Header
View tracker

Hej och välkomna!
Ville passa på att presentera mig nu eftersom jag tänkte satsa på en så kallad bloggkarriär, skämt åsido. 

Mitt namn är Annie Jonestad Skoog, 19 år och bor i Karlstad. Jag läser min sista termin på gymnasiet denna vår, där jag studerar ekonomi. Min framtida ambition är att bli en licensierad mäklare och att resa jorden runt med mannen i mitt liv. Jag älskar allt som innefattar spänning i livet, så som resor, upplevelser och förändringar. Därför kommer min blogg bestå mycket utav det jag personligen anser vara spänning. 

Min vardag kommer att bestå av många förändringar och nya äventyr framöver, då jag den 9 juni tar min studentexamen. Innan dess skall jag inte enbart festa och leva livet, utan även arbeta stenhårt för att få dess betyg jag önskar, men även träna stenhårt för få min drömkropp och komma i form tills den dagen jag springer ut. Jag hoppas att alla vill följa min viktresa och alla faktorer som bidrar till mitt liv. 

Mina främsta intressen är hälsa och träning, mode och resor, vilket är de ämnen som kommer att fylla ut denna blogg!
Ha en trevlig dag, Kram.

Likes

Comments

View tracker

MOTIVATIONSTIPS 

 

- Hitta en träningskompis och sätt upp mål tillsammans. Gör utmaningar och tävlingar tillsammans, t.ex. vem som kan göra 300 burpees på kortast tid, eller vem som springer milen snabbast! Detta ger en motivation och samtidigt har du roligt medan du tränar.

 

- Köp dyra snygga träningskläder eller prylar som är för dyra för att bara ligga i lådan och skräpa. Med hjälp av detta har du inte samvete att inte använda dem.

 

- Sätt upp konkreta och realistiska mål med tydliga datum. Om du siktar högt från utgångsläget kan det vara klokt att sätta delmål för att undvika dippar under resans gång. Det kan handla om en viktnedgång eller uppgång, lika väl som prestationsinriktade mål.

 

- Belöna dig själv när du nått dina träningsmål. Köp den där tröjan du sneglat på, åk iväg på spaweekend eller unna dig ett besök på lyxrestaurangen. Alla behöver en morot och även om träningsresultaten i sig är en belöning så kan en extrabonus hjälpa dig att nå det där sista.

 

- Skriv träningsdagbok. Det hjälper dig att tydligt se dina framsteg. Anteckna reps, övningar, samt hur dagsformen känns. Det hjälper dig när du är i en svacka och känner att du inte kommer framåt med din träning. Går du in och tittar

i dagboken får du svart på vitt på hur utvecklingskurvan har sett ut.


KOSTTIPS


- Uteslut bröd och pasta ur vardagsmaten. Många är faktiskt överkänsliga mot gluten utan att de vet om det, de flesta upplever att de mår bättre och känner sig mindre uppsvällda utan bröd och pasta. Dessutom är det lätt att råka överäta dessa livsmedel, speciellt i kombination med smör, ost och feta såser. Kroppen har svårare att känna mättnadskänsla när du äter fett och kolhydrater.

 

- Lägg fokus på att välja rätt sorts mat. Kolhydraterna bör till exempel i största möjliga mån vara långsamma. Det vill säga gärna fullkorn eller källor som också innehåller protein, som havregryn, bönor, linser och quinoa. Naturella nötter är mättande och innehåller massor av nyttiga fetter och mineraler som är viktiga för kroppens funktioner.

 

- Ät minst var tredje timme under dagen för att undvika blodsockerfall. Försök få in protein i alla mål. Detta gör att du undviker sockersuget, som annars ofta kommer under eftermiddagen och kvällen. Äter du regelbundet mättande mat håller du sötsuget borta.

 

- För maximal återhämtning och optimalt träningsutbyte - ät direkt efter träningspasset. Så snart du bara kan bör du få i dig protein tillsammans med medelsnabba kolhydrater. Satsa på keso och banan eller en proteinshake gjord på vassleisolat som Whey 100. Prova även ett kosttillskott av aminosyror vilket är positivt för muskeluppbyggnaden och hjälper till att förhindra muskelnedbrytning. Aminosyror kan tas innan träning, direkt efter och under träningarna. Ät ett större mål mat inom två timmar efter träningspasset för att maximera kroppens möjlighet till återhämtning.

 

- Energifördelningen på din kost ska vara 1/3 kolhydrater, 1/3 protein och 1/3 fett. Detta kallas isokalorisk fördelning, vilket sätter fart på förbränningen. Det höga proteinintaget ger en skön mättnadskänsla under hela dygnet. Fördelningen ger sparsamt med kolhydrater, men tillräckligt för att orka träna, till skillnad från andra dieter som förespråkar lågt intag av kolhydrater.


TRÄNINGSTIPS 


- Att styrketräning inte ger något för konditionen är en myt. Beroende på hur du tränar kan du bättra på flåset avsevärt. Satsa på styrketräning med korta vilopauser, då får hjärtat jobba för att lyckas pumpa ut tillräckligt med blod till musklerna. Att göra en mängd olika övningar i följd utan vilopauser, så kallat cirkelträning, är ett bra sätt att både förbättra konditionen och muskelstyrkan. 

 

- När du styrketränar, tänk på att musklerna ska jobba till utmattning. Det betyder att under de sista repetitionerna ska du känna att du precis orkar bibehålla rätt teknik genom hela övningen. Våga ta i och pusha dig själv till att kämpa in i det sista. Det är de sista repetitionerna som ger resultat.

 

- Chocka kroppen! Kroppen är expert på att anpassa sig. Utmana din kropp genom att variera din träning. Testa olika träninsformer, gör inte exakt lika många repetitioner och sets vid varje träningstillfälle. Träna explosivt, spänst och uthållighet. Ge inte alltid kroppen enbart vad den redan är van vid.

 

- Våga vila! Efter ett hårt pass kan muskeln behöva upp till sju dagar för att återhämta sig. Den krassa sanningen är att om du ökar träningsmängden men skippar att vila blir resultaten sämre än om du tränar mer sällan.

 

- Den bästa träningen är den som blir av. Om du har svårt för enskild träning i gymmet - testa gruppträning! De flesta kedjor har idag ett stort utbud av klasser som passar de flesta. Se över schemat och våga prova en ny klass varje vecka. Du kommer säkerligen att hitta något som passar dig och du får dessutom varierad träning. Satsa på ett rimligt upplägg baserat på dina mål och din livsstil. 2-3 pass i veckan fördelat på två pass styrka och ett pass kondition fungerar bra för de flesta!

Likes

Comments

View tracker