Header

Om ni läste mitt tidigare inlägg (Höjdpunkter 2016 - del två) så berättade jag att jag i augusti 2016 påbörjade min drömutbildning, fastighetsekonomi på Karlstads Universitet. Jag var verkligen den lyckligaste som äntligen skulle få utbilda mig till det jag kämpat så otroligt mycket för, men den lyckan varade inte länge.

Mäklaryrket har alltid varit min dröm och den drömmer kommer jag att bära med mig livet ut. Jag påbörjade linjen fastighetsekonomi som passade mig helt utmärkt, den matchade mina intressen, mina ambitioner, men ändå var det något som tyngde mig om nätterna. Jag hade bara några månader tidigare tagit studenten och under sommaren jobbade jag nästan mer än fulltid. Jag hann aldrig lugna ner mig själv, från att gå ur en vardag där jag stressade ihjäl mig för att få mina drömbetyg, till att jobba nästan varje dag under två månader, för att sen påbörja ännu en utbildning på tre år, det funkade inte för mig just då. Jag hann inte komma ur stressen jag levde med under mina tre år i gymnasiet och den stressen var alldeles för svår att hantera och någonstans i drömmen om att bli en framgångsrik mäklare, tappade jag bort mig själv totalt. Mina tankar, min energi och mitt fokus var överallt förutom där den verkligen behövdes, det vill säga på mina studier. Jag kände väldigt tidigt att jag aldrig skulle klara av dessa tre åren jag hade framför mig. Jag behövde tid att försöka hitta tillbaka till den ambitiösa, drivna och fokuserade Annie som jag egentligen brukar vara. Jag valde att göra mig av med stressen och enbart fokusera på mig själv, ta dagen som den kommer. Jag valde att hoppa av min drömlinje.

Detta kan ses som ett snedsteg och ett misslyckande i dagens samhälle, men för mig var detta ett steg i precis rätt riktning. Istället för att tvinga mig i väg till föreläsningar, tvinga mig själv till att plugga när tankarna egentligen var någon helt annanstans, som i sin tur leder till att jag tröttnar och ger upp min dröm. Att jag istället, lämnade denna press ett tag och fokuserade på att reda ut allt som tyngde mig, samla min energi och kraft för att sedan, om ett år, komma tillbaka och faktiskt uppnå min dröm. Jag har alltså inte gett upp min mäklardröm, utan kommer nu i höst söka in på nytt och genomföra utbildningen med fokus, energi och resultat.

Jag tycker att det är så otroligt viktigt att kunna prata om den stress vi ungdomar faktiskt lever med idag, vi måste kunna erkänna för oss själva att vi inte är misslyckade för att vi väljer att vänta med studierna. Vi får varje dag höra hur viktigt det är att ha en fullständig utbildning för att vi skall kunna driva vår planet framåt i framtiden och jag håller med till 110%, men det är minst lika viktigt att kunna sätta stopp och prioritera sin egen hälsa. Jag tycker verkligen att vi alla skall ha en gymnasieutbildning som grund, då det hjälper oss otroligt mycket efter studenten, det vill säga med jobb och vidareutbildningar, men vad varje individ väljer att göra efter att ha fått en grund att stå på är upp till var och en. Vi skall inte behöva känna en skam för att vi väljer att arbeta istället för att studera vidare, vi skall studera vidare när vi känner oss redo. Kunskap är så otroligt viktigt, men det är inte allt. Med detta sagt vill jag att alla skall veta det faktiskt är okej att vara vilsen. Vi kan inte alltid veta vad som är bäst för oss, men idag vet jag att jag behöver den här tiden för att senare bli den framgångsrika mäklaren jag alltid drömt om.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God kväll! Jag har precis kommit hem från gymmet, där jag körde ben. Innan jag slänger mig in i duschen tänkte jag lägga upp den andra delen av mina höjdpunkter 2016. Blir så varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på allt som jag gjort under året, samtidigt som jag blickar framåt och känner på mig att 2017 kommer bli ett fantastiskt år!

AUGUSTI 2016


Augusti månad var en otroligt speciell månad, då jag påbörjade min drömutbildning, det vill säga fastighetsekonomi på Karlstads universitet. Dessa bilder är ifrån Mexikas finsittning, då vi nollor äntligen skulle bli ettor. Jag var så lycklig att jag äntligen fick påbörja den utbildningen jag alltid längtat efter, men den lyckan varade inte länge. Anledningen till detta får ni svar på i ett inlägg imorgon.


NOVEMBER 2016


I November 2016 fyllde min älskade pojkvän 26 år, vilket jag tyckte skulle firas ordentligt. Jag bokade därför sviten på Grand Hotel i Borås (där min pojkvän är bosatt) där vi övernattade en natt, inte nog med det så fick vi 60 minuter massage på hotellets spaavdelning och därefter en trerätters middag i hotellets restaurang. Det var det godaste jag någonsin ätit, skagen toast till förrätt, hjortytterfilé till varmrätt och en fransk äppelkaka med kanelglass till efterrätt. Det var en fantastiskt mysig övernattning och jag tycker det är så roligare att ge någon form av upplevelse i present än ett paket.


DECEMBER 2016


ALLTSÅ WAAAAH?! Det absolut bästa på hela året var resan till AUSTRALIEN! Denna resa var verkligen mitt livs äventyr och jag vill så gärna visa er alla bilder därifrån, som jag älskar detta land. Vad gjorde jag där? Jag, min pojkvän, min bror och min mamma åkte dit för att hälsa på min syster. Vi åkte den 21 december och kom hem den 12 januari, så vi firade både jul och nyår där.

Min syster bor i en studentstad som heter Lismore, vilket ligger i närheten av Byron Bay. Vi tillbringade den större delen av resan där, eftersom vi ville spendera så mycket tid som möjligt med min syster. Vi hyrde ett hus där, vilket var en otrolig lyx då vi kom undan väldigt billigt. När vi väl var i Lismore åkte vi runt till olika städer, vattenfall och stränder, vi åkte även till Guldkusten och kollade på ett djurreservat.

Innan vi begav oss tillbaka till Sverige ville vi även se Sydney, vilket var heeeelt fantastiskt! Vi kollade på den fantastiska arkitekturen, vi shoppade och kollade kända sevärdheter, så som operahuset och Harbour bridge. Det enda jag tänker på är att flyga tillbaka, skulle LÄTT kunna flytta dit och mäkla i framtiden. Älskar klimatet, folket och naturen. Det påminner mycket om USA men Australien var mer äventyr. Jag älskar det.

Likes

Comments

God dag! Kunde verkligen inte komma upp ur sängen i morse, var så sjukt trött i både ögon, huvud och kropp. Har en ganska obehaglig träningsvärk i ryggen, så känner mig något förlamad i överkroppen. Vaknade runt 11 i morse och startade morgonen med en powerwalk med hunden min, skulle egentligen åka till gymmet i morse och köra bröst. Men blev inringd på jobb nu i eftermiddag (15.00-23.45) och med tanke på att jag vaknade så sent så tog jag morgondagens powerwalk idag och kör bröst imorgon istället.

Nu sitter jag och dricker min smoothie, mitt citronvatten och två kokta ägg. Blev som sagt en väldigt sen frukost, så kommer förmodligen inte få i mig alla sex måltider som jag egentligen ska varje dag. Men så länge jag ligger på ett kaloriunderskott borde det inte vara något problem för viktnedgången. På tal om viktnedgång, vägde mig i morse och då stod vågen på -2, mycket vätska som kroppen tappar nu i början men känns ändå väldigt skönt att det går åt rätt håll.

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Likes

Comments

Jag har alltid varit noga med vad jag utsätter min kropp för, det vill säga vad jag stoppar i mig och hur mycket jag äter. Jag har också varit en riktig sucker för träning, det har alltid varit en hobby och något som varit en del av min vardag och livsstil. Som väldigt liten var jag lite rundare än alla andra, men det är ingenting som jag någonsin blivit retad eller mobbad för. Senare under åren när jag började på mellanstadiet fick jag upp ögonen för träning och lagsport. Jag började spela innebandy och även på showdance, så jag kom i kontakt med träningen i relativt tidig ålder. Under denna perioden hade jag en väldigt sund livsstil, jag tränade för att det var kul och jag åt för att bli mätt och för att orka träna. Jag var inte rädd för lite extra kilon så länge jag mådde bra.

När jag sedan började på högstadiet blev allting mer seriöst, likaså kraven på mig själv och mitt utseende. Jag umgicks med de så kallade populära i skolan och jag ville gärna leva mig in i den rollen, vilket gjorde mig väldigt ytlig. Jag la många timmar framför spegeln innan skolan började. Jag började även träffa mer killar under denna tiden, vilket också ställde krav på att jag skulle se bra ut. Jag spelade fortfarande innebandy och dansade, även där hade kraven höjts. Vi skulle delas upp i två olika lag i innebandyn, ett damlag och ett lag för dem som inte platsade i damlaget. Jag brann för det jag gjorde och ville givetvis vara i det bästa laget, vilket ledde till att jag la i en extra växel. Jag tänkte; om jag bara tränar mer och äter lite mindre, kommer jag att bli smidigare på planen och kommer därmed platsa i damlaget. Jag tränade runt fem till sex dagar i veckan, jag spelade lagsporten, jag dansade, jag sprang mycket och skaffade även ett gymkort. Under denna tiden skulle jag även sköta skolan exemplariskt, så jag kunde komma in på vilken linje jag ville när jag väl skulle söka gymnasium.

Jag var helt utmattad. Min kropp orkade inte med detta tempo, vilket ledde till att skolan blev lidande, jag ville inte släppa drömmen om att platsa i damlaget. Efter hårt slit med mycket träning blev jag en spelare i damlaget. Jag var överlycklig, men den lyckan varade inte länge. Efter den intensiva träningsperioden inför damlaget var jag fortfarande fast i det tänket, jag tränade fortfarande runt fem dagar i veckan, men maten minskade och minskade. Jag ville inte längre bara vara bäst, utan även smal. Jag skippade frukosten och lunchen, senare skippade jag även middagen. Jag hade längre ingen energi överhuvudtaget, vilket ledde till att jag inte orkade med skolan, vännerna eller någonting som var ansträngande. Jag var borta från skolan i ungefär två månader, då jag konstant var sjuk. Jag förlorade många vänner, då jag isolerade mig och enbart ville vara själv. Jag hade en ätstörning. Mina föräldrar kontaktade en ätstörningsklinik väldigt tidigt när de började märka att jag rasade i vikt. Jag var skriven där i ungefär två år, där jag jobbade för att bli frisk. Jag var förstörd inifrån- och ut, men tack vare min fantastiska psykolog, mina fantastiska föräldrar och min bästa vän Elin så blev jag en dag friskförklarad. Jag kunde nu äta utan att få den dödsångest jag tidigare haft.

Efter jag blev friskförklarad ville jag få en nystart, komma ifrån allt negativt, vilket är den största anledningen till att jag flyttade ifrån Leksand till Karlstad. Jag, tillsammans med min familj, flyttade till Karlstad i samband med mitt gymnasieval. Väl i Karlstad på började jag en utbildning som heter barn- och fritid, där planen var att bli personlig tränare. Jag älskade numera skolan! Jag fick tillbaka min sunda relation till mat och träning, jag tränade för att bli stark och för att må bra. Jag tränade fortfarande väldigt ofta, men jag fyllde på kroppen med den energi den behövde och hade inte längre någon ångest efter jag ätit. Jag kunde äta godis på helgerna, men i lagom mängd. Gymmet hade nu blivit mitt andra hem, jag var äntligen lycklig igen. Jag hade en trimmad figur och funktionell kropp under mitt första år på gymnasiet, vilket är den kropp jag kämpar för att idag få tillbaka.

Efter mitt första år på utbildningen kände jag att det kanske inte riktigt var min grej, jag kände att jag hade lite högre ambitioner. Det var inte mitt drömyrke, mitt drömyrke var något helt annat. I tvåan på gymnasiet bytte jag därför linje, vilket ledde till att jag fick massa studier att läsa ikapp. Under mitt första år vann jag stipendium för mina fina betyg och jag ville självklart följa den riktningen och prestera på samma ambitioner på min nya utbildning. Det fanns därför inte någon tid till träningen längre, då jag läste ikapp det första året som jag missat medan jag även skulle hänga med de andra för att klara de andra årets studier. Jag läste alltså två år under ett år. Jag la all min fokus på mina studier, vilket nu efter studenten gett mig otroliga betyg, jag ångrar inte mitt slit, det jag ångrar är att jag i detta tappade bort mig, tappade bort min träningsglädje och tappade den starka kroppen jag tidigare hade. Jag gick upp väldigt mycket i vikt under bara ett år, vilket hållit sig kvar tills idag.

Jag har världens finaste familj och en pojkvän som jag är så sjukt obeskrivligt kär i, man skulle kunna tro att mitt liv är perfekt, men det fattas något. Mitt välmående.

Så vad har jag nu för mål? Och hur skall jag lyckas?

Mitt mål är, som jag beskrev ovan, att få tillbaka den tränade och starka kroppen jag hade under mitt första år på gymnasiet. Då var jag som mest nöjd med min kropp och jag älskade att träna. Jag vill att träningen skall bli en livsstil igen, inte något jag prioriterar bort för att jag är trött. Skall jag beskriva mer konkreta mål så vill jag ge ner mellan 10-20 kilo, jag har aldrig varit något fan av vågen, men kommer under denna resa ta hjälp av den för att se så jag går åt rätt håll. Jag kommer även gå på klädstorlekar, då jag vill gå ner till min vanliga storlek (S) igen.

För att lyckas med detta har jag tagit hjälp av en personlig tränare, som lagt upp både träningsprogram- och kostschema. Denna plan kommer jag att följa 12 veckor framöver för att sedan lägga om träningen och kosten, men de första tolv veckorna kommer jag att vara extremt noga och inte fuska något. För denna gången skall jag lyckas. Någon som är med mig? För nu kör vi.

Har ni några frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet nedan. Ha en trevlig dag och lycka till på gymmet!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Allt bra med er? Med mig är allt suveränt. Vaknade i morse klockan 08.00 och kände mig riktigt pigg, vilket är oerhört ovanligt för att vara mig. Nu sitter jag vid köksbordet med en kopp citronvatten i handen och laddar upp för ett härligt träningspass med min amigo Sebastian, det blir rygg och intervaller idag.

Idag är det inte vilken dag som helst, utan den dagen då jag äntligen skall lägga i en högre växel med både träning och kost. En kategori som kommer att vara central i denna blogg handlar just om träning och kost, då mitt mål under 2017 är att gå ner i vikt. Ni kommer därmed få följa med på min viktresa, vilket kommer motivera mig lite extra och förhoppningsvis inspirera er som har likadana mål som jag. Jag kommer senare idag publicera ett inlägg där jag beskriver varför jag vill gå ner i vikt, vilka mål jag har och hur jag skall lyckas. Så är ni intresserade av att veta det, kom tillbaka i eftermiddag!

Hur har er helg varit förresten? Min har varit väldigt bra. I fredags hade Rosanna 20-års fest, vilket vi givetvis firade med klackarna i taket. Vi började kvällen hemma hos henne, där vi åt lite plockmat, drack drinkar och lekte olika lekar. Senare på kvällen drog jag, Rosanna, Linnea, Julia och Elin till Welo, vilket är en nattklubb här i Karlstad. Vi dansade natten lång, en riktigt bra fredag med andra ord. Lördagen hann jag inte göra speciellt mycket på, förutom att sova till klockan 12.00 och sedan jobba 14.00-23.45, tyckte ändå att dagen gick bra med tanke på fredagens roligheter. Igår, söndag, åkte jag till Filipstad och hälsade på farfar, vilket var så mysigt! Inte träffat honom på mer än en månad, så det var verkligen dags! När jag kom hem tillbringade jag de sista timmarna utav dagen i köket, lagade nämligen 12 matlådor som skall hålla mig mätt under min första "diet-vecka".

Mina matlådor består av kyckling, potatis/ris och blandade grönsaker. Stekte 2 kilo kyckling igår kväll och det räckte till 12 matlådor, vilket är sjukt bra. Mer om min kost kommer senare i eftermiddag!

TA DA! Färgglada, näringsrika och goda matlådor. Kan det bli bättre?

Likes

Comments

God kväll på er!

Tänkte att det var dags för mig att börja skriva här igen, men denna gången helhjärtat. Har länge velat börja blogga, då jag älskar allt i form av text och bild. Jag tycker att det är väldigt roligt att skriva, ta fina bilder och som bonus kanske inspirera någon på vägen. I min blogg kommer ni att få ta del av min vardag och sådant som intresserar och inspirerar mig. Ni kommer att få följa min personliga utveckling, men även min framtida karriär. Hoppas ni kommer tycka om mitt innehåll och min blogg!

För att få en blick av vem jag är tänkte jag ge er en tillbakablick på mina höjdpunkter under år 2016, enjoy!

FEBRUARI 2016


I slutet av februari drog jag och mina fina vänner till London! Vi bokade resan väldigt spontant, då det från början var tänkt att jag skulle åka dit med bara Rosanna, min närmsta vän. Men det hela slutade med att sju tjejer bestämde sig för att ringa och boka en resa på håltimmen i skolan! Vi hade en sjukt bra och galen resa som till största delen bestod av fest, fest och återigen fest. Mellan krogrundorna hann vi även med lite shopping och sevärdheter (blink).

JUNI 2016


Den 6 juni var det studentbal och herregud vilka blandade känslor jag får när jag tänker tillbaka. Jag hade sådana höga förväntningar på denna dag, jag hade tänkt ut exakt i huvudet hur jag skulle se ut, hur kul jag skulle ha och så vidare. Men på självaste dagen så kände jag mig inte alls nöjd med resultatet. Klänningen satt inte som den skulle och jag kände mig bara så himla obekväm. Det enda som jag faktiskt var nöjd med var sminkningen! Sen var själva balen inte så speciell som jag trodde att den skulle vara. Jag hade dock en väldigt trevlig kväll med alla fina vänner och min fina baldejt Sebastian. Men det är så jobbigt när man förväntar sig någonting och sedan blir det inte riktigt vad man tänkt sig.


Sen den 9 juni kom dagen jag väntat på i 12 år, nämligen studentdagen! Studenten var verkligen den bästa dagen i hela mitt liv, så kul som jag hade då har jag nog aldrig haft. Jag hade kämpat och slitit hela gymnasiet för att få de betygen jag drömde om och när jag sprang ut den 9 juni hade jag dem i handen. Mina fina betyg. En stor tyngd på mina axlar bara släppte, kanske med lite hjälp av alkoholen med, hehe. Men denna dagen innefattade så mycket glädje och jag längtar tillbaka varenda dag. Jag läste ekonomiprogrammet på Fria Läroverken i Karlstad, helt klart bästa skolan!


Hoppas ni gillade min första del på mina höjdpunkter 2016. Tänker att jag kanske lägger upp en fortsättning senare om detta var roligt att läsa. Ha en superfin kväll!


Annie

Likes

Comments

Hej och välkomna!
Ville passa på att presentera mig nu eftersom jag tänkte satsa på en så kallad bloggkarriär, skämt åsido. 

Mitt namn är Annie Jonestad Skoog, 19 år och bor i Karlstad. Jag läser min sista termin på gymnasiet denna vår, där jag studerar ekonomi. Min framtida ambition är att bli en licensierad mäklare och att resa jorden runt med mannen i mitt liv. Jag älskar allt som innefattar spänning i livet, så som resor, upplevelser och förändringar. Därför kommer min blogg bestå mycket utav det jag personligen anser vara spänning. 

Min vardag kommer att bestå av många förändringar och nya äventyr framöver, då jag den 9 juni tar min studentexamen. Innan dess skall jag inte enbart festa och leva livet, utan även arbeta stenhårt för att få dess betyg jag önskar, men även träna stenhårt för få min drömkropp och komma i form tills den dagen jag springer ut. Jag hoppas att alla vill följa min viktresa och alla faktorer som bidrar till mitt liv. 

Mina främsta intressen är hälsa och träning, mode och resor, vilket är de ämnen som kommer att fylla ut denna blogg!
Ha en trevlig dag, Kram.

Likes

Comments

MOTIVATIONSTIPS 

 

- Hitta en träningskompis och sätt upp mål tillsammans. Gör utmaningar och tävlingar tillsammans, t.ex. vem som kan göra 300 burpees på kortast tid, eller vem som springer milen snabbast! Detta ger en motivation och samtidigt har du roligt medan du tränar.

 

- Köp dyra snygga träningskläder eller prylar som är för dyra för att bara ligga i lådan och skräpa. Med hjälp av detta har du inte samvete att inte använda dem.

 

- Sätt upp konkreta och realistiska mål med tydliga datum. Om du siktar högt från utgångsläget kan det vara klokt att sätta delmål för att undvika dippar under resans gång. Det kan handla om en viktnedgång eller uppgång, lika väl som prestationsinriktade mål.

 

- Belöna dig själv när du nått dina träningsmål. Köp den där tröjan du sneglat på, åk iväg på spaweekend eller unna dig ett besök på lyxrestaurangen. Alla behöver en morot och även om träningsresultaten i sig är en belöning så kan en extrabonus hjälpa dig att nå det där sista.

 

- Skriv träningsdagbok. Det hjälper dig att tydligt se dina framsteg. Anteckna reps, övningar, samt hur dagsformen känns. Det hjälper dig när du är i en svacka och känner att du inte kommer framåt med din träning. Går du in och tittar

i dagboken får du svart på vitt på hur utvecklingskurvan har sett ut.


KOSTTIPS


- Uteslut bröd och pasta ur vardagsmaten. Många är faktiskt överkänsliga mot gluten utan att de vet om det, de flesta upplever att de mår bättre och känner sig mindre uppsvällda utan bröd och pasta. Dessutom är det lätt att råka överäta dessa livsmedel, speciellt i kombination med smör, ost och feta såser. Kroppen har svårare att känna mättnadskänsla när du äter fett och kolhydrater.

 

- Lägg fokus på att välja rätt sorts mat. Kolhydraterna bör till exempel i största möjliga mån vara långsamma. Det vill säga gärna fullkorn eller källor som också innehåller protein, som havregryn, bönor, linser och quinoa. Naturella nötter är mättande och innehåller massor av nyttiga fetter och mineraler som är viktiga för kroppens funktioner.

 

- Ät minst var tredje timme under dagen för att undvika blodsockerfall. Försök få in protein i alla mål. Detta gör att du undviker sockersuget, som annars ofta kommer under eftermiddagen och kvällen. Äter du regelbundet mättande mat håller du sötsuget borta.

 

- För maximal återhämtning och optimalt träningsutbyte - ät direkt efter träningspasset. Så snart du bara kan bör du få i dig protein tillsammans med medelsnabba kolhydrater. Satsa på keso och banan eller en proteinshake gjord på vassleisolat som Whey 100. Prova även ett kosttillskott av aminosyror vilket är positivt för muskeluppbyggnaden och hjälper till att förhindra muskelnedbrytning. Aminosyror kan tas innan träning, direkt efter och under träningarna. Ät ett större mål mat inom två timmar efter träningspasset för att maximera kroppens möjlighet till återhämtning.

 

- Energifördelningen på din kost ska vara 1/3 kolhydrater, 1/3 protein och 1/3 fett. Detta kallas isokalorisk fördelning, vilket sätter fart på förbränningen. Det höga proteinintaget ger en skön mättnadskänsla under hela dygnet. Fördelningen ger sparsamt med kolhydrater, men tillräckligt för att orka träna, till skillnad från andra dieter som förespråkar lågt intag av kolhydrater.


TRÄNINGSTIPS 


- Att styrketräning inte ger något för konditionen är en myt. Beroende på hur du tränar kan du bättra på flåset avsevärt. Satsa på styrketräning med korta vilopauser, då får hjärtat jobba för att lyckas pumpa ut tillräckligt med blod till musklerna. Att göra en mängd olika övningar i följd utan vilopauser, så kallat cirkelträning, är ett bra sätt att både förbättra konditionen och muskelstyrkan. 

 

- När du styrketränar, tänk på att musklerna ska jobba till utmattning. Det betyder att under de sista repetitionerna ska du känna att du precis orkar bibehålla rätt teknik genom hela övningen. Våga ta i och pusha dig själv till att kämpa in i det sista. Det är de sista repetitionerna som ger resultat.

 

- Chocka kroppen! Kroppen är expert på att anpassa sig. Utmana din kropp genom att variera din träning. Testa olika träninsformer, gör inte exakt lika många repetitioner och sets vid varje träningstillfälle. Träna explosivt, spänst och uthållighet. Ge inte alltid kroppen enbart vad den redan är van vid.

 

- Våga vila! Efter ett hårt pass kan muskeln behöva upp till sju dagar för att återhämta sig. Den krassa sanningen är att om du ökar träningsmängden men skippar att vila blir resultaten sämre än om du tränar mer sällan.

 

- Den bästa träningen är den som blir av. Om du har svårt för enskild träning i gymmet - testa gruppträning! De flesta kedjor har idag ett stort utbud av klasser som passar de flesta. Se över schemat och våga prova en ny klass varje vecka. Du kommer säkerligen att hitta något som passar dig och du får dessutom varierad träning. Satsa på ett rimligt upplägg baserat på dina mål och din livsstil. 2-3 pass i veckan fördelat på två pass styrka och ett pass kondition fungerar bra för de flesta!

Likes

Comments