View tracker

Välkommen till Perth

Nu har jag varit i Perth en vecka och börjar känna att jag förstår mig på staden allt mer. Den är väldigt utbredd vilket innebär att det är en stor fördel att ha bil. Staden ligger på Australiens västkust och har allt från god mat, och otroligt fina stränder till ett stort utbud av shopping att erbjuda. Dessutom är just Perth känt för sina turer då du kan åka med ut och prova på att simma med delfiner.

Det finns en liten lista med saker jag vill göra innan jag åker hem till Sverige igen. Dels vill jag hinna jobba en del. Sedan vill jag prova på skydiving, att simma med delfiner, surfa och att åka helikopter över havet och kolla på hajar. Jag är väldigt glad över att vara just här i Perth då det är väldigt liten hajrisk här. Dessutom finns det inga maneter som det finns i norra Australien. Den farligaste maneten, som endast finns i norr, har en diameter på ca 2 cm, är genomskinlig och det är otroligt sällan du överlever om den bränner dig. När du väl blivit bränd får du svårt att andas vilket resulterar i att de flesta drunknar innan de ens hinner in till stranden igen.

Så vad har jag hunnit med hittills?
Jag har faktiskt tagit det väldigt lugnt och tagit varje dag som den kommer. Men jag har fixat mitt australiensiska nummer, jag har besökt stränderna, besökt en julfestival, gått på marknad och allmänt sett mig runt en del. En sak som skiljer Australien från Sverige är livsstilen. Folket här är väldigt lugnt och är otroligt dåligt på att planera saker. Det är väldigt mycket prat om att göra saker, men det tar ofta en del tid innan det faktiskt blir av att man tar tag i det. Då är det tur att killarna i huset har fått besök av en svensk tjej som tar tag i saker, städar köket, dammsugar osv.

Nu ska jag ta tag i jobbsökandet då jag vill få in lite mer pengar till att göra alla de saker jag har på min "to do-list". Senare ikväll ska vi ta oss in till centrum. Just idag är sista dagen som en musikfestival pågår här i stan, så vi ska in och ta några drinkar på min kompis jobb som ligger precis utanför festival- området.

Just nu är det 32 grader ute och säkert runt 40 i solen, så jag ska gå ner och fixa mig en riktigt god, kall iskaffe. Ni får ha det så bra där hemma i kylan tills vi hörs igen. See ya!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dags för nästa äventyr

Slutet av min tid i Barcelona gick så otroligt fort. Jag kände mig ganska klar med staden och jag hade jobbet som väntade hemma. Därmed har det inte blivit av att jag har bloggat på länge, också för att det inte har funnits så mycket att skriva om. För er som är ute på egen hand så hoppas jag att ni hittat lite inspiration här, eller att ni känt igen er i vissa saker och därför klarat av att ta er igenom de problem som ni möjligtvis haft.

För att uppdatera er om vad som hänt i mitt liv sedan mitt senaste blogginlägg så åkte jag direkt från Barcelona ut till svenska västkusten där jag sedan jobbade hela sommaren. Efter ca 8 månader kom jag sedan hem till lilla Skövde där jag började planera det kommande året. Jag åkte till Italien i ca tre veckor där jag som vanligt hälsade på kompisar och levde vidare mitt italienska liv. När jag tillslut insåg att jag förr eller senare ändå skulle behöva ta mig tillbaka till verkligheten hemma i Sverige så åkte jag hem, däremot väldigt motvilligt. Det är alltid lika jobbigt och frustrerande när hjärtat och hjärnan vill och säger två helt olika saker. Däremot kan jag lugna mig med att jag nog i framtiden ändå kommer flytta tillbaka till Italien. Det är trots allt där mitt hjärta hör hemma. Sedan känner jag mig för utåtriktad och "vagabondig" för att bo kvar i Sverige. Men men, only time will tell hur saker kommer att gå.

Som sagt...

Som sagt, dags för nästa äventyr. "Vart bär det av nu då Astrid?" kanske du undrar. Då kan jag lugnt och belåtet meddela att jag har Australien planerat. Det ända som saknas är nu mitt visum som jag otåligt väntar på, samt den där flygbiljetten som ska köpas. Sedan så bär det av!!

Jag ska åka till västkustens bästa stad nämligen Perth. Dels för att jag känner personer som varit där och enbart sagt bra saker om staden, men även för att jag har kompisar där. Jag kommer hyra ett hus med tre personer och alltså inte resa runt så mycket. Eftersom jag redan varit i Australien en gång då jag hälsade på min syster så vill jag stanna på en plats den här gången och verkligen lära känna kulturen, folket och staden.

En annan anledningen till att jag valt Perth framför Melbourne och Brisbane, dit många svenskar väljer att åka, är för att jag inte vill åka dit alla andra åker. Sedan är Perth en stor stad med ca 2 miljoner invånare, men inte så stor att du inte kan köra en roadtrip genom hela på en dag. Dessutom ser jag såklart fram emot att träffa mina kompisar väldigt mycket.

Så fort jag kommit fram lovar jag att skriva ett nytt blogginlägg och visa hur mitt tredje liv är. Fram tills dess hoppas jag att ni alla har det bra och varmt framför brasorna i denna svinkalla kyla. Nu ska jag fixa mig en riktigt god varm choklad och sätta på en riktigt bra film. Kram kram

Perth, I'm coming for you!

Likes

Comments

View tracker


Nu börjar min tid här i Barcelona gå mot sitt slut då jag bara har två veckor och en dag kvar. Med det tänkte jag skriva ett litet inlägg om mina tankar kring min tid här. Som jag alltid brukar säga så är det väldigt lärorikt att åka iväg själv som jag gjort. Att man får nya erfarenheter och växer som person är inget nytt. Dock så kan man ha en mindre bra resa, eller en alldeles underbar och bättre resa. Min tid här har verkligen gått upp och ner och jag har träffat så otroligt många olika personer. Vissa har hjälpt mig genom min resa medans andra har gjort min resa sämre. De tuffa stunderna får man helt enkelt ta med en klackspark och tänka på vad man lär sig utav dem!

Nu såhär i slutet av min tid här tänker jag tillbaka på allt med ett leende, och de jobbiga stunderna skrattar jag mest åt och tänker hur galet det ibland har varit. Jag känner min förvånansvärt positiv och för en gångs skull på ganska länge känner jag mig helt lugn och trygg i min situation. Jag bor med tre argentinska killkompisar som bara är helt underbara, fjantiga, knäppa och så, så roliga. Jag är så glad att jag får bo med dem, och jag är ännu gladare att jag träffat dem! De känns redan som bröder.

För att njuta lite extra av min sista tid här så åkte jag till Ibiza en natt. En natt är ju jätte kort tid tänker ni säkert. Men det tar faktiskt bara 45 minuter med flyg så är vi där. Vi åkte supertidigt en morgon och kom hem väldigt sent natten därpå, så vi fick två heldagar på den vackra ön. Tänk er Mallorca fast finare och mer orörd och oupptäckt. Kristallklart vatten med puderlika stränder och en gnutta landetstil. Det var som en semester på semestern! Vi hann med att bada i havet, snorkla, njuta av stränderna men även av att vandra runt i stadens fina centrum och njuta av riktigt god och prisvärd mat. Hela kalaset gick på ca. tusen kronor. Det ni! Det var det värt!

Hur känns det att åka hem snart då? Det känns faktiskt helt okej. Barcelona är en stad som alltid kommer finnas kvar och mina kompisar också. Sedan om jag ska var helt ärlig så är faktiskt den svenska sommaren helt oslagbar. Jag ser så mycket fram att åka till kusten, plocka jordgubbar, hoppa från Bohusläns klippor rakt ner i det generellt kalla havet och sist men inte minst, de ljumma svenska sommarkvällarna när man går barfota på de varma klipporna eller sitter under en mysig filt och kollar ut över havet. Det är något alldeles speciellt med det och det kan vara lätt att glömma. Stränder med 35+ kan man alltid besöka, vilken tid på året man vill. Den svenska sommaren, varm som kall och regnig, kan man bara njuta av en gång om året.

Nu är jag sjuk för min 84959319 gång här nere, så jag ska se till att bli frisk så fort som möjligt så jag kan njuta av min sista tid här. Ska bli kul att träffa er alla där hemma snart, och hoppas allt är bra med er! En stor och solig kram från mig!

Likes

Comments

De där skorna kan du inte ha på dig, de ser ut som skor min mormor brukade använda. Du förstår ingenting för att du är ung. Du är inte i form. Vad gör du hemma? Det är fredag, ut med dig. Jag vill inte prata med dig nu, vi får ta det imorgon. Du kan inte vara stolt över att du pratar fyra språk men när du pratar även spanska perfekt, först DÅ kan du vara stolt.

Det här är ett fåtal av de mindre roliga sakerna jag har fått höra under min tid här i staden Barcelona. Mina närmsta vänner och min familj vet hur min situation varit och har även följt mig under hela min resa. Härom dagen sa jag stop. Det är inte såna här saker jag vill gå runt och höra under min sista tid här. Jag kom hem ca 21.00 på kvällen från jobbet och sa: Imorgon flyttar jag.
Sagt och gjort så kom min kompis över dagen efter, hjälpte mig att packa ihop mina saker och att flytta till min nya lägenhet. Nu bor jag för en tredjedel av priset, mitt i centrum, med tre argentinska kompisar och dessutom med en balkong som har morgonsol.

Anledningen till att jag skriver det här på min blogg är för att det på något sätt är så galet skönt att få allt ur mig. För jag vet att även om jag skriver det på min dator så finns det otroligt många av er som läser det här och som stöttar mig. Jag vet inte hur många kvällar som jag kommit hem och hoppats på att ingen var hemma. Jag vet inte hur många kvällar jag stängt in mig på mitt rum så fort jag varit hemma, och jag vet inte hur många gånger som jag stannat ute halvt ofrivilligt ca en timme extra.

Nu har jag ca en månad kvar här i Barcelona och jag kommer njuta så som ingen någonsin gjort förr! Jag kommer njuta så mycket så att jag kommer gå runt och se ut som en skinande sol konstant, även när jag sover! För just nu, så har jag faktiskt lite extra tur i mitt liv, ÄNTLIGEN! Och den turen kommer jag njuta till max utav.

Adeo!

Likes

Comments


Hej alla goa där hemma i våriga Sverige!
Jag har något att säga, som nog kommer låta väldigt konstigt. Jag har hemlängtan. För många är det helt normalt att ha det och det är helt förståeligt. För mig är det dock något väldigt ovanligt, framförallt de senaste åren. När jag var 8 år kunde jag få hemlängtan så fort jag skulle sova över hos någon av mina bästa kompisar men en dag så slutade jag helt få hemlängtan.

Nu plötsligt så har jag börjat få hemlängtan vilket för mig som sagt är väldigt ovanligt. Jag kan inte riktigt säga varför men jag har spekulerat en del i det. Det äventyr jag idag lever är något som jag redan varit med om så det är inte så nytt och spännande för mig som det kan vara för många andra. Nu låter jag väldigt bortskämd men jag tror det ändå ligger något i det jag säger.

Dessutom är det svårare än jag trodde att få kontakt med lokalborna. Jag kan tänka mig att de nästan håller sig undan lite med tanke på alla turister och utlänningar som flyttar hit. Att det är svårt att få kontakt med dem är något jag blir besviken över. Det är så stor skillnad mellan att umgås med lokalborna och leva ett "lokalliv", och att umgås med andra svenskar, tyskar eller amerikanare.

Att jag nu har hemlängtan gör att jag har svårare för att njuta och leva i nuet. Jag går till jobbet som vanligt, träffar kompisar då och då, chillar på stranden eller hänger i någon bar. Jag har dock börjat längta efter att ha något som är mitt. Ett riktigt hem där jag känner att jag kan sätta egna regler, inreda precis som jag vill, ha riktiga rutiner och framförallt komma ett steg framåt i livet. Att bo utomlands och chilla har jag gjort rätt så mycket i mitt liv och nu börjar jag känna att det hade varit skönt att börja plugga. MEN, jag vill att ni även ska veta att jag har det väldigt bra här nere. Jag trivs med 99% av allt här nere så egentligen har jag absolut ingenting att klaga på.


För att uppdatera er lite angående event här i Barcelona så kan jag meddela er att jag faktiskt besviket nog MISSADE kuddkriget som pågick under lördagen. Bilden har jag faktiskt kopierat från eventet på Facebook för att ge er en bild av hur det såg ut.

Imorgon är det Sant Jordi, en väldigt speciell dag här. Den firas mer än Alla Hjärtans Dag och är en av de största högtiderna på året. Enligt tradition ska tjejen ge en bok till sin pojkvän/man, medans han ger en vacker röd ros till sin flickvän/man. Singel som man är tänker jag nog ta och köpa mig en fet bukett röda rosor så länge ingen ger mig någon på gatan. Gaudis hus Batlló kommer täckas helt med blommor, så det känns väldigt sevärt.


Sist men inte minst var jag på en matfestival med kompisar förra helgen, med god mat, härlig stämning och bra live musik.

Nu ska jag ta och vila då jag är sjuk för ca 100:e gången här nere. Trots att jag äter massa frukt, fisk och grönsaker. Ingefära och citron i mitt té och mycket träning verkar inge heller hjälpa. Det är svårt att hålla sig frisk när man trängs med miljoner andra personer i denna stad samt väldigt oren luft.

Jag skickar massor med kramar härifrån och jag hoppas att ni alla har det bra där hemma! Kram kram kram så ses v förhoppningsvis i sommar!

Likes

Comments