Vi har hyrt två moppar nu i några dagar då det underlättar när man vill ta sig runt mellan alla olika aktiviteter, sedan tar vi även ofta moppen när vi ska äta för att slippa alla turist restauranger här längs stranden, mycket godare & billigare med mat från alla local restauranger. Att hyra moppe här kostar endast 70 kr för ett dygn.

Idag tog vi iallafall moppen drygt två mil bort för att komma till den berömda cable car som finns här på Langkawi, denna lift tog oss upp på toppen utav högsta berget på ön. Väl här uppe så ser man hur fint Langkawi faktiskt är, det var heller inte förrän vi kom upp här som vi verkligen trodde på vad dom säger här, att Langkawi består utav 75% skog och oberörd mark.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag skulle vi, för första gången sedan vi kom hit, försöka oss på en dag på stranden. Det tog en timme sen gav vi upp då det blåste alldeles för mycket. Istället så spenderade vi eftermiddagen på underwater world som var väl värt ett besök, här finns det en hel del häftiga djur och framförallt fiskar i alla dess former och färger.

Likes

Comments

Denna vecka har vi haft turen att uppleva och se LIMA17 här på Langkawi. LIMA17 är en militärmässa kan man säga för både marin och flygvapen. Militärer runt om i världen kommer hit och visar upp sig helt enkelt, detta är någonting som är väldigt stort här så skolorna i Malaysia ger ledigt för detta, så då åker familjerna hit till Langkawi för att titta på det, vilket vi nu i efterhand förstår varför, det var så häftigt!! De visade upp shower med både flyg och båtar som vi var och tittade på.

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka på Langkawi, och likaså med bloggandet (hoppas vi). Nu har även Maja & Gustav kommit hit så vi bor nu med dom på ett hotell i Cenang Beach.

Likes

Comments

Och så var vår lilla minisemester i Thailand över. Vi har nu spenderat 4 dagar på ön Koh Lipe, Thailand's paradis. Trots mycket regn så har vi verkligen hunnit njuta av allt de där som är så bra i Thailand, Mango, Thai pancakes, Massage, Chang, Masaman Curry och så självklart de fina stränderna! Vi har även hunnit med en lång promenad runt ön (tog drygt 3 timmar), kajaktur och såklart har så har vi hunnit bränna oss...

Vad vi tyckte om Koh Lipe?
Vi båda tyckte verkligen att det var en jätte fin ö, fint vatten, fin strand och fin natur. Trots att det är mycket turister som åker till ön Koh Lipe och trots att den är så liten så känns den fortfarande väldigt Thailändsk vilket såklart ger ett stort plus. Det går att hitta väldigt god mat (endast thailändsk) för ganska lite pengar. Vill även rekommendera vårt boende, Mamma Bungalow's, de är så gulliga de som har hotellet, dessutom ligger det väldigt bra nära till restauranger och butiker och den närmsta stranden, Sunrise beach, ligger endast 100 meter bort (detta är även den strand som vi tyckte var finast utav öns 4 stränder).

Likes

Comments

Just nu sitter vi på en båt påväg från Langkawi.
Vi har lämnat Langkawi för fyra dagar och åker istället över till Koh Lipe, Thailand. Båten ska bara ta en och en halv timme vilket känns skönt.

Nu har vi varit i staden Kuah på Langkawi i 5 dagar så vad tyckte vi, vad rekommenderar vi? Ingenting alls att rekommendera faktiskt, vi bodde på ett väldigt bra hotell dock, tur det! Utöver detta så fanns det inte så mycket att göra i Kuah. Vi hittade heller inga bra restauranger... Sedan hittade vi heller inte ett enda övergångsställe, stan var helt enkelt inte gjord för turister... och andra sidan var det kul att se lokalbefolkningen på ön!
Okej, en sak att rekommendera har vi såklart, som ni kunde se i tidigare inlägget, 5D art museum. Detta är ett väldigt litet museum men som var väldigt häftigt, detta ligger längst ner i Kuah och kostade 40 kr per person, helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi!

När vi på Torsdag åker tillbaka till Langkawi så kommer vi att bo på Canggu beach som ska vara den lite mer turistiga sidan av Langkawi, här finns det mer aktiviteter, restauranger och en jätte fin strand. Ska bli skoj! Men nu ska vi utforska Koh Lipe ett par dagar och njuta av lite god Thailändsk mat då den Malaysiska maten tyvärr inte var någon favorit för någon utav oss.

Likes

Comments