Till minne av Ramazotti

🐴💫💖 Visst saknar jag att var där i stallet i timmar, bara strosa runt och andas häst. Det var ju som mitt andra hem och Otto blev precis som en bästa vän som man inte kan sluta umgås med! - aldrig fick jag nog utav honom. Kanske han fick lite nog av mig när det blev lite för många pussar på mulen och hårda kramar, men till mestadels var han ganska nöjd!!

Saknar att inte kunna viska i hans lurviga öron om allt mellan himmel och jord, ibland med gråten i halsen och ibland med en enorm glädje i rösten. Det kändes alltid så skönt att få prata med honom och det var så mycket lättare att handskas med alla känslor, när jag hade Otto. Kanske förstod inte Otto allt, men mycket förstod han nog. Men mest saknar jag att inte kunns få viska i hans lurviga öron orden - jag älskar dig och jag klarar mig inte utan dig. Och här står jag idag mer en ett halvår senare utan Otto, på något vis klarar jag ju mig men ingen förstår nog hur hjärtat är i en miljon bitar utav saknad och sorg. Jag skulle bara vilja ha en sekund till med Otto.. Bara en.. Få hinna säga allt som jag inte hann eller någorlunda iallafall, men mest pussa på mulen och krama om honom så hårt 💫

Otto aldrig kommer jag bli hel igen. Du lämnade ett tomrum och det tomrummet kommer alltid finnas där. Ingen kommer någonsin kunna fylla det, du var du och ingen kommer någonsin vara som du..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Tio veckor gick fort men ändå så himla långsamt. En behandlingsmodul i veckan har checkats av, allt från avslappning till socialångest arbete. Det har varit ett stort jobb och det har varit tungt. Det har tagit tid och det har varit svårt. Men nu står jag här med en erfarenhet rikare! Dessvärre inte med några större förändringar, hos mig. Såklart är denna behandling olika för alla, men internet KBT har inte gett mig så mycket som jag trodde.. Men, jag ångrar inte en sekund att jag gjort det, för lite grann har jag ju växt. Jag har ändå utsatt mig själv för jobbiga och skärmande situationer. Kanske är jag inte riktigt stabil nog för att ta emot denna typ av behandling, just nu. Och jag är nog mer inne på "varför?" och inte acceptanstänkande vad det gäller detta.

Jag själv upplever att varje behandlingsmodul blev lite grann som ett skolarbete, skicka in och vänta på nästa uppgift. Något jag tar med mig efter dessa veckor är: att faktiskt våga testa. Jag har vågat stå kvar även fast det varit jobbigt, jag har vågat utmana mig själv och jag har vågat ta hjälpen.

Något som jag saknat i behandlingen är såklart min Otto ❤ Tror eller jag vet, att jag hade funnit mycket drivkraft hos honom i detta. Det skrämmer mig att det väntar en höst och vinter utan Otto, jag är rädd jätte rädd. Den värme/trygghet/lycka som han gav med bara sin närvaro kommer inte vara med mig i de mörka tider som väntar. Otto, om jag bara hade fått ha kvar dig - som frisk häst. Saknar dig, min stödpelare och bästa vän.

Likes

Comments

Allmänt

🐴💭🌟 Min tok fina häst!! Som jag saknar dig.

Det är mycket intressant hur allt var då när jag hade Otto och hur det är nu, på något vis är man inte lika intressant längre. Men det bevisar ju egentligen mer om dem än om mig.. Jag ser fram emot nästa år, jag vågar nog säga det ändå! Jag hoppas hjärtat och psyket då är redo för ett nytt häst köp. Otto kommer alltid ligga mig närmast om hjärtat och ingen kommer någonsin kunna ta hans speciella plats, ingen kommer heller att vara som min alldeles egna tokiga Otto.. ❤️

Jag har fällt så många tårar kring Otto och det går inte en dag utan klump i magen och en sån stor sorg - saknad. Jag vet vad jag söker och jag vet vad jag vill nu, Otto hjälpte mig med det!

Jag vill så gärna börja våga hoppas och drömma, våga se nytt.

Likes

Comments

Allmänt

Egentligen har jag inte alls tid för detta. Fast jag känner att jag måste kika in här och skriva kanske något oviktigt inlägg, men ändå.

Det är ett virrvarr med allt. Det pendlas mellan bra och mindre bra dagar, det pendlas mellan livslust och ingen alls. Idag var en sån dag då jag inte ville behöva vara tvungen till någonting, bara få ligga där under täcket och gråta. Men efter mycket om och men tog jag mig upp och checkade av ett givande samtal. Och direkt efter det så kröp jag ner där igen under täcket, fascinerade hur hårt ens hjärta kan slå men också något obehagligt.. Det här med livet är en balansgång.

När dagarna väl är bra, så i frågar sätter jag det istället "vart är haken? Vart är den dolda kameran? inte är jag värd hoppfulla dagar" ungefär så.. Inte vill jag vara sjuk, aldrig livet - hatar det!!! Men kanske är det så att när man inte känner tillhörighet någonstans så stannar man kvar i det man tror man till hör, man blir sin sjukdom.

Jag är så trött på att kriga, med just mig själv. Hopp finns det ens hopp för alla?

Vem blev jag och vem är jag? I och med Ottos bortgång dog en del utav mig också en ganska så stor del.. Saknar den jag var förut, så himlahimlahimla mycket. Vad gick så snett?

Likes

Comments

Allmänt

🍃☀☁ Redan September månad! Skolan som rullar på i sin takt och på något vis rullar jag med det, fast jag egentligen inte alls har någon lust till det. Jag har även på börjat internet KBT, vilket känns spännande och förhoppningsvis givande. Det här mellantinget i mitt mående är det värsta, då jag ena sekunden skrattar och i andra gråter. Varje kväll är som ett slagfält.

Det är nu jag saknar att kombinera skola ihop med häst, det fick mig att må så bra och vilja framåt. Saknar min Otto så väldigtväldigt mycket ❤ Samtidigt som jag inte vet ifall jag vill fortsätta där i sadeln längre.. Många tankar och svåra beslut. 

Likes

Comments

📝🙇🔒 Shit, vet inte ifall jag vuxit i mig själv lite eller bara tappat hela mig (?) Tror faktiskt på det förstnämnda, vill tro det iallafall. Det här med Otto har lärt mig så fruktansvärt mycket - livet är orättvist och alldeles för kort. Men också hur en vänskap ska se ut och Otto visade mig också vad jag är värd för slags vänskapsrelationer - relationer i allmänhet. Jag är så oerhört trött på att hela tiden ge till folk som inte ens ger hälften tillbaka.

Det här med ny häst eller inte. Jag vet att folk har mig i tankarna och bara bryr sig, men jag kommer när jag är redo. Det här med Otto tog all kraft ur mig och all glädje i denna sport. Ingen kommer någonsin förstå just min sorg, man kan veta hur det känns för en själv men inte för någon annan.

Jag gläds med alla som presterar och har sina hästar kvar i livet - ni tycker det är kul och givande. Jag var där också en gång, tycker jag själv var ganska duktig där i sadeln - det var hela mig. Det där leendet och den där känslan ihop med sin fyrbenta bästis slår allt i världen ❤ Jag tyckte om att pratat häst i timmar, men inte längre. Ångesten kryper sig på något så fruktansvärt när jag hör vänner prata om deras prestationer och planer, jag vet att jag också kunde haft prestationer och planer att berätta men min kära häst finns inte i livet, så du som fortfarande har kvar din häst i livet var tacksam, ta vara på det, älska, njut och le.

Jag kommer när jag är redo igen. Det är långt ifrån lätt, då Otto blev allt för mig. Och hur klarar man sig ur en sorg där man förlorat det som betydde allt? Hur går man vidare och ser nya dörrar? Nej, juste det är svårt. Just nu letar jag inte efter häst överhuvudtaget, varken häst att rida bara ibland eller egen häst.

Har sätt ridsporten med nya ögon och ibland undrar jag om folk är seriösa på riktigt i deras sätt att prata om pengar i förhållande till ridning och hästar. En äkta hästvänskap betyder så förbannat mycket mer än en snygg trailer! Satsa på hästvänskap istället för allt annat, det blir mer betydelsefullt och vackert - jag lovar. Aldrig mer någonsin tänker jag säga till mina föräldrar "kan vi köpa det", vad hjälpte det? Det var inte direkt så att Otto tyckte om mig mer för att han hade vissa saker - Otto tyckte om mig som hans människa och inga materiella saker i världen skulle kunna göra honom mer lycklig än vad jag gjorde med bara min närvaro.

Så trött på att sporten kräver ditt och datt. Helt sjukt att Otto hann lära mig så många saker som suddats ut i jakten på prestation. Så tacksam för att han skakade o mig i denna sport och fick mig att inse så himla mycket.


Likes

Comments

Till minne av Ramazotti

🐴💔😔 Skärmande hur alla minnen ihop med Otto bara är minnen. Jag saknar dem där kramarna och den värmare han gav genom sin närvaro. Saknar hur känslan var mellan oss, hur pälsen kändes, lukten, kramarna, pussarna och doften utav Otto 💔 Fan vad ont det gör. Hade så gärna velat vandra sida vid sida ihop med honom - i flera år till.

Likes

Comments

Till minne av Ramazotti

🐴💔🏆 En sport som kan förgylla ditt liv på ett helt fantastiskt sätt, men också få dig att gråta så många tårar utav förtvivlan och svek. Otto saknar jag mest av allt, han som häst ❤️ Men sporten i sig tvekar jag allt mer och mer på, kanske vill jag aldrig mer tillbaka till det som var jag och som fortfarande är en del av mig. Otto gav lärdomar om väldigt mycket ✨ Jag har börjat tänka om på ett klarare sätt som jag inte gjort innan, kanske mer realistiskt och moget.

Ridningen i sig är något jag älskar men tyvärr har det dåliga tagit över och jag hatar hur folk sviker så fort man vänder ryggen till, vill inte vara en del i det längre. Tankarna tar aldrig slut vad det gäller ny häst eller inte ny häst, känner mig på något vis klar. Otto fyllde hela mitt hjärta med en vänskap som jag älskar så högt! Och han lärde mig hur ett band mellan häst och ryttare ska se ut. För mig har det varit en självklarhet att sedan dag ett med Otto se till hans bästa - oavsett vad. Aldrig i hela mitt liv skulle jag fortsatt med fler veterinärbesök med min stackars Otto, som var helt tömd på energi - jag såg vad som hände med honom. Det var jag och Otto, allt låg i mina händer och jag valde med hjärtat och inte i prestationer. Min väl meriterade häst var så klar i detta livet och han fick somna in med värdighet. Utomstående i vårat team var en liten del i den relation som jag och Otto hade, det var ju trots allt så att jag såg så väldigt mycket mer än dem för Otto var min. Vilket också innebär att valet var mitt, sen få folk tycka vad som helst. Jag är hur trygg som helst i mitt val! För jag valde för Otto och inte till mig själv och min egna vinning. Jag blev kvar här med så mycket sorg, men Otto har det bra och det betyder allt för mig 

Vi förlorade pengar, pengar som för mig aldrig kommer kunna mätas i den kärlek som jag känner till min Ramazotti, jag förlorade hela mig och mitt allt - ingen annan. 

Precis som Otto så känner jag mig ganska klar med detta - ridningen. Aldrig kul när andra ska förstöra för en men det bevisar egentligen bara vilken sport man ger sig in i - dess mörka sidor. Om mina timmar i sadeln är över helt bestämt vet jag inte, men om fallet skulle vara så är jag djupt tacksam för att min sista hästresa blev med just Otto. Hästen med ett så stort hjärta, hästen som jag såg som en bästa vän och inte en tävlingsmaskin.

​ÄLSKAR DIG SÅ HÖGT 

Likes

Comments

Allmänt

✨💄👸 Förra veckan spendera jag med Mirre i Stockholm, vilket var underbart kul! 💓 Vi strosa på Stockholms gator under tre dagar, vi shoppa och åt gott. Bara få andas annan luft ihop med bästa vän.

Bilder som smått beskriver våra dagar i Stockholm

Har träffat kompisar som jag inte träffat på hur länge som helst vilket varit väldigt bra för hjärtat, man kan varandra utan till. Sen tror jag att det är barndomsvännerna som man alltid kommer ha bakom sig oavsett hur ofta eller sällan man träffas, det är vänskap för livet - er tycker jag om


Likes

Comments

Till minne av Ramazotti

🐴💔🌟 Förra veckan tog jag kontakt med en tjej som jobbar med djurkommunikation. Min önskan var att hon skulle prata med Otto, bara lite allmänt om det som vi hade ihop.

Detta görs via distans, så det enda man behöver delge henne i är att skicka en bild på djuret, namn, kön, ålder och ifall djuret är vid liv eller ej -alltså väldigt enkelt och billigt, endast 250kr betalade jag (olika priser ifall djuret är vid liv, avlidet eller bortsprunget). Denna tjej kontaktade jag via Facebook under "Rebeccas djurkommunikation". Jag tror på detta!!! Och idag fick jag svar...

Session med Otto:

Otto känner jag som en väldigt speciell häst, han var en otroligt personlig häst, han var så väldigt snäll och ödmjuk i sitt sätt mot dem han gillade, han gav alla en andra chans och dömde aldrig någon innan han träffat personen/djuret.

Du har lärt dig mycket av Otto, och han har lärt sig mycket utav dig! Det känns inte som att ni fick vara ett team så jättelänge, max 1-2 år, men tiden ni hade tillsammans var väldigt värdefull för er båda. Det känns iallafall som att ni hann med väldigt mycket, både träning, tävling och massor med bus och skoj!Det känns tydligt att ni två tyckte väldigt bra om varandra och ni kom alltid bra överens.

Jag frågar Otto nu om hur hon såg på dig som hans människa, och vad han tyckte om dig, och dett svarar han:

"Min människa betydde och betyder allt för mig. Hon ställde upp för mig i alla lägen, och jag försökte göra detsamma, även om jag inte höll fullt ut i slutet. Jag var så rädd att hon blev besviken på mig för att jag inte kunde prestera mer, att mitt liv så gott som var över, men hon fanns där för mig ända in i slutet och det är jag henne evigt tacksam för. Jag har lovat henne att vänta på henne när det är hennes tur att komma hit, även om det är lång tid, så kommer vi såklart ses igen, jag och min människa. Jag älskar henne så högt! Hon var så snäll och varm, alltid så glad och sprallig, men ändå lugn och harmonisk, precis en sån människa som alla hästar behöver i sitt liv"

Det märks tydligt att Otto tycker bra om dig, och du om honom. På något sätt så känns det lite "magiskt" mellan er, det är svårt att förklara men ni hade verkligen det är som alla ryttare vill åt med sina hästar!

Jag känner honom som en väldigt vis kille, han hade mycket erfarenhet om livet och kunde en hel del. Han var så väldigt cool i sitt temperament, han var sällan bråkig eller stressad, utan han fann sig bra i de flesta situationer, så länge du var med honom så var han trygg!

Jag får bilder på att i slutet var det en del åkande fram och tillbaka till klinik, det var mycket kollande och tittande på honom, och han var rätt trött på det tillslut, men ändå stod han som ett ljus under undersökningar. Aldrig bråkade han.

"Jag vet om matte, att ditt beslut för mitt bästa. Jag vet det, och jag skulle aldrig ifrågasätta ens. Jag ville få avsluta DETTA livet, jag hade ont och orkade egentligen inte så mycket mer. Jag skulle inte må bra av att gå som sällskapshäst, inte få motion eller träning, så tack.."

Han nämner sina ben för mig, på något sätt så skadade han ett ben och blev aldrig riktigt bra, utan det kom och gick lite känns det som. Vissa dagar hade han ordentligt ont, och speciellt i slutet. Han vill att du ska veta att han nu slipper ha ont, och han galopperar runt och busar där han är nu! Han nämner att han har många vänner här som han saknat.

Jag förklarar för Otto att du älskar och saknar honom, och att han finns i ditt hjärta för alltid. Han tackar dig för dem fina orden, och han säger att han älskar dig lika mycket tillbaka.

Han ger mig också bilder på era mysiga skogsrundor, och hur kul ni hade under er tid tillsammans. Han säger att du ska sluta tvivla och faktiskt våga hitta en ny häst! Du velar tycker han, och visst kommer du hitta en lika bra vän som Otto.

Jag känner det nu som att Otto har fått säga sitt. Han är nöjd här, och vill nu lämna samtalet.Jag tackar honom för att han tog sig tiden att prata med mig, önskar honom allt det bästa och skickar kärlek!

Svaren jag fick ser ni ovan. Om jag gråtit floder, ja. Det var så tänkt att det skulle vara jag och Otto, så tänkt att han skulle komma till någon som såg honom för MER än bara prestationer. Och som hela tiden såg till hans bästa!! 💓 Otto, jag älskar dig oändligt.. Min prins!! Aldrig NÅGONSIN såg jag ner på dig för att du var sjuk, snarare så älskade jag dig mer för varje dag!!!!

Likes

Comments