Min blogg ..ja,ja inte så mycket till blogg.  Här kommer det en ny sida efter långt uppehåll..

Jag har haft en svår influensa, den tog många dagar att läka....Är på benen igen..Har beställt ett läkarmöte..Är rädd för att mitt blodtryck har farit illa..

Det var inte lätt att få tid. Sköterskan sa att de inte tog i mot för kontroll  längre .Jag skulle kolla själv i det lilla båset....

Att skriva ut piller går bra men att kolla om de fungerar.  Märker väl om jag trillar av pinn. Sju år sedan jag var där..Sju år!

Jag är inte precis någon duvunge...Har  varit frisk..men jag känner att något ej stämmer..Mina syskon har diabetes.Jag vill ha det kollat

Efter mycket snack fick jag en tid..Så på torsdag får jag skämmas för min tjocka armar..Lika tjocka som för sju år sedan...

Jag kan inte vara den enda som har tjocka armar? Eller!


Det är bara att vänta på hur jag mår..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan Godmorgon...

Här sitter jag och väntar att en liten vän ska komma.....

Dagen startade med att jag hoppade ur sängen.Huvudvärken slog till. Mitt huvud hängde inte med. Blev snurrig i  mitt huvud.   Ett ljud jag ej kände till hade väckt mej. Ljudet surrade högt och envist. Mannen vid min sida  sov lugnt..

Herregud vad händer jag tycker att hela huset skakar.  Halvnaken sprang jag ner till köket..kollade ut i alla mina fem fönster på bottenvåningen..Men var kom ljudet ifrån..Jag drar på mej min långa jacka ..Springer ut .. hör ljudet ..Bakom vår gamla snickarbod står det ett garage.Grannens garage..Jag gick runt  för att få veta.

Där stod min duktiga o kreativa granne med en mojäng jag ej kände till.. Vad gör du! skrek jag..Ljudet tystnade..Han log...Ska ta mossan idag..

Jaha, då blir det oväsen hela dagen,tänkte jag..Måste göra något annat..Bläddra bland kläder i någon av de stora välkända butikerna, kanske.....Om jag får med mej maken..Likes

Comments

Torsdag den 13 mars                                  Hejsan på er som tittar in..

Nu har solen lockat fram fåglarna för husesyn. Det kvittrar runt vårt hus..De grenar som min man har klippt plockas upp av de svartvita fåglarna. 

Deras bo blir högre och väl isolerat..Där i vårt gamla höga äppleträd kommer de att få det fint..För snart blommar det gamla trädet..Och boet kommer att döljas av de vackra svagt rosa blommorna..

Grannen mitt i mot vårt hus, har städat sin trädgård från allt..De är väldigt duktiga och har en rikt blommande trädgård..Friska i kroppen är de, och kan själva ta hand och sköta sitt.stora potatisland plus rader av grönsaker..Jag beundrar dom..De har det mycket välordnat..

Vi har mindre intresse av att ha det så pedant..Här hos oss i vår gamla trädgård finns det blommor av skilda sorter..gamla växter som är från husets barndom..Kommer upp lite på fel platser..T ex liljekonvaljer som förökar sig i gräsmatten.Vi hade en grön fin matta utan maskrosor o Bellis..Nu snart kommer dessa blommor att översvämma vår matta..maskrosor går an,  de kan man blocka av knopparna så blir de färre..Men de vackra Bellis, som kom flygande från grannen och har bitit sig fast..svåra att få bort har stor spridningsförmåga De har också stora bladrosetter..


Men det gör inte så mycket vi tycker om att vår trädgård är som den är..Här trivs vi hela sommaren.. Lördag ,söndag ska vi klippa rosor och andra blomstänglar...sopa och spola stenplattor..Så plockar vi ut träsoffan..lite kuddar och gör fint på altanen...Om solen kommer fram regelbundet kommer jag att få en fin färg på mina öron..

Vårsolen ger så sköna vibbar..Jag älskar att se mina blommor växa. Doften av gräs och lavendel. Jag är förväntansfull..Snart kommer det rabarber..Då blir det paj

Likes

Comments

Jag är en riktig nattuggla..sover max fem timmar på natten. Om jag lägger mej före elva ...väcker tuppen mej vid fem på morgonen..Inte bra alls, för då får jag koka mitt kaffe själv. Sitta och vänta  på sällskap.. nej jag väntar till klockan slår 24..

Då kommer John Blund trippande tyst på tå och strör stjärnor på min kudde.. 

GODNATT..

Likes

Comments

Jag älskar dig....

Jag vet inte hur jag ska säga det på något annat sätt än så här.

Men jag gör det och jag kommer alltid att att göra det. Ingenting kommer att ändra på det, varken krig, bränder eller översvämningar.

Du kommer alltid vara en del av mig och jag av dig....

Jag älskar dig, hjärtat, jag älskar dig.

Älskar dig!

       Du får mej att vilja leva!

Likes

Comments


 

Alla har inte tak över huvudet..Alla äger inte det hus de bor i..Vårt hus äger vi..det är döpt till SOLBO..Huset byggdes 1939..var då ett hus för  två familjer som arbetade på den gård som huset tillhörde.

  Huset har samma utseende nu som då..Endast en altan är tillbyggd

Likes

Comments

Jag gillar stenar.

Hittar dem var jag än vandrar. Mina fickor tyngs av dem. Jag känner dem mot min kropp.

.Bär hem dem och vårdar dem i min trädgård

På Gotland var det väldigt mäktigt att sitta vid vattnet och se vågornas smeka över alla dessa stenar.

Tänk att alla dessa stenar är slipade av tidens gång. Slipade till mjuka former.

Jag kan hålla världen i min hand

Likes

Comments

Lyckan är att få kaffe och apelsin, ost  och en brödbit..Så startar min vardag..Just nu går natten över till  gryning.. 

Jag ska vila en stund till...Ha en bra dag ..

Likes

Comments

Så har jag vaknat från vår långa mörka årstid och vågar titta ut ..Solen har värmt upp vår husvägg idag.. Härligt!.. Mitt ansikte behöver lite mörkare nyans. Huden är vit som snö.. När jag ser mej i spegeln..vill jag bara krypa in i skuggan igen..

Jag får ta ett krafttag i min självkänsla och våga möta dagarnas rytm. Glömma alla ledsna dagar..Nu ska jag satsa på oss två i stugan. Det har varit en tyst och ensam tid.. Mycket smärta och sorgliga händelser har drabbat oss...

En syster finns inte bland oss längre.. 
 

Från och med idag börjar våra sista ljuva år. Varje dag ska ge oss ny glädje, att kliva vidare..Våga förändra..ta vara på kropp och hälsa.

Tack kära sol att du ger oss ny energi, sätter trädgården i blom och får oss att njuta. Krokusen blommar och tulpanerna strävar sig upp  Maken har börjat att klippa äppelträden. Hans energi smittar av sig..Jag kommer snart att vara lika rask..  Jag har haft influensa med feber o hosta. Tjugo dagar i sakta mak.. ..Nu krävs det att vi hjälps åt för att dra lasset. Planering och några inköp. Snart kommer tagetes o pelargonier plus många andra arter ..

I dag blev det tisdagsbullar till eftermiddagens fika och rena lakan till natten.. En av våra vänner har besökt oss"Fru skata" fick en skiva bröd

Likes

Comments

På ålderns höst kommer tankar ..Tankar om hur mitt liv har varit..Jag kan minnas..händelser som poppar upp..från min tidiga barndom...Ska pränta ner dem allt efter de dyker upp..

Man kan inte säga att jag var ett välkommet barn..Nej,tvärt om..en till unge att värma och mätta..

Ester var till åldern kommen..Kroppen var tung av flera nedkomna barn..hennes runda kropp hade varit med om mycket..Hårt arbete från tidig barndom..Slit och släp på ett öl - matställe. Bland gubbar som slet o drog i henne. Skynda, skynda från morgon till kväll..Så började hennes tragiska liv.. Barfotaspringet var slut.. Endast nio år fick hon arbeta från morgon till kväll...Gå i skolan två dagar i veckan..Lärde sig läsa..

Ester mötte kärleken..den förändrade hennes liv något..Nu var det den växande skaran av barn  som drog i henne......snåla och spara var hennes lott..

Kriget rasade ute i Europa... Barnen kom tätt..tolv barn på tjugoett år..

   Året var 1942.. Ester var 45 år ..Min tur att skåda världen.... liten, klen sned i huvudet efter en svår förlossning..... Jag döptes på BB .. Döptes i nöd.. Fick namnet från en prinsessa .. Mitt i sommarens härliga dagar kom jag och mötte världen.... 

Ester blev kraftlös och sjuk.. födde en pojke som dog.. Då var jag endast tio månader.. 

Men tack vare mina äldre syskon fick jag ett bra liv.. Överlevde de fattiga mycket torftiga åren.. Mina fötter fick en hel del av barfotaspring..

Likes

Comments