Koh Panang - Paradisö

Sittandes under en palm, med en drink i handen, avnjuter Drew och Sebb julaftonsdagen. 30 grader och molnfri himmel.

Idag har en månad på resan blivit avklarad och humöret är på topp. Och ikväll är det julafton. Tydligen. God jul önskar vi er hemma i kalla Sverige, härifrån tropiska Thailand.

Våran tid hittills i Thailand sammanfattas bäst som ett skärgårdsäventyr, alla paradisöar värda att åka till i Thailand har vi besökt. Perfekta stränder men blått hav. Billig och god mat. Allmän paradis-feeling. Inte för att skryta...

Vi firar vår jul imorgon på juldagen på en av världens största strandfester; det legendariska ''FULL MOON PARTY''.  25.000 människor är här för detta event. Wish us good luck.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

50 meter ovanför vattenytan, tårna hängandes ut från kanten, fötterna ihopbundna och fastkopplade i selen. Paniken tilltar. Nerverna är på spänn.
Men ingen tid att tänka, för plötsligt säger den korta thailändaren bredvid:

''3,2,1.. BUNGIE''

Lutandes framåt låter jag gravitation ta tag i mig. I en sekund står allt stilla när jag blickar rakt ner mot vattenytan.
Sen faller jag.

''WOOOOOH!!''

I vad som kändes som flera timmar men inte kan vart mer än några sekunder närmade sig vattnet, en blank, stilla yta.
Plötsligt når jag botten och huvudet går rakt ned i vattnet, sen är jag påväg upp igen. och sen ner. och upp.

Adrenalinet pumpar och huvudet är blodfyllt och man mår som en gud.

För er som aldrig hoppat bungiejump, gör det. Experience of a lifetime.

Likes

Comments

Bangkok. En stad som inte går att beskriva med få ord. Enorm. Överväldigande. Varm. Mer turister än lokalbor. Och trafiken. Trafiken i Bangkok är raka motsatsen till den svenska motsvarigheten. Beskrivs bäst som organiserat kaos. Alla trafikregler man lärt sig följa är bara att glömma. Här gäller survival of the fittest. Drive or die. Linjerna på gatorna är inte annat än onödiga; här körs det i valfritt körfält, gärna mot mötande trafik, och tuk-tukarna (taxi-flakmoped-ish) körde som om de hade djävulen i släptåg.

Bangkok. En förövrigt intressant stad. Men med rädsla för sina liv tog sig Drew och Sebb beslutet att, efter tre dagar i Bangkok, resa söderut i Thailand mot varmare och fuktigare breddgrader.Med nattbuss(11 timmar) for de av till Phuket.

Phuket. En helt och hållet annan upplevelse. Tropiskt. Varmare. Höga berg som omges av moln. Och vid havet. Det underbart svalkande havet som har varit klart saknat under de senaste dagarnas stekande värme.

Phuket är även en stad med intensivt nattliv. När solen går ner vaknar Phuket på riktigt. Gatorna fylls av folk och musiken går igång likt en kraftigt slående puls. Detta och löjligt låga alkoholpriser gör att Phuket allmänt genom Thailand är känt som en ''galen stad''. Här kommer de båda svenskarna utan tvekan trivas.

Rykten säger att det även finns elefanter i närheten. Dessa skall utan tvekan ridas.

Stay tuned, nu börjar resan komma igång på allvar.

Likes

Comments

Klockan är 05:30. Mörkret ligger fortfarande tungt över Göteborg och kylan är isande kall. Redan står familjerna Thompson och Blomqvist på Landvetter flygplats. Ja, det är ju så att äldsta sonen i vardera familj skall på en liten utflykt till Asien. Eller ja, en två månaders ''utflykt''.
Med tårar i ögonen vinkar föräldrarna av sina söner när de går mot sitt äventyr. Oroligt tänker de för sig själva: ''hur ska detta gå?''

---

''Yes!! Äntligen är det dags Drew! I ett halvår har vi planerat denna resa och nu är vi äntligen påväg!''

''Underbart gött är det! Nu kör vi Sebb!''

Ljudet av den efterföljande high-fiven ekar genom flygplatsen.

---

Tidig morgon i Bangkok landar planet efter 18 timmars restid och resan skall nu börja på riktigt. Efter en lång taxitur till hotellet för incheckning så börjar det första trevande utforskandet av jättestaden. Böljande värme(30 grader kl 9 på morgonen!!) och mängdvis med folk. Gatuförsäljare som inte kan motstå att prata sig in hos de två uppenbara turisterna som vandrar omkring lite halv vilsna. Det slutar med en lite mindre guidad tur av området kring hotellet.
Det tar inte många timmar innan energin tagit slut, de båda grabbarna har nu inte sovit på över 24 timmar.
Guidad till en bra lokal thairestaurang. är det nu dags:

''Skål!''

Med det sänktes den första inledande drinken för resan som kommer vara inget annat än Legendarisk.

Likes

Comments