​Jag har inte kunnat ägna mig åt bloggen och det har även blivit att mail blir obesvarade. 

Dom senaste 4 veckorna har jag haft migrän dygnet runt, utan något som kan ta bort värken och illamåendet. Först trodde läkarna att det var bihåleinflammation då symptomen stämde. Jag har provat värktabletter och medicin emot migrän. Även varit på akuten i Torsby där dom tagit prover och gjort röntgen, men inte hittat något fysiskt fel. Så det som utreds just nu är om mina mediciner leder till att jag får migrän. Det är enormt frustrerande att inte veta vad som orsakar det eller få en enda stund fri ifrån eländet. För tillfället hjälper min familj mig att sköta samtal mellan sjukhus, då jag själv inte orkar med att prata i telefon eller ens höra signalen. 

Så jag ber om ursäkt att mina svar dröjer. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I december adopterade jag älskade och söta Musse som var i ett akut behov av ett nytt hem. Han bodde i en miljö som inte var bra för katter. Han är en underbart snäll och tålmodig kisse, Esmeralda var jättesur i början, men nu tycker även hon om att leka med honom.

Musse är cirka 3 år gammal. Han hade aldrig varit till veterinär tidigare, så det är omöjligt att fastställa när han är född. Nu är han försäkrad och har fått vård av veterinär.

In december I adopted the lovely and cute Musse as he was in need of a new home urgently. He was living in an environment that wasn't safe for cats. He is very kind and patient. Esmeralda was very angry in the beginning, but now she likes to initiate playing with him.

Musse is about 3 years old. He has never been to the vet before, so it was impossible to determine when he was born. Now he is insured and has been given proper care by the vet.Likes

Comments

Svenska:

Min pappa följde med mig till Sunne för att hämta en matta jag köpte via Facebook och vi gick in på två second hand affärer efteråt. Det var han som föreslog att vi gick in på denna och då gjorde jag detta fynd! 25 VHS filmer för 125 kr!
Candy's Barnkollo hade jag faktiskt vilja se som liten, men dom filmerna såldes aldrig där jag bodde. "He-Man" är nog det dyraste fyndet jag gjorde, då det är många samlare som vill ha just denna serie.

Jag har även hittat mina gamla barnfilmer och är nu uppe i cirka 85 filmer totalt.

English:

My dad went with me to a town to pick up a carpet I had purchased over the internet and we stopped by two second hand stores as well. He suggested we'd go in to this one and I found a great bargain! 25 VHS movies för 125 Swedish krona! (which equals to about 12 Euro)
"Camp Candy" is something I have wanted to watch since I was a child, but the particular tapes were never sold where I lived. "He-man" is the rarest find, since a lot of collectors desires this serie in particular.

I have also found my old childrens movies, so I now have about 85 movies in total.​

Likes

Comments

The Last Unicorn with Swedish dubbing, my recording

Jag har laddat upp den inspelning som finns kvar av mitt videoband. Sångerna är bortklippta eftersom dom aldrig dubbades och istället har originallåtarna på engelska. Bandet är i väldigt dåligt skick, så kontrasten är väldigt hög.

I have added english subtitles (to my best ability, some words are very old usage), so that people who don't understand Swedish can watch this dubbing as well.

Likes

Comments

My VHS Collection

Svenska:

Detta är bara en liten del av min samling, då mycket är inspelat ifrån TV när jag var liten. Så detta är dom filmer jag lyckats få tag på eller haft med mig sedan jag själv var liten. Idag är svenska originaldubbningar väldigt åtråvärda för oss som vuxit upp med att lyssna på dubbar som inte finns att köpa i handel och som inte kommer med på dvd-utgåvor.

English:

This is my Swedish VHS movie collection, most of my old movies were recorded from TV, hence this doesn't display my collection as a whole. In Sweden, many of the original Swedish dubbed recordings don't make it to the DVD edition of these cartoons / movies, so they have become desired collectibles for people that grew up in times when these were available in store, rentals or on TV.

(notera: Mariobandet är medvetet överkladdat då det står barns namn och telefonnummer på fodralet / The first Mario cover is censured because there's childrens names and phonenumbers displayed on the cover)

Från vänster till höger:

Dumbo: Disneyfilm med dubbningen ifrån 70talet. Denna dubbning är inte med på DVD utgåvan.
Kalle Anka & Co
Knatte, Fnatte och Tjatte film:
Samma dubbning finns utgiven på DVD.
Den Lilla Sjöjungfrun: Denna version är den censurerade versionen där man klippt bort scener ifrån slutet. Jag föredrar denna version då det är den jag vuxit upp med. Det är också alldeles för uppenbart att den som ger röst åt Ariel i dom bortklippta scenerna inte är Sissel.
Alice i Underlandet: Originaldubbningen. Denna dubbning finns inte på DVD versionen. Denna dubbning har jag vuxit upp med och klarar därför inte av att lyssna på den nya dubbningen. Dom sjunger "Ofödelsedag" i denna version, vilket stämmer bra med originalsången, men den nya dubbningen har en dålig översättning med "Vardagsdags grattis." Det funkar inte för mig.
Hajen Jabbe: Hittade denna på en loppis. Även om figuren kallas "Jabbe" på omslaget, så uttalas han "Jabber" likt den engelska versionen.
Den Lilla Sjöjungfrun: Såg på denna serie när min familj hade Fox Kids kanalen. Jag vet att denna serie finns på DVD med svenskt tal, men jag var dum nog att sälja mina DVD skivor.
Super Mario Bros: Har totalt fyra filmer. Även om jag vuxit upp med att Bowser (king Koopa) heter "Kung Krut" så har jag aldrig vant mig vid det. Jag brukar föredra när dubbningar översätter namn till svenska... men hur fick man det till kung Krut?
My Little Pony:
Tyvärr kommer aldrig originaldubbningen för 80-talet finnas på DVD, därför samlar jag på mig kassetterna från originaldubbningen. Jag äger även "Bright Lights" på engelsk kasett som är på engelska, samma episod som heter Skuggtjuven på svenska.

English names of movies with swedish titles:

Donald Duck & Friends
Ducktales
The little Mermaid
Alice in Wonderland
Jabberjaw
Hans Christian Andersen's The Little Mermaid

My Little Pony: "Hur ska det gå för Fladderdalen?" och den engelska versionen för dom två första avsnitten.
Defenders of the Earth, Iskriget: Jag har inte sett på denna ännu, köpte den för nostalgi värdet. Handlar tydligen om Fantomen och andra hjältar.
Tiny Toons - Sommarlov
Black Beauty: Den röda filmen är en av mina favoritfilmer som barn. En väldigt sorglig film med tanke på att dom flesta barnfilmer handlar om glädje.
Lady Lovely Locks: Jag har även den lila kassetten, men jag har tappat bort den.
Kapten N: Jag är osäker hur många avsnitt som dubbades till Svenska, men det ser ut som om jag saknar del 2.
Beatrix Potter: Sagan om två busiga möss
Skogsfamiljerna:
Jag älskade denna serien som liten och trodde barnen fanns på riktigt, så jag hoppades alltid på att skogvaktaren skulle välja mig. ^^
Papegojan och de fega vesslorna: Jag minns att jag såg på denna film som liten, men kan inte minnas om jag hyrde den eller om vi lånade den av någon. Det står "Tillhör filmpartner" på klisterlappen, vilket jag gissar var en hyrvideo butik. Jag minns definitivt att jag var rädd för sjöodjuret i filmen, då jag drömde mardrömmar om det.
I Full Galopp: En barnfilm med Bobcat Goldtwait (som spelar Zed i polisskolan) om en häst som pratar.
Firestorm: Denna finns på DVD idag.
Pay off / Snacka om spöken: Köpte kasetten för den andra filmen, då familjen hade den inspelad ifrån tv.
Braindead: Den finns säkert på DVD idag. En väldigt skum skräckfilm...
Chipmunkarna: En film där det är några avsnitt med Chipettes också. Av någon skum anledning är inte sångerna dubbade, vilket gör det lite skumt att se på.
Ghostbusters (Filmmasters) : Jag gillar denna serie, även om den delar samma namn som dom mer kända ghostbusters, har den här ett mer mysterium tema av sig. Jag gillade alltid gorillan i serien, då gorillor sällan var snälla figurer i tecknade serier.

Jag samlar för det mesta på dubbningar, men dom icke dubbade filmerna är såna jag haft i min egen videosamling och sparat.

English titles:
Captain N, the game Master
Sylvanian Families
The Talking Parcel
Hot to Trot
High Spirits
The Chipmunks

Mina mest sällsynta inspelning

Den Sista Enhörningen, TV 3:

Tyvärr har jag endast kvar slutet på denna film, då resten av bandet är överspelat med andra tv program. Ca 20 minuter återstår utav dubbningen. Filmen visades endast på TV3 mellan 89-90 och denna dubbning finns inte tillgänglig på hyr eller köpvideo.

Jag har sökt efter den fullständiga filmen i många år, men har inte gett upp ännu.

Likes

Comments

Bild lånad av Pixabay

Jag kommenterar ofta på Svenskabloggares kommentarsfält angående bloggare i Sverige och deras beteende. Det ligger i mitt funktionshinder Asperger att jag säger saker exakt som det är utan att linda in det. Jag är inte rädd att tala om för folk att dom beter sig illa och vad annat kan jag förvänta mig än att dom blir arga?

Däremot är det en del personer som påstår att jag aldrig tar ansvar för mitt beteende. Det håller jag absolut inte med om. Därför tänkte jag tillägna ett helt inlägg till mitt ansvar och förklara varför jag beter mig som jag gör. Jag tycker att var och en ska vara ansvariga för sitt eget beteende och inte skylla på någon annan varför dom kväker ur sig otrevliga saker.

När en person skriver något som jag anser är kränkande, då talar jag om att dom beter sig är oförskämt eller rent utav hjärtlöst beroende på elak jag anser att personens uttalande är. För att ge ett exempel, uttalade sig någon om att personer som dör eller blir allvarligt skadade i bilolyckor får skylla sig själva om dom väljer att inte ha bilbälte på sig. Då är det min åsikt att personen är respektlös emot alla dom som har blivit skadade eller dödade i en bilolycka, i samband med att dom gjorde ett dåligt val. Jag ser ingen anledning till att kränka dessa personer som redan mår dåligt av det som har hänt. Folk gör misstag, varför ska man påpeka om det i all evighet? Jag ser ingen anledning att anklaga, och därmed kränka någon, som har blivit skadad. Varför väljer personer att kränka andra? För att trycka ner andra och höja sig själva.

När personen inte förstår det man försöker förklara för dom, då väljer jag att ge dom ett likvärdigt exempel ifrån min egen erfarenhet. I detta fall liknade jag hur det känns att bli kränkt för något man inte valt skulle hända på grund av ett dåligt beslut. När jag var 11 år, så valde jag att försöka klättra upp för en rutschkana, ramlade och slog mig. Jag fick då höra av personer att jag fick skylla mig själv, för jag valde att klättra upp för rutschkanan, även om jag borde ha vetat att jag kunde ramla. När personer sa det till mig i riktiga livet kände jag mig ledsen och kränkt. När man läser det på internet blir man kränkt.

Det är alltså jag som väljer att ifrågasätta en åsikt jag inte håller med. Mitt val, mina handlingar. Jag skyller inte på att personens åsikt gör mig arg. Jag väljer själv att ifrågasätta personen, på ett kritiskt sätt, då i mitt tyckte är personens handlingar respektlösa. Oavsett vad personen anser själv om sina handlingar.

I answer criticism towards me

I regularly comment on a blog that writes gossip about famous bloggers in Sweden. It's a part of my disability Asperger Syndrome that I deliver my opinion without trying to be gentle. I'm not scared to tell people what I feel about their bad behavior and why should I expect anything but them getting angry?

However, there's been people that accuse me of not taking any form of responsability. I don't agree with that at all. That's why I am going to devote a post simply to explain my responsability and explain why I behave the way I do. I think every person should be accountable for their own actions and not blame others for saying mean things.

When a person writes anything that I find is degrading towards another person, I tell that them I think their behavior is rude and even heartless depending on how mean I feel their statement is. To give an example, somebody had an oppinion that anyone that gets injured or dies in a car crash, have only themselves to blame for the accident happening. I find that disrespectful to anyone who has had these types of accidents or have been injured similarly in a situation where the person knew the risks, but made a mistake to do it anyway. I don't see any reason to gloat at people who already know they did something wrong and are in pain. People make mistakes, why keep reminding them for all eternity? I don't see any reason to blame someone because they are injured. It's drgdrading to constantly remind someone they did a mistake that ended in injury. Why would someone degrade another person? To put them down and make themselves higher.

When a person doesn't udnerstand what I am trying to explain to them, I decide to give them an example of same worth frmo my own experience. In this case I knew how it feels to be degdraded by someone because you made a bad decision and got injured. When I was 11 years old, I decided to climb up a slide, fell and injured myself. People told me it was my own fault, because it was my decision to climb the slide, despite the fact I should have known it could lead to injury. When people told me, in real life, I felt degraded and hurt by them. When I read the same thing on internet, I feel the same way.

So it is my choice to question an opinion I don't agree with. My choice, my actions. I don't blame the person for making me angry with their oppinion. It's my own decision to question them, in a critic tone, because my oppinion is that the persons actions are disrespectful. Regardless of what the person thinks of their own oppinion.


Likes

Comments

Olika sockar, orakade ben. Behöver man säga så mycket om det? Jag är en person som inte bryr mig vad andra tycker om hur jag ska se ut.
Många tycker det är äckligt och man är inte kvinna om man inte rakar sina ben. Jag känner mig kvinnlig och gillar mina lurviga ben. Dom håller mig varma. Hade man varit hobbit behövde jag inte raggsockor!

Different socks, unshaved legs. Do I need ro say more than that? I'm a person that dosen't care how others think I should look like.
Many people think it's disgusting and makes you not a woman when you choose not to shave your legs. I feel feminine and I like my fuzzy legs. They keep me warm. If I was a hobbit I wouldn't even need the warm socks!

Likes

Comments

Nyligen hade en känd kvinna uttalat sig så illa på TV om överviktiga personer att hennes medverkan fick klippas bort ifrån programmet. Istället för att försöka förstå, ger den här personen på sig överviktiga och kallar dom "Lata och olyckliga."

Idag finns ett enormt utbud som riktar sig till att hjälpa överviktiga personer att gå ner i vikt. Webbsidor som loggar kalorier, motionsvideor på Youtube, klubbar för viktminskning... men trots allt detta så är så många överviktiga idag. Om dom här metoderna fungerar så bra, varför går du inte dessa personer ner i vikt? Jag kommer ta upp många av dom anledningar som ligger bakom för att skapa förståelse. Det listat inte i ordning av hur viktigt jag anser en punkt är. Jag tar inte upp ämnesomsättningsproblem, eftersom dom flesta redan känner till dessa.

Fysiska problem
Vem kan titta på en annan person och se att dom har såpass grava fysiska problem att röra på sig är svårt? Jag tror inte ens Stålmannen med röntgensyn skulle kunna avgöra sånt. Övervikt leder ofta till fysiska problem, vare sig det är värk eller rent ut sagt hälsoproblem. När man har 20kg extra att bära på, då är det 20kg mer än en normalviktig person bär på vid varje steg. Det låter väldigt tufft när man sätter det i ett sånt perspektiv, eller hur? Föreställ dig då dom som har än ännu större övervikt att bära på vid varje steg.
Hälsoproblem kan göra det farligt att överanstränga sin kropp, vilket tvingar personen till att endast göra enkla rörelser. Dom rörelserna räcker inte alltid till den motion som krävs för att gå ner i vikt. Det är lätt för folk att döma någon som riskerar att dö om dom anstränger sig för mycket. Dom kan inte se faran med sina ögon.

Psykiska problem
När man är deprimerad har kroppen en försvarsfunktion att stänga av kroppen, vilket leder till att man blir inaktiv och inte klarar av att vara aktiv. Det är ingenting man väljer! Det är en primitiv överlevnadsinstinkt kroppen har för att klara av svåra perioder, då det inte fanns så mycket resurser att klara sig på. Den överlevnadsinstinkten hjälper inte oss idag, då det mesta vi har är lättillgängligt.
Att må psykiskt dåligt är ett stort problem i dagens samhälle. Idag förväntas man låtsas om att man är glad "för andras skull", för att "ingen gillar någon som är negativ hela tiden." Man går dag ut och dag in, bärandes på sorg eller besvikelse, medan man försöker hålla en mask inför världen att man är okej. Ju mer man håller det inombords, desto mer deprimerad känner man sig. Man drar sig undan aktiviteter som man brukade tycka om, för man känner ingen glädje av dom. Man blir så uppslukad av det man håller inombords och man vågar inte prata med någon om det, för man vill inte stöta bort andra.
Jag som själv lider av PTSD kan inte prata med vem som helst om det trauma jag har varit med om. Folk klarar inte av att höra det som hände. Jag får träffa en psykiatriker en gång i veckan. Det är den enda gången som jag kan låta alla dom känslorna ut. Var gång jag varit där känner jag mig förnyad, starkare. Sen återgår jag till min vanliga rutin att låtsas för världen att jag inte är besvärad av mitt trauma, att jag är obekymrad och lycklig. Ju länge jag går utan dom samtalen, desto tröttare blir min kropp och jag tappar mitt intresse för saker.
Så det handlar inte om att "vara olycklig", så mycket som det faktum att det är så svårt att få stöd igenom sin sorg. Vissa saker kommer man inte över på tre terapisamtal. Det finns ingen bestämd tid på när man kommer över det som besvärar en. Vare sig det är sorg, besvikelse eller frustration på grund av någon annan. Kroppens enda egna försvar är att stänga ner kroppen och man får det svårt att hålla sig aktiv.
När man mår bra vill man göra saker. Dom bra dagar jag har, då tar jag långa promenader, pysslar i lägenheten och får mycket saker gjorda. På mina dåliga dagar är det svårt för mig att ens motivera mig att fixa frukost. Det blir oftast bara smörgås som är lätt att göra. Tanken att "äta nyttigt och motionera" finns inte. Man går på lågenergi och försöker bara klara av dagen.


Bra mat är dyrt
Ju bättre mat är för dig, desto dyrare är det. Det är ju en principsak med allt som är av bra kvalité. Det är billigt för företag att producera mat med ämnen som gör dig hungrigare och mer sötsugen. Det är billigare att köpa föremål med farliga kemikalier än att kosta på produkter som är skonsammare. Jag försöker köpa bra mat i möjligaste mån, men allt blir definitivt inte ekologiskt. Det är alldeles för dyrt för mig att köpa sådant. När man har dåligt med pengar, då är det ekonomiskt bättre att köpa ett paket müsli för 10 kr än ett väldigt bra ekologiskt alternativ som kostar 40kr. I framtiden går kostnaderna förhoppningsvis ner så att personer har mer tillgänglighet till mat som är bra för kroppen.

Why are people overweight?

Recently on Swedish TV, a famous woman spoke so horribly about overweight people that her appearence on the show had to be cut. Instead of trying to understand, this person attacked the overweight people and called them "Lazy and unhappy."

Today there's a huge outlet of things that can help people loose weight. Websites that counts calories, exercise videos on Youtube, membership clubs for weightloss.... but despite all this there's still a lot of people overweight. If these methods works so well, why aren't people loosing weight? I'm going to speak about some reasons that is behind overweight to create understanding. I don't list them in order of importance. I don't list metabolic problems, due to most people already knowing about them.

Psysical problem
Who can look at another person and see that they have so much psysical problems that moving is difficult? I don't even think Superman could with his xray vision. Being overweight often leads to psysical problems, whether it's pain or health problems. When you have an extra 20kg to carry around, that's 20kg more than a normal weight person has by each step. It sounds pretty rough in that perspective, huh? Then imagine those that have even more extra weight to carry each step.
Healthproblems can make it dangerous to overextend the body, which forces the person to only do simple motions. Those movements might not be enough that requires the person to loose weight. It's easy for people to judge someone that risks dying if they put too much work into things. They can't see the danger with their eyes.


Psychological problems
When you are depressed, the body has a defense mechanism to shut the body down, which leads to inactiveness and an inability to be active. It's not something somebody choses! It's a primitive survival mechanism the body has so that it could survive difficult times when there were a few resources to survive on. That survival instinct doesn't help us today, when most things are easily available to us.
To feel mentally unwell is a big problem in todays society. You're expected to pretend being happy for "others sake", because "nobody likes someone who is always negative." You spend each day, carrying sorrow and dissapointment, while you try to keep a mask up for the world to think you are okay. The more you keep inside, the more depressed you feel. You start to avoid activities you used to enjoy, because you stop enjoying them. You get so absorbed by the pain inside and yet you are scared to talk about it, because you don't want to push people away.
I suffer from PTSD and I can't bring up the trauma with everyone I meet. People can't manage listening to what happened to me. I meet a psychiatrist once a week. That's the only time I can let my feelings out. Everytime I have been there I feel renewed, stronger. Then I return to my daily routine of hiding my feelings about the trauma, pretending to be happy and without concern. The longer I go without those talks, the worse I start to feel. My body gets tired and I loose interest for things.
So it's not about "being unhappy", as it's about the fact that it's difficult to get support for your sorrow. Some things aren't healed by 3 talks with a therapist. There's not a determined time that decides that you are healer. Whether it's sorrow, dissapointment or frustration because of someone else. The bodys only defense is to shut down the body and it becomes difficult to be active.
When you feel well, you enjoy doing things. The good days I have, I take long walks, do little things around the apartment and get so much done. On my bad days it's difficult to even motivate myself to make breakfast. Usually I just make a sandwhich because it's quick and easy. The thought of "eating healthy and working out" doesn't exist. You're on low energy and just try to get through the day.

Healthy food is expensive
The healthier a food is, the more expensive it is. It's like that with anything of good quality. It's cheap for companies to produce food with substances that makes you hungry and crave sugar. It's cheaper to buy objects with dangerous chemicals instead of buying products that are safer. I try to buy healthy food as much as I can, but not everything becomes organic. It's too expensive for me to buy. When you don't have a lot of money, it's economic to buy something for 10 Swedish kr than it is to purchase the very healthy option for 40kr. In the future, hopefully the costs will be reduced so that more people will have access to healthy food.

Likes

Comments

Så nu var det dags för ett nytt expansionspaket till Hearthstone. Jag har inte spelat det så himla mycket ännu, men tänkte visa vilka class cards jag har samlat på mig hittills. Jag diggar den nya "Inspire" som ger en effekt varje gång man använder sin Hero Power.

Druid

Darnassus Aspirant: Som om druids behövde mer mana crystals. Detta är en minion som motståndaren vill bli av med fort.

As if Druids needed more mana crystals. This minion is something the opponent wants to get rid of quickly.

Hunter

Jag diggar alla dessa kort. Mina favoriter är Bear Trap och Ram Wrangler, då båda funkar i min gimmick deck för dvärgar.

I like all of these cards. In particular Bear Trap and Ram Wrangler, because they both work in my Dwarf gimmick deck.

Mage

Random är alltid kul. / Random is always fun.

Paladin

Får se om jag gör en Murloc gimmick någon gång, men det känns så... uppenbart.
Seal of Champion är min nya favorit.

I'll see whether I make a murloc gimmick sometime, it just feels so... obvious.
Seal of Champion is my new favorite.

Priest

Magikortena är bra. Bryr mig inte så mycket om Agent då jag inte använder drakar.

The magic cards are good, but I don't care for the Agent as I don't use dragons.

Rogue

Alla är bra kort och lätta att använda. / All are good cards and easy to trigger.

Shaman

Healing Wave kan bli sjukt stark om man har tur med kortleken. Totemcarver är också bra, mycket värde i om man har alla totems framme.

Healing Wave can be insanely strong if you're lucky. Totemcarver is also good, a lot of value if you have all your totems on the board.

Warlock

Det första kortet är inte värt det. Du slänger bort kort, får en minions som är hyffsat stark och kan både bli silence och dödad? Nej tack.

The first card isn't worth it. You discard cards, get a minion that is decently strong and can be both silenced and killed? Nope.

WarriorOhh ja, dessa kort uppskattas. Jag har en Gimmick med taunts och dessa är perfekt.

Oh yes, these are appreciated. I have a gimmick with taunts and these are perfect.

Bästa kortet / The Best Card

Your mother was a murloc!

Likes

Comments

Jag har inte bloggat på flera månader för att jag helt enkelt inte har orkat. Jag tycker det är bättre att blogga när man känner för det och är inspirerad att dela med något, än att bara tvinga sig till det.

Jag har fått mina mediciner justerade, så jag sover lite bättre. Tidigare orkade jag bara sova i 4 timmar och var ofta vaken 20-30 timmar, vilket ledde till att jag var både fysiskt och psykiskt utmattad. Jag har fortfarande svårt för att koncentrera mig, vilket jag pratar om med min psykiatriker. Jag har tidigare börjat på en utredning för ADD/ADHD och jag får en liten dos Ritalin för mina koncentrationssvårigheter, men hen tror att jag behöver bättre medicin för att hantera det. Jag ska skriva mer om detta i sitt egna inlägg, då jag tänkte detta mer som ett "allmänt" inlägg.

Esmeralda mår för tillfället bra. Hon sover i sin klätterställning. På nätterna har hon tagit min låda med DVD filmer som säng. Min mormor köpte också en gungstol till mig som är Esmeraldas. När hon väljer något som sin säng, då får inte jag använda det. Kattlogik.

​I haven't been blogging the past months because I haven't had the energy for it. I think it's better to blog when you feel like it and feel inspired, rather than to force yourself.

I have had my medication adjusted, so I sleep a bit better. Before I could only sleep 4 hours and I would be awake 20-30 hours at a time. It lead to me being exhausted both mentally and psychically. I still have a lot of trouble concentrating, which I have discussed with my psychiatrist. Previously I was being evaluated for ADD/ADHD and I have a small dosage of Ritalin for it, but s/he thinks I need something stronger to handle the concentration difficulties. I will write about this in a seperate post, as this is supposed to be a "general" post.

Esmeralda is feeling fine at the moment. She's sleeping in her climbing toy. At night she takes my box of DVD movies as a bed. My grandmother purchased a rocking chair for me and that's Esmeraldas bed as well. When she decides something is her bed, then I can't use it. Cat logic.

Likes

Comments