Det var som en dagdröm i lördags då jag och Tobias var på "dagsdejt" inne i stan. En dagsdejt är alltså en dejt mitt på dagen (duh) och en bra idé för alla småbarnsföräldrar eftersom det är så mycket lättare med barnvakt på dagen än på kvällen. Det var kanske årets sämsta dag att vara på dejt på, i alla fall den minst romantiska, det såg blåsten, regnet och snögloppet till. Men vi var glada ändå eftersom det här var första gången vi vågade oss på något sådant!

Lite busiga kände vi oss när vi vandrade runt mitt i Soho och gluttade i fina butiker. Som av en slump trillade vi på hissingången till The Line som jag faktiskt aldrig varit på förut. Så glad att vi hann med det! Mina bilder gör detta härliga ställe absolut inte rättvisa så googla det för tusan! Så mysigt en ruggig dag som denna.

Så här skulle det kunna se ut hemma i mitt badrum också. Det får man väl säga är att lyckas om man har som mål att det ska se ut som att man kommer hem till någon?

Sen bar det av till Balthazar som faktiskt också var första gången för mig. Trots att vi bott här i snart tre år har jag inte lyckats beta av alla New Yorks "måsten". En del restauranger känns som att man helt enkelt bör har varit på och jag räknar B till en av dem (helt ovetenskapligt). Det var som väntat fullt med folk, proffsig service och helt ok mat. Men man går nog mest dit för själva stället och kanske spana på folk. Kul ändå att ha testat!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Snödag... den tråkigaste av dagar. Då stänger New York ner, alla är hemma, skolorna är stängda, ingen går till jobbet, tunnelbanan går inte, de rapporterar om hemska mängder snö, is, vind och andra vädernycker på TV. Igår var det kö utanför mataffären eftersom alla villa hamstra konserver, ljus och batterier "i fall att".

Men i verkligheten är det inte så farligt. Visst, det är dåligt väder. Men vi som är från Sverige fnissar bara åt paniken som bryter ut när vintern slår till. Herreguuud liksom.

Men idag suckar vi mest. För vad hittar man på för att underhålla en liten boll som bra vill studsa hela tiden? J-boll var inte ute igår heller om jag ska vara ärlig. I söndags åkte vi taxi mellan A och B och i lördags var hon... också hemma.

D-vitaminbristen är ett faktum. Liksom tristessen.

Likes

Comments

En vanlig onsdag och vi åkte in till Manhattan för att gå på svenska kyrkans barntimme. Det är alltid lika svettigt att åka in till Manhattan men i onsdags var det ännu värre eftersom Juno har gått från två tupplurar per dag till en. Och den råkar ligga precis när vi ska stuva in oss på tåget och åka upp till Rockefeller Center som är en 40 minuters resa minst. Men det är ändå värt det eftersom man får en så sjuk "city kick" - och det behövs när man är hemma med en 1 åring kan jag säga!

För att kompensera morgonens sömn fiasko fick vi gå lite i central park efter kyrkan så att J kunde slumra in i vagnen. Det kräver ett konstant skakande i handtaget för att hon ska sova (och man får absolut inte stanna!) men jag lyckades ändå knäppa några skakiga bilder. Det var en fin vårdag, kallt men samtidigt varmt. Bättre än idag då snön vräker ner... :(

Likes

Comments

👉🏻http://minimalistbaker.com/👈🏻 är stället man ska spana in om man vill göra sånna här megalätta, supergoda och halvnyttiga kakor. Almond meal chocolate chip cookies eller något sådant tror jag att de heter... det fixar/hittar ni! Det tar max 15min att göra och man älskar sig själv lite mer efteråt eftersom man känner sig som ett sådant geni i köket.

Mmmm som i mandelmjöl!

Likes

Comments

Jo, jag ville skriva en post om dagis här i USA. Juno kommer inte börja förens till hösten men eftersom vi bor i ett område där det typ finns fler barn än vuxna så slog det mig att chanserna att få en plats krymper för varje dag som går. Jag började kolla i förra veckan och mycket riktigt så var de mest populära förisarna redan fulla. Dessutom är det som en djungel att välja dagis; det finns olika inriktningar, olika prisklasser och man måste också vara strategisk... mycket att tänka på alltså!

Det första man måste ta ställning till är om man vill ha sitt barn på daycare och preschool. Daycare liknar mer våra svenska dagis, det vill säga handlar mer om lek och bus, och har lägre status än preschool. Preschool är som en förberedande skola: lite mer strukturerad lek, högre utbildad personal och så klart dyrare. Att ha sitt barn på preschool kostar i genomsnitt $2500/månad medan daycare "bara" går loss på $1500.

MEN när larven blir en fjäril runt 4 års ålder blir preschool gratis i New York vilket gör att alla så klart vill säkra en plats till sin lilla guldklimp då. Och eftersom man har förtur om man redan är elev på en skola så är det strategiskt smart att börja med daycare för att sedan glida över till preschool innan den magiska 4 års gränsen.

Juno kommer alltså vara 1,5 när vi börjar på daycare och förmodligen kommer vi byta till preschool när hon är 2-2,5. Jag har två favoriter redan varav en har ett eget terrarium med både ödlor, möss och kackerlackor samt odlar sin egen lunch på taket medan det andra har "complimentary pyjama party & pizza night" på fredagar (så att föräldrarna kan gå på dejt) samt ett café som serverar vegansk lunch och kosher snacks.

Känns det som mycket att ta in? Well, it's Brooklyn baby!

Likes

Comments

Medan Juno sover passar jag på att mysa till det med en Nespresso... i hennes pipkopp som numera dubblerar som kaffekopp. Mitt senaste lifehack eftersom jag har bestämt mig för att fixa till färgen på mina gaddar. Och då får man inte dricka kaffe och rödvin, två saker som givetvis är helt oundvikliga... #dagenstips

Ja man ser ut som en stor bebis, det är inte så glamouröst att dricka kaffe i pipkopp, men det får man ta!

Likes

Comments

Finns fem fel, det sitter en ettåring på bordet och ser pillemarisk ut med en gaffel i handen... Vi brukar göra så här hemma att Juno får äta på lite olika ställen. De nya vyerna ger upphov till ny inspiration som ökar på aptiten. Skoja! Det råkade bara vara så att hon helt plötsligt vägrade stolen och eftersom man aldrig vinner mot en mat strejkande ettåring så bestämde jag mig för att göra något kul av lunchen istället.

Humöret svängde på nolltid och hon började även äta av min tallrik. Hon har aldrig varit sen på att testa den här ungen, både citroner, champinjoner och risotto gick ner. Men jag höll mig på betryggande avstånd när gaffeln började svingas som ett svärd i luften. Då var det dags att gå ner.

Likes

Comments

Jag har köpt nya kläder till Juno från H&M Exclusive som jag alltid tycker gör fina grejer. Väldigt glassiga färger blev det: pistage, persika och hallon. Hon älskar det och känner sig finast i lekparken har hon sagt. Inte. Men mamma är nöjd och man klär dem ju mest för sin egen skull ändå vid den här åldern, eller hur? Det dröjde dock inte länge innan jag fick en komplimang för att min pojke hade en så söt grön jacka...

J längtar redan efter dagen då hon får klä sig själv, den saken är klar.

Likes

Comments