av mig, som gillar det mer kliniska. Raka linjer, tillsammans med lite mörkare toner. Där grunden fortfarande är ljus men kontrasterna är större och hårdare. Lite mer lutande åt det manliga hållet.


Kombinationen är bäst. När harmonin möter kontroll.

Älskar ändå att det aldrig blir färdigt på något märkligt sätt.

Inredningen följer med livet, humöret och årstiderna.

Må fint.

Likes

Comments

Det är inte så att jag känner mig på topp precis, en kall eftermiddag i mitten på januari. Väntan på våren känns lång. ÄR lång, skulle jag vilja säga.

Men jag har några knep för att orka mig igenom dom tråkigaste månaderna på året. Jag älskar när året slår om till nytt och jag får tänka omstart. Efter att ha tagit mig igenom julen (ja, i mitt fall heter det att man tagit sig igenom), där allt är murrigt, mulligt och mörkt, så blir LJUST och RENT mina favoritord.

Jag rensar. Allt från garderoberna, till grytskåp och förråd, men framför allt skafferiet. Allt vad julgodis heter, ska UT. Och med det så åker även andra onyttigheter med på köpet. Jag handlar frukter, så man kan tro att jag ska göra fruktsallad till hela förskolor. Jag pressar, hackar och mumsar i mig det med sådan gjädje att jag till och med själv börjar undra vad det ska sluta. Även maten blir mer strukturerad, och jag lagar och fryser in mat som om kriget är runt hörnet. Detta året har till och med gymet fått sig ett besök. Med betoning på ett. Än så länge.

Sen har vi det andra ordet, LJUST. I detta läget kan det målas om, det kan möbleras om och alla mörka tyger byts mot ljusa igen. Då trivs jag bäst,,,trots den gråa och mörka trenden. Jag säljer även saker när jag är på detta humöret. Har svårt för mycket möbler och saker och skulle helst vilja börja om helt med alla rum. Men det går ju inte,,jag är ju trots allt inte själv här hemma, även om sambon ger mig hyfsat fria tyglar. Tänker att i denna ljusa perioden så ingår även att bli ljusare i håret igen, så imorgon är det jag som petar i vårens första blonda slingor i håret.

Nu ska jag se fram emot fruktbomben som väntar ikväll, med mango, ananas och äpple, för att inte börja längta efter nougat, glass och saltlakritsfiskar.

Må fint.
Från mörkt och mulligt till ljust, vitt och krispigt.

Likes

Comments