Finns nog få ord som skulle beskriva veckoslutet i München, men gud vad det var kul! Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig av själva festivalen, men det var så otroligt roligt och yrt samtidigt, rekommenderar absolut att besöka nångång! Planerar redan att åka dit igen nästa år... Fanns inte så många bilder som skulle gå att publicera här men här har ni några i alla fall.

Vi var alltså på Oktoberfesten på fredag och lördag, medan på torsdag gick vi och äta italienskt och bara catchade upp med AP, Milla och Edvin. Söndagen tillbringades på brunch och en terrass med några happy hour cocktails och dansande ända tills vi blev utslängda från Neuraum. Fatta hur roligt det såg ut då alla människor dansade till rnb/edm/techno på nattklubbens efterfest med sina dirndls och lederhosen. Fina minnen med fina människor. Nu ska jag försöka återhämta mig och fortsätta studera ända tills nästa äventyr.

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - napsauta tästä!

Likes

Comments

​Åhh, just nu är jag så taggad inför Oktoberfest att det inte är sant! Dirndln sitter redan och väntar. Jag sticker iväg imorgon på morgonen inför ett veckoslut med några riktigt fina människor och en massa öl.

På veckoslutet firade vi min flat mate Sams födelsedag och nästa morgon åkte jag oplanerat till en dagsutflykt till Delft och Rotterdam. Delft var en supermysig och liten studiestad medan Rotterdam var en modern och industriell stad. Tyckte om att gå omkring i båda!

Under senaste tiden har vi mest bara hängt och det känns skönt med rutiner i vardagen, lite uni, lite motion, lite (eller mycket..)  fest och lite äventyr. Igår gick vi på min håltimme till Moco på Banksy x Warhol utställningen som var jätte intressant. Gillade otroligt mycket Warhols porträtt på de olika drottningara (bl.a. Queen Beatrix of the Netherlands). Vi lunchade på Sir Hummus, helt fantastiskt gott! Hummus = lyfe! På tal om god mat åt jag den godaste salladen någonsin på Venkel, rekommenderas också!

Likes

Comments

Idag hade jag timmar på uni tills 17.15 och vädret är ännu helt otroligt. 31 grader i september?! Vi cyklade omkring och beslöt oss att hänga på en bar i ett gammalt industriområde där det mest bara var lokala. Jag och Mark var sugna på att lära känna några lokala så vi "raggade kompisar" lite, haha. Enligt Mark är de två bästa ice breakers då man reser ensam 1. fråga efter cigaretter och 2. fråga efter tuggummi. Det funkade faktiskt och vi fick en massa tips på restauranger, barer och ställen att besöka. Tack Jimmy och Jaila!

Efteråt gick vi och provade en kinesisk restaurang som de rekommenderat och det var sjukt gott faktiskt! Skön tisdag.

Likes

Comments

​Denna vecka har jag haft besök av några bekanta ansikten. Mamma kom på besök på väg till en konferens i Maastricht och vi hade lunch i solen med henne och hennes kollega både på tisdagen och lördagen. 

Studierna på uni började den här veckan och mina kurser verkar superintressanta (Development & Globalisation och Social Media), fast de kräver mycket jobb och läsande. 

På fredagen ordnades Semester Opening Party på Panama och vi förfestade med tjejerna från Leeds och åkte till festen tillsammans. Festen var jätte rolig och tydligen är inte +25 grader så vanligt i Amsterdam för att hela klubben var som en bastu och alla svettades ihjäl  för att A/Cn inte räckte till haha. På lördagen hade jag tänkt bara chilla efter att jag träffat min mamma i centrum men till slut gick jag, Paula och Mark ut och äta och det slutade med G&Tn och pub/club hopping i centrum med Mark. Älska yra och oplanerade kvällar. 

Igår kom Jenny också från Utrecht och vi spenderade i stort sett hela dagen tillsammans i min favorit neighbourhood i härliga barer och caféer. Perfekt söndag och så härligt att se henne. På kvällen kom också mina flatmates Mark och Sam med hennes pojkvän och satt med oss en stund. 

Likes

Comments

Sista veckoslutet innan studierna börjar gick vi på en comedy show med några flatmates på fredagen och på lördag morgon åkte vi på en dagstur till Zaanse Schans som ESN hade ordnat. Zaanse Schans är en idyllisk liten by lite utanför Amsterdam med en massa väderkvarnar. Vi gick runt i området och besökte de olika kvarnarna, åt lokala ostar, tog foton och hade picknick. Vi besökte också byn Volendam där de lokala hade någon karneval på gång, alla från gamla till unga festade tillsammans och det fanns en nöjespark där jag och Mark tyckte det var en bra idé att gå till en maskin med 90m fritt fall. Börjar helt tydligt vara för gammal för nöjesparker för jag höll på att svimma efteråt haha, det såg inte alls lika högt ut nerifrån (Kingi på Linnanmäki är 70m)...

Efteråt festade vi i vår lägenhet med Sam, Mark och Nader. Det var meningen att vi skulle fortsätta ut men så snabbt vi satte oss på cyklarna började det regna så hårt att vi gick in tillbaka och festade hos oss istället.

Likes

Comments

Bilderna är från Bloemenmarkt i Amsterdam, jätte fint men säkert ännu finare på våren. Jag är en person som inte tycker det är alls tråkigt att ta en cykeltur till centrum på egen hand. Tvärtom är det skönt att vara och gå runt ensam ibland.

Har äntligen träffat nästan alla mina flat mates! Skrev en lapp på dörren med Paula och bad alla skriva sina namn så vi kunde träffas och lära känna varandra. Bästa idén någonsin! Alla var sjukt ivriga att ses på ett glas och hela känslan i vår lägenhet gick från smått awkward till mysig och social då ingen nu är så blyg mera.

Likes

Comments

Nu är första veckan avklarad. Har skaffat ett holländskt nummer, grejer från Ikea, köpt en cykel, haft en massa introduktionsaktiviteter och träffat en massa härliga människor.

Trivs så bra i den mångkulturella atmosfären och det är roligt att se hur människor från olika kulturer är. Älskar hur varma och omtänksamma spanjorer är och mängden sarkastiska skämt med människor från Latvien. Förutom människorna är kanalerna och cykelkulturen bland det bästa här. Skönt att ännu ha en vecka före studierna börjar.

Likes

Comments

Äntligen framme i Amsterdam (eller i Amstelveen där jag egentligen bor). Har haft sjukt mycket att göra under de första två dagarna men har ändå haft tid att gå omkring i den fina staden. Hade nästan trott att det bara såg fint ut på vissa ställen men det ser absolut lika picture perfect ut överallt!

Känner mig lika utmattad varje kväll och det finns i alla fall tillräckligt som händer i mitt bostadsområde. Imorgon ska jag se mitt campus för första gången och hoppeligen hitta en cykel att rulla omkring på.

Likes

Comments