Intressant, Mina tankar, Nytt som händer

Som jag nämnde igår så har jag börjat lyssna på P3 Dokumentär, den är riktigt bra och skulle rekommendera den. En annan podd som jag lyssnat på sen länge, är "Den fantastiska resan". Den handlar om Zara Larsson och Noel Flike som berättar vad som händer i deras liv, och stora events eller ämnen som händer runt om i världen just nu. Jag ääälskar den!! Men de ska sluta sända avsnitt!! De säger att de kanske ska börja om på nytt igen, men troligtvist inte. Så tråkigt!! Men jag tror att Zara skulle starta en ny podd, fast med en annan person då. Så det ska bli intressant att se i alla fall. Har ni någon podd som ni gillar och skulle rekommendera, som liknar Den fantastiska resan där det är två (eller fler) personer som diskuterar olika ämnen och saker med varandra?

En annan stor grej just nu, som jag inte tror någon har missat, är att Donald Trump är USA:s nya president. Jag röstade verkligen på Hillary om någon. Jag är inte jätte insatt i deras politik och exakt vad det innebär att vara republikan och demokrat, men att någon vill rösta på en person som pratar dåligt om i princip alla personer förutom vita, kristna män. Jag menar hur kan immigranter rösta på en person till president som vill få bort alla immigranter i landet och "Make America Great Again"? Eller kvinnor som röstar på honom, hur kan de göra det? När han pratar så kränkande, förminskande och dåligt och dem/oss varje gång han öppnar sin mun. Helt idiotiskt.

I alla fall så ska jag ha mys med mina bästisar och vi ska se på film ihop och kanske göra middag tsm, mys<3 På lördag ska jag troligtvis ta syntest för att få mitt körkortstillstånd för att senare kunna ta mitt moppe prov, och på söndag tror jag att jag ska plugga moppe teoriprov med en kompis. Har ni några planer för helgen?

(Den andra bilden är förresten tagen av Tyler Oakley's instagram, @tyleroakley)


Hejdå, ses i nästa inlägg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Intressant, Tips

Hej!

Jag har idag lyssnat på ett avsnitt av P3 Dokumentär. Min syster har länge pratat om hur bra och "verkligt" det är att lyssna på dem, men jag har aldrig tagit tag i att lyssna, men idag gjorde jag då det. Det var riktigt intressant och uppväckande. Avsnittet hette "Fallet Sofie" och handlade om hur Sofie på 14 år hade haft ett tufft liv och köpte droger. Mannen som hon köpte drogerna av hade våldtagit henne och själva avsnittet handlar om hur han blir straffad för det, och hur hela situationen blev hanterad.

Jag blir så irriterad över hur poliserna hanterade hela situationen. Tex när hon tillslut hade gjort en polisanmälan(vilket var väldigt tufft för henne) utfrågade polisen henne på ett otrevligt sätt, de nästan sa att det var hennes egna fel att hon blev våldtagen. Hon var även inne på något typ av hem för att försöka sluta med drogerna och bli bättre i skolan, där de inte alls hade bra koll på vart hon var hela tiden och hur hon mådde. De gjorde inget åt det och lät henne bli sämre och sämre.

Om ni inte redan förstått det så är detta baserad på en verklig historia (vilket alla deras avsnitt är baserade på), de har tagit inspelningar från polis förhören och frågat ut vänner och familj, vilket gör det ännu mer verkligt och intressant. Så jag skulle verkligen rekommendera att lyssna på dem avsnitten. Jag har bara lyssnat på detta, men jag skulle gissa att de andra är nog lika bra.


Hejdå, ses i nästa inlägg!

Likes

Comments

Intressant, Mina tankar

Hej!

Många tror nog på ett liv efter döden. Gör ni det? Jag vet inte riktigt vad jag tror på. För man kan ju inte direkt föreställa sig inget, eller föreställa sig att inte tänka. För då tänker man ju på att inte tänka? Det är så himla konstigt.

Många tror också på att personen finns uppe i himlen (eller nere i helvetet). Men det tror jag inte heller på. Eller jag menar det sitter ju inga "riktiga" kroppar upp i molnen och tittar ner på oss, så vad är det som tittar ner på oss. Är det ens själ? För jag är inte säker om jag tror på själar heller. För vad är en själ, eller säger man ens "en" själ? Är det våra "andar" som svävar runt i rymden typ. Känns inte jätte trovärdigt.

Men samtidigt tror jag mycket på vetenskap och det som bevisats eller kan bevisas av forskare osv. För vad finns det för bevis eller liknande att ens själar "åker upp" i himlen och sen ser över oss? Jag förstår dock folk som tror på de. Eftersom det är omöjligt att tänka eller känna hur det är att vara död.

Jag tycker det är ett intressant ämne, även fast det kanske är lite känsligt och privat. Särkilt nu också när det var allhelgona igår. Jag ska åka till min farmor och farfars grav och även min mormors grav nu, för vi hade inte tid igår tyvärr. Tråkigt att de har varit borta en så stor del eller hela mitt liv, har ni några/någon som ni saknar? Eller någon som ni önskat att få träffa?


Hejdå, ses i nästa inlägg (detta kanske ska bli mitt outro nu?)!

Likes

Comments

Om mig, Intressant

Har du många vänner? Eller är du sån som "tar vara" på dina vänner och har få nära istället? Jag skulle säga att jag har få men nära vänner. Jag vet inte, men jag gillar mer att spendera tid med mina närmsta vänner oftare än lite med många. Sen är jag ganska introvert som person och jag gillar typ att vara själv, men när jag är med mina vänner, vill jag vara med några jag trivs med fullt ut och som jag älskar i princip allt med.

Samtidigt förstår jag om man gillar att ha fler personer som vänner. För vissa kanske enkelt tröttnar på andra, eller bara känner behovet att skaffa nya vänner hela tiden och se nya människor.

Bilderna ovan förresten är tagna på mig och mina bästisar<3 Och de är typ de vännerna jag umgås med. Men jag gillar det, även fast jag kanske hade velat umgås mer med dem på helgerna. Men alla är så upptagna hela tiden.


Jag hoppas i alla fall att ni får en fortsatt bra lördag, jag själv ska få gäster, faktiskt dem som är med i bilden längst ner i det högra hörnet. Så det ska bli mysigt<3

(har fortfarande inget outro så...) Hejdå, ses i nästa inlägg!


Likes

Comments

Mode, Om mig

Hej! Jag är en tjej på 14 vårar, okej, nej det går inte, jag menar varför ska man skriva 14 vårar? Och inte bara 14 år?Så irriterande, men samtidigt vill man inte skriva 14 bast heller, för det är ännu töntigare. I alla fall så är jag 14 år, men fyller 15 snart (om 19 dagar!!) och jag heter förresten Astrid. Jag är en ganska negativ och ironisk tjej vilket kanske låter tråkigt eller irriterande, men då får ni leva med det eller sluta läsa. För jag kan bli irriterad på mycket, men brukar sen skämta bort det eller använda mig av lite ironi.

I alla fall så tänker jag att jag kommer vilja använda denna bloggen för det mesta för att typ skriva av mig eller fråga om råd eller liknande. Kanske också för att prata lite om mode, men jag får se vad jag gillar mest att skriva om.


Förresten vad tycker ni om denna kappan och denna stickade tjocktröjan från H&M? Kappan kostade 800kr och tröjan 500kr. Jag så snål som jag är, är inte riktigt säker om jag ska köpa dem eller inte, men jag gillar dem så jag får se. (Förlåt för inte super snygga bilder, ska bättra mig!)

Jag skulle vilja ha något outro, eller intro. Alltså typ något quote eller roligt slut. Så ge förslag om ni har några. Men vi för väl nöja oss med ett enkelt hedå nu?

Så hejdå! Syns i nästa inlägg.

Likes

Comments