Header

Tänk dig att allt går superbra i ditt liv. Du är närmare dina vänner än någonsin, det känns fantastiskt hemma och du känner dig supersjälvsäker. Det kanske till och med finns en härlig person som du älskar lite extra. Denna personen är din största kärlek och allt känns underbart. Personen du är kär i funkar bra med din familj, du är med dina vänner ofta och har superkul samt att du kommer överens bra med lärarna. Någonstans mitt bland allt underbart så börjar det gnaga inom dig och du börjar överanalyseraallt som händer. Någon vän råkar ge dig en blick som du tror är arg och du börjar leta efter fel du har gjort. Av någon anledning börjar du bråka med ditt syskon för att du utgår ifrån att hen vill dig illa. Du börjad irritera dig på din partner för smågrejer som du inte brytt dig om innan Varför? Varför blir det såhär? Jo, osäkerheten tar över. Allt blir för bra. Allt är för perfekt. Det är som att man börjar känna att det blir för bra och att något måste gå fel snart.

Jag lyssnade på Zara och Noels podcast "Den fantastiska resan" och i något av avsnitten så pratade Zara om just detta. Att det är som att man börjar leta efter fel naturligt. Man vill ha mer hela tiden. Hon tog upp ett exempel, nämligen det att man vill "döda den för att den är sååå söt!!". Det blir en "cuteness overload" och man vill bara skaka eller klämma på den. Kan det ha någon koppling till det jag skriver om? Att det blir för bra helt enkelt.

Hur kommer man ut ur detta? Hur går man tillbaka till det som var innan? Hur hittar man tillbaka till nuet? Jag har inte lyckats när detta väl hänt och jag har fuckat upp många av mina relationer till folk just på grund av detta. Fruktansvärt. Det jag har försökt att göra för att kanske fixa detta är att prata med någon om det. Försöka sätta ord på allt som händer och kanske få lite hjälp på traven. Det känns alltid bättre efteråt men det blir aldrig riktigt bra... När detta händer er, vad gör ni då? Är ni medvetna om det som jag är eller gör ni det utan att tänka på det? Jag är så kluven när det gäller detta...

Jag får tänka vidare på detta hörni men nu ska jag sola vidare. Kram

Lite mer bilder från igårkväll..

Likes

Comments

Mitt självförtroende går upp och ner hela tiden men just nu känns det fett bra. Det är något speciellt med sommaren för jag skiner upp på ett helt annat sätt. På vintern är allt mörkt och segt och jag är ibland näst intill depprimerad. Nu mår jag dock superbra för vem älskar inte sommaren? Jag är nära mina bästa vänner, 5 minuter från stranden, 2 meter till stallet och 10 meter till skogen. Älskar landet!! Även om jag älskar stan så är nog landet snäppet bättre. Jag mår så himla bra!! Hur känner ni? Äger ni ett sommarland eller hyr ni som min familj och jag gör? Eller bor ni hemma under sommaren? Det finns säkert folk som reser utomlands hela sommaren. Jag vet dock inte ifall jag skulle palla med det. Att inte ha möjlighet att åka ut med båten till en ö vid västkusten är inget jag vill uppleva. Bästkusten är fett nice, speciellt när man är där med sina närmaste vänner.

Är helt säker på att Berlioz (vår kattunge som vi ska hämta på söndag) kommer leva loppan på vårt land. Vi flyttar ju hem sedan men det är bäst för både honom och Ziggy att träffas på landet först. Ziggy kommer ha fullt upp med annat så hon kommer ej ha tid att lägga 100% fokus på honom vilket är väldigt positivt. Han kommer ej få gå ut i början utan han kommer få vara inne i stugan hela tiden det första. Sen kommer vi använda en sele och gå runt med honom kring huset osv. Om katten klarar det första året så kommer den med mycket större chans klara av resten av livet. Det första livet är ett år för kattungen att lära sig och då är det lätt att det går fel. Speciellt för utekatter då de är runt bilar och liknande. Här är en till positiv grej, för på landet är det inte alls lika mycket bilar men ändå tillräckligt för att han ska lära sig. Känns så bra!!

På måndag (den 11e) så hämtar Filip mig med sin bil och så åker vi på road trip ner till Skauuune. Fett nice! Vi ska hälsa på hos Ruben och Erik samt deras familj då de har sitt sommarställe där. Tror vi stannar till torsdagen så det blir två hela dagar!! Trevligt, trevligt.

Vädret är inte direkt tiptop men ändå helt okej, kanske 24 grader eller något, vind och moln... ligger och solar i vilket fall som helst och det ska jag fortsätta med ett tag till. Vi hörs ikväll!

Likes

Comments

Godmorgon
Pappa väckte mig och Tage runt halv nio och det första jag gjorde var att öppna min bok. Den är såå himla bra!! Tur att jag tog med mig andra delen också annars vet jag inte hur jag skulle överleva. Den heter "Odinsbarn", kolla upp den!! Så himla spännande. I början kom jag inte alls in i den men det kanske var för att jag inte hade kommit in i min läsperiod ännu. När jag är i mina läsperioder kan jag läsa hur många böcker som helst fast när jag inte är inne i perioden så läser jag knappt alls. Allt hänger på om jag har en bra bok eller inte, för så fort jag hittar en bra bok så dyker jag in i min läsperiod direkt. Härligt tycker jag!!

Nu ligger jag och solar på mage och lyssnar på Robyn (som för övrigt är en fett bra artist, lyssna!). Hoppade i plurret nyss och det var såå himla skönt! Vi prövade på en annan strand idag och den är helt perfekt. I början var jag lite skeptisk men nu är det hur nice som helst. Ska fortsätta med detta nu, så vi hörs under dagen!

Likes

Comments

Efter en lång dag så ska jag ta och sova. Vi hörs imorgon!! Godnatt

Likes

Comments

Godmorgon!
Jag måste bara börja med att säga förlåt. För vem bryr sig egentligen om vad jag gör varenda sekund?? Jag har inte orken att skriva ordentliga inlägg men det kommer. Believe me! Just nu dör jag av värme och har inte tiden att lägga en timma eller mer på ett inlägg. Det tar ju ett tag att få allt att funka. Oftast så är det en väldigt lång process att få ett bra inlägg då man måste (eller i alla fall jag) planera allting in i minsta detalj. Sedan måste man läsa om inlägget, kanske lägga till saker, låta texten vila, få lite respons och yada yada... Jag älskar den processen men just nu, denna veckan när jag är i hettan med massa sol och bad så har jag inte riktigt lusten. Hoppas ni förstår!

Idag kommer vi bara chilla lite tror jag, för i eftermiddag händer en skitkul grej! Inte något jag kommer berätta om nu utan antingen får ni checka min instagram/snapchat eller så får ni helt enkelt vänta. Det kommer bli såå kul!

På söndag är det dags att åka och hämta min lilla kissemisse, Berlioz. Han är en 50% Maine Coon, 25% huskatt och 25% Perser. Världens sötaste! Han finns i Västerås, alltså cirka fem timmar ifrån där vi bor. Eftersom vi inte orkar köra bil sammanlagt fem timmar på en dag så har hon som födit upp Berlioz och hans syskon fixat så att vi kan hämta upp honom i Örebro istället. Vi är inte helt säkra på om han kommer bli jättelik en Maine Coon (vilket är vårat mål eller vad man nu kan säga) men i vilket fall som helst så kommer vi älska honom ändå!

Vi har redan en litten kattdam hemma som heter Ziggy och vi är inte helt säkra på hur hon kommer reaggera. Enligt forskning så gillar katter inte när man köper en ny kattunge för när de växt upp utan någon annan katt så har de blivit ensamdjur. De vill inte att någon ska inkräkta på deras revir och undviker den nya kissen så mycket den kan. Såklart så kommer vi inte tvinga ihop de utan de kommer få ta det i sin egen takt. Här nere har ni Berlioz (aka Benny). Sötaste katten ni någonsin sett, eller hur? Jag smälter...

Uppdateringen fortsätter under dagen, så vi hörs! Hejdå sålänge

Likes

Comments

Hej hörni!
Jag hann inte göra ett live-inlägg när vi åt så jag lägger ut bilderna på maten vi åt nu. Jag åt en "mixed feta cheese salad", pappa åt en tonfiskssallad, mamma åt pasta carbonara och Tage åt en Hawaii-pizza. Min sallad var supergod och familjen var nöjda de också (förutom Tage). Hans pizza var lite svår att äta, för när han lyfte upp pizzabiten så ramlade all topping av. Stackarn :(

Jag och Tage tittar på "The Dictator" just nu. Inte alls en PK film men jag skrattar så jag nästan kissar på mig. Man får ta ALLT i filmen med en nypa salt för den är över nästan alla gränser som finns. Komedifilm på hög nivå!! Inte superkul att jag fipplar med mobilen när jag kollar på film så jag säger godnatt nu. Vi hörs imorgon!
Godnatt!

Likes

Comments

Hej!
Jag ligger just nu på en bänk med huvudet i mammas knä och lyssnar på musik. Klockan fyra lämnade färjan hamnen så nu är vi påväg mot huvudstaden igen. Anledningen till att jag ligger ner är dels för att jag vill vila och dels för att jag får lite lä (skydd mot vinden). Vi sitter nämligen utomhus fast med skydd, kolla på bilden nedan så förstår ni.

Det är fortfarande fuktigt utomhus och rutorna är fulla med vattendroppar (eller säger man fuktdroppar när det gäller fukt?). Jag har ingen aning men vad gör det om hundra år? Hahah, det uttrycket är ett uttryck jag både älskar och hatar. När man gör något pinsamt eller liknande så passar det bra att säga men om man gör något riktigt dumt så känns det mer som att man smiter ifrån sina problem. Förstår ni hur jag menar? Uttrycket tolkar jag som "Det spelar ingen roll, det kommer vara bortglömt snart". Om man använder det uttrycket när man sårat någon så blir det en annan grej. Då har man liksom släppt taget och bryr sig inte längre. Hur bra är det?

Låten "Attention" av Charlie Puth har en mening i sig som lyder "You've been runnin' round, runnin' round, runnin' round throwing dirt all over my name". Den delen har jag uppfattat som "... throwing that turtle all over my name". Mycket konstigt men lyssna på låten och tänk på den meningen så kommer ni nog förstå.
Finns det någon låtrad i en text som ni missuppfattat? Vilken isåfall och hur var eran uppfattning? Tell me!

Nu ska jag fortsätta vila lite men jag uppdaterar ikväll. Hejdå sålänge!

Likes

Comments