Jag har bestämt mig nu. Bestämt mig för att försöka sätta ord på de känslor som funnits i min kropp i lite mer än en vecka. Sorgen.

Den 29/8 så dog min tryggaste punkt. Finaste bästa snällaste mest omtänksamma Simon. Ord kan egentligen inte beskriva det tomrum som nu finns i mig.

Den personen jag alltid var först med att berätta nyheter till, både bra och dåliga. Den personen som jag skrev till kl 01 på natten när hela världen var piss.

Han som jag satt och pratade med om djupa saker man aldrig riktigt sagt högt förut över en cigg kl 03.

Han som jag låg och kliade på huvudet tills han somnade när han hade feber fastän han insisterade på att vara vaken med mig bara för att jag inte kunde sova.

Han som mötte mig kl 04 i regnet för att jag efter en festkväll bara hade tankar på att få sova med honom.

Han som kom förbi förfesten jag var på den där fredagskvällen 25e augusti bara för att få ta en cigg ihop och kramas med mig.

Han som sa att jag va snygg i hans adidaströja så jag kunde låna den, för att han ville ha en ursäkt till att ses fler gånger.

Det gör så ont i mig och jag vet inte när det går över OM det går över.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är snart skolan över. En vecka, sju dagar, kvar i skrivande stund för att vara exakt. 1 år på estet och 3 år på handels. Det känns jättekonstigt att nu fyra år snart passerat av mitt liv, att det var fyra år sedan jag mötte upp en tjej jag kände lite grann för att gå på upprop tillsammans. Tre år sedan jag satt med tjejer från mitt basketlag i lärkans aula och väntade på att min klass och mitt namn skulle ropas upp, att gå iväg med nästan helt okända nervösa tonåringar till en annan byggnad och ett klassrum för att sedan "lära känna varandra". Tre år av plugg, praktik och nya upplevelser. I ettan var vi på IKEA med hela programmet, inte superintressant. Vi besökte även Oulu i Finland och deras handelselever i en vecka, väldigt intressant.

Jag är så tacksam för de vänner jag fått genom min klass, de som fått trista lektioner roligare, de som hjälpt plugga till uppgifter som ska in, helt fantastiska människor. Kommer absolut sakna denna struktur i livet som skolan gett men gud vad jag kommer sakna att träffa dessa tjejer nästan varje dag (fastän nu innan studenten vi nu haft 6 veckors praktik...) Tror och hoppas att studentveckan blir ett bra avslut på hela gymnasieupplevelsen.

MEN....jag har aldrig i mitt liv fällt så många tårar, stressat så mycket, varit vaken så många nätter och pluggat som jag gjort under mina tre år på handels. Jag avundas alla ambitiösa människor som har såna lätta inlärningsförmågor och kan skriva ett prov de knappt pluggat till och ändå kirra iallafall ett B. Jag har så svårt att minnas saker jag bara läst och inte VERKLIGEN granskat igenom till punkt och pricka. Jag har så mycket lättare att komma ihåg saker som jag hört.

Gymnasiearbetet har då varit jobbigare än djävulen själv för mig. Jag har slitit som ett djur, min hjärna har gått på högvarv och jag har gett upp 23 gånger. Men prestationsångest har varit en stor del av mina gymnasieår. Har aldrig haft svårt att skriva texter såhär. Att liksom kunna skriva rakt ut mina tankar och känslor, men att skriva fakta och att läsa ur relativt tråkiga böcker funkar inte asbra.

Tror ingen kan vara så glad som jag är över att skolan snart är Ö V E R. Absolut det känns konstigt att bli "vuxen" och nu ta tag i livet. Har verkligen inte sommarlov snart, har snart bara gått klart skolan.

Likes

Comments

Var femte kvinna har utsatts för sexuella övergrepp. Cirka 90 personer utsätts varje dag för våldtäkt, men bara var femte anmäler. Vad är ett sexuellt övergrepp? En beröring på ett sätt du inte gillar, våldtäkt, blickar, ord, att skicka dickpics till någon som ej bett om dem är också ett övergrepp. Detta är bara ett antal saker som benämns som sexuella övergrepp.

Hur många ungdomar tror att det inte är någon idé att anmäla när något händer, eftersom de endast tror att våldtäkter är att bli indragen i en buske när du går ute en kväll. De flesta våldtäkter sker i hemmet, det kan liksom vara din pojkvän som blir din våldtäktsman.

När någon gör något mot din vilja så är det en våldtäkt. Du ska inte behöva skrika ett NEJ. Det finns så många olika saker som kan tolkas som ett nej. Att du trycker bort ett par händer som vill glida ner i dina trosor, att du är för full och inte ens kan prata. Samtycke är väääääldigt viktigt. Allt utom ett ja är ett nej. Du ska kunna ha sjukt nice förspel men sen kunna ändra dig. Ingen har rätten att ligga med dig ändå, du har ingen skyldighet att sära på benen. Du ska aldrig behöva skämmas för att du inte vill. Man får ångra sig.

På min gymnasieskola (och säkert de alla andra) får man fylla i en hälsodeklaration på hösten när man börjar första året. I den hälsodeklarationen får du fylla i random shits om dig och din hälsa. Nu till hösten år 2017 är den uppdaterad med tre frågor. De frågorna handlar om övergrepp och om man har något att prata med om något skett.

Jag tycker det är viktigt att det ämnet kommit in i skolan men det har inte kommit in nog. Det behöver komma in tidigare, även fast det är hemskt att kanske sitta med barn som går i sexan och förklara vad sexuella övergrepp är. TYVÄRR kan det vara nödvändigt. Jag vill inte påstå att jag visste mycket om våldtäkter och sexuella övergrepp innan jag gick i gymnasiet ens, men då är inte ens informationen från skolan. Du spenderar så sjukt många timmar i skolan, så jag tycker ändå att det ska undervisas vad egentligen definitionerna är.

Det finns så mycket jag vill skriva, så mycket jag vill skrika ut.

Likes

Comments

Varför är det inte en självklarhet för alla människor att vara feminister? Är det någotskrämmande med ordet? Är det ens någon skillnad på att vara 'jämställdist', som många hellre vill kalla sig, eller att vara feminist?

Idag så villinte många kalla sig själva för feminister, eftersom det ordet har fått en sådan negativ klang. Mycket man hör om feminister handlar om de extrema, om manshatare och om FI bland annat. När många tänker på ”the typical feminist” så tänker många på en kvinna med kort hår, som stolt visar upp sin kroppsbehåring och gnäller på allt män gör. Visst finns det sådana men är du en feminist så betyder det att du vill ha jämställdhet.

Jämställdhet betyder att kvinnor och män har samma makt att forma samhället och sina egna liv. Alltså, få ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter på alla områden i livet. Slår du upp ordet feminism definieras det som en "rörelse för kvinnors jämställdhet med män" Alltså är det precis samma sak. Ordet feminist var ursprungligen ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassade sitt beteende till rådande könsnormer. Men år 1892 i Paris togs dock ordet över av kvinnorörelsen vid en internationell kvinnokonferens. Idag så är det en betydande politisk kraft.

Kvinnor har aldrig fått lika lön som en man för samma arbete.

Idag skiljer det flera tusentals kronor mellan vissa yrken. Om du som kvinna jobbar som företagsekonom och är precis lika duktig som en man inom samma yrke - så tjänar du nästan 10 000 kr mindre. Är du en kvinnlig akademier så tjänar du cirka 2,6 miljoner mindre än en man under din livstid. Du som kvinna ska inte behöva bli nekad ett jobb, på grund av att du kanske någon gång i framtiden vill skaffa familj och barn. Kvinnor ska kunna söka samma jobb som en man, ha samma egenskaper - kanske till och med vara bättre och mer passande för jobbet,och inte bli nekade på grund av sitt kön.

Lite historia:

År 1858 så fick kvinnor 25 år ansöka till en domstol om att bli myndiga och så fort de gifte sig blev de omyndiga igen. Det tog hela fem år tills kvinnor 25 år slapp ansöka om myndighet.

Senare år 1884 så sjönk åldern till 21 år. Men även då så blev de omyndiga vid vigsel.

MEN, år 1921 då slapp du bli omyndig vid giftemål och du blev även likställd med din man om ni gifte er! Vi har kommit långt sen dess, och det går framåt även idag.

Det ska inte vara någon skillnad mellan män och kvinnor. Det ska vara jämställt. Varför heter det"fotboll" och "damfotboll"? Varför ska det vara dåligt att"kasta som en tjej"? Det ska inte vara något negativt med att vara en tjej i dagens samhälle.

Jag är feminist eftersom att jag vill ha samma rättigheter som alla andra. Jag villinte bli nekad till jobb på grund av mitt kön. Jag vill sluta bli orättvistbehandlad.

Jag vill inte att uttrycket ”boys will be boys” ska finnas som ursäkt till att killar ska bete sig hur som helst medan tjejer ska bli kallade stökiga om de beter sig på samma sätt.

Jag vill aldrig att min kropp ska behöva bli objektifierad, diskuterad och förolämpad.

Jag vill inte att mina söner ska få höra att de ”spelar som tjejer” ute på fotbollsplanen om de gör något sämre än någon annan. Jag vill inte att mina döttrar ska få höra att de är ”bra för att vara tjejer” när de springer på samma plan.

Likes

Comments

Det jobbigaste du behöver stå ut med som tjej är nog mens och pms, det andra jobbigaste är nog killar som inte kan ta nej. Visst finns det press om hur du ska vara och hur du ska se ut men fan vad jobbiga snubbar som inte tål nej eller att ej få svar är.

Läste idag om en tjej som inte svarade en kille som skrev att han ville ha sex med henne. Han började med att skriva att han ville se henne naken, och sen om att han skulle mörda henne. Det är så ofta det förväntas saker av oss tjejer, så som att vara snälla och trevliga HELA F U C K I N G TIDEN. Varför tror vissa snubbar att kvinnor finns för att behaga män då? Ytterst oklar fråga som vi nog aldrig kommer få svar på.

Det spelar ingen roll hur snäll, hur många komplimanger och hur många drinkar du bjuder på. En tjej är ändå aldrig skyldig dig någonting.

Bildresultat för women are not a machine you can put nice coins

"Jag har pojkvän" Är en ursäkt många tjejer dragit när någon försökt ragga/dansa med en ute. "Jag är lesbisk" är en annan välanvänd replik, men då vill för många killar att personen ska bevisa det? Fattar ni det? BEVISA sin sexuella läggning? Istället för att snubben kan svara med ett 'okej' och avvika?

Jag har ju redan skrivit ett långt inlägg om hur viktiga NEJ är, men då om våldtäkter. Finns de killar som verkligen brinner för att nej är nej inom sex men ändå svarar "haha kom igen ;)" när man säger nej till att skicka någon halvnaken snapchat.. 

Bildresultat för haha and then what

Likes

Comments

"Haha passa dig så jag inte våldtar dig" En mening som, även omformulerad mer hotfullt, kommenteras ofta på unga kända tjejers instagrambilder. Sån kommentar man kan få höra om man tar plats i dagens samhälle. Är det inte sjukt hur män tror att de kan bestämma över kvinnors kroppar.

 Samma gällande abortfrågan, det finns kvinnor i världen som inte får bestämma själva om de ska behålla ett barn eller ej. Förstår ni om ett barn blir till av en våldtäkt, att behöva bära det barnet i 9 månader, att genomgå en smärtsam förlossning och sen att förväntas älska sitt barn? 

Förut bestämde mannen mer över kvinnors kroppar, på riktigt. Levde du på år 1858 så var du tvungen att ansöka om att bli myndig och det fick du inte göra förrän du fyllde 25 år. Gifte du dig, så blev du omyndigförklarad. Efter fem år slapp kvinnor söka om att bli myndiga men det dröjde till 1921 innan du slapp bli din mans "ägodel" om ni gifte er. 

Visste ni att 97% av alla våldtäktsmän inte behöver spendera en enda dag i fängelset? Varför? Inte nog bevis som räcker, våldtäkter som ej anmäls osv. Det är verkligen sjukt att om en kvinna blir våldtagen så får hon ofta skulden. Hon får höra att hon får skylla sig själv, att hon kanske var lite för full, att hennes klädval var provocerande. De flesta våldtäkter sker i hemmet, det är inte oftast någon som kommer dra in dig i en buske när du är påväg hem från skolan utan det kan vara till exempel din partner.

Vad är då en våldtäkt? Sex som ej är ömsesidigt. Säger du nej eller att du inte vill, och någon har sex med dig ändå mot din vilja så är det våldtäkt. Du har all rätt i världen till att ligga och hångla med någon och ta lite på den andre utan att sex ska vara förväntat. Du ska kunna följa med någon hem efter krogen och vara sugen men sen få ångra dig. Ingen annan ska bestämma om din kropp än dig.

Flesta människor har väl någon gång hört något (äckligt) våldtäktsskämt också. VARFÖR tror folk att det är ok att skämta om våldtäkt. Absolut ni snubbar som skämtar om att ni skulle våldta någon, är det fel att säga att jag hoppas att ni någon gång skulle få något uppkört i er mot eran vilja. Våga skämta om våldtäkter sen. VÅGA BARA. 

Likes

Comments

Visst är det konstigt att en tjej med pojkvän kan ligga hur mycket som helst med honom, utan att hennes fitta blir slapp eller töjs ut,men fan för dig som tjej om du haft fler än 5 partners - för då kommer det ju bara HÄNGA en jäälva massa hud och oj vad stort hålet kommer bli! Samma när man ska ligga med en tjej, som säger att hon är oskuld, och så blöder hon inte ens?? Inte heller så spräcks den där omtalade mödomshinnan som ska ligga som ett litet lager över hålet??


Det är verkligen sjukt hur många killar som tror att det är såhär. Det cirkulerar väldigt många bilder på internet som handlar om just fittor. Vad folk (mest snubbar) inte verkar veta är att inga kvinnor ser likadana ut. De verkar inte heller veta hur mens går till, om nu det ska vara en tunn liten hinna över det hålet. Fast i och för sig tror flera att även kisset kommer ut ur det hålet..

News flash: När ett barn föds via vaginalfödsel så är det inte precis så att vaginan fastnar i den storlek som barnet är. Tror ni det, så tycker jag synd om era mammor och er.

Vad är det då för obildade killar(som inte verkar ha sett en vagina sedan de trycktes ur deras mödrar) som sitter och gör dessa bilder då? Killar som var för upptagna på de tyvärr få sexualkunskapslektioner man har i typ åttan så de inte riktigt hängde med när den kvinnliga kroppen gicks igenom.

Det finns många tjejer i världen som tror att det bara finns en bild över hur en fitta ska se ut, det finns de som opererar sig för att de ska få denna "ideal vaginan". Såg i ett program om en kvinna som hade sånt komplex över hur det såg ut där nere, eftersom en gammal pojkvän till henne hade lagt en kommentar ang hennes blygdläppar. Absolut, är det något som orsakar problem för dig så tycker jag du ska operera. MEN ingen man har rätten att kommentera ditt utseende, oavsett kroppsdel. Endast du bestämmer över din kropp.


Likes

Comments

Nyligen tweetade min vän Emma följande: "Att killar tar så illa upp av ordet fuckboy medans vi stått ut med att bli kallade slampa/hora/slyna och alla andra 7tusen ord sen big bang." som fick en del kritik av både tjejer och killar. Några killar tog tweeten helt bokstavligt och "he he man vill väl vara en fuckboy eftersom vem vill inte ligga??" Absolut, ligg hur mycket du vill, men att vara en "fuckboy" är ett sorts beteende, även vissa snubbars hela personlighet.

Tänker minst tre gånger varje dag på feminism och kränkta killar. Jag ser minst en gång per dag på twitter tjejer som blivit utsatta för fuckboys och kränkta snubbar. Det är oftast på tinder dessa s.k. fuckboys hänger. Om man googlar upp betydelsen av ordet "fuckboy" så är Urban DIctionarys topp beskrivning "A person who is a weak ass pussy that ain't bout shit." Först och främst ?? 'A weak ass pussy' Snälla berätta för mig varför det ska vara ok att kalla någon för det kvinnliga könsorganet på ett nedvärderande sätt. Har ni ens tänkt på hur fantastiska kvinnor samt fittor är. Tänk att föda ett barn till exempel, en kvinna är inte så svag om hon gör det liksom.

Om du ej vet vad en fuckboy är kan jag droppa lite fakta nu, så du kan inse att den där snygga killen du precis börjat snapa med, eller kanske rent av DU är en,

- Han som alltid vill vara med en i sängen,duschen osv. "Vad gör du?" - Ska duscha. "Utan mig?:/" JA?

-En av hans stora förebilder är den kände sexisten Dan Bilzerian.

-Han tycker att du endast är en vän men får dig gärna att tro att det är mer. Han ligger även gärna med dig då.

-Han tycker kondomer är äckliga och vill aldrig använda en. Lovar dig att han är sjukdomsfri, men har aldrig testat sig och vill heller inte göra det.

-Han kväver dig med sin charm tills du klär av dig.

-Hör sällan av sig efter ligg, först efter några månader får du ett "hej"-sms. Du ska ju inte tro att ni har något.

-Allt ska vara low-key, ses ni ute så kommer han inte att hälsa. Men du kommer mest troligt få ett booty-call senare när han ska dra hem. Sova själv är något han sällan gör, men fan för dig om du inte drar direkt du vaknat dagen efter.

- Han ljuger även väldigt mycket och har hybris.

-Han är en sån där "inte alla män!!!"-snubbe...

-Säger han att han inte är en fuckboy, så är han mest troligt en.


Där fick ni lite fakta. Varför tycker killar det är ok att kalla tjejer för hora, slampa, fitta osv? För jag tvivlar på att det är många tonårs tjejer som blir kallade för horor som faktiskt säljer sex. När slutade ordet hora vara en beskrivning för någons yrke och blev till ett nedvärderande ord?

Jag tror att många killars beteende har att göra med att kvinnor tar allt mer och mer plats i dagens samhälle. Det behövs mer starka kvinnor som inte är rädda för att göra sina röster hörda. Det behövs mer Zara Larssons.

Summan av kardemumman då. Killar, lägg ner erat pinsamma kvinnoförnedrande beteende och tjejer, ta ingen skit.Likes

Comments

Nu är det dags, att börja blogga..? Känns ändå lite pinsamt eftersom ingen alls utöver kanske högst tre personer kommer läsa detta, MEN jag kör ändå. Jag har inte bloggat seriöst, någonsin i mitt liv, jag har försökt på devote men det funkade verkligen inte. Så fort mina seriösa, långa inlägg skulle publiceras, så laddas sidan om men inget inlägg kom upp. Detta hände TRE gånger. 

Ska iallfall inte skriva såna inlägg som man skrev i högstadiet "heej bloggen, det här har jag gjort idag.." Mest för att jag inte har ett så värst spännande liv som är värt att blogga om. Kommer ha denna blogg för att uttrycka mina känslor, tankar och åsikter. 

Vem är jag? Svårt att svara på. Jag heter då Astrid Kling, är en artonårig tjej som bor i en liiiten by utanför Luleå. Pluggar Handels- och administrationsprogrammet i Luleå och när jag blir stor så vill jag bli visual merchendiser (tror jag)


Likes

Comments