Header

För ca 2 veckor sedan blev Ludde kallad till en intervju för linjen han vill gå på i höst, datumet för intervjun var den 8 Juni. Det kändes lite knivigt för vi hade ju inte hittat jobb eller fått ihop tillräckligt med pengar än för att åka till Vietnam eller runt i Australien.
Först tänkte vi att vi kunde åka söder om Perth till olika ställen, vid det här laget började det bli vinter i Perth och det blåste och regnade fruktansvärt mycket. Det kändes inte så kul och vi var lite besvikna, men då sa Luddes mamma att vi kan ju åka till Bali! Så, ja, Vi åkte till Bali!
Natten till den 22 maj landade vi i Bali. Kändes lite tungt att lämna Perth då det va vår favoritstad, men otroligt skönt att få njuta av våra 2 sista veckor innan vi åker hem!

21/5
Sista dagen i Perth spenderade vi på WA museum, vi tänkte gå till botanic garden men det regnade såklart..

22/5
Första dagarna spenderade vi i Kuta, den mest turistiga orten i Bali, vilket va lite jobbigt. Vi kollade mest runt lite vid stranden på förmiddagen. På eftermiddagen gick vi ner till stranden igen för att kolla på seaturtle utsläpp! Man kunde alltså få hjälpa till att släppa ut små bebis havssköldpaddor helt gratis. Vi fick tyvärr inte tag på några biljetter så vi fick bara kolla på.

23/5
Kl: 12:00 checkade vi ut och åkte söderut för en liten utflykt till Uluwatu templet som ligger precis på klippkanten. Det va otroligt mäktigt att se! Efter att vi ätit otroligt god (och billig!!!) mat så  var det dags att åka till vårat nya hotell i Ubud som ligger nästan i mitten av ön.

24/5
Idag har vi utforskat Ubud lite mer. Vi åkte till ett ställe som heter monkey forest, och det är precis vad det låter som. Många vilda apor i en fantastiskt fin skog.
När vi kom dit blev vi informerade om att man inte får ha med sig påsar in till skogen och helst lägga hattar och solglasögon i sin väska då de gärna snor det.
Vi såg många fina statyer och säkert hundra apor. De va inte ett dugg skygga för människor, vilket jag tyckte va lite läskigt, men sålänge man inte hade mat eller något annat de vill ha så hoppade de inte på en.
Ludde ville såklart testa ha en apa på sig och köpte en hel klase med bananer, och jag tyckte inte det såg så farligt ut så jag testade det också. Jag tänker inte göra om det, som ni kan se på bilden...
När vi väl kommer ut och jag inte ser några apor så tar jag upp påsen igen, och såklart kommer den ABSOLUT största apan av alla mot mig och jagar mig en bit, ger han påsen för jag ville inte bli apmat. Som tur är lyckades Ludde få tag på den igen. Slutet gott, allting gott!
Snart ska vi till Ubud Palace för att se en dans som heter Legong & Barong dance, det ska bli spännande!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Utflykter, Youtube

Serpentine Falls, 2/5: Några mil söder om Perth finns Serpentine Falls; En lång flod med flera vattenfall varav ett ligger intill en liten källa där man kan bada i det klara vattnet. Själva floden hör till en campingplats som man tyvärr måste betala ganska dyrt inträde för att besöka, men det hade nog varit värt ifall vi faktiskt hade bestämt oss för att bada. Antar att vi båda är för mesiga, men i vårt försvar så var vattnet väldigt kallt p.g.a. att det rinner direkt ifrån bergstoppen. Vi gick en kort promenad uppför berget innan vi gick tillbaka till bilen. Men innan vi hann åka så blev vi glatt överraskade av förvånansvärt oskygga kängurus. Därav en mamma med en extremt söt unge. Överlag så anser vi att Serpentine Falls var värt pengarna.

Penguin Island, 3/5: Bara en dag senare så besökte vi Penguin Island; En liten ö, lite mindre än en kilometer utanför fastlandet. Trots att det går en färja fram och tillbaka från ön så var planen att vi skulle vada/simma över, dels för att vattennivån brukar vara väldigt låg men främst för att det alternativet är gratis. Tyvärr så var det lite väl blåsigt den dagen och vågorna är inte särskilt förlåtande. Trots att vi hade en luftmadrass så kändes det lite riskabelt att halvsimma 700 meter med tre plastpåsar fyllda med ej vattentäta dyrbarheter, samt Astrids plånbok (som är tom). Med andra ord; Vi fegade ur och tog färjan över. Astrid har klippt ihop en (väldigt välgjord) video som sammanfattar det mesta av vårt besök på ön och den hittar ni här:
https://m.youtube.com/watch?v=gRM96eTaREM

Annars går det att sammafatta så här: 2 delfiner, 0 pingviner, 3428 fiskmåsar och 2 blekfisar. Trots att ön inte riktigt levde upp till sitt namn så var det väldigt fin  natur och strand. Vi rekommenderar Seagull Island och hade gärna åkt dit igen. Kanske t.o.m. kan simma över nästa gång.

Likes

Comments

Utflykter

Såå, äntligen har vi kunnat göra lite roliga grejer och även se omgivningen. Vi har faktiskt inte varit så mycket i centrala Perth sen vi kom hit, vi bor ca 3 mil norr om centrum och allt vi behöver finns här.
Sen sist har vi flyttat från Fremantle (tyvärr) till Wanneroo! Eller ja, först hade vi bokat ett annat Airbnb ställe som hade blivit bekräftat, men sen skrev ägaren till oss samma dag som vi skulle flytta att han va iväg på påskfirande hela veckan.. Men som tur va kunde vi stanna hos familjen (som vi lärt känna genom Natta och Ralle) över en natt!
För er som inte vet vad Airbnb är, så är det privatpersoner som kanske har ett extra rum eller hus ledigt och hyr ut det under en kortare period.
Vi flyttade hit till Wanneroo förra måndagen och vi trivs så mycket bättre här än vad vi gjorde på hostels. Inga delade rum och det kan bli några hundralappar billigare I veckan till och med! Men det bästa är nog att det flesta har husdjur. Dem vi bor hos just nu har två hundar, Dende och Gretel, som vi har blivit ganska fästa vid.

Nästa dag, på tisdagen, åkte vi faktiskt till centrum. Ralle och Natta drog med oss lite spontant på kvällen till Kings park för att kolla på Perth's skyline och käka maccas (aka McDonald's).
Sen hade vi några relativt lugna dagar, letat lite mer jobb och gått runt i området. På fredagen såg hundratals corellas och några galah fåglar som flög in över Jonndalup lake till fotbollsplanen precis innan solen gick ned, ganska coolt!

Söndagen därpå bestämde vi oss för att åka en bit (yes, vi har köpt en skruttbil) ca 7mil  söder ut till en djurpark. Jag visste att jag inte ville gå på Perth zoo, och letade därför efter ett mindre ställe med lokala djur och farmdjur. I stort sätt alla djuren här gick fritt runt på parken eller i större inhägnader, vilket jag tyckte lät bra. När vi kommer dit är det tre olika papegojor som sitter i var sin liten liten bur... Vi ångrar oss lite, men gick vidare. Vi såg alla möjliga djur som gick fritt tillsammans; lamor, kängurus, gäss, påfåglar, emus etc. När vi kom till slutet av parken va det tyvärr ännu fler fåglar i små burar som va av samma ras som vi sett på fredagen på fotbollsplanen. Då va hundratals som flög tillsammans långa sträckor, satt uppe i höga träd. Det kändes inte alls bra att sen se liknande fåglar instängda.

Nu har vi inte många dagar kvar i Wanneroo med Dende och Gretel, men idag åkte vi till Wanneroo's botanic garden. Det va inte stort men det va en väldigt skogslig trädgård som även hade minigolf!

Likes

Comments

Efter några timmar på tåg och buss (9/4) så somnade vi direkt när vi kom till hostlet i Melbourne.
Dagen där på var det dags att kolla in Melbourne, men tyvärr så blev det bara några timmar på Melbourne Museum, hade viljat stanna längre!
Kl 22:00 lyfte vårt flyg mot Perth och vi landade kl 00:00 lokal tid efter 4,5h.

Först dagarna i Perth visade Natta och Ralle oss stränder, shopping center och några förorter. Vi blev även presenterade för en aussie-familj som har välkomnat oss med mat och filmkväll. Vi trivs extremt bra i Perth och har många planer på utflykter i framtiden!

Likes

Comments

Vardag I Aussie

19/3 - 5/4

De senaste 2 veckorna har vi i princip bott bland äppelträden i Batlow. Jobbat 8 timmar 7 dagar i veckan, snubblat på äpplen och trillat från stegar, men tyvärr så har vi fått betalt per låda, så det har inte lönat sig hur fort vi än försökt plocka.
Vi har trivts bra här i lilla öde Batlow i foten av Snowy Mountains med alla överdrivet trevliga invånare, men vi har bestämt oss för att byta rutt helt och söka jobb på Australiens västkust. Så nu på söndag den 9/4 har vi bokat buss och tåg till Melbourne för att vara där ett dygn och njuta, vi har hört många bra saker om staden och eftersom det är relativt nära så skadar det inte att ta en natt där. På måndag kväll den 10/4 så fortsätter vi med flyg till Perth!
De första dagarna ska vi mest upptäcka Perth och umgås med några vänner från Sverige. Det ska bli skönt med lite omväxling och förhoppningsvis nytt jobb, och om allt går som det ska så åker vi till Vietnam i början/mitten av maj och stannar en månad, men om det går bättre kommer vi nog stanna längre i Asien!

Likes

Comments

Tips jag har tagit åt mig, Vardag I Aussie

28/3
Dagen är kommen för oss att lämna Glebe som vi fäst oss vid en aning. Vår nästa destination blev Bondi Beach, och tog ett bra tag att ta sig dit med buss, men det gick! Tyvärr va det regn 5/6 dagar som vi bodde i bondi, tur att vi inte stannade längre heller för rummet va 10 kvm för 4 personer. (village bondi beach, would not recommend).
Första dagen så va det hyfsat fint väder, så vi låg en stund i parkens stranden i väntan på att få checka in. Dagen därpå va det fortfarande ok väder så vi gick till stranden ett tag, men inget badande blev det tyvärr. Resten av dagarna satt vi mest inne och sökte jobb och någon dag gick vi på bio (Logan, mycket bra!).

4/3
Dagen innan vi lämnar Bondi, och Sydney!
Det blåste rejält men det regnade inte så vi bestämde oss för att gå en liten bit av Bondi to Coogee coastal walk, vilket är 6km, men vi gick nog bara 1,5km. Trots det dåliga vädret så va det fantastiskt att se stora vågor slå mot klipporna!

5/3
Vi har nu bestämt oss för att lämna Sydney i ca 10 dagar, så vi tog tåget 7mil söder om Sydney till en stad som heter Wollongong. Ganska svårt att veta hur man ska uttala det ,men vi slapp säga det. Vi bodde på det enda hostlet i stan, som också är ett 250 år gammalt hus, (Keiraleagh, would recommend).

Tyvärr så va det sådär väder fortfarande, men vi hann med några promenader ner till fyren och till en mysig park vid stranden. Vi va även på ett science center brevid universitetet som va helt ok!

Trots kasst internet försökte vi fortfarande söka jobb, och vi har äntligen fått napp! Den 17de kommer vi åka ca 50mil in i New south wales till en liten stad som heter Batlow, ligger ca 20 mil väster om Canberra. Staden är känd för sina äpplen så vi kommer såklart att plocka äpplen! Vi stannar tills äppelsäsongen är slut där (mitten av maj). Efter det åker vi förhoppningsvis upp längst östkusten!

Likes

Comments

Utflykter

23/2

Vi tog en färja över till Manly, en halvö i norra Sydney. På vägen över så kunde man tydligt se operahuset och de höga klipporna som sträcker sig längs kusten. Det första vi gjorde var att gå till Sea Life Sanctuary, som ingick i vårt attraktionspass. Höjdpunkten där var förmodligen alla pingviner som gled runt i vattnet, snabba som THORpeder. Utöver det så fanns det massor med småfisk, blötdjur och en stor undervattenstunnel med hajar, havssköldpaddor och jätterockor.

Manly Beach var den finaste stranden vi varit på hitills. Satt där ett bra tag innan vi tog färjan tillbaka.

24/2

Vi besökte Botanic Garden; en enorm trädgård med massor av exotiska blommor och träd som låg precis bredvid operahuset. Det fanns dammar fyllda med fisk och bland träden flög kakaduor och parakiter. Det kändes inte som om vi var mitt inne i Sydney när vi yrade omkring i den exotiska trädgården!


Likes

Comments

Utflykter

10/2
Första dagen av värmeböljan hade börjat och vi stod inte ut med att sitta inne på vårt rum (som bara hade en liten golvfläkt) och svettas ihjäl, så vi bestämde oss för att ta bussen mot Gordons bay! Dem vi delade rum med hade tipsat oss om stället och sa att det va nog Sydneys vackraste strand.
Det tog lite tid för oss att lista ut hur vi skulle ta oss dit. Vi hoppade av bussen och gick från Coogee beach till Gordons bay. Tyvärr kom vi dit lite sent för att kunna ta fina bilder då klippan sluggade en stor det av bukten, men ja, det va otroligt vackert!

12/2
Tänkte att vi skulle få se lite av Australiens undervattensliv i förtid och köpte biljetter till Sea life Sydney aquarium. Inget jag skulle vilja göra igen precis, är ganska skeptisk till zoo:n och akvarium sen innan men tänkte ge det en chans. 2/5 🐟 får sea life.

14/2
Alla hjärtans dag! Även dagen för oss att flytta från George st till ett litet samhälle som heter Glebe. Lite mer småstads-stil fast det är ganska nära central och city, väldigt mysigt!
Hostlet vi checkat in på är mycket större och renare och har även egna badrum i rummen (otroligt). Vi bokade en vecka till efter första natten för att vi trivs ganska bra.
Vi firade alla hjärtas dag med en liten promenad genom Hyde park och sen en tur till Wild life zoo, då vi har köpt en biljett med fem attraktioner i Sydney så hade jag inget val än att åka dit också, men det va väl en aning bättre.
Efter det så åkte vi upp i Sydney eye (som också va en av det fem attraktionerna) och såg ut över hela Sydney! 🏙

Likes

Comments

Tredje dagen (9/2) i Sydney och vi bestämde oss för att uppleva sevärdigheterna lite. Först gick vi till Powerhouse Museum: Ett teknikmuseum med stor inriktning på maskineri. Det fanns däremot en speciell utställning om mumifiering i antikens Rom men framförallt i Egypten. Det var väldigt intressant och det fanns fem välbevarade mumier att se. Säkert fylla en A4-sida med meningslös fakta men p.g.a brist på ork/tid och faktumet att google finns så kan ni lösa det själva.

Efter museumet och en tradionell australiensisk måltid (McDonald's) så gick vi till Chinese Gardens. Väldigt vackert och avslappnande, bortsett ifrån att trädgården ligger 20 meter bredvid en filminspelning som använder sig av mer än en helikopter (det lät mycket). Det fanns vattenfall och mänger med olika växter, samt enorma spindelnät som alla inkluderade en enorm spindel.

Likes

Comments

Vardag I Aussie

Sådär! Efter en ganska så smidig, men långtråkig flygtur är vi äntligen i Sydney! Kl02:30 åkte vi hemifrån för att va i god tid till flyget som lyfte 06:30 från Kastrup.
Första stoppet va i Düsseldorf och det tog bara 1 1/2 timme att flyga dit. Inget krångel med transfer eller att hitta rätt (så du vet, mamma). Sedan hoppade vi på nästa flyg som tog oss till Abu dhabi för att där byta till ett flyg mot Sydney. Hela 14 timmar tog det flyget, trodde det skulle gå som smort men det va otroligt obekväma säten, fast vi fick en heldel sömn.
Sammanlagt tog resan hit 27 timmar och vi landade 19:30 (aus tid).
Att hitta till tåget från flygplatsen va inga problem, men att sedan orientera i China town va inte det lättaste. Receptionen på vårt hostel skulle stänga kl22 och vi var ganska självsäkra när vi hade 40min på oss att leta upp det. Men icke, när vi tillslut yrat upp och ner längst George street och inte hittat rätt så frågar vi en portvakt som pekar oss i rätt riktning. 22:03 va klockan när vi ringde på porten till hostelt, vi ringde säker 10 gånger och jag va 99% säker på att vi skulle få sova på gatan. Men tur som vi hade så blir vi insläppta!
Det är inte det fräschaste stället precis, men det får duga för en vecka. (Hade besök inne på toan av en liten kackerlacka, så länge den är ensam och håller sig borta från vårt rum så är jag glad.)

Just nu är klockan 04:15 på morgonen och det spöregnar ute, får hoppas på att jag får lite sömn, imorgon ska vi fixa sim-kort, tax file number och lite annat.

Likes

Comments