Herregud! På lördag är jag en nykläckt 30 åring. Det ger mig egentligen ingen ångest alls, jag ser fram emot det och tror att 30 kommer bli mitt bästa årtionde hittills! Men en önskelista- det växer man inte ifrån! Här kommer lite gobitar som jag har ögonen på:

Skor Everlane, sjalar Clare V, träningsset Outdoor Voices, örhängen Rachel Comey, kappa Isabel Marant Etoile, väska Lizzie Fortunato, Birkenstock Arizona i färgen rose suede, Vans, peruanska speglar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är så fint i New York just nu. Det är vår i luften och staden står liksom och väger mellan kallt och varmt. Man känner att sommaren är på g! Idag var vi på Brooklyn Botanical Garden och kollade på körsbärsträden som blommar. Precis som resten av Brooklynborna kändes det som. Jag börjar preppa mig mentalt för att spendera hela sommaren i stan, som jag vet kommer bli varmare än varmast. Om bara några veckor kommer termometer visa 30+ (jag blir svettig bara av tanken). Vad gör man med en liten tjej när det är så varmt i stan? Idag njöt vi i alla fall av hipstermössa och jacka.

Följ mig på Insta för fler (och tätare) uppdateringar @aspacetopark <3

xoxo

Likes

Comments

Lunchen! En sådan viktig tid på dagen! Juno sover och jag har i bästa fall två timmar för mig själv. Men vad gör man när kylskåpet ekar tomt och man (på grund av sagda egentid) vill hinna med tvåtusen saker?

En rätt som går het just nu är Bibimbap. En hemmagjord variant så klart, inte efter konstens alla regler. I min har jag ris, ägg, tofu, grönsaker (det som finns hemma- den här gången morot, kål, böngroddar, koriander), inlagd gurka, cashews, en sås på jordnötssmör och soja, och så kimchi så klart. Vi köper vår hos en grönsaksaffär som gör den själv. Och det är en ganska steep learning curve om man inte är van vid kimchi. Men som med allt livets goda (vin och mögelost) så lär man sig tycka om det. Och nu kan jag t.o.m längta efter pirret på tungan.

Det bästa med bibimbap är att man i princip inte behöver laga någonting (förutom koka ris och steka ett ägg) och att man kan ha i nästan vad som helst som ligger och skräpar i kylskåpet eller skafferiet. Winbimbap!

Lillis fick en egen variant när hon vaknade. Hon åt upp ägget och hällde ut resten.

Likes

Comments

Det var som en dagdröm i lördags då jag och Tobias var på "dagsdejt" inne i stan. En dagsdejt är alltså en dejt mitt på dagen (duh) och en bra idé för alla småbarnsföräldrar eftersom det är så mycket lättare med barnvakt på dagen än på kvällen. Det var kanske årets sämsta dag att vara på dejt på, i alla fall den minst romantiska, det såg blåsten, regnet och snögloppet till. Men vi var glada ändå eftersom det här var första gången vi vågade oss på något sådant!

Lite busiga kände vi oss när vi vandrade runt mitt i Soho och gluttade i fina butiker. Som av en slump trillade vi på hissingången till The Line som jag faktiskt aldrig varit på förut. Så glad att vi hann med det! Mina bilder gör detta härliga ställe absolut inte rättvisa så googla det för tusan! Så mysigt en ruggig dag som denna.

Så här skulle det kunna se ut hemma i mitt badrum också. Det får man väl säga är att lyckas om man har som mål att det ska se ut som att man kommer hem till någon?

Sen bar det av till Balthazar som faktiskt också var första gången för mig. Trots att vi bott här i snart tre år har jag inte lyckats beta av alla New Yorks "måsten". En del restauranger känns som att man helt enkelt bör har varit på och jag räknar B till en av dem (helt ovetenskapligt). Det var som väntat fullt med folk, proffsig service och helt ok mat. Men man går nog mest dit för själva stället och kanske spana på folk. Kul ändå att ha testat!

Likes

Comments

Snödag... den tråkigaste av dagar. Då stänger New York ner, alla är hemma, skolorna är stängda, ingen går till jobbet, tunnelbanan går inte, de rapporterar om hemska mängder snö, is, vind och andra vädernycker på TV. Igår var det kö utanför mataffären eftersom alla villa hamstra konserver, ljus och batterier "i fall att".

Men i verkligheten är det inte så farligt. Visst, det är dåligt väder. Men vi som är från Sverige fnissar bara åt paniken som bryter ut när vintern slår till. Herreguuud liksom.

Men idag suckar vi mest. För vad hittar man på för att underhålla en liten boll som bra vill studsa hela tiden? J-boll var inte ute igår heller om jag ska vara ärlig. I söndags åkte vi taxi mellan A och B och i lördags var hon... också hemma.

D-vitaminbristen är ett faktum. Liksom tristessen.

Likes

Comments

En vanlig onsdag och vi åkte in till Manhattan för att gå på svenska kyrkans barntimme. Det är alltid lika svettigt att åka in till Manhattan men i onsdags var det ännu värre eftersom Juno har gått från två tupplurar per dag till en. Och den råkar ligga precis när vi ska stuva in oss på tåget och åka upp till Rockefeller Center som är en 40 minuters resa minst. Men det är ändå värt det eftersom man får en så sjuk "city kick" - och det behövs när man är hemma med en 1 åring kan jag säga!

För att kompensera morgonens sömn fiasko fick vi gå lite i central park efter kyrkan så att J kunde slumra in i vagnen. Det kräver ett konstant skakande i handtaget för att hon ska sova (och man får absolut inte stanna!) men jag lyckades ändå knäppa några skakiga bilder. Det var en fin vårdag, kallt men samtidigt varmt. Bättre än idag då snön vräker ner... :(

Likes

Comments

👉🏻http://minimalistbaker.com/👈🏻 är stället man ska spana in om man vill göra sånna här megalätta, supergoda och halvnyttiga kakor. Almond meal chocolate chip cookies eller något sådant tror jag att de heter... det fixar/hittar ni! Det tar max 15min att göra och man älskar sig själv lite mer efteråt eftersom man känner sig som ett sådant geni i köket.

Mmmm som i mandelmjöl!

Likes

Comments

Jo, jag ville skriva en post om dagis här i USA. Juno kommer inte börja förens till hösten men eftersom vi bor i ett område där det typ finns fler barn än vuxna så slog det mig att chanserna att få en plats krymper för varje dag som går. Jag började kolla i förra veckan och mycket riktigt så var de mest populära förisarna redan fulla. Dessutom är det som en djungel att välja dagis; det finns olika inriktningar, olika prisklasser och man måste också vara strategisk... mycket att tänka på alltså!

Det första man måste ta ställning till är om man vill ha sitt barn på daycare och preschool. Daycare liknar mer våra svenska dagis, det vill säga handlar mer om lek och bus, och har lägre status än preschool. Preschool är som en förberedande skola: lite mer strukturerad lek, högre utbildad personal och så klart dyrare. Att ha sitt barn på preschool kostar i genomsnitt $2500/månad medan daycare "bara" går loss på $1500.

MEN när larven blir en fjäril runt 4 års ålder blir preschool gratis i New York vilket gör att alla så klart vill säkra en plats till sin lilla guldklimp då. Och eftersom man har förtur om man redan är elev på en skola så är det strategiskt smart att börja med daycare för att sedan glida över till preschool innan den magiska 4 års gränsen.

Juno kommer alltså vara 1,5 när vi börjar på daycare och förmodligen kommer vi byta till preschool när hon är 2-2,5. Jag har två favoriter redan varav en har ett eget terrarium med både ödlor, möss och kackerlackor samt odlar sin egen lunch på taket medan det andra har "complimentary pyjama party & pizza night" på fredagar (så att föräldrarna kan gå på dejt) samt ett café som serverar vegansk lunch och kosher snacks.

Känns det som mycket att ta in? Well, it's Brooklyn baby!

Likes

Comments