östertorps jack, ridpass

Alltså. Wow. Det här var helt oslagbart bra.
Äntligen fick jag Jack på en måndagslektion inför Karro som ridit Jack ganska mycket för några år sedan = skitbra hjälp. Och bra hjälp fick jag vilket gav ett bra resultat i slutet av passet; Jack gick nämligen bättre och finare än någonsin!!!
I början var det lite typ, meh. Han var spänd och småspringig som vanligt, men efter lite instruktioner från Karro började jag så småningom få först och främst mig avslappnad och sen även lille Jackson. Så nu har jag liksom en helt annan "syn" på hur jag ska rida, eller ett annat sätt liksom. Vilket är svinbra. Det behövdes kan jag säga!
Men alltsååå slutet. Som sagt, wow! Han blev så himla himla stadig och han var så mjuk och avslappnad och fin och trampade verkligen ordentligt med bakbenen och allt var bara så magiskt typ?! Det var sån lättnad och det kändes typ som att jag red på moln. Det bara flöt på och Jack sökte sig själv upp i en kortare, rundare form tillochmed!! (Dock lät jag honom hålla sig längre och låg då vi travade av) Men just under de här sista 10 minuterna kändes det som om vi kunde göra vadsomhelst. Det var verkligen en sån lättnad från att han, tyvärr, vanligtvis är så spänd.

Likes

Comments

östertorps jack, ridpass

En tb bild från 2015 till höger!

Oj glömde helt bort att blogga igår, i'm sorry! Det var meningen att jag skulle berätta om passet i fredags men jag glömde som sagt bort eftersom jag drog in till stan och köpte benlindor på hööks hahah.

Jag har svårt att avgöra hur det gick, ena sekunden gick Jack bra och sen andra gick han pissdåligt.
Vi körde återigen sitsträning utan stigbyglar = sviiiinjobbigt så man dör o slutar rida några minuter då och då för man blir så trött.
Men Jack var inte särskilt spänd i början vilket var sååå skönt, så jag fick honom att jobba med bakbenen osv avslappnat ganska snabbt. Sen vet jag inte riktigt vad jag gjorde men jag spände nog mig och då blev han spänd och blö, det sket sig. Dock fick jag tillbaka honom lugn o arbetande ganska snabbt så det vände som sagt hela tiden...:)
Lite jobbigt att det var så, men allt som allt gick det väl ändå helt okej.

Lite småsnuttar då Jack som sagt gick bra i några sekunder, sen spände jag mig så han blev spänd och aa:)))

Likes

Comments

allmänt

Fyfaaaaaaan alltså. Hade ju historieprov idag och jag pluggade skitbra igår så kunde allt, problemet var bara att jag knappt hann skriva! Var dum nog att göra uppgifterna i ordning och de sista frågorna är ju bla 6-poängsfrågor.. När det var 15 minuter kvar så hade jag 2 6poängsfrågor och 2 till frågor kvar så jag stressade ihop något och nu i efterhand så kommer jag knappt ihåg vad jag skrev då jag bara skrev något för att få något svar på papperet. Elakt, men jag tror eller ja hoppas i varje fall att jag får B!

Ikväll ska jag rida och jag tror nog att jag får Jack. Har planerat lite på hur jag ska värma upp honom så vi får se om planen håller!;)

Likes

Comments

tag

I brist på andra idéer så tänkte jag göra en random tag med blandade frågor!

1. Var var du för 3 timmar sen? - Hos tandläkaren faktiskt

2. Vem är du kär i? - Ingen haha

3. Har du någonsin ätit en krita? - Har jag säkert gjort när jag var yngre

4. Finns det något rosa inom tio meter från dig? - Ja en miniräknare

5. När var sist du gick till en galleria? - 2 veckor sen, var sjuk hela förra veckan så då var jag liksom hemma hela tiden

6. Har du på dig strumpor nu? - Ja

7. Har din familj en bil värd över 7000kr? - Det skulle jag tro, kan inte bilar alls dock men tror båda kostar mer än 10 lax iaf

8. När var sist du var i en annan stad? - 1 månad sen, då var jag i Nynäshamn av misstag:))

9. Har du varit på bio de senaste fem dagarna? - Nej senaste 10!!

10. Är du snygg? - Beror väl på vem man frågar hahah

11. Vad var det sista du drack? - Vatten

12. Vad har du på dig nu? - Gråa jeans och en marinblå collagetröja + uggs

13. Tvättar du din bil eller lämnar du den på biltvätt? - Biltvätt

14. Det sista du åt? - Apelsinklyftor eller piggelin kommer inte ihåg vilken ordning jag åt

15. Var var du förra veckan vid den här tiden? - Hemma i min säng sjuk!

16. Har du köpt något klädesplagg denna veckan? - Nej

17. När var sist du sprang? - Idag på idrotten

18. Vad var sista sporten du tittade på? - Ridning..

19. Vad är ditt favoritdjur? - Har inget konkret

20. Din drömsemester? - New York!!!!!!!!!!! Vill dock inte åka dit just nu pga Trump

21. Sista personens hus du var i? - Mitt ex..............

22. Värsta skadan du haft? - Stukade foten lol

23. Har du någonsin varit kär? - Är jättekluven över den frågan men jag tror att jag bara varit kär i tanken av personen men inte själva personen

24. Saknar du någon nu? - Ja Shino massor!!!!!!!!

25. Senaste teatern du såg? - Kommer inte ens ihåg men säkert någon med skolan.

26. Vad är ditt hemliga vapen för att locka till dig killar? - Hahahahah

27. Vad är dina planer för ikväll? - Plugga och kanske gymma om jag känner för det. Har ändå prov imorgon så kanske prioriterar pluggandet om jag är duktig..

28. Vem var den sista personen du lämnade en kommentar till? - Nån i min klass

29. Nästa resa du ska på? - Vi planerar Spanien över påsk

30. Åker du någonsin på läger? - Ridläger

31. Var du en hedersstudent i din skola? - Absolut inte skolan hatar mig lol

32. Vad vill du veta om framtiden? - Deep men om det kommer va värt att leva

33. Har du på dig någon parfym? - Victoria's secret Midnight dare

34. Ska du till doktorn någon gång detta året? - Inte vad jag planerat

35. Var är din bästa vän? - I skolan hoppas jag

36. Hur mår din bästa vän? - Helt okej

37. Har du en solbränna? - Lite!!!!!! Inte i ansiktet dock så det syns knappt för i kalla Sverige måste man ha 20 lager kläder

38. Vad lyssnar du på just nu? - All I need av jockiboi, förvånansvärt bra

39. Samlar du på något? - Nej eller priser;)

40. Vem är den största skvallerbyttan du känner? - nämner inga namn...

41. Senaste gången du blev stannad av en polis? - har inte hänt än

42. Har du någonsin druckit läsk med sugrör? - Vem har inte?

43. Vad står det i ditt senaste sms du fick? - "Härligt!😊"

44. Gillar du starka såser? - Ja!!! Men jag tål dem inte är jättejättekänslig för starkt

45. Sist du duschade? - Igår

46. Behöver du tvätta din egen tvätt? - Tyvärr ja vilket leder till att min tvättkorg är helt full 24/7 och jag tvättar inte förens jag knappt har några kläder kvar

47. Vad är ditt ursprungsland? - Sverige men är halvfinsk också

48. Är du någons bästa vän? - Ja

49. Är du rik? - Tyvärr inte

50. Vad gjorde du klockan 12 i inatt? - Jag sov!!

Likes

Comments

allmänt, hästar

Hej bloggis som ingen läser!! Hoppas ni mår bra. Jag är skittrött, blir alltid det efter skolan. Tror fortfarande 110% på att skolan är ohälsosam ;)

Efter skolan släpade jag mig själv till jobbet. Jag jobbar med att leda ett handikappat barn på ridskolan. Alltså jag gör i ordning Daniella åt henne och sen leder jag henne hela lektionen.
Basic, men det blir lätt lite långtråkigt. Handikapplektionerna är inte direkt de mest fartfyllda, speciellt inte eftersom hon inte vill trava alls. Så jag skrittar i 45 min, men det är lugnt för då slipper lata jag springa!!

Likes

Comments

allmänt

Godmorgon!!! Hahah omg alltså jag orkar inte med mig själv!! Jag skulle ha vaknat senast 7.00 och börja sminka mig men jag bestämde mig för att blunda lite och vakna 7.14 istället.
Visst, försov mig inte katastrofalt mycket, men det gjorde så att jag inte hann kolla klart på hela gossip girl-avsnittet!!!!!!!!!!!!!!!
Kollar alltid på gossip girl när jag sminkar mig;) Har dock redan sett klart hela serien en gång men jag kollar om och har precis börjat på säsong 3!

Likes

Comments

allmänt

Bilder från gran canaria i början av januati, saknarrrr

Oj fick värsta suget att börja blogga "ordentligt" nu. Alltså inte bara knappt 1 gång i veckan om ett ridpass utan mer, mer bara. No logics men tänkte mer allmänt om min vardag och mina tankar. Jag tror ju trots allt att världen kretsar kring mig så varför inte bara låta er kära 0 läsare fördjupa er i mina tankar??
Lett's gooo startar imorrn med ett fresh morgontumblrinlägg promise!!

Likes

Comments

ridpass, vetra

Så som det verkar just nu så kommer jag rida Vetra (??!!) på måndagar. Åtminstone när jag inte kan få Power eller Jack. Och med Jack verkar det mest typ glöm och dröm men förhoppningsvis kommer jag få Power ibland!!
Men som sagt så ska Vetra bli "min" nya hästis hahah, är lite chockad över att jag faktiskt säger så. Har alltid tyckt och trott att Vetra absolut inte är en ponny i min smak men hon är inte så dum ändå!! Hon är faktiskt ganska rolig att rida bara att jag inte hittat så många knappar ännu.

Usch mina fula lindor alltså!! Gillar inte de där lindorna, de är typ "lösa" så det är svårt att Linda bra med dem. Och det är ingen dålig ursäkt för jag lindade Shinos ben bra, ibland.

Men i vart fall så red jag Vetra igår och det gick helt okej. Red ju henne en gång för typ 1 månad sen så hon är fortfarande väldigt ny för mig. Ibland gick hon faktiskt riktigt bra o trampade på med bakbenen i traven, men det är en bit kvar tills det blir bra!

Jag hoppas att det är ett bra val att jag rider Vetra lite, men det är jag ganska säker på. Det blir lite kontrast mot Jack som är så jäkla jobbig och svår. Just nu är det lite så att även om jag gör rätt på Jack så han ba nä vill inte, hahah. Men aaaaaaaaaa vi får se!! Kommer dock inte tävla Vetra, ska inte vara med på kommande LC och nästa är KM och det skulle bara va socialt självmord ifall jag tävlade Vetra och inte Jack på km. Så nä km är mitt och Jacks mål, Vetra får vänta hahah!!

Likes

Comments

östertorps jack, ridpass

Kolla vad gullig Jack är i remontnosgrimma!!! Dock passar han bättre i brunt träns än i svart men men. Nu är det inte för stort eller litet i varje fall. Hans nosgrimma var för stor och käkrem för liten, tragic. Nu har han dock fortfarande brun sadel så jag är inte skitglad, men men. Remonten är jag glad över!!
Annars är det i princip samma träns bara annan färg, så ingen skillnad på honom i ridningen med det. Remont har han haft förut så inte heller nån big deal.

Gårdagens pass var dock laaame, har haft influensa hela veckan därav ingen ridning i måndags. Min kropp är fortfarande influenserad och ganska svag så jag tyckte att jag red men mina muskler ba nope. Har liksom knappt ätit då aptiten inte varit på topp så förutsättningarna för idag var ju på botten.
Vi gjorde inget speciellt, självständigt i början i alla gångarter & sen sitsträning utan stigbyglar också i alla gångarter. De va allt liksom. Jag lyckades inte få Jack på tygeln då jag som sagt inte orkade jobba så allt var ett fiasko. Men kul att va uppe i sadeln och faktiskt träffa några andra än min familj!! Har basically varit inlåst hemma i 4 dagar lol

Skillnaden om någon vill jämföra, han passar ju ändå i båda men aaaaaaa

Likes

Comments

hästar, östertorps jack, ridpass

Hej bloggis! Jag suger på att uppdatera, jag vet, men jag har ju sagt att jag ändå inte är någon regelbunden bloggare;) Så ni 2 pers typ som kikar in här ibland får stå ut med det.

Juste i måndags förresten så red jag lilla B-ponnyn Power!!! Det var jättekul att prova något helt annat då jag bortsett från Jack (maxad C) enbart ridit d-ponnyer + att det var typ 3 år sedan jag red Power sist. Det gick dock bara helt okej, men det är så mycket i honom även om han är så liten så jag behövde samla ihop honom på ett helt annat sätt vilket var rätt knepigt. Men ibland så gick han jättefint i traven! Blir nog lättare nästa gång då jag vet mer hur jag ska göra.

Igår red jag lilla Jackisen som vanligt och det gick mycket bättre än förra veckan även om det fortfarande är skitsvårt. Det första Jack gör så fort jag suttit upp och går ett steg framåt är att sänka ryggen, spänna sig och skritta skiiitfort och hetsigt. Så jag får direkt börja med halter på halvlånga tyglar för att annars blir det bara värre.
I början gick det faktiskt groovt dåligt och jag tänkte flera gånger ba "men vad i helvete jag kan inte rida??" Meeen sen fick jag hjälp av Åsa som gav en massa värdefulla tips och instruktioner! För tydligen så rätar jag på mig och sätter mig ganska tungt på Jacks rygg när han spänner sig så, vilket inte är bra för hans rygg är ju sänkt. Och så spänner jag mig väldigt mycket i låren vilket Jack reagerar väldigt mycket på.
Så då fick jag istället luta mig lite framåt och försöka slappna av i låren samtidigt som jag håller om utav helvete med vaderna. Det låter svinenkelt, men det är så mycket svårare än man tror. Prova själv att hålla om typ en stol som är spänd & rör på sig med vaderna utan att spänna eller röra låren. Jobbigt och svårt, men det gav resultat för efter en hel del bråk gick han finfint i både galoppen och traven!! Så det var skönt att han tillslut slappnade av, sänkte formen och trampade under sig istället för att bara springa springa springa med giraffhals.
Dock är det fortfarande otroligt mycket att jobba på då han typ 90% av lektionen gick sådär dåligt och spänt, men det går framåt och jag börjar lära mig hur jag ska "specialisera" min ridning.

Likes

Comments

Instagram@asta.sik