"Haha passa dig så jag inte våldtar dig" En mening som, även omformulerad mer hotfullt, kommenteras ofta på unga kända tjejers instagrambilder. Sån kommentar man kan få höra om man tar plats i dagens samhälle. Är det inte sjukt hur män tror att de kan bestämma över kvinnors kroppar.

 Samma gällande abortfrågan, det finns kvinnor i världen som inte får bestämma själva om de ska behålla ett barn eller ej. Förstår ni om ett barn blir till av en våldtäkt, att behöva bära det barnet i 9 månader, att genomgå en smärtsam förlossning och sen att förväntas älska sitt barn? 

Förut bestämde mannen mer över kvinnors kroppar, på riktigt. Levde du på år 1858 så var du tvungen att ansöka om att bli myndig och det fick du inte göra förrän du fyllde 25 år. Gifte du dig, så blev du omyndigförklarad. Efter fem år slapp kvinnor söka om att bli myndiga men det dröjde till 1921 innan du slapp bli din mans "ägodel" om ni gifte er. 

Visste ni att 97% av alla våldtäktsmän inte behöver spendera en enda dag i fängelset? Varför? Inte nog bevis som räcker, våldtäkter som ej anmäls osv. Det är verkligen sjukt att om en kvinna blir våldtagen så får hon ofta skulden. Hon får höra att hon får skylla sig själv, att hon kanske var lite för full, att hennes klädval var provocerande. De flesta våldtäkter sker i hemmet, det är inte oftast någon som kommer dra in dig i en buske när du är påväg hem från skolan utan det kan vara till exempel din partner.

Vad är då en våldtäkt? Sex som ej är ömsesidigt. Säger du nej eller att du inte vill, och någon har sex med dig ändå mot din vilja så är det våldtäkt. Du har all rätt i världen till att ligga och hångla med någon och ta lite på den andre utan att sex ska vara förväntat. Du ska kunna följa med någon hem efter krogen och vara sugen men sen få ångra dig. Ingen annan ska bestämma om din kropp än dig.

Flesta människor har väl någon gång hört något (äckligt) våldtäktsskämt också. VARFÖR tror folk att det är ok att skämta om våldtäkt. Absolut ni snubbar som skämtar om att ni skulle våldta någon, är det fel att säga att jag hoppas att ni någon gång skulle få något uppkört i er mot eran vilja. Våga skämta om våldtäkter sen. VÅGA BARA. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Visst är det konstigt att en tjej med pojkvän kan ligga hur mycket som helst med honom, utan att hennes fitta blir slapp eller töjs ut,men fan för dig som tjej om du haft fler än 5 partners - för då kommer det ju bara HÄNGA en jäälva massa hud och oj vad stort hålet kommer bli! Samma när man ska ligga med en tjej, som säger att hon är oskuld, och så blöder hon inte ens?? Inte heller så spräcks den där omtalade mödomshinnan som ska ligga som ett litet lager över hålet??


Det är verkligen sjukt hur många killar som tror att det är såhär. Det cirkulerar väldigt många bilder på internet som handlar om just fittor. Vad folk (mest snubbar) inte verkar veta är att inga kvinnor ser likadana ut. De verkar inte heller veta hur mens går till, om nu det ska vara en tunn liten hinna över det hålet. Fast i och för sig tror flera att även kisset kommer ut ur det hålet..

News flash: När ett barn föds via vaginalfödsel så är det inte precis så att vaginan fastnar i den storlek som barnet är. Tror ni det, så tycker jag synd om era mammor och er.

Vad är det då för obildade killar(som inte verkar ha sett en vagina sedan de trycktes ur deras mödrar) som sitter och gör dessa bilder då? Killar som var för upptagna på de tyvärr få sexualkunskapslektioner man har i typ åttan så de inte riktigt hängde med när den kvinnliga kroppen gicks igenom.

Det finns många tjejer i världen som tror att det bara finns en bild över hur en fitta ska se ut, det finns de som opererar sig för att de ska få denna "ideal vaginan". Såg i ett program om en kvinna som hade sånt komplex över hur det såg ut där nere, eftersom en gammal pojkvän till henne hade lagt en kommentar ang hennes blygdläppar. Absolut, är det något som orsakar problem för dig så tycker jag du ska operera. MEN ingen man har rätten att kommentera ditt utseende, oavsett kroppsdel. Endast du bestämmer över din kropp.


Likes

Comments

Nyligen tweetade min vän Emma följande: "Att killar tar så illa upp av ordet fuckboy medans vi stått ut med att bli kallade slampa/hora/slyna och alla andra 7tusen ord sen big bang." som fick en del kritik av både tjejer och killar. Några killar tog tweeten helt bokstavligt och "he he man vill väl vara en fuckboy eftersom vem vill inte ligga??" Absolut, ligg hur mycket du vill, men att vara en "fuckboy" är ett sorts beteende, även vissa snubbars hela personlighet.

Tänker minst tre gånger varje dag på feminism och kränkta killar. Jag ser minst en gång per dag på twitter tjejer som blivit utsatta för fuckboys och kränkta snubbar. Det är oftast på tinder dessa s.k. fuckboys hänger. Om man googlar upp betydelsen av ordet "fuckboy" så är Urban DIctionarys topp beskrivning "A person who is a weak ass pussy that ain't bout shit." Först och främst ?? 'A weak ass pussy' Snälla berätta för mig varför det ska vara ok att kalla någon för det kvinnliga könsorganet på ett nedvärderande sätt. Har ni ens tänkt på hur fantastiska kvinnor samt fittor är. Tänk att föda ett barn till exempel, en kvinna är inte så svag om hon gör det liksom.

Om du ej vet vad en fuckboy är kan jag droppa lite fakta nu, så du kan inse att den där snygga killen du precis börjat snapa med, eller kanske rent av DU är en,

- Han som alltid vill vara med en i sängen,duschen osv. "Vad gör du?" - Ska duscha. "Utan mig?:/" JA?

-En av hans stora förebilder är den kände sexisten Dan Bilzerian.

-Han tycker att du endast är en vän men får dig gärna att tro att det är mer. Han ligger även gärna med dig då.

-Han tycker kondomer är äckliga och vill aldrig använda en. Lovar dig att han är sjukdomsfri, men har aldrig testat sig och vill heller inte göra det.

-Han kväver dig med sin charm tills du klär av dig.

-Hör sällan av sig efter ligg, först efter några månader får du ett "hej"-sms. Du ska ju inte tro att ni har något.

-Allt ska vara low-key, ses ni ute så kommer han inte att hälsa. Men du kommer mest troligt få ett booty-call senare när han ska dra hem. Sova själv är något han sällan gör, men fan för dig om du inte drar direkt du vaknat dagen efter.

- Han ljuger även väldigt mycket och har hybris.

-Han är en sån där "inte alla män!!!"-snubbe...

-Säger han att han inte är en fuckboy, så är han mest troligt en.


Där fick ni lite fakta. Varför tycker killar det är ok att kalla tjejer för hora, slampa, fitta osv? För jag tvivlar på att det är många tonårs tjejer som blir kallade för horor som faktiskt säljer sex. När slutade ordet hora vara en beskrivning för någons yrke och blev till ett nedvärderande ord?

Jag tror att många killars beteende har att göra med att kvinnor tar allt mer och mer plats i dagens samhälle. Det behövs mer starka kvinnor som inte är rädda för att göra sina röster hörda. Det behövs mer Zara Larssons.

Summan av kardemumman då. Killar, lägg ner erat pinsamma kvinnoförnedrande beteende och tjejer, ta ingen skit.Likes

Comments

Nu är det dags, att börja blogga..? Känns ändå lite pinsamt eftersom ingen alls utöver kanske högst tre personer kommer läsa detta, MEN jag kör ändå. Jag har inte bloggat seriöst, någonsin i mitt liv, jag har försökt på devote men det funkade verkligen inte. Så fort mina seriösa, långa inlägg skulle publiceras, så laddas sidan om men inget inlägg kom upp. Detta hände TRE gånger. 

Ska iallfall inte skriva såna inlägg som man skrev i högstadiet "heej bloggen, det här har jag gjort idag.." Mest för att jag inte har ett så värst spännande liv som är värt att blogga om. Kommer ha denna blogg för att uttrycka mina känslor, tankar och åsikter. 

Vem är jag? Svårt att svara på. Jag heter då Astrid Kling, är en artonårig tjej som bor i en liiiten by utanför Luleå. Pluggar Handels- och administrationsprogrammet i Luleå och när jag blir stor så vill jag bli visual merchendiser (tror jag)


Likes

Comments