I början av veckan köpte jag och mamma en ny byrå till mitt rum. Jag har alltid haft för lite plats för mina kläder, så nu tyckte vi det var dags att utöka utrymmet för klädförvaring. Vi köpte byrån på blocket. Det tycker jag är bra eftersom möbler och annat kan återanvändas med hjälp av den plattformen. Det går också fort och smidigt. Den här gången behövde vi bara åka några mil bort för att hämta byrån.

Jag är faktiskt väldligt nöjd med den. Den passar bra in på mitt rum och nu är mitt förvaringsproblem löst! Den har, som ni ser sju utdragbara lådor. Den är 1,23 m hög och 75 cm bred. Knopparna är silverfärgade och byrån har snidade detaljer på framsidan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Glad Påsk på er!

Nu är jag hemma igen men under påskhelgen var jag, min mormor, kusin och min föräldrar på Öland. Då bakade jag och lagade mat med min mormor. Något som hon är väldigt bra på. Och jag vill lära mig! Vi bakade en solskenskaka, en sockerkaka med mandlar på. Vi gjorde också ett traditionellt påskbord med ägg, köttbullar och janssons frestelse och västerbottenpaj! Recept kan ni hitta längre ner i inlägget.

Solskenskakan. Den blev väldigt god och det blev en härlig touch med mandlarna på. Till den kan man t.ex. ha grädde, glass eller sylt.

Ingredienser:

2 ägg

2 dl socker

2 msk kallt vatten

125 g smör

2 dl mjölk

2 dl mjöl

ca 1 dl mandlar

Vispa först ihop ägg och socker i en bunke. Blandningen skall vara ljus och lite fluffig när du är klar. Häll sedan i de andra ingredienserna. Det blir lättare om du smälter smöret innan de häller i det.

Häll sedan i smeten i en form smord med smör. Strö sedan över de halverade mandlarna.

Grädda mitt i ugnen på 175C i ca 30 min eller tills den fått lite färg.

Klar att äta!

Vi gjorde också en Västerbottenpaj, något som var mycket enklare än vad jag hade trott! Här kan ni hitta ett recept på Västerbottenpaj.

@teresejosefin i väntan på maten!

Likes

Comments

Idag var jag och min kusin @teresejosefin ute på en springtur i lunden på södra Öland! Vi var ute i 50 minuter och det var riktigt skönt att få röra på sig! Igår satt vi faktiskt bara inne i våra pyjamaser och tog det lugnt.

Taggad inför träning!

Springturen i lunden. Sammanlagt sprang och joggade vi ca 5 km.

På hemvägen hälsade vi på några hästar som betar i byn!

Likes

Comments

När vi var i Italien var en utflyktsdag inplanerad. Vi åkte med buss till vulkanen Etna och sedan vidare till den lilla mysiga staden Taormina. Det var första gången jag sett/varit på en vulkan och det var superhäftigt!
Etna är Europas högsta aktiva vulkan på 3 330 m.ö.h. Den hade faktiskt ett litet utbrott i slutet av februari i år. Vulkanen får ofta mindre utbrott varje år men det senaste stora utbrottet ägde rum 1992.
Uppe på Etna var det väldigt kallt och vi fick ha varma jackor och grova skor på oss. Det blåste också mycket där uppe, vi ramlade nästan omkull!

Här kan ni se fler bilder och läsa mer om vår utflykt till Etna och Taormina!

Här är en bild från när vi besökte en av Etnas kratrar, Silvester. Den ligger på 1900 m.ö.h. Silvester hade sitt senaste utbrott på 1800-talet så det var ingen fara med att gå runt den. Där låg massa svart vulkansten som passade utmärkt som souvenirer. Från toppen på vulkanen såg vi rök komma ut, något som höjde vulkankänslan.

Från en utsiktsplats såg man dessa gamla lavakanalerna.

Jag och min italienska värd Eleonora framför Etna.

Vi som går i blåsten och presentshopen vid kratern Silvester.

Vi stannade i den lilla kommunen Zafferana Etnea och åt vår medtagna lunch. Eleonoras mamma hade gjord baguetter med mozarella och parmaskinka till oss. Vi fick även med oss supergoda apelsiner. Det smakade suveränt!

När vi kom fram till Taormina möttes vi av gamla ruiner och många exotiska växter. Taormina är en gammal stad på Siciliens östkust. 

Vi fick gå in i den gamla amfiteatern i Taormina. Teatern stod klar på 200-talet f.Kr. och byggdes sedan om av romarna ca 300 år senare. Den används än idag för teaterföreställningar och konserter.

Vi fick också lite tid till att gå runt i stadskärnan och handla. Jag köpte souvenirer till släkt och vänner och testade italiensk glass!

Jag och Eleonora njuter av den vackra utsikten.

Utsikten var helt magisk!

Likes

Comments

I november förra året åkte jag till Sicilien, Italien och var där i 6 dagar. Min skola är nämligen med i ett internationellt utbytesprojekt med tre andra skolor i olika länder, Bulgarien, Katalonien (Spanien) och Italien. Jag och 14 andra elever från min skola fick chansen att besöka en skola i staden Catania. Vi alla bodde hos olika elever som gick på den skolan. Det var väldigt roligt och lärorikt. Jag fick också en massa nya vänner från Italien och de andra länderna i projektet.


Här är Piazza Duomo, ett känt torg i Catania. Skolan vi besökte låg bara några kvarter härifrån.

Deras skolgård. Vi märkte stora skillnader mellan den svenska och italienska skolan. Eleverna i den italienska skolan hade ett väldigt tight schema med få raster, knappt tid för ett toabesök. De får inte heller lunch från skolan. De tar antingen med sig lunch eller åker hem och äter efter skolan. Skolmaterial får de själva också står för. På lördagar går de öven i skolan, fast bara till klockan ett. Det var lärorikt att få besöka en skola i ett annat land. Det har fått mig att uppskatta min livssituation och fundera över hur vi har det här i Sverige.

Den italienska maten är helt fantastisk, pizza, pasta och choklad i mängder! Efter en vecka började man dock bli lite trött på alla söta och friterade italienska delikatesser...

På kvällen gick hela gruppen till en lokal pizzeria som en av italienarnas storebror ägde. De hade dukat upp ett jättelångt bord där vi skulle sitta och äta. Jag åt den största och godaste pizza jag någonsin ätit i hela mitt liv! Hela stämningen var så mysig och jag älskar hur spontana och sociala italienare är. Det var också härligt att sitta under kvällshimlen och äta i den trevliga staden Catania.

Likes

Comments

Hej! Jag heter Astrid och har nyligen startat den här bloggen! Jag är fjorton år och bor i Skåne. På min fritid brukar jag både spela och lyssna på musik. Jag älskar även att rita och sjunga. Jag gillar också att skriva och läsa böcker, främst fantasy. Jag går i åttan och är särskilt intresserad av NO-ämnena. Jag har två marsvin som jag tycker väldigt mycket om att gosa med och pyssla om.

På den här bloggen tänkte jag skriva lite om hur jag tycker det är att gå i skolan, mina resor, tankar om vardagen och livet och mycket annat. Hoppas att du vill följa och läsa min blogg!

Likes

Comments