Header

​GODDAG ALLIHOPPA!

Varit datorlös ett par dagar, därför min inaktivitet, ursäkta det. 

Hur som haver. Varit en jävligt intensiv vecka som bjudit på massa såväl godibitar som skit. Vi kan väll börja uppe i Göteborg dit jag åkte och bodde hos mina fina vänner Miguel och Pernilla. Veckan var fullspäckad med möten, möten och ännu flera möten. Det lilla jag kan avslöja är att jag fick 3 av 3 arbeten. Nu ska vi bara rannsaka och vägleda vilket jag kan lära mig mest inom. 

Jag hann även med att besöka tryckeriet där jag ska trycka plaggen för mitt lilla släpp som är på g. Detta kommer bli sjukt fett och har du tur så kanske du får möjlighet att köpa grejerna.

Blev även en liten fikaträff där ihop med ja, en person. Personen är nog fan den bästa på The Game jag mött haha. 
Hann även hänga med såväl Emil, Finn, Willner och Anthon. 
Hemma hos Emil blev det fifakväll ihop med honom och Lillis. Kan säga att jag vann mot Emil med 3-1 utan någon särskild ansträngning. Konsekvensen av detta var att han fick sjukanmäla sig i 3 dagar. Stackars jävel. 

Hemma hos Finn vart det lika inbjudande och fantastiskt som alltid. Jag slängde med mig Pernilla och så åkte vi dit och åt en fantastisk middag tillagad av stjärnan själv. Så trevligt!!

Willner blev det lite stanrunda ihop med. Han och jag är lika rastlösa så vi behöver egentligen bara sällskap för att må. Alltid nice med någon som är på att hitta på skit lika mycket som jag!

Men inte allt har varit bra uppe i Götet. Har spolat lite polare och faktiskt själv också blivit spolad. Sånt är livet och det behöver nödvändigtvis inte vara något negativt. I och med att jag själv har jävligt lätt för mig att kasta dig om du trampar över som polare så förstår jag också om andra har det gällande mig så därför kan jag inte riktigt säga emot.

__________________________________________________________________________________________

Stockholm då, 
Jo stockholm var jävligt nice. Vi åkte upp, jag Esset och Ragnar. Bodde på Posthotellet och hade det jävligt fint. 
Fredagen inleddes med att gubbarna åkte till stan för shopping medan jag hängde med en gammal vän och hade det soft. Sedan blev det på kvällen häng på hotellet med mycket god stämning, och goda samtal gubbarna emellan.

Dag 2 vart bara en hel jävla fest. Finns jävligt mycket att säga men jag pallar typ inte skriva mer. Vi var iaf ute och hade det sjukt trevligt.

Stockholm  var jävligt bra. 

Vi hörs imorgon eller senare idag. Kram kram, 

NIKOLAJ

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Goddag mina kära vänner!

Inleder med en ursäkt till Azer, tyvärr brush, sa ju till dig att ljuset var skit. Inga bilder på dig gbn <333
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inleder lite kort med gårdagen som var jäkligt trevlig. Börjad med kaffe och gött häng ihop med Isak och Edward. Vi bosatte oss på Condecco kompassen där vi planerade upp dagen. Vi bestämde oss för att inhandla lite Ryggbiff, potatisgratäng, champinjoner och bege oss hem mot Eddie för en trevlig tillagning. Kock agerade Isak som gjorde ett utomordentligt jobb, sjukt jävla gott! Efter att ha smällt i oss denna fantastiska måltid rundades det av för lite kaffe, bajslukt och trevligt konverserande. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och så hoppar vi till dagen. Inleder med träning för att sedan åka in till stan och våldsgästa gubbarna på MobileGroup/Telanova. Trevligt att möta upp mina gamla kollegor och visa pojkarna vart skåpet ska stå. Efter knappa timman smög jag iväg för att äntligen testa på en ansiktsbehandling. Sjukt jävla ont gjorde detta till en början för att sedan omvandlas till ansiktsmassage med ren njutning. Trevligt.

Efter begav jag mig iväg för att käka lite gött. Och sedan tillbaka till kontoret för att döda lite tid ihop med boysen. Trevligt! I och med att jag tycker att jag varit så jävla duktig på senaste så bestämde jag mig igen för att unna mig lite god mat så efter att ha slängt ytterligare en fantastisk köttbit så kände jag att det var dags för mig att bege mig hem till Miguel och Pernilla. Nu ligger jag här i soffan och kämpar för att hålla ögonen öppna. Pernilla, eller pelle som vi kallar henne sitter och leker med parets kattunge som vi precis konstaterat faktiskt är lite efterbliven. Ganska gulligt faktiskt. 

Nu ska jag runda av tänkte jag. Håll det äkta mina vänner och glöm inte: Orten kommer alltid att va orten.
Vink

Likes

Comments

Godkväll mina kära!!

Inledningsvis vill uppmärksamma katastrofen som drabbat Kurdistan, Iran och Irak. Jag har nära vänner som förlorat familjemedlemmar och all sin egendom. Personer som befinner sig i det värst drabbade området. Vi håller nu på att starta en insamling som vi kommer börja sprida så fort allt är på sin plats. Här vill jag att alla som har alla bidrar och skänker en slant. Är du en vän till mig så förväntar jag mig att detta sker.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anlände till Göteborg tidigt igår och uträttade några ärenden. Sedan begavs det hem till Miguel och Pernilla där jag bor under min visit här. I och med att Miguel jobbade så blev det seriehäng med Pelle och deras fantastiska lilla bengaliska kattunge som är helt sinnessjukt mysig! Vi började kolla på Snowfall, ny serie om narkotika som faktiskt verkar helt ok!

Idag vart det upp tidigt för och träna! Har känt mig risig ett par dagar men var ändå nöjd med dagens pass. Skönt!
Senare stressades det bort till mitt dagens möte. Ett möte som gick jävligt bra och fick upp humöret under resten av dagen. Fantastiskt roligt! Efter mötet blev det lunch i form av Sushi. Efter att ha smält maten en stund och laddat om batterierna vart det Viktoria som skulle få känna på Nikolaj, smög bort till Raglady och för att driva vickan till vansinne innan jag slutligen lämnade för att nästa destination - Joe & The Juice. På Joe fick jag mysa med fantastiska Anthon och dela med mig av glädjen från mötet samt dricka lite god kaffe. Mys. Efter Joe blev det vidare till nästa gamla arbetsplats. Besökte gubbarna på MobileGroup där vi satt och hade det jäkligt trevligt.

Nu sitter jag i sällskap av fantastiska Dina och Willner på Magasinet och delar tankar och åsikter kring olika ämnen. Både upplysande och underhållande.

Jag är helt slutkörd i huvudet och man kan väll inte bortse från det hemska som mina vänner upplever i denna stund så ni får ha överseende över att texten kanske inte är den bästa idag.

PS MIN BÄSTA VÄN CHARLIE HAR LÄMNAT SPANIEN OCH BOR NUMERA I THAILAND: KUL FÖR HONOM MEDAN MAN ÄR I SVERIGE OCH RUTTNAR I KYLAN. KUL.. 

Likes

Comments

Hej vänner!

Gårdagen började som vanligt med matdejt ihop med Ragnar. Fantastiskt trevligt. Efter att vi smällt i oss den goda maten var det dags för systemet för att handla lite alkohol till Shirwan. Ragnar står och ska betala och självklart så ska tomten i kassan neka honom för att han är med mig och jag inte råkar ha legget på mig. Dumt misstag av mig att följa med men ändå så ska jag gnälla och låta detta gå in under skinnet på mig haha. Skit samma, löste sig snyggt, Karzan kom bort och löste detta istället. Snällt.

Senare begavs det sig vidare på shoppingrunda, Ragnar hittade någon tröja och jag någon t-shirt. Trevligt.
Efter rundan begavs det sig hem för lite sängdejt iform av powernap. Välbehövligt. Efter utvilningen så vart man lite piggare men uttråkad så då bestämde vi oss för att underhålla människorna i VIPROM. Personligheten som du fick uppleva om du var med och tittade var GangsterNikolaj, en av mina töntigare personligheter men samtidigt farlig och cool. Kul.

Efter att ha strukturerat upp kvällen ihop med Ragnar och Askar så vart det dags att ta ett varv ut i byn. Min klädsel var Orten medan Astrit var direktör och Ragnar, ja vad fan han nu skulle föreställa får ni fråga honom om...

Väl u uppslutnignen fick vi sällskap av en av de bättre från generationen under. Ingen mindre än lillebrorsan ALEX (Killen som är utklädd till fotbollshuligan på bildena) Mycket trevligt att ha honom hemma på besök. En fin vän som numera spenderar dagarna i Stockholm. Kvällen började lite segt men utvecklades faktiskt till  något ganska trevligt. Får vi nog tacka folket vi vart med för. Nu sitter jag här ihop med mamma och pratar om dig. Hehehehehehe.

Idag ska det tränas, bort och boxas lite. Har med mig en vän också så det blir jäkligt fint! 
Göteborg sticker jag nog till imorgon. Så jäkla taggad och hoppfull över vad som kommer hända. WOW vad allt är bra!

Numera huserar man nykter och med ett rent samvete och vet ni vad?  Livet har tagit en sån jävla fantastisk vändning för mig. Jag är genuint lycklig och känner att jag får mer och mer ro i kroppen för var dag som går. Helt fantastiskt. Va bra mot varandra vänner, var bra mot dig själv. Lev inte i förnekelse och ha ett rent samvete. Är inte så jävla lätt att göra denna förändring som jag påbörjat utan jag tror att det har ganska mycket att göra med timeing och omständigheterna i livet. I mitt fall krävdes att någon som också levt ett liknande liv som mig(Astrit) gav mig goda råd och ett bra stöd att prata med när jag känt att det dom onda viskningarna kommit tillbaka för att sätta mig i skiten igen. 

Även grannen har fått mig på rätt bana med sina visdomsord och sina erfarenheter. Här har vi en tuff jävel som också en dag bestämde sig. Och som jag säger vänner, det är inte lätt och jag hade antagligen varit tillbaka i mina dåliga mönster om det inte varit så sinnesjukt jävla uppenbart hur allt jag velat gått igenom sedan jag aktivt bestämde mig. Asså ni förstår inte, ALLT har verkligen blivit som jag velat. på ett helt skevt sätt, nästan för enkelt. Och wow vad tacksam jag är. Jag hoppas att ni alla kommer till den insikt jag gjort och att livet ordnar upp sig för er alla som har det svårt och känner att allt är skit. 

Fram tills nästa gång folket, 
kram, vink osv!

Likes

Comments

​​​​​

HEJ HEJ HALLå

Inledde dagen jävligt trött. Fick inte många timmar natten innan så var jävligt trött och bestämde mig för att hoppa träningen och vila upp mig lite. Dagen spenderades istället på byn, vi började med att kaffe i sällskap av mig själv och mina tankar. FIck senare sällskap av Ragnar, så där satt vi och skvallrade i någon timma. Senare skulle även Shaho och ​Rasol ansluta där tankar och filosofier delades, trevligt!

Ragnar körde senare hem mig och vi körde en lite Powernap. Jag har känt lite förkylningssymptom så när man senare blev uppbjuden till grannen(Alban) för lite trevligt samtalande och hans grymma hemmakur mot förkylnings så vart det bara att buga och bocka!

Efter Alban begavs det hem till Kalle W för Sverige - Italien, en mycket, mycket trevlig match med gött sällskap. 

Är så jävla trött nu så pallar knappt skriva. Sen drog vi ut iaf, det sög. Sedan blev det efterfest med gott sällskap, sedan vart det lite annat och nu är jag här. 

Idag vart det god mat ihop med Ragnar samt lite shopping och nu sitter jag här och är så jävla glad över att detta skitinlägget är avklarat.

Tack.

Likes

Comments

​AMEN HEJ MINA KÄRA FANS, KUL ATT SE ER HÄR IGEN!

Dagen börjar med träning som vanligt, skit samma, lallala hejdå. 
Efter träningen hade jag en kaffeträff inbokad. Vi satt på (Barks?) Trendiga hipstercafet i kalmar. Hur som helst, jävligt trevligt. Fantastisk energi på personen jag hade i sällskap, kul!

Efter kaffet vart det hemgång, trodde jag iaf, självklart går man in i kalmars två största luffare(Kevin och Dolk) som var på väg bort till snuskbufferestaurangen Zorbas. I och med att kylan bestämde sig för att sönderattackera mig i min promenad hem så valde jag istället att följa med dem i hopp om att gå in i någon man känner med bil så jag inte skulle behöva sitta med i deras sällskap. Självklart vart det ingen körglad jag gick in i så jag fick slänga i mig dendär äckliga buffesörjan som dom erböjd. Inte kul, men det såg gott ut iaf och det är väll halva grejen har jag hört? Finns väll ett talesätt som säger att man äter lika mycket med ögonen som med munnen? Vetifan, skit samma, det stämmer iaf inte, så antagligen är det inte så talessättet går till haha. 

Efter maten var det dags för att trotsa kylan och bege sig hem, tack och lov för musik! Efter att ha dansat runt i ca 5 minuter blev det faktiskt ganska varmt så då blev resan plötsligt behaglig. Jag skyndade mig hem, bytte om till träningsklöder för att lika fort slänga igen dörren och bege mig bort till nästa träningspass(boxning). Pallade ca 1 timma och 20 minuter innan jag la handskarna på hyllan och rundade av. Varit jäkligt intensiva träningsdagar och sena nätter senaste veckan så kände att kroppen behövde vila lite. Självklart glömde jag nycklarna hemma och telefonen bestämde sig för att dö hos mig strax utanför dörren så blev en skrikkamp ute i regnet där i 20 minuter. Tillslut öppnade Agnes Elofssons granne efter att jag stått och skrikit på såväl GIGA som Agnes i 15 minuter i hopp om att dem skulle höra och öppna åt mig. Såklart vart ingen av dom hemma(trots att alla lampor var igång?) haha så då vart det bara ut igen och skrika. Tur som jag hade kom en granne från tvättstugan och släppte in mig. Nu sitter jag här och svettar ner min älskade mammas soffa och ska snart hoppa in i duschen. 

Imorgon blir det nog en vända bort till Växjö för lite trevligheter. KUL
Fram tills nästa gång får jag tacka och önska er alla en trevlig torsdag.
VINK VINK

Och mina vänner, glöm aldrig: Att trots att den är liten kan den ändå lukta som en stor.
Haha kram.

Likes

Comments

​Amen hallå mina vänner, fantastiskt att ha er alla tillbaka!


Vi börjar väll med gårdagen som inleddes med telefonsamtal inför mina kommande projekt som ni snart ska få höra om. Helt sinnessjukt hur bra allting löser sig från mig nu, sjuk jävla vändning som kommit, helt fantastiskt!

Jag märker att mitt humör börjar bli bättre och bättre för var dag som går. Har gått runt i cirka 2 veckor och varit ilsken på saker runt om mig som jag anser sköts på fel sätt samt gått och lagt min energi på onödiga personer och saker som jag inte kan påverka. Sjukt energikrävande... Hur som helst, tillbaka till allt positivt. Gårdagen inleddes somsagt med träning som varje dag numera inleds. Ett jäkligt bra bröstpass ifall ni nu undrar. Efter träningen begav jag mig hem, kollade mailen och såg att jag fått ännu fler bra besked, helt underbart! Sedan blev det faktiskt en lugn hemmakväll med många lästimmar. Fett duktig ändå. När klockan började närma sig fullmåne så begavs det bort till Dolken för lite Fifa och mysigt höng i sällskap av Mergim, Kevin och såklart Djurgårends finest, Mattias DOLK. Underbart. Glädjen höll sig dock inte så länge eftersom småpojkarna blev totalt överkörda på FIFA av självaste kungen(jag) Mergim skulle självklart börja slåss på grund av att det blev lite för mycket när jag körde över honom med 6-1 under bara första halvlek. Så lillgrabben skulle såklart stänga av fifa och ta till knytnävarna vilket han snabbt fick ångra. Efter att jag satt honom på plats för andra gången fick han sätta sig i hörnet resten av natten. Kul!

Och så över till idag som inleddes med träning. Ett grymt ryggpass. Efter träningen begav jag mig bort till Brofästet för föreläsning i Organisation och Ledarskap. Bästa föreläsaren jag lyssnat på faktiskt, sjukt pedagogisk och tydlig under sitt föredrag. KUL! Innan jag hittade till salen skedde dock en liten incident haha. Jag hade lite svårt att hitta och fick syn på min kära vänninna MIA som genom fönstret mimade till med frågan om hon visste vart salen jag skulle till var. Föreläsaren som höll föredrag (chasade?) ingen aning hur det stavas bort mig och fick en slängkyss tillbaka som svar innan jag fortsatte vidare bort för att sekunderna senare bli stoppad av en gapande liten man som uppenbarligen kände sig mycket kränkt av mitt hemska beteende. Så denna professor(hur han nu kunde bli det) lämnade alltså sin föreläsning för att komma ut och ha kukmätartävlig med mig. Dessvärre valde han fel man att försöka skrämma och allting blev bara väldigt olyckligt och pinsamt för stackaren men förhoppningsvis lärde han sig en lite läxa.

Efter förläsningen åkte jag i sällskap av Shirwan bort till Kebabben för lite härlig lunch och trevligt samtalande. Sjukt imponerande vad den killen åstadkommit på så få år, kul. Tror faktiskt jag kan säga att han är en av de smartaste människor jag mött, och då har jag mött några personer i mina dagar.

Lunchen rundades av och det blev dags för mig att bege mig hem, lite vilande uppstod för att sedan bege sig bort för andra träningspasset i form av boxning med ingen mindre än den fantastiske förebilden och eldsjälen Vladde. Här mina vänner har vi en riktig eldsjäl en man som vidgat stor del av sitt vuxna liv åt att sysselsätta och vägleda ungdomar. Han förtjänar så otroligt mycket mer än det han fått för det jobb han gjort dock vet jag att han inte bryr sig det minsta om erkännande vilket bara gör honom till en ännu mer fantastisk man. Träningspasset höll på i 2 och en halvtimma och var det bästa passet jag gjort under mina dagar. Känner mig otroligt klar i huvudet vilket verkligen smittar av sig i träningen. KUL!
Efter passet stannade jag och Vladde kvar och utbytte tankar och minnen från barndomen, ytterst trevligt för att sedan runda av och bege sig hem och vet ni vad mina vänner? Nu sitter jag här i kalsonger, nyduschad och skriver på detta inlägg så längre än så har vi inte hunnit idag.
Överväger att ta ett varv ut på byn för att kolla läget men känner mig ganska utkörd efter en fullspäckad dag så vi får se.

Vi hörs imorgon amigos.
VINK VINK!

Likes

Comments

Goddag allesammans!

Grymmt jävla besked idag! Nästa vecka sticker vi till Göteborg på nya äventyr. Feta grejer på gång, dessvärre får ni hålla i hatten tills saker är i bläck, men det är okej, lovar att forsätta underhållningen med min kära blogg!

Gällande halloween i Kalmar så kan jag säga att det faktiskt blev en väldigt lugn kväll. Började med att bli upphämtad av Rugge, vi begav oss senare in till Istanbul(Gamla KM) för lite uppslutning med gubbarna och trevligt häng. I och med att man inte längre dricker så var det inte speciellt många som kände för Sandra.  Efter lite promenad och mysprat så bestämde vi oss för Krögers, eller gubbarna bestämde detta, jag sket egentligen i vad vi gjorde. Hursom, krögers sög och dessa jävla djurgårdsfjantar skulle ju hålla på och hetsa så jävla mycket mot alla runtomkring, aldrig sett så mycket poliser i Kalmar innan faktiskt och aldrig sett några komma undan med så jävla mycket dom gjorde utan att bli anhållna, men men polisen var väll rädda för de "farliga" djurgårdskillarna.

Efter att ha tittat på deras larviga beteende och slutligen insett att det bara var snack från deras sida bestämde vi oss för at köra bort till Sandra och kolla läget. Såg faktiskt jävligt bra ut, folk bidrog med sitt och nästan alla verkade ha klätt ut sig. Kul!

Efter att ha minglat runt en stund och gjort sig bekant med lite härliga människor gegav vi oss tillbaka till stan en sväng och retades lite med djurgårdarna för att slutligen kalla det en natt och runda av. Kul!

Vi ses imorgon vänner! Kram så länge.


Likes

Comments

Amen tjenare Bertil!

Dagen sattes igång med träning. Blev upphämtad av Gorillan på bild. Hämtade upp Mr.Ghannam för att röra oss in mot City. Där skiljdes vi åt, babbarna till Ming Palace och jag till Nordic. Träningen gick bra, vi körde första benpasset på ett jövla tag. Skönt pass faktiskt, kände mig både pigg och motiverad!

Efter träningen hämtade jag upp av Rugge, vi rörde oss mot mina gamla trakter för lite finputsning av frisyr. TIll er som inte hittat en frisör som alltid gör jobbet jävligt bra så kan jag starkt rekomendera Gazmend som har sin salong i Norrliden bredvid Sparta pizzeria. Priserna är galet generösa också så stick dit ni som inte är nöjda med babben som idag klipper er.

Nu sitter man och laddar upp inför kvällen. Man är numera nykter alkolist vilket väll har sina för och nackdelar. Fan gör man i detta land om man inte kan dricka lite? Vart socialiserar man? Verkar bara vara jag som tycker det är okej att exempelvis inleda ett trevligt samtal med någon främling som jag råkat gå in i. Efterbliven jävla mentalitet många besitter. De flesta ska vara så jävla säregna och försiktiga. Åt helvete med det tankesättet. Haha nu blir jag arg här i min ensamhet, tillbaka till positiva tankar nu. Eller snart, ett litet kryptiskt meddelande till er. NI började leka, jag leker mer än gärna på era villkor så nu låter vi spelet börja :):):):):):):)

Kram på er alla,
Vink vink

Likes

Comments

Hejsan alla vänner!!

Idag börjar det nya livet. Jag kommer att dokumentera allt jag får uppleva. Allting kommer att filmas, lagras, redigeras och slutligen läggas upp i vad som kommer att vara ett projekt för att se vart det leder mig i livet. Iden har jag haft länge men aldrig riktigt gett fanken på den förrän jag idag vaknade upp och fick mig en snilleblixt! Så idag är dagen jag bestämmer mig för att ta ansvar över mitt liv. Göra någonting och se vart det leder.

Jag Ringde även till en modellagentur igår för att påbörja min resa inom modellbranschen. Jag startade faktiskt min egen agentur för nästan ett år sedan utan att riktigt förstå hur mycket ansvar, hårt arbete och disciplin det faktiskt kräver av gemene man. Så igår efter att ha daltat ett tag löd jag de tips jag fått av min vän Astrit och ringde till agenturen. Tur som jag hade kom jag i direktkontakt med den styrande på stället som efter att ha hört min historia och fallit i gappskratt bad med att skicka ett mail till honom med information om mig själv osv. Kändes helt fantastiskt efter samtalet.

Edit: Fick mitt första svar på mailet där man förklarade att de hade full bemanning men att de skulle ha mig i åtanke inför nästa öppning. Första nejet jag fått som faktiskt kändes helt okej. Detta eftersom att jag idag förstått att detta nej dels stärker mig psykisgt men också gör att jag nu är ett nej närmare JA'et jag väntas få höra från någon av de agenturer jag kontaktat.
Var faktiskt i samtal med en av de större agenturer i Sverige igår som jag tyckte gick väldigt bra. Nu väntar vi även på besked därifrån. Vi får se vilka som är vettigast och faktiskt ger mig en chans. De ska veta att jag kommer vara mycket tacksam och ta vara på chansen jag tilldelas och vafan, alla som känner mig vet ju att jag faktiskt är ämnad åt något annorlunda och stort. Iallafall tror jag att folk tror det? Haha. Skit samma, jag vet och så länge jag vet, så vet jag att jag vet att det är så som jag vet. Ellerhur? Lol

Utöver detta så han jag träna två pass igår. Jag inled dagen med ett kort comebackpass på gymmet för att sedan på kvällen ta mitt första boxningspass på ca 8 år. Otroligt att se de talanger som befinner sig i lokalen. Småbarn som varit i sverige i 1 år ocn pratar fläckfri svenska, dom boxar bra mycket bättre än mig, detta efter 6 månader i träning. Helt sanslöst.

Kvällen spenderas på det lokala vattenpipastället ihop med Astrit där vi jobbar på hans kommande manus(håll utkik!)
Vattenpipa, gott snack och en jävla massa importer haha.

Hur som helst, uppdateringar kommer börja komma på läpande. Vi ses i dagarna mina vänner!
Kram på er

Likes

Comments