Dessa underbart sega och goda brownies är nog bland de enklaste men också godaste jag hittills gjort! Bara tre ingredienser, både veganska och glutenfria och smakar heeelt fantastiskt, särskilt till en kopp te! Receptet kommer här:

Raw fudge brownies:

2 dl cashewnötter
7 dadlar
2-3 msk kakao
Ev. en nypa salt (valfritt men rekommenderas!)

Mixa dadlarna och häll över i en skål. Mixa sedan cashewnötterna ganska fint, brownien blir segare och mer lik vanliga brownies i konsistensen ju mer finhackade nötterna är. Blanda ihop med dadlarna och tillsätt kakao och salt. Rör ihop till en fast massa, tryck ut i en form och ställ in i frysen i ca 30 minuter. Skär i rutor och njut!

Förvaras med fördel kallt, förslagsvis i frysen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dessa salted caramel fudge cups blev så goda! Söta, salta och krispiga tack vare hela bovetekärnor. Detta är ett perfekt helggodis som dessutom gör gott för kroppen, hur gott? Receptet kommer här:

Fudge:

0,5 dl kokosolja
0,5 dl honung/agave
2 krm salt
2 msk helt bovete
3 dadlar
0,5 dl kokosmjöl

Smält kokosolja och honung. Mixa tillsammans med dadlar och kokosmjöl tills konsistensen blivit seg och "kolaaktig". Häll ut massan i en låda av plast (förslagsvis då massan inte fastnar på kanterna) och rör ner salt och bovetet. Smaka av så det smakar bra och fördela sedan fudgen i formar, ca 0,5 msk i varje. Mina muffinsformar var något stora men det fungerade ändå. Blev för mig ca 10 stycken! Ställ sedan in i frysen medan du gör chokladtoppingen.

Choklad:

2 msk kokosolja
2 msk honung/agave
1 msk kakao

Rör ihop och smält i mikro. Toppa formarna med "chokladen" och ställ återigen in i frysen tills formarna stelnat, tog för mig ca en timme. Enjoy!

Likes

Comments

Snabba och enkla bliss balls med ett recept som går att anpassa efter egna preferenser! Vi gjorde både med choklad- och vaniljsmak och båda var precis lika goda enligt oss. Dessa är ett perfekt mellanmål när man är på språng - till exempel när vi har bråttom mellan skola och träningar!
Här kommer receptet:

Bliss balls/energibollar:

1,5-2 dl nötter (vi valde cashewnötter)
6-7 dadlar
Kakao efter smak (valfritt!)
Toppings som exempelvis chiafrön eller kokos

Mixa nötter, dadlar och ev. kakao. Rulla ihop till bollar och rulla i valfria toppings som till exempel chia eller kokos. Vi valde riven kokos och det blev jättegott!

Likes

Comments

Dessa raw slices med salted caramel cheesecake-fyllning var helt fantastiska! Kräver lite tid och tålamod men resultatet blir underbart så det är helt klart värt mödan. Här kommer receptet:

Botten:

2,5 dl dadlar
1,5 dl mandlar
1 dl valnötter
1 tsk kokosolja
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kakao

Mixa ihop och pressa ut till en botten i en rektangulär form, ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:

2,5 dl cashewnötter (blötlagda ca 1 h)
0,75 dl vatten
2 dl dadlar
2 rågade matskedar kokosolja
1 rågad matsked honung
0,5 tsk salt

Mixa ihop alla ingredienser tills fyllningen blivit len och krämig. Sprid ut över bottnen och ställ in i frysen ca en timme.

Chokladtopping:

0,5 dl kokosolja
2 rågade matskedar honung
2 msk kakao

Blanda ihop ingredienserna och smält i mikro, toppa kakan och ställ återigen in i frysen ca en timme för att hela kakan ska få sätta sig lite.

När "chokladen" stelnat, skär kakan i så stora bitar som du själv föredrar och njut! Jag förvarade sedan mina i en glasburk i frysen.

Likes

Comments

Dessa raw vegan carrot cake bars är helt fantastiska! Vi toppade våra med en frosting baserad på cashewnötter och resultatet blev om möjligt bättre än vanlig morotskaka. Smakar exakt som originalet men gör gott för kroppen! Receptet kommer här:

Botten:

0,5 dl finrivna morötter
6 dadlar
2,5 dl valnötter
1 dl mandlar
kanel efter smak
lite salt

Riv morötterna fint och pressa ut så mycket vatten ur dem som möjligt. Häll över i en skål. Mixa valnötter, mandlar och dadlar och tillsätt blandningen till morötterna. Rör ihop och blanda i kanel och lite salt, båda efter smak. Pressa ut i en fyrkantig form och ställ kallt, förslagsvis i frysen.

Frosting:

2 dl cashewnötter
1 dl vatten
2 msk agave
2 dadlar

Mixa nötter, vatten och agave tills blandningen blivit mjuk och len samt nått önskad konsistens. Tillsätt dadlar för ökad sötma och mixa tills dadlarna blandats ner i resten av frostingen. Häll över den färdiga frostingen över morotskakan och ställ in i frysen då frostingen annars får svårt att stelna. Efter hela morotskakan kallnat och stelnat, skär bitar i önskad storlek och njut!

Likes

Comments

Dessa goda bars gjorde vi här om dagen! Den fina gröna färgen på frostingen är tack vare avocado, recept kommer här!

Mint chocolate brownie bars

Botten:
6 dadlar
2 dl valnötter
1 dl mandlar
kakao
0,5 dl bovete
lite salt

Mixa nötter och dadlar. Blanda ihop i en bunke och tillsätt kakao, bovete och salt. Ställ in i kylen medan du rör ihop fyllningen!

Mintfyllning:
1 dl cashewnötter
5 dadlar
0,5 dl vatten
1 avocado
1 dl kokosmjöl
pepparmintsextrakt efter smak

Mixa cashewnötter, vatten och dadlar. Blanda med en mosad avocado och kokosmjöl. Droppa ner pepparmintsextrakt och rör om!

Topping:
ringla över smält mörk choklad

Ställ slutligen in i frysen och förvara dem där för bästa smak och resultat.

Likes

Comments

Igår bakade vi dessa härliga brownies gjorda på sötpotatis! Vi toppade våra med en chokladfrosting och de blev om möjligt ännu bättre. Recepten på både brownies och frosting kommer här:

Sötpotatisbrownies:

2 mellanstora sötpotatisar
3 dl havregryn
6 msk kakao
6 msk agavesirap
2 msk smält kokosolja
100g grovhackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka sötpotatisen (förslagsvis i mindre bitar så går det snabbare). När potatisen blivit mjuk, mosa den. Mixa havregrynen till mjöl, blanda med den mosade potatisen och tillsätt de övriga ingredienserna. Rör ihop till en smet och häll smeten i en form. Baka i ugnen i 20 minuter, längre om du vill ha dina brownies mindre kladdiga. Låt svalna lite och toppa med något gott, exempelvis vår goda chokladfrosting!

Chokladfrosting:

4 dadlar
3 msk vatten
2 msk helt bovete
0,5 dl grovhackade nötter (vi använde jordnötter)
en nypa salt
1 msk smält mörk choklad (vi använde 85% kakao)

Arbeta ihop vatten, dadlar och choklad till en frostingliknande massa. Häll i salt, bovete och nötter och rör om. Toppa dina brownies och njut!

PS! Vi lade in våra brownies i frysen en timme för att stelna lite och sedan förvarade vi dem i frysen.

Likes

Comments

Hej och välkomna till vår blogg!
Vi är två tjejer som brinner för mat och hälsa och kommer använda oss av bloggandet dels för att ge er en inblick i våra liv men även för att dela med oss av massor med hälsosamma och goda recept!
Vi finns även på instagram, där heter vi samma sak som här, d.v.s @ atbramabra, så kolla gärna in oss även där.
Senast idag bakade vi lite gott, bland annat sötpotatisbrownies och raw morotskaka, så stay tuned!

Likes

Comments