Nu har jag + sällskap anlänt till the Big B! Firar med att åka gult tåg och blev bjuden på finaste middagen inklusive rödvin av Idun och hennes roomate Charlie. Alltså wow. Det börjar bra. Nu är klockan redan imorgon och jag ska sova.

Måste medge att det känns konstigt att blogga utan Vera.. ska försöka hålla upp mitt good work!

Imorgon lyder planen iallafall sovmorgon, frukost, flanerande i fin lägenhet och falafel till lunch. Vi får se vad jag mer hittar på!
Sov gott!

PS. Idag hände det en grej. 16 oktober. DS.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag satt ensam under månen, spanade över balkongräcket och andades in rökelsen. Även fast jorden finns, snurrar vi ändå fast vi är som fastspända i ett hörn av allt som finns. Det finn en rund en rund en rund rörelse i resans undergång. Men vi är inte där. Vi sveps med stormen under havet som att inget kan sätta stopp.
Spiraliseringens zoner i de gråa molnen som håller handen med en självklarhet som inte varit som annat.
Jag vill inte tänka att vi ska va som alla andra när alla andra aldrig finns som oss egentligen.

Likes

Comments

Mål och drömmar har ju aldrig riktigt varit min grej, och efter studenten kändes allt så himla tomt, konstigt och svårt. Det är ju liksom så brutalt annorlunda att gå från att på riktigt jobba heltid i skolan (vilket tog mig lång tid att förstå, att det är som ett riktigt heltidsjobb - fast med läxor) till att plötsligt vara fri över att bestämma över si egen tid, betala hyra ifall man vill flytta hemifrån, hitta någon form av väg till en inkomst som kan låta en leva det liv man vill. Mitt första år kände jag mig hallfall så himla lost, hade inte kommit in på AFUK, hade Calle så det gjorde inte så mycket och kunde jobba 9,5 timmar i veckan och leva på det. Lyxjobb cirkuslärare verkligen. Men det är så himla svårt när man är mitt i en livskris av "varför har jag inte lyckats göra något innan jag är 20 än?" jo lilla vännen det är för att du gått i skolan hela ditt liv och plötsligt blir blir utkastad på grönbete och förväntas överleva/vilja något med ditt liv/ha en plan att plugga direkt typ.

och det hade inte jag. Och det har jag fortfarande inte. Men vad jag vet nu är att jag vill resa mycket, jobba på eget bestämda timmar (jag gillar det här med att jobba via datorn med bilder, redigering, formgivning, text osv) och kunna göra så många roliga saker som jag kan. Jag vet att man säger att man inte kan ha roligt hela tiden - men VARFÖR INTE?

Jag har som roligast när det bara är jag och Vera, ute på en resa där vi kombinerar turistiga saker med att skapa oss en vardag som funkar för oss på en annan sida av jorden. Och hur coolt är inte det? Hitta hur ens vardag skulle vara på en paradisö i indonesien tillexempel, hur många är det som vet det?

En av mina andra favoritstunder är också såklart sitta i timmar på EH md Paulina och bara finnas vi två i alla timmar den dagen. Beställa in kaffe och fika om vartannat och prata konstant för att orden aldrig tar slut. Saknar dig så himla mycket. Våra fikadejter är för långt bort just nu..

Summa: Jag tycker mest i hela världen om mina kompisar och att få göra roliga saker med dom. Mina djur, att pussas och kramas. Rufsa om i håret på mina syskon och kittel-brotta ner Amandus bara för att jag alltid kommer kunna göra det oavsett hur mycket längre han är! HA!


Likes

Comments

FREDAG! Skrivet fredag.
Och okej. Idag har jag hittat på en minisekvens/början till något nytt, och det får jag väl visa här för att fira helgen då.

Det var så mycket som inte gick som jag ville och jag är arg på mycket, men tänker andas och berätta att jag jobbat ca 1 timme på detta, och satte ihop det på tåget till skolan i princip. Kan helt klart bli så mycket bättre(du kan ju börja med att inte glömma bort dina rörelser, Vega..). Men jag känner ändå att jag har något här!! Det här ska bli något. !

Skrivet idag lördag.
Alltså wow. Jag säger bara tack för den här jättefina veckan klassen, musiken, människorna, universum, personen, dagen, livet.

Likes

Comments

Alltså folket, knäppa grejjer hände inatt. Jag är i starkt behov av en liten tant som kan saker om universum och vad drömmar betyder. Tydning tack:
Taket rasade in
Släpade en plötsligt jättefull M ända hem (eventuellt också in i hissen som följer nedan).
En hiss där taket plötsligt började rasa in, kan också ha fallit ner i hisschaktet och kraschat helt men tror det bara var taket.

Vaknade såå förvirrad och fick vilsen och nyvaken försöka ta mig upp ur sängen, hitta mensvänliga kläder att ha på min kropp och i lagom takt ta mig ut genom dörren. Puh.
Skulle vara lite tacksam om någon var lite intresserad i lite djupa samtal med mig om detta och kanske andra kul spirituella saker.
Text me.

Mvh, blick-creepet

Likes

Comments

Saknar den där C så himla mycket alltså. Vi hade så mycket stordåd att uträtta och timlånga fikor att gå på. Vi hittade en resturang med trevlig personal som ordnade sjukt goda vegoburgare till oss på Fisketorvet dagen då vi var i Köpenhamn. Den tog jag så få bilder på för vi pratade sönder varenda meter av den staden, men här är den finaste iallafall.

Jag har också på senaste verkligen försökt fundera på hur jag ska kunna klämma in ett extrajobb/inkomst i mitt fullproppade liv. Ni vet, när en liksom tänker lite extra på och undrar varför ens utbildning inte får något CSN-bidrag.. gahh. Pengastress bort tack.

Önskemål på drömjobb för Vega: kul, hemifrån, varierande och mycket egen arbetstid att lägga upp själv.

Du fixar? Tacktack.

Hur mår jag idag? Bra. Tänk va, det är bättre än vad det känts på länge och jag ska göra så himla mycket för att det ska hålla i sig. Börjar med ett möte på UMO den 11/10 och från det så ska jag gå vidare med att ta prov på mina hormonnivåer. Om dom är helt normala får jag väl lita på de dryga råden jag fick häromdagen om att "underskatta inte stress bara, men du känner ju din kropp bäst...". Jo tjena, jag har mått som en sladdande karusell och har inte någon gång tänkt tanken stress. Pft. Hejdå person.

Igår hade jag och glitteralven godisätar-film-kväll och sen somnade vi med knäna tätt ihop. Så himla mysigt!! Ska som den äkta serie-guden jag är börja skriva en tipslista på must have seen-series till henne, så tänker att ni då kan få den också. Vänta bara!

Såhär fin och nyvaken var jag imorse framför fina väggtyget, kände att det inte räckte med att dela fingeten på instagram. Hela dagen har varit såhär fin liksom, och då måste vi ju fira det! Med selfies.

Känner lite brist på vad jag ska skriva för sorters inlägg, är det något speciellt jag ska skriva tycker ni som jag vet läser?Eller är senhär sporadiska uppdateringen perfektion, precis som resten av mig?

Önskemål mottages gärna!

Likes

Comments

Den här fina parken råkade jag snubbla över i fredags när vi var på International House för att >äntligen< få vårt danska personnummer. Vi hängde kvar där och åt lunch till denna knäppa utsikt.

Jag börjar gilla Köpenhamn mer och mer, känner det extra mycket nu efter att ha sovit hos Alva och komma ut tidigt på morgonen i den krispiga höstluften. Allt känns så friskt! Och jag är glad i hemlighet över att det börjar bli lite kallare så man kan ha halsduk och jacka med varma fickor.

(Råkade äta gelatin igår *kräkljud*, känner nu att jag så mycket hellre hade lagt mina djurätarpoäng på nybakta croissanter..)

Likes

Comments

Nu följer fler av Veras och mina äventyr förra veckan! Vi gick till Bastard (typ det enda stället jag tar mina kompisar, borde jag vidga mina vyer kanske? Eller räcker det kanske med att bara lägga tills tänker vi hittade som sålde bubble-tea..)

Min mästerfotograf var in town och fotade mitt ojämna, utväxta hår. Älska det ändå. Särskilt mins skor, haft dom så himla länge - hur kan dom fortfarande vara så vita?!

Sen åkte vi till Ikea! Och köpte mitt skrivbord. Äntligen. Och är så himla, himla nöjd. Med både skrivbordet, Stefan OCH vagnen.
Ja ni ska snart få se de två förstnämnda, den sista är bara till Vera. :]

Avslutar dagen med Kirurg-Veras skapelse på mina döda händer som fortfarande inte är helt läkta.

Likes

Comments

Nu fick jag äntligen mina första riktigt röda löv! Det var som att universum firade att jag faktiskt tog mig igenom dynamisk akro hyfsat okej ändå. Och det tycker jag att jag kan vara värd.

Saker som jag mer gjort idag:
Delat på 3 singoalla-kakor med Alva.
Inte druckit kaffe pga ångesthöjande. Drack te.
Kramat en ångestbanan.
Börjat räkna alla blåmärken, inte färdig än.

Men iallafall, här kommer hösten.

Likes

Comments

Som jag väntat! Och taggat! Och saknat! Vera kom ner hit.
När Pau kom bestämdes det så fort att då hann jag inte med att tänka ens utan allt kändes bara direkt fantastiskt! Men det här har jag faktiskt gått och längtat efter JÄTTELÄNGE. (Kanske min födelsedag också, 22 känns som en bra ålder)

Det första vi gjorde var som vanligt, tänka på mat och gå och handla. Typ allt vi gör i livet. Fick massa handlingshjälp, matlagning och diskguden kom fram hela tiden med den enkla ursäkten att "du fyller år".

Här är vårt första handlingsberg, med gigantiskt kombuchaflaska!!! (Så mycket större än vad den ser ut)

Och såhär fin och JÄTTEGOD blev maten. Fick välja på cheeecake och fake fish filets från Gardein, och jag skojjar inte när jag säger att det typ är mest knäppa substitutet jag ätit. Köp och testa. Så värt.

Och guld som hon är så fick jag äta världens godaste lasagne till middag på självaste bästa dagen?! Återkommer med mästerligt recept.

Tack för att du finns och är en av de meningsfulla i universum. ♡
Och för att jag faktiskt slapp vara ensam på min 22-årsdag!

Likes

Comments