Här sover vi om nätterna. Vårt sovrum med utsikt över Åreskutan & över Renfjället. Helt magiskt egentligen. Att man kan tänkas bli så fruktansvärt hemmablind är tragiskt.


I lördags var det storkalas här hemma. Sambon min har just fyllt 30år & resterande av hans vänner lika så. Det var 120års kalas med mycket folk.

Många glada miner, mycket kärlek & en öltapp. Kort & sammanfattande beskrivning. BRA KVÄLL. Tack mina vänner för att ni kom & firade grabbarna!

A.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sprang förbi denna under lunchen i veckan, gav mig aldrig tid till att prova. Hade tid över igår, JAJEMEN -70% och den satt som en smäck. TACK & bock säger jag. Från 1200kr till strax över 300kr!

Skulle behöva ta en tur till stan i dagarna. Införskaffa i stort sätt en ny garderob. Inspirationen är skapad på nytt. Vårkänslor är infunna i detta vårväder gällande gröna gräsmattors i Januari. Snön kommer väl igen så småningom och ligger kvar till midsommar. Tack, men nej tack. 


A. 

Likes

Comments

​Lycka. Dock var detta tillfället för mig inget bra tillfälle. Bara veckan innan hade jag kört omkull och mitt ligament i  axeln gått av... Det var något läkarna inte vid detta tillfälle visste, så jag försatte cykla.... Trots skada & smärta. Sorgen, samtidigt som lyckan av att detta var min sista dag på cykeln i somras. Och i stort sätt den första. Kanske hann jag med fem dagar i parken, Åre Bike Park och några små endurorundor. Suck. 

Nya tag. Och jag är så in åt helvete peppad. Snön som knappt finns i byn gör mig så exalterad över att sommaren ska komma. Och cykeln ska plockas fram.

Detta ger mig all motivation för rehab för axeln som fortfarande krånglar och rehab med min knän. Styrka och fys för att orka med min sommar på cykel. För ja, det är så jag vill att min sommar ska se ut. Tillsammans med husrenovering! 

A. Likes

Comments

Efter konstant besök i drygt tjugo dagar behövde vi nu en helg tillsammans jag och min karl. Det fick vi. Med penslar och färg. God middag och öl.

Tanken var att ge oss till fjälls en natt, men med 14m/s kändes det inte längre lika relevant. Får förhoppningsvis komma ut snart iallafall. Behöver luft och frihet.

Som sagt, istället blev det måleri. Någon förebild finns dessvärre inte. Men med vita väggar och tak, även vit kamin - där allt var sotit/gult/jätteskitit fick sig nu kamin, väggar och tak ett nytt liv. Blev SÅ mycket bättre än innan.

Men ja, med tiden gör vi ju om det ordentligt, men att "släcka lite bränder" är ju alltid gott, för en stund.

A.

Likes

Comments

Såhär var det hela... Min sambo fyller snart trettio. Om knappt en månad. Så ja, under ett par månader har vi planerat - jag & hans familj en överraskning. En resa till KUBA. Två veckor.

Vi hade styrt upp allt. Pratat med hans chef, hans kompisar, fixat visum, packat, ja, allt som ingår i en resa.

Berättade gjorde vi inte förns den kvällen vi for. Ca. fem timmar innan vi skulle sätta oss i bilen åh köra hela vägen ner till Stockholm & Arlanda. Han blev ställd, chockad! Så kul.

Jag grät. Så exalterad över att vi hållt detta inom oss så länge åh exalterad över vad vi hade framför oss.

Första veckan var vi i Havanna, andra på en ö sydväst om Kuba, en paradisö - Cayo Largo & de två sista dagarna avslutade vi i Vinales.

A.

Likes

Comments

Dörren, som man brukar säga, står alltid öppen. Vill bara börja med att tacka för de små visiter vi hunnit med redan detta år.

Är så glad att mina nära & kära vill komma åh hälsa på. Har ju trots allt flyttar drygt 100mil ifrån dem, även om åren gått sen dess. Att de orkar & tar sin tid. TACK. Ni är fantastiska.

Kort åh gott. Här bor de. Våra gäster. Tror de trivs rätt bra! Det är vad de säger iallafall...

A.

Likes

Comments

Vi hamnade ju på Kuba för ca. en månad sen. Lagom i landssorgen då Fildel Castro dog! Skriver mer om det i dagarna & definitivt bra mycket mer foton. Håll ut!


A.

Likes

Comments

Januariskidåkning... Ja, det brukar kort sagt SUGA fram till iallafall februari. Men ja, vad ska man säga. Efter att ha lämnat vården och börjat jobba vardagar kan jag inte annat än att säga: att ja, hittills har jag haft tur. Så fina helgdagar, och inte tala om skiddagar. TACK!

Besök har vi också haft, i mängder. Familj, vänner och ytterligare vänner. Nya på ingång! De ena åker, de andra kommer. Men det är kul med folk i rörelse. Är mest bara glad över alla som kommer hit och faktiskt hälsar på!

Har fotat lite för jobbet under dagen. Kul att få den äran. Ska nog försöka få till några ytterligare under morgondagen. Får se, får se. (Och ja, ta nya tag med bloggen. Haha. Jag är sämst. PUNKT).


A.

Likes

Comments

I måndag gjorde jag det. Jag började mitt nya jobb. Jag har, efter sju år lämnat vården bakom mig . i stort sätt. Kommer nog inte klara att hålla mig därifrån fullt ut, men det kan inte handla om mycket, beroende på vad min kropp och mitt huvud klarar av. Att jobba mer än heltid är väl inte optimal för någon, därför kan jag kanske tänka mig att hoppa in något nattpass under helgen eller liknande. Mer än så kommer nog inte hinnas med.

Det blir faktiskt så i helgen. Jobbar måndag till fredag på min nya, nuvarande jobb. Hoppar på första natten fredag kväll och natt nummer två lördag. Går av söndag morgon, för att gå till mitt ordinarie jobba igen på måndagen. TJO! Ska nog kunna klara av att härda detta, då vi ska iväg på KIKOFF i nästa vecka.

Jaha, vad innebär då mitt nya jobb. Hm.. Det frågan har jag också stället mig hundra gånger, men efter två arbetsdagar känns det ändå mer klart. Tack och lov. Jag jobbar på ett företag som heter Destination Fjällen, i Åre. Där sitter jag på vårt kontor nere i byn och jobbar med bokningar och dess bokningssystem. SPÄNNANDE! Det är mycket att lära, mycket att göra. Men även jag ska klara av att lära mig detta. Äntligen får jag lära mig någon nytt! Underbart.

FÖ. En av helgen promenader i kylan med damen min, som inte alls var nå pigg i helgen. Var nära på att ringa veterinärn, men det ordnade upp sig. TACK & LOV!

A.

Likes

Comments

En kall sådan. Blanktjärn och isen ligger. Skridskoåkning och kokkaffe. Hundar, tänd brasa och kärlek.

A. .

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En fantastisk lördag. Strålande sol, finbesök och gofrukost. Ledig helg för oss alla! På måndag börjar allvaret! En kaffe och fika uppe i Ullådalen - kyla, vacker utsikt och finaste koppen kaffe. Hunden med såklart.

PS. Denna man, ja, han är då det vackraste jag vet. Åh han är min, min livs kärlek.


A.

Likes

Comments

En magisk företeelse. Nu är marken klädd av vit pudersnö, ljuset har än en gång börjat lysa. Himlen som klarast, stjärnorna lyser på oss, små vackra individer i vår stora värld. Åh himlen, ja, himlen den LYSER - i alla dess gröna nyanser. Magiskt, Det gröna med en tjusande siluett av vårt berg, Åreskutan. Tack för denna syn. Än en gång, tack!

A.

Likes

Comments

Frågan är varför jag inte kom längre än såhär.. En månads uppehåll, och ja, nya tag! Två veckors semester har jag haft, och egentligen all tid i världen för detta men nej. Så skönt att bara gå hemma och skrota - pyssla, måla, inreda - fixa! Jag trivs. Snart är min semester slut och nya äventyr tar vid. Skräckblandad förtjusning, men känns bra. Droppar kanske bomben, som för mig, är en bomb imorn.


Likes

Comments

Jag hade en bra födelsedag, för snart en vecka sen. Och inte tala om kalaset i vårt fjös som varade till tidig morgon. Klockan var fem när dansen tog slut och musiken slockna. 

TACK alla fina individer som ville fira med oss. Som ville dansa med oss. Och vara med oss. 

Fick denna fantastiska vas av min bror när jag fyllde nu, ytterligare bilder på presenter kommer. Mor & far kommer upp till helgen - ska bli mysigt. Jag har sparat ägg från våra höns till dem! De blir här över helgen & vi är ledig. Mys! 

A. 

Likes

Comments

Dessa nätter. Kvällar. Hösen. Himlen, solnedgången är som vackrast. Orden finns inte när man behöver dem. Vinden ligger stilla, sjön är blank och himlen visar sig från sin absolut bästa sida. Åre, Jämtland - mitt hem, platsen att leva mitt liv på.

A.

Likes

Comments

​Att mysa i stora koftor, mössor och varma kläder. Det är väl ändå fantastiskt. Inte sant? Grått, svart... Fint. 

För min del, som från och med en månad, ska förbli på kontor må ta & införskaffa nya kläder. Har skänkt bort mest allt jag äger under utrensning. 

A. 

Likes

Comments

​I Helgen har det varit Åre Höstmarknad och jag har varit ledig. Det är en trevlig helg var år. Mycket folk, fint väder och väldigt mycket glädje i byn. Även gott om REA och andra fina inköp. 

Vi har iallafall shoppat. Mest inne på Houidini förstås, det är väl kort sagt i dem kläder jag lever i, så varför då kunna ha för mycket? Halva priset tas tacksamt emot. Blir inte billigt för det, men billigare. Jag är nöjd med mina inköp. 

En ny Primaloftjacka, rosa. En PowerHoodie, en five panel cap & ett par byxor faktiskt! Brorsan & sambon lyckades även de inhandla lite nyheter. 

A. 

Likes

Comments

Att jobba kväll betyder oftast sovmorgon. Bland det bästa som finns, ligga & dra sig i sängen utan att känna stressen. Promenera med hunden i lugn & ro, äta god frukost.

Idag fick jag sovmorgon, fram till att telefon ringde oavbrutet. Det kanske betydde att det var dags att kliva upp..? Åt frukost - for till sjukgymnasten. Det känns bättre, eller jag tror åtminstone det. Känns som det iallafall går åt rätt håll, man får vara glad för de små framstegen. Någon cykling blir det dessvärre inte mer av.. Får nog ta en dag & ge cykeln all kärlek den behöver inför vinterförvaringen. Efter helgen kanske..?

I helgen är det Åre Höstmarknad. Kalas, vad mysigt det är! Åh jag är ledig! Toppen. 

A.

Likes

Comments

​Att välja kläder i en garderob med snart vissna blommor, ja. Dags att byta! Blir till helgen - fräscha helgblomster. 

Men att ha en stor ljus, fräsch garderob kan väl ändå vara det bästa. Man ser vad man har & kan lätt plocka fram det man söker. Det var bara i häromveckan vi äntligen blivit färdiga med vår garderob som ligger intill vårt, även det nyrenoverade sovrum. Känns för en gångs skull roligt att lägga in & hålla ordning på sina grejer.

A. 

Likes

Comments