Header

Nu har det varit helt torrt här inne i snart tre dygn. Mattes flicka börjar bli duktig. Matte är där emot inte lika duktig. Märker att jag mest lär henne skitsaker. Hon kan sitt, gå i trappan och vara ute när det är mörkt nu utan att bry sig nämnvärt.
Hon har till och med börjat bli intresserad av att hälsa på andra hundar. Hon ska inte hälsa på alla. Har en till vän i huset här förutom Maito då. Men fler behöver hon inte ha. Men det är roligt att se att hon i alla fall inte är rädd och gömmer sig för alla andra hundar.

Katt och Koira kommer inte heller så bra överens. De bråkar inte och kan vara vid samma ställe. Ibland till och med en meter ifrån varandra. Men de är fortfarande osäkra.

Vi håller på att lära oss vad bollen är och om man kastar iväg den och hon springer och hämtar den får man beröm när man släpper den till matte.

Hon har även börjat söka ögonkontakt och leka med sina egna leksaker mer än tugga på allt och alla.

Växer som ogräs gör hon också.
Här är bilder från första gången vi träffades och hon kom springande mot mig direkt när jag kom innanför avspärrningen.
Efter det kunde jag ju inte välja någon annan.

(Hon var 4 veckor då.)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har länge funderat på och velat göra videos. Streamade datorspel i 14 dagar innan. Ja, hela FJORTON dagar och sen la jag ner.

Jag började streama för att jag skulle lära mig ett nytt spel och några vänner ville titta på och skratta åt mig. Och varför inte? Det skulle ju vara kul om de hade roligt. Obekväm med att vara synlig för andra gick jag med på det. Det är ju så sjukt många som streamar så vem skulle se mig?! Vem skulle bry sig om en random tönt som var helt värdelös på spelet. Så jag startade stream. De första två dagarna var det ca 50 som sett det totalt. Vilket ändå var okey.

Fortsatte att sända när jag spelade. Det fortsatte att komma in folk. Tänkte att jag ändå skulle kunna bli någon som sysslade med sådant. Jag ville inte ha donationer och nekade de som frågade hur de kunde donera. Blev obekväm och slutade sända. Då var det flera hundra som ville se. flera hundra som kollade på mig när jag satt och dog i spelet och var allmänt dålig. 14 dagar tog det. Det var inte ens dagar i streck.

Jag slutade för jag tycker inte om uppmärksamhet. Men det var ändå lite roligt till en början. Det var roligt att ha någon att snacka ed och som tyckte att jag var kul.

Jag tycker ändå om att göra andra glada. Vill bara inte stå i centrum.

Hade velat göra videos, för det verkar så kul. För att jag ibland anser att jag har saker att säga och för att många tjatar på mig att jag borde göra det. För jag är tydligen rolig och smart enligt vissa.
Och visst. Det hade varit kul att kunna gå tillbaka och kolla på hur jag såg ut, vad jag tänkte på och hur jag tänkte om det.
Vad jag gjorde om dagarna. Precis samma anledning till att jag har bloggen här. Och det är när det kommer in för många och läser som jag tagit paus och väntat på att det ska dö ut igen. Samtidigt som jag vill att folk ska läsa, för jag känner ändå att jag har något vettigt att säga, ibland.

Hade kanske varit lättare att göra det utan att veta hur många som ser. Utan att ha någon aning om jag sitter och snackar med mig själv eller inte.

Sen hjälper ju inte det här med att jag inte tycker om kameror heller.
Men jag hade velat göra videos. Hade velat att folk såg dem. Att någon kanske tyckte om dem. Att kanske, kanske få kontakt med någon som är som jag. Att hitta sådana människor att snacka med och tycka om. Kanske hade tyckt att det var trevligt. Men jag vet inte.

Vet inte om jag tycker om sällskap egentligen. För jag trivs så bra i mitt egna sällskap. Trivs bra i min ensamhet. Har ingen aning om det är så som jag är eller om det är så som jag blivit i brist på likasinnade.

Likes

Comments

​Sådär. Brun-utan-sol är på och nu är det bara att vänta tre timmar på att sen duscha av det. Så nu är dagen planerad. Inte göra något ansträngande på de timmarna. Funderar på att fortsätta måla. Påbörjade en tavla för några veckor sedan som aldrig blev klar. Just det är kanske inte allt för olikt mig. Men jag hann ändå göra klart en innan jag tröttnade för stunden. Har dock ingen aning om vad jag ska göra med tavlorna. Vilket är en stor anledning till att jag tröttnade. 

Har inte allt för många tavlor uppe men är inte så säker på om jag skulle vilja ha dessa. Är inte så säker på vad jag skulle vilja ha för motiv överhuvudtaget faktiskt.
Har kollat på många olika motiv genom åren men har aldrig riktigt fastnat för något. 

Får ta och måla klart den andra nu och se vad jag tycker. Annars får jag försöka göra något av dem eller som vanligt, bara måla över med något annat. 

Här är den första som jag gjorde klart i alla fall.

Bilden är inte riktigt rättvis. Kopparfärgen, silver och guld är skimrande.

Likes

Comments

​Jag funderar på om jag vill vara ensam för att det faktiskt är det jag vill eller om jag vill för jag inte riktigt funnit de som förstå mig. 

Jag menar, en av de som jag tycker bäst om att snacka med är en som får betalt för det.
Då kan man ju argumentera om att det kanske är just därför hon är så pass trevlig att prata med. Men jag har haft en hel del sådana under åren. Sådana som får betalt för man pratar med dem. Allt ifrån kuratorer till psykologer och psykiatriker. Vi har inte kommit så bra överens.
Med det menar jag inte att vi alla varit ovänner. Bara det att de inte riktigt förstår.
​En del har blivit frustrerade medan andra har skickat mig vidare i hopp om att någon annan skulle funka bättre.

Jag vet inte om hon som jag tycker om att snacka med nu förstår mig. Men hon lyssnar och verkar förstå det som jag säger i alla fall. Hon frågar om hur jag tänker och mina olika argument. Och vi har det trevligt. Även om mycket är otrevligheter så är det en lättsam och ändå trevlig stämning. 

Jag har en tendens att berätta saker som jag irriterar mig på eller tycker är jobbigt på ett skämtsamt sätt. Jag är allvarlig, men jag driver med både mig själv och andra. 

Att jag säger att de flesta är korkade och att man inte förstår mig är inte något fjortisbeteende.
Men de flesta tänker inte längre. De tycker att något skulle vara bra och sen blundar de för konsekvenserna. De romantiserar om sakerna och det är strunt samma vad någon annan säger för de har fel.
Det är jobbigt. 

"Alla är lika mycket värda."
Men är vi verkligen det? Tycker du att vi alla är värda lika mycket? För jag tycker inte det. Alla människor är inte lika mycket värda. Och jag är nästan villig till att säga att egentligen ingen tycker det. 

Då har jag fått höra att jag är ett svin och hemsk människa och allt möjligt. Men jag tycker att de som säger det är hemska människor. De är nonchalanta svin. 

De menar alltså att de som bryr sig om andra och jobbar på att göra det bra för sig själv och dess medmänniskor inte är värd mer än de som torterar och plågar andra?
Att det inte spelar någon större roll hur du är som person och vad du gör för du är ändå inte er värd än någon annan? Du ska ha samma rättigheter som de som kronisk förpestar samhället? 

I min värld så är man värd mer om man är bättre. Precis som man är värd mindre om man är sämre.
Och jag tycker inte synd om vuxna människor som beter sig illa. Du är för gammal för att kunna skylla på din uppväxt eller dåliga minnen. Ta ditt jävla ansvar precis som alla vi andra får göra och förpesta inte våran tillvaro bara för att du inte vill ta tag i ditt skit. 


Hade kunnat skriva mycket mer. Men klockan är mycket och jag borde sovit för en timme sedan.
Natti natti.

Likes

Comments

Visst är det trevligt med internet. Man kan vara precis den människa som man känner att man vill vara. Man får på något sätt börja om. Och om man byter sidor kan man börja om nästan hur många gånger som helst.
Om man byter account kan man göra det på precis samma ställe. Internet är trevligt. Du kan vara precis den som du vill vara.

Har en hemsida som drivs utav mig och en till. Har support både via mail men även via facebook. Folk som dagligen ställer frågor. Detta projekt har fått mig till att fundera på internet. Stället du kan få vara precis vem du vill.
Så varför i helvete väljer så många att vara inkompetenta idioter?!

Innan jag hade denna sida tyckte jag att de flesta människor är ganska så korkade. Mest för det kör på sina känslor istället för att tänka efter vad som är bäst. Många är även väldigt egoistiska, vilket till viss del ligger i vår natur.
Sen finns det ju även de som faktiskt inte har kapaciteten att tänka, varken bra eller särskilt långt. De människor som inte kan förstå INNAN hur olika saker påverka olika människor, vid olika tillfällen. De som inte kan sätta sig in i varken andras eller sina egna känslor.

Men jag hade ingen aning om hur korkade folk är. Jag har så länge levt i ovishet. Och för en gångs skull så är det inte så att jag förväntar mig att folk ska vara bättre. Att jag utgår från att alla kan tänka ordentligt. Det är inte jag som har orimliga krav på andra denna gången. Vilken människa som helst hade blivit knas. Jag vet, för jag kan sätta mig in hos de flesta andra. I alla fall de flesta som är basic. De som följer människans tydliga mönster. Eller de som tydligt visar ett mönster. För jag tycker om psykologi. Jag tycker om att lära mig människor så jag vet vad de tycker om och inte tycker om. Så jag vet vad de förväntar sig av andra och jag vet vad de kommer säga och tycka innan de gjort det.
Jag tycker om att ha kunskapen att kunna göra de glada, men även att kunna göra de helt förbannade om jag hade velat.

Så tillbaka till hemsidan. Vi har några tusen användare dagligen. Inte så mycket tycker jag. Men tydligen tillräckligt mycket för att bli helt knas på dem.
Som jag skrev så ställer folk frågor till oss dagligen och ska jag vara ärlig så har vi slutat att svara på de flesta.

Sidan har varit uppe drygt ett halvår. Den är för användarna gratis att använda men förlitar sig på donationer. Slutar donationerna komma in kommer sidan dö ut. Vilket de flesta verkar förstå.
Vad många däremot inte verkar förstå är att vi inte tjänar några pengar på detta. Detta är något som vi sysslar med på fritiden och jag har i princip tröttnat helt vilket du säkert snart kommer till att förstå varför.

Så, hemsida, några tusen användare, gratis, donationer och vi tjänar inte pengar.
Då kommer vi till idiotin.

Det är många som anser att de har betalat pengar och därför ska vi vara snälla och stå ut med att de ställer 5800 dumma frågor. Att vi ska vara glada och trevliga, för de gett oss pengar. Vi som inte tjänar något.

Självklart har vi både policy och FAQ på hemsidan. Och självklart är det i princip ingen som kollar det.

I FAQ står de flesta frågorna som folk ställer. Där står även svaret. På hemsidans framsida brukar vi ha ny information som man sen kan klicka in på och läsa ännu mer. Det som väldigt få gör.
I facebook står en länk i beskrivningen till FAQ och vi uppdaterar mer på flödet om vad som händer, kommer till att hända och hur saker ligger till.

När man skriver något, som exempelvis att servern är nere på grund av uppdateringar och att det väntas fungera imorgon. Så kommer det i princip alltid något tard och frågar, i kommentarsfältet, "Är sidan nere? Kommer inte in."
Det är även de som startar nya trådar för att ställa precis samma frågor.

De som frågar var det är för någon sida som vi använder oss av. Ja, gruppen heter precis samma sak som webbsidan. Till och med .se så INGEN ska komma med korkad fråga.

De som skickar bild på felmeddelande och frågar vad de ska göra. t.ex.
"Du måste verifiera din e-postadress."
"Får bara upp det felmeddelandet när jag försöker logga in. Vad ska jag göra?!"
Hmm.. Ja, klurigt det där.

"Varför är det segt?" "Varför ser inte jag allt?" "Varför hänger sidan sig hela tiden?"
Överallt har vi skrivit att det inte funkar med chrome och att vi rekommenderar Firefox. Ändå så måste man skriva det hela tiden till alla. För ingen vill läsa någonstans.

Detta är bara exempel men något som kommer dagligen. Av någon märklig anledning så hittar alla mailen eller facebook-gruppen men inte en jävel hittar våra inlägg, FAQ eller det som står direkt på hemsidans förstasida.

Det vi gör är gratis, vi tjäna ingenting. Det är något som vi skulle göra på fritiden när vi har lust. Något som ibalnd skulle kunna ge något till fler än oss själva. Och istället för att vi ska lägga lite tid på att fixa med det tycker folk att vi istället ska lägga mycket tid på att svara på deras korkade frågor. För att de inte orkar läsa. För att de inte orkar scrolla två inlägg ner.

Den värsta frågan man skulle kunna ställa är "Hur lång tid tar det?".
DEN får vi oftast.
Hur lång tid tar det för er att koda och lägga in 4500 användarnamn och konton som sen ska fungera på er hemsida men även innan dess ha kontakt med var enskild individ för att fråga om vad de önskar som användarnamn och lösenord. Sen höra av sig att det nu är aktiverat. Hur lång tid?!

Eller som nyligen när vi bytte ut systemet så det i längden skulle bli lättare för oss.
"Hur lång tid tar det?"
Ja, hur lång tid tar det att svara på alla 2000 som frågar varför de inte kan logga in? När de vägrar läsa på hemsidan eller facebook om att vi skulle byta system och nu, en vecka senare har gjort det.
Hur lång tid tror du det skulle ta att dels göra det, sen kolla upp var enskild för att sen acceptera eller neka deras förfrågan?
Speciellt när det då är ca 1000 personer som hör av sig under tiden och frågar hur lång tid det skulle ta.
Istället för att skapa nytt konto den veckan innan vi låste om det och direkt kunna logga in när systemet är bytt. 

Sen blir då människor sura och extremt bitchiga när vi inte alltid svara på det mest trevliga sättet. För den ställde ju bara en fråga och den har "betalt" så vi ska bara ta det.

Detta är självklart bara toppen av isberget.


På internet kan du välja att vara precis vem du vill. Varför väljer så många att vara inkompetenta idioter?!

Likes

Comments

Batteriet var laddat så tog med Koira ut för att ta lite bilder på henne. Får passa på att ta ånga, hon växer snabbare än ogräs. Hade ju varit kul att ha en del valpbilder på henne. Det har jag inte några på Maito så får kompensera med en hel hög på Koira istället.
Maito var ju över året när jag köpte honom och fick inte några bilder sen han var liten. Men tror att han var något av det sötaste som valp.

Släppte henne lös denna gången. Om man bortser från att hon hittade en död fågel som hon envisades med att försöka äta så gick det ändå bra.
Nej, hon fick aldrig tag på fågeln men det hindrade henne inte från att försöka tills att hon blivit buren en bit bort.

Här är några utav dagens bilder.

Likes

Comments

Satt och kollade upp tips både på hur man ska kunna ta bra bilder men även hur man ska göra för att se bättre ut på bild.

Vilka kamera inställningar man ska ha vid vilket tillfälle och specifika inställningar.
Dessvärre så var min kamera inte laddad utan får ta och fixa det lite senare idag. Skulle vilja göra det nu så snabbt som möjligt med det är en sovande valp precis där allt är. Och man ska inte väcka den valp som sover. Mest för att hon då lär springa omkring och bita allt och alla. Hon behöver sova ordentligt och mycket. Annars tar övertröttheten över och hon far runt som ett jehu överallt.
Hon vill inte riktigt natta sig själv. Allt är för intressant. livet är för spännande för att sova. Så in med henne på ett lugnt ställe och sen vara där tills att hon somnat för att sen kunna smyga iväg.
Vi gör så, flera gånger om dagen. Så jag får vänta med att ladda kamerabatteriet ett tag till.


Sen var det att vara med på bild.
De säger att kameran lägger till fem kilo. Jag undrar väl mest varför den oftast ska envisas med att lägga det i mitt ansikte?!
Det räcker tydligen inte med att jag redan ser väldigt akward ut både i pose, hållning och uttryck. Jag ska även se ut att ha ett så runt ansikte att bollar blir avundsjuka på mina former.
Det hela blir då även komplett med en dubbelhaka som följsamt håller fast mitt bollhuvud på min annars smala hals.

Hittade mycket där folk förklarade mer vad man ska göra med benen, armarna och speciellt vad man bör tänka på att inga göra. Det vill säga att man ska inte göra som jag.
Och detta är säkert väldigt naturligt för många och saker de märker direkt. Men jag gör inte det.

Ja, jag ser att majoriteten står på ett visst sätt på bild. Att de gör vissa saker. Jag är inte blind. Jag är mest bara så självkritisk att jag inte förstår att jag också kanske skulle kunna.
Att jag i alla fall skulle kunna prova.
Så jag ska försöka tänka på det nästa gång.

Nu till det största problemet med att vara med på bild. Man ska ha självförtroende, för det syns. Och visst gör det det. Det är ju en stor anledning till att jag ser så akward ut på bild. Jag är ju väldigt obekväm med det.

Öva framför spegeln.
Men ska jag vara ärlig på är jag väldigt obekväm med speglar också.
Jag försöker hålla mig ifrån dem. Går jag förbi något som speglar, fönster eller annat som jag skulle kunna se mig själv i så tittar jag inte.
De tillfällen som jag ser mig i spegeln är när jag ska sminka mig. Sen är jag klar. Och inte ens då lägger jag er farligt mycket tid med att se mig i spegeln.
Och nu ska jag öva där?! Nu ska jag stå och titta på mig och komma fram till olika sätt att hålla kroppen på men även vad för ansiktsuttryck som ser bra ut på mig.
Jag som inte tycker om mitt egna utseende. Jag som är så kritisk mot mig själv att jag inte vill se mig.
JAG ska titta mig i spegeln och avgöra vad som ser bra ut på mig.

Tror att det är bra träning. Jobbig, plågsam och allmänt hemsk, men bra för mig i längden.
Kanske kan vänja mig vid hur jag ser ut. Kanske till och med skulle kunna tycka om det och får mer självförtroende.

Misstolka mig rätt. Jag tycker om mig. Tycker om att umgås med mig själv och tycker att jag är en jävligt nice människa. Det är mest mitt utseende som jag inte uppskattar.

Nu har hund vaknat så ska springa och sätta batteriet på laddning innan jag glömmer det igen.

Likes

Comments

Det är någon här som har lärt sig sitt.
Hon har även helt slutat vara rädd för att ta dig upp i trappan och numera flyger upp så fort vi kommit in från ytterdörren. Får vara snabb för att fånga in henne innan hon är halvvägs uppe.

Nu när det var tjusigt väder passade jag på att ta lite bilder på henne ute.
Lyckades få henne still någon sekund.

Denna sista bilden är min favorit.

Tyvärr så kan hon bara sticka iväg till en del random folk som går förbi så måste ha koppel på henne. Alla vill ju inte hälsa. Sen och andra sidan så vill inte jag att hon hälsar heller.

Det rosa halsbandet fick hon igår. Såg det i affären och var ju bara tvungen att ha det till henne.

Likes

Comments

Idag har Koira varit här i en hel vecka.

Hon har lärt sig sitt namn.
Att gå upp för trappan.
Hämta bollen när man kastat iväg den.
Att pipan betyder beröm.
Och att klättra upp i soffan.

Det sistnämnda är inte lika bra. Inga hundar i soffan.

Hon håller också på att lära sig sitt och att man gör sina behov utomhus. Vilket hon säger till om ibland.
Så det går framåt.

Än så länge är hon rädd för mörker. (Inte lika obehagligt som i förra veckan men fortfarande obehagligt.)
Hon är även rädd för de flesta andra hundar och även katter.
En plastpåse med plastpåsar i är väldigt obehagligt och man måste då gå i försvar.

Åka bil är fortfarande inte så roligt men det går lite bättre nu än i början. Så länge jag har handen hos henne och hon får åka med bilbälte istället för i en bur så är det tyst och lugnt.

Favoritleksaken är en pipande boll och att sova på en handduk är bättre än något annat.

Likes

Comments

Ungefär lika fort som Koira tröttnade på majoriteten av alla hennes leksaker så tröttnade jag på att ha henne bitandes i fötter, ben och händer. Idag blev det därför att åka iväg och se om det fanns något som hon tyckte var roligare.
Undertiden som jag samlade på mig lite olika saker till henne så fick även hon lite träning med att vara ensam.

Hon var en massa duktig och belönades med att få prova ut den roligaste leksaken av de alla.

En i taget fick hon nöjet av att leka med och den klara vinnaren var den pipigaste, mest jobbiga lilla rädisa man kan tänka sig.
Med den flyger hon nu titt som tätt runt med över golvet samtidigt som det pipande ljudet nästan skär in i öronen.

Maito som inte tycker om att leka eller ha leksaker fick istället ett ben som han får ha lite i sin ensamhet lite då och då. 

Det blev även en rosa sele till Koira och lite kul godis till de båda hundarna när de varit duktiga.

Likes

Comments