​Idag upplevde jag en otroligt fin och skön sak. som väckte extremt mycket känslor och jag blev otroligt berörd. Denna sak och upplevelse vill jag dela med mig av och skicka vidare till personer som kan lära sig av detta för jag vet att vissa kan behöva det. Det lämnade mig otroligt känslotom men ändå överfylld med tankar.

Jag går på scen Österlen, vilket är en teater grupp där vi sätter upp musikaler varje sommar och vinter. I år gör vi musikalen och albumet American Idiot av Green Day. Denna musikal är fylld med känslor och mycket olika känslor, som kommer när inget blir som man vill och inget känns rättvist för då en specifik grupp tonåringar,                                        Idag gjorde vi en övning där var och en fick 4 bitar papper att skriva på och vi alla satt i en ring. På dessa papper ska du sedan tänka ut och skriva ner 1. En person du tycker mycket om och litar på 2. En plats som är viktig för dig 3. En sak/aktivitet som du håller på med som du tycker om 4. En hemlighet. 

Med dom här 4 papperna (och vad som står på dom) ska då var och en berätta varför dom har skrivit den person dom skrev, varför den är viktig för dig och hur den får dig att känna. Alla fick berätta om dom ville. Sedan ska du riva sönder pappret med namnet på och känna efter hur det skulle vara om den här personen slutade vara med dig, slutade befinna sig i ditt liv. Detta berättade alla för varandra och det var väldigt starkt att få höra. Detta ska du då göra med dom 3 första korten. Den sista som är hemligheten ska du känna hur det känns om din hemlighet kom ut/avslöjades till en främmande person du ej får välja själv.

Det släpptes ut så mycket känslor och ett sådant lugn över alla som jag aldrig har varit med om förr och jag blev så lättad av att få berätta om dessa sakerna. Att tänka sig in i att du aldrig kommer få göra det du älskar eller att den person som du älskar och litar på, helt plötsligt inte finns där för en. Jag fick fram tårar när jag fick höra vad dom andra berättade och dela med sig av. Jag kände verkligen att alla kunde vissa sina sårbara sidor för en gång skull och släppa på allt. Släppa på masken.

Jag ville bara dela med mig av det och tipsa om att göra det antingen själv eller med en grupp. Jag kommer även prata mer om det som jag skrev på mina papper, om vänner och relationer och hur viktigt det är att ha någon vid din sida.

​The key to being happy is knowing you have the power to choose what to accept and what to let go!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har spenderat typ 4 dagar i Kalmar hos min Mormor och Morfar tillsammans med min syster och två danska kusiner. Här är min mycket fina och söta 4 åriga kusin. Vi var på en bondgård i Kalmar och kollade på djur men vi hamnade tillslut på lekplatsen där jag mest sprang efter den här killen.

Här är min andra fina, söta och mycket mogna 9 åriga kusin. Han klarade sig mer på egen hand men han är fortfarande liten för mig. Eftersom det var påsk vecka så fick vi påskägg med godis i. Jag kan säga att godiset tog slut väldigt fort.

Min underbara syster och kusinen ute i det härliga, lite kalla vår vädret.

Likes

Comments

Jag tänkte dela med mig av min träningsrutin om du vill få tips eller inspiration

Jag har tränat i lite mer än två år nu och gör det typ fyra dagar i veckan. Varför jag tränar är inte för att bli biffig och bygga stor muskler (något som ändå kommer hända lite) utan mitt mål när jag tränar är att få min kropp att fortsätt må bra och vara stark, för att hålla den i form. Jag dansar och då är det viktigt att vara stark i kroppen. Alla tränar för olika andledningar och om du vill bygga stora muskler så har du kommit till fel ställe.

Jag försöker träna på helgerna om jag hinner men oftast blir det bara på vardagarna. Detta är för att jag bor lite utanför det lilla staden som gymmet där jag tränar är i. Jag går också i en skola i samma stad så det passar bra att gå ditt efter man har slutat. För att jag bor utanför staden behöver jag ta bussen in till stan om jag ska träna så det händer inte så ofta på helgerna då. Jag rekommenderar att träna högst 5 dagar i veckan om du inte då har en aktivitet på sidan som är fysisk. Man ska alltid ha minst en ledig dag att återhämta sig på.

Två saker som jag gör som jag verkligen rekommenderar är att 1: träna med en kompis. Det blir mycket roligare och motiverande att göra det. Man pushar och utmanar varandra att göra lite mer och lite bättre. Tips 2: sätt upp ett schema! Jag och mina kompisar har ett schema som vi följer varje vecka, den säger vilket område på kroppen som vi ska träna. Ex på torsdagar så tränar vi ben och mage och på tisdagar är det rygg och biceps. Det är viktigt att du sätter upp ett schema som du vet att du kommer kunna följa och som inte blir svår att komma ihåg.

När jag tränar så gillar jag att börja med kondition så man inte glömmer det, det är också viktigt. Sen brukar jag och min kompis skifta mellan maskiner inom området och övningar på golvet. Dom övningarna jag gör har jag mest hittat på Pinterest. försök göra både på egen hand och på maskiner för när du gör det själv så tränar du nästan hela kroppen. Om du inte vet hur du ska göra på maskinerna så fråga någon som jobbar där.

Your mind will quid a thousand times before your body will. Feel the fear and do it anyway!

Likes

Comments

Nu ha jag varit på antagningsprov på alla skolor som jag har sökt till. I lördags var jag på addition i Simrishamn på Nova Academy på deras estet linje med musikal inriktning. Jag känner en av dom huvudlärarna som jobbar där så för mig var det inte så nervöst. Vi var ungefär 12st där och vi började med att göra inprovisationer och teater saker. Sedan fick vi dansa och göra rörelseövningar med en extremt bra danslärare som har en bra bakrund och utbildningar. Vi fick göra massa olika konstiga rörelser som och det var mycket lärorikt. Eftersom det var en musikallinje så fick vi sjunga i kör och sedan tog dom in oss individuellt i ett rum och sjunga låten vi sjöng under kören. Alla lärarna satt där inne och lyssnade och sedan ställde dom lite frågor.

I måndags var jag på Malmö Latin och gjorde antagningsprovet för teater spetsutbildningen. Inför det så skulle vi förbereda en monolog att framföra utantill inför lärarna. Dom hade skickat ett häfte med alternativ att välja mellan och sedan fick man bara förbereda sig. Det pågick i 2 dagar och min kompis var där den andra dagen så jag kände ingen där. Vi gjorde bara improvisationer hela dagen och vi som sökte spets fick stanna efter lunch och gå igenom fler saker, intervjuas och gå igenom en scen. Det var nervös under hela dagen men när man började prat med fler av dom som hade sökt så var ju alla nervösa.

Idag har jag varit på Latin igen men på deras danslinje. Det var flera stycken där och några såg grymt bra ut. Vi gick igenom balett, street och jazz rutiner/danser med dom två danslärarna som tog och tog anteckningar på vad vi gjorde. Många där inne var jätteduktiga, visa var okej. Hälften hade dansat balett hela livet och andra hälften hade bara dansat street. Jag har den linjen som 4 handval men jag tror jag ska flytta upp den för det var skitkul.

Nu har jag inga prov kvar så nu är det bara att vänta på svar vilket brukar komma i slutet av juni.

Be your own kind of beautiful

Likes

Comments

Mina två väldigt nära kompisar lät mig ha en liten fotoshoot med dom och vi hade så kul, jag tycker verkligen om att fota och dom tyckte nog också att det var kul att bli fotade, fast det syns inte här:)

strike a pose

I tisdags var en väldigt fullspäckad dag. Vår klass åkte med egen buss till Köpenhamn för att se en dans föreställning. På morgonen missade jag bussen in till skolan så jag fick skjuts och sen visade det sig att jag hade glömt mitt pass vilket är väldigt viktigt att ha med så bussen fick stanna i min by så jag kunde hämta den :). Föreställningen var en balett föreställning gjorda av ungdomar, och den spelades på den kungliga teatern. Det var fantastisk fin och dom var så extremt begåvade. Jag rekommenderar verkligen att gå på dans föreställningar för det är verkligen en magisk upplevelse att se och uppleva. Efter föreställningen så fick vi en timme på oss att gå runt på ströget och då tog jag tillfället i akt och låssades vara fotografi och hade fotoshoot med mina två kompisar. Det var en riktig mysig "resa" för oss att göra som klass eftersom vi går sista året tillsammans nu ( vi ska på klassresa också )

När vi kom hem till lilla Simrishamn jämfört med stora Köpenhamn så tränade jag om min kompis som vi gör varje fredag. Vi och tre andra kompisar gick sedan ut och åt för vi var lediga dagen efter, sedan ville alla se om det gick någon bio. Vi såg att om vi tog tåget till Tomelilla som gick om 5 min så kunde vi se Beauty and the Beast. Den var jätte bra och en film som jag verkligen rekommenderar att ni går och ser. Efter hann vi precis med en buss som gick 2 min efter vi såg att den gick så jag sprang en del av den dagen men det var någon en av mina spontanaste dagar.

Sådana dagar behövs ibland och jag är väldigt glad och tacksam att jag fick gör och uppleva det med dom bästa människorna så puss på er;)

Best friends. Makes bad times good and the good times, unforgettable.

Här är två av mina mycket fina vänner som jag har att tacka för mycket men dom kommer nog inte tacka mig för att jag lägger ut det här :):):):)

Likes

Comments

​Jag går ju i 9:an och därför är jag just nu i gång med gymnasium val och dom Nationella proven. Jag tänkte att jag kunna göra det som en serie. Jag kommer skriva när jag har gjort mina prov och hur det går med antagningarna till gymnasiet och typ hur det är att gå i 9:an och förbereda sig inför gymnasiet.

Idag gjorde vi ett av dom två svenska NP man ska göra. Det var läsförståelse vilket varade i fyra timmar. Fyra timmar låter som en outhärdlig lång tid men för mig och dom flesta i klassen så tog det inte fyra timmar att göra provet. Jag blev klar lite efter två timmar och sedan satt jag och läste ( rekommenderar att ha med en bok om klar snabbt ). Vi som var klara fick gå ut efter en stund och sedan hade vi rast fram till det att vi skulle ha lunch och vår sista lektion för dagen. På fredag har vi vårt andra svenska prov och då ska vi typ skriva uppsatser. Jag har lärt mig att man inte behöver ha med så mycket mat/snacks som man tänker att man behöver för man hinner ändå inte äta upp allt. Man får ju ha med någonting att äta och dom flesta har med godis och choklad men jag tror att det viktigaste är att ha med vatten och kanske en frukt. För er som inte har gjort NP så får man lov att gå på toa under provet men då blir man uppskriven och dom tar tiden ( lite konstigt ).

I 9:an gör man cirka två prov i varje ämne, men inte i musik, idrott, slöjd eller bild ( vad jag tror och har hört ). Vi gjorde tre prov föra terminen i Ma, Eng och Sv och enligt mig så är dom inte så svåra som man tror. Det är verkligen inte prov du ska behöva träna inför.

​Hoppas detta gav er lite hjälp om du ska göra NP snart eller bara tyckte det var intressant om du redan har gjort det. Jag kommer fortsätta att skriva om detta, då nästa gång vi har prov. Det kommer även ett inlägg om mitt gymnasie val och intagnings proven jag ska göra.

​Love your journey!

Likes

Comments

Jag och min familj spenderade en hel dag i Skogskyrkogården i Stockholm. Vädret var perfekt den dagen, kanske lite kallt men det var trots allt höst.

När vi var i Stockholm så var det Halloween så jag och min syster valde att gå lite "wild and crazy" och sminkades oss så som leoparder. Det var kul och lite out of my comfort zone och vi fick lite frågande blickar på stan.

Den andra bilden är när vi åkte till ett skitcoolt ställe med massor av graffiti vägar, jag vet tyvärr inte vad stället heter men det var något övergivit ställe:) Några av målningarna var helt sjuka.

Likes

Comments

Här är några bilder från när jag var i Österrike med mina familj. Vi var i staden som heter Bad Gastein och vi åka skidor i Hof Gastein. Österrike är verkligen en skidort att rekommendera om man ska åka någonstans på skidsemester. Jag åker skidor men har alltid velat åka snowboard istället, det ser ju så mycket coolare ut än skidor. Det verkar också mycket bekvämare. För när man åker skidor så är det läskigt att ramla för skidorna lägger sig helt konstigt men på snowboard så sitter benen ihop så man har ju svårare att kanske bryta benen. Min pappa åkte snowboard ( vilket han har gjort väldigt länge nu ) och han ramlade och bröt handleden. Vårt hotel var jätte fint för det fanns aktiviteter varje dag, en pool, tennisplan och lekrum för barnen. Vi valde att stanna på hotellet en av dagarna och då badade vi, beställde drinkar i baren och gjorde så klart läxor. Vi åkte inte under ett lov så jag hade massa läxor som jag var tvungen att göra :(

Har du varit i Österrike någon gång och vart då i så fall? Åker ni hellre skidor eller snowboard?

Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire

Likes

Comments

Hej.

Det här är då mitt första inlägg så jag kommer skriva en sak som jag började tänkta på för några dagar sedan. Det är lite som en fundering och ett tips om livet och hur du ser på dig själv.

Min kill kompis frågade mig i veckan: " vad skulle du säga om jag sa att du var ful" jag svarade och sa "inget för jag vet att du inte tycker det och dessutom så vet jag själv att jag är snygg och då bryr jag mig inte om din åsikt.

Hur någon definierar dig ska du inte bry dig om, det handlar om hur DU ser dig själv och vad du tycker om dig. Om någon säger att du är ful så spelar inte det någon roll. Det är EN persons åsikt, tänk då på hur lite den då betyder. En person i hela universum tycker du är ful men kanske tio andra personer tycker du är as läcker, då ska ju inte den andra personens åsikt betyda något. Det kommer alltid finnas folk som stör sig på dig, som inte tycker om dig eller som är taskiga mot dig men istället för att lägga fokuset och tid på att bli sårade och ledsna för det så ska vi tänka att för varje dålig kommentar så finns det tre bra och dom betyder mer. Det är inte människor runt omkring dig och vad dom säger om dig som definierar vem vi faktiskt är. DU är den ända som vet och kan säga vem du innerst inne är. DU bestämmer om du har fina kläder på dig idag inte den elaka tjejen i klassen. Alla har ju olika åsikter om vad som är fult eller snyggt. För mig kanske boyfriend jeans och militär jacka är snyggt medan min kompis tycker tajta klänningar och högklackade skor är snyggt. Det är därför du inte ska ta åt dig om någon säger att du har fula kläder på dig en dag.

Det är bara inse att vi inte kan göra alla människor på jorden nöjda på en och samma gång, så länge du själv är nöjd med vem du är!

love me for who I am, not who you want me to be.


Likes

Comments

Nouw Magazine